Last news in Fakti

21 Септември, 2022 19:26 2 233 6

Nissan отлага пускането новия Z

  • nissan-
  • z
Nissan отлага пускането новия Z - 1

Японският автомобилен производител е изправен пред поредното препятствие, тъй като издаде заповед за спиране на продажбите и доставките за модела Z, оборудван с деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Причината е, че спортната кола е оборудвана със същия автоматичен преобразувател на въртящия момент, произведен от Jatco, който се използва и във всъдеходите Frontier и Titan. Установено е, че някои от тези пикапи произведени през периода 2020 - 2022 г. има дефект, който принуди Nissan да обяви две отделни сервизни акции.

"На 29 август 2022 г. Nissan започна преглед на качеството на превозните средства Nissan Z от моделна година 2023, оборудвани с автоматична скоростна кутия. Разследването продължава и в момента“, каза говорител на Nissan."

Nissan отлага пускането новия Z

Това означава, че Nissan няма да доставя на клиенти автомобили с автоматична трансмисия, произведени в завода си в Точиги в Япония, докато проблемът не бъде отстранен. В момента доставките са спрени на всички етапи, като няма точна дата за възобновяването им.

Изглежда, че в момента няма решение на проблема, което означава, че паузата на доставките може да е по-дълга от очакваното. Nissan заяви пред Националната асоциация за безопасност на движението по пътищата, че деветстепенната трансмисия може да дефектира поради лоши толеранси при производството на нейните компоненти.

Ще припомним, че миналия месец Nissan установи, че 11 от 100 пикапа, оборудвани с трансмисия Jatco, са засегнати от дефекта. Не е известно какъв процент от автомобилите Nissan Z имат същия проблем.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    14 6 Отговор
    Защо изобщо им е да я пускат, след като обозначението на модела е политнекоректно, веднага санкции за тия от "Нисан" явно и те са путинисти 😂
  • 2 ВВП

    12 4 Отговор
    Само в Украйна ще се продават като топъл хляб
  • 3 Тит

    7 3 Отговор
    Много безличен дизайн, 300zx е най красив от цялата серия.
  • 4 Иво

    22 2 Отговор
    Японците са за пример.Установяват масов дефект и веднага действат с грижа за клиентите си а марки като BMW и VW пробутват чупливите си масларки след което чакат приходи от фирмените сервизи.
  • 5 Скайлайн

    3 1 Отговор
    Този модел не е политкоректен и затова не го пускат.
  • 6 незнайко

    2 2 Отговор
    Това не е добре и знак за връщане на ръчните скоростни кутии ! И без това автоматите имат по голям разход и много скъпа поддръжка ! Единствената полза е, че пазят съеденителите и маховиците от преждевременно износване, но това е за сметка на разходите по автоматите !!!