Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 09:45 9 943 5

Пряк двубой между нова базова Jetta и стар наточен Volkswagen Passat (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • jetta-
  • passat-
  • драг

Интересното състезание показа разликата при колите за 20 години

Пряк двубой между нова базова Jetta и стар наточен Volkswagen Passat (ВИДЕО) - 1

Автомобилната индустрия не стои на едно място, но често трябва да изминат няколко години, за да се види ясно разликата във възможностите на моделите от различни поколения. А ако има разлика от няколко десетилетия между две коли, тогава тяхното ниво очевидно ще бъде много различно. Това беше ясно демонстрирано от блогъри на канала TFLclassics, които организираха надпревара между седани от една и съща марка - сегашното поколение Jetta и много стария Passat W8.

Пуснат през 2003 година, Passat W8 някога беше един от най-мощните седани на пазара. Автомобилът е оборудван с 4.0-литров W8, който произвежда мощност от 270 конски сили и 370 Нм въртящ момент. Двигателят е комбиниран с шестстепенна механична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела 4Motion.

Съперникът на флагмана от началото на века е базовата Jetta на нашето време. Седанът с предно задвижване има 1.5-литров турбо двигател с мощност 158 конски сили и максимален въртящ момент от 249 Нм. Този мотор работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия. Но от предимствата на настоящия седан е теглото, което е почти половин тон по-малко.

Състезанието по права линия при стартиране от място показа, че мощността и въртящият момент остават решаващи през цялото време, но спирачният тест ясно показа, че теглото и модерната технология са по-важни тук. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено фен

    9 40 Отговор
    Кой ги купува тия немски даратси се чудя
  • 2 то хубаво

    22 4 Отговор
    Ама опитайте пак спирачките след 20 години. Ако Джета ги доживее изобщо. Напредъка е 20м за 20години.
  • 3 Коментар

    20 3 Отговор
    Радо Радо?!
    Показвайки ни плюнчещите се бургерояди, не представяш шедьовър на инженерн анализ, а просто им вдигаш гледаемостта на тия индивиди!!!

    Сравнявайки W8 с 1.5 TSI е все едно да съпоставиш своята току-що увеличена заплата с непроменяната (като процент от печалбата), на някой голям шеф!!!
    Сиреч, може да се опиташ да се напънеш, но до там!

    И тия "паунд фиит оф торк" и "паундс оф уейгхт", като ги чуя и повече не ми се гледа! Уж правят сравнение между два европейски автомобила, а даже не са си направили труда и да посочат мерните единици на страната производител?!
    Не, че е трудно да си ги превърнем, но по принцип зрителя не е длъжен да го прави!
  • 4 Мунчо

    0 1 Отговор
    "Яки" бангии!
  • 5 хъммм

    1 0 Отговор
    Пасата също е базов. Просто не е правен за малолитражка.