Last news in Fakti

5 Август, 2022 13:45 2 384 6

BMW продаде и последните произведени i3

  • bmw-
  • i3-
  • carvia-
  • i4-
  • ix

18 специални коли бележат края на модела

BMW продаде и последните произведени i3 - 1

BMW официално прекрати производството на i3 и ознаменува това като направи 18 специални автомобила за компанията CarVia. Фирмата е базирана в Мюнхен и се занимава с отдаването на автомобили по наем. Последните бройки от i3 са идентични и са боядисани в златист цвят наречен Galvanic Golf, комбиниран с черен цвят за капака, тавана и багажника. В идентичен цвят са и джантите. Според информация на BImmer Today, колите вече са налични за наемане в Германия срещу 40 евро на ден.

BMW продаде и последните произведени i3

BMW i3 слиза от поточната линия 9 години след началото на производството. В чест на това, баварците представиха и друга лимитирана серия от едва 10 броя, носеща името Home Run Edition.От нея бяха направени 5 червени коли с цвят Frozen Red II и 5 сиви коли с цвета Frozen Dark Grey.

BMW продаде и последните произведени i3

Компактният модел напуска гамата на баварците като един от най-успешните автомобили в световен мащаб с продадени над 250 хиляди бройки. По този начин германците „освобождават“ място за новите модели като i4, iX, новото i3 базирано на 3 Series и други коли, които все още не сме видели.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИдЕоти,сър

    8 11 Отговор
    То пък един модел…
  • 2 Айде стига вече

    11 8 Отговор
    Надухани ни главите с тая табуретка
  • 3 Факти

    7 9 Отговор
    Реално алуминиево шаси (рама), карбонова клетка, карбон-композитно купе. 100% неръждаем, най-леката и поврътлива кола на ток със задно на пазара. "BMW i3 има никел-кобалт-манганови клетки с твърда сърцевина. Конструирани са за 20 години живот.  Потвърдено от множество серийни тестове" - Свен Бауер (BMW battery).
    Технологично е 100 пред всичко на пътя. Друга масова карбонова кола надали ще видим. 100% неръждаеми не са и алуминиевите премиуми. Просто там корозията е друга.

    Коментиран от #4

  • 4 Айде айде

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    Забрави малкият пробег и неадеквятният салон.
    също така панелите от обикновено пвц
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ххх

    2 0 Отговор
    Откровено казано е качествен ел автомобил, но интерира и екстериора са как да кажа: некореспондиращи с това, което очаквате да видите в едно BMW. Иначе технически е доста добре, като изключим малкият пробег. Прави впечатление обаче, че се прие и хората си ги карат. Със сигурност наследника ще трябва да е нещо доста повече, защото всички значими производители се включиха в напреварата за градски ел автомобил.