Last news in Fakti

26 Януари, 2023 17:25 2 796 27

Проблем със спирачките на над 100 000 автомобила Volvo

  • volvo-
  • сервизна акция-
  • спирачки-
  • проблем

Марката изтегля 106 900 автомобила по целия свят

Проблем със спирачките на над 100 000 автомобила Volvo - 1

Автомобилният производител Volvo Cars съобщи, че изтегля 106 900 автомобила по целия свят поради предполагаема неизправност, свързана със спирачките. Това съобщи представител на Volvo Cars, цитиран от Reuters .

Проблем със спирачките на над 100 000 автомобила Volvo

Според представителя на компанията, проблемите със спирачките засягат моделите C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 и XC90 от 2023 година. Поради тази причина всички нови коли Volvo от тези модели се връщат в сервизите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инж.Вълев

    11 5 Отговор
    От както Волво стана китайско,проблемите зачестиха.

    Коментиран от #3

  • 2 Ингренд

    10 0 Отговор
    Бързо са се усетили. Добре, че не са някоя друга европейска марка, така да го позамажат фала.

    Коментиран от #4

  • 3 Дрън-дрън

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "инж.Вълев":

    А нещо да кажеш за времето когато бяха на Форд?!
  • 4 ДаТога

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ингренд":

    Да тогава щяха да връщата коли само извън Европа, а от тези в Европа щяха да направят само в Германия акция и то без да се вдига шум. Богатите източноевропейци ... кучета ги яли. Справка: дизелгейт.
  • 5 Митко

    8 13 Отговор
    Най-здравите, най-надеждните, най-безопасните... дрън дрън та пляс, просто добър маркетинг. Лично за мен, единственото интересно нещо което някога са правили Волво е 5-цилиндровия двг. Всичко друго е средностатистическо.

    Коментиран от #6, #9, #11, #12

  • 6 Всеки има мнение

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    Явно не само че не си карал Волво, ами не си и помирисвал...

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Митко

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Всеки има мнение":

    Не съм, и не никога не съм имал желание! Както казах, освен 5-цилиндровия ДВГ, нищо друго интересно не съм виждал в тази марка. Просто средностатистически пълнеж, който е много рядък на пътя! Явно не мисля само аз така.

    Коментиран от #14, #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    8 6 Отговор
    Марки като Волво и Ягуар са просто лъскава премиум опаковка с хубав интериор, хубав дизайн и добра возия и посредствени компоненти под капака, събирани от кол и въже. Един ден инфотейнмънта ти се бъгва и не можеш си пуснеш климатика, след това бутона за стартиране не ти работи, след това угасва в движение...

    Коментиран от #13

  • 11 Стара слава

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    Волво отдавна не правят двители.Пради 30г монтираха на VW,след това на Рено,на Пежо,на Форд,а сега монтират някакви китайски боклуци.
  • 12 Митко Миткоооо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Митко":

    Когато смениш 28 модела от различни марки,тогава изкажи мнение.Да,ВОЛВО наиатина е сбор от елементи,но сбор от най качествените елементи.По тази причина,това е единственият автомобил в момвнта,с който не се разделих трета година..Виж,ако Пешо от Бенковски каже,че Неговият товари май много моркояи, пробвай го.Ако Георги каже че неговият пък дърпа ремарке с 2 тона ябълки,пробвай го.Но опитай нвщи различно,не да бъдеш като Пешо и Гошо А за да опиташ.И тогава изказвай мнение.
  • 13 Волво фен

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Пич,Ти какво ще направиш ,ако един ден ти откаже климатика на твоят Майбах.Ако знаеш отгояорът,требе се сетиш ,че това ще направя и аз.Иначе,твоето е най убаво,честно ти казвам.
  • 14 ЕвропееЦ

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    Мите, на село и в БГ територията наистина са малко. Скъпи са за Ганя. На него бе-ен-ве, гуолф и пасат са върха на сладоледа. В западна Европа е друга работа, хората си ги карат а другите не плюят по тях. Още една черта на Ганя. Дано си ме разбрал правилно.

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Кисело грозде

    10 3 Отговор
    Виждам хора които изказват некомпетентно мнение относно марката без дори да са били собственици на Волво. Тъжно. На тях комшията от другия блок им казал, пък на него бай Ставри пазача на сервиза, пък той чул някой да говори нещо ама не разбрал аджеба за коя кола става въпрос и така....Жалки сте. Волво са квалитетна марка за хора стъпили здраво на земята с достатъчно пари за поддръжка и не интересуващи се от мнението на БГ разбирачи.

    Коментиран от #19

  • 16 Проблем?

    6 0 Отговор
    Ще изтеглят автомобилите със въпросната повреда и ще ги ремонтират за тяхна сметка. Само разлайваме кучетата а те това и чакат. Да плюят наред. След като се оказа, че на моят модел Волво, серия и година закопчалките на предните осигурителни колани има дефект....получих имейл да отида в удобно за мен време за подмяната им. Отне им 15 минути и това беше. Като цяло фирмения им сервиз се грижи както за автомобила така и за комфорта на клиента. Може би е така, защото е в Германия... в територията незнам как е.
  • 17 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ЕвропееЦ":

    Карат ги защото ги купуват нови и принципно са ергономичен и безопасен семеен автомобил с добри спецификации на хартия. Обезценката им обаче е много по-силна от тази на немските премиуми, което показва че не се търсят много на вторичния пазар. Едно ново Волво V90 сега струва почти колкото Е-класа комби, а след 10 години при подобно състояние и километри, Мерцедесът ще струва 2х спрямо Волвото.

    Коментиран от #20

  • 18 Митко

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "ЕвропееЦ":

    Всъщност господин европеец, аз никога не съм бил почитател на немските коли, освен на най-луксозните модели на Mercedes. Не карам немска кола, и не бих си го причинил.
  • 19 Митко

    4 10 Отговор

    До коментар #15 от "Кисело грозде":

    Волво е кола с хубава скъпа поддръжка, която осигурява на своя собственик... НИЩО! Нищо интересно. Не осигурява комфортна возия, не осигурява някаква хубава мощност, не осигурява някаква технология която да е различна или иновативна. Осигурява кутия с 4 колела и толкова. Сори. Най-малко масовите карани автомобили са, и не само в България. И в Европа не са огромна цифра.

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Аз човекът

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Възможно е да сте прав за българския вторичен пазар над който аз нямам обективен поглед. Но за западно европейския нещата са съвсем различни. Ценообразуването се определя от изминали километри, година производство, модел и състояние на автомобила. Волво имат търсене на вторичния пазар като надеждни, сигурни и здрави атвомобили/ говоря за не повече от десет годишни и до 200 000 км./ Цената на кросоувърите им е по-висока от на другите премиум марки/ хс40; хс60;хс90/. Както знаете тук цените за ремонт са високи и поддържаният, здрав автомобил е сред най-търсените. В статията се споменава за дефект на модели 2023г. които нямат общо със вторичния пазар. Бъдете обективен а аз изказвам мнение като човек горд собственик на кросоувър Волво.
  • 21 Дааа

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Митко":

    И не са сигурни, ама хич!

    Коментиран от #22

  • 22 Вальоо

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Дааа":

    Всички нови коли са сигурни до някаква граница. Премине ли се една граница, ще умреш ако ще и в ръцете на Бог да си. И, само с това ли могат да се похвалят колегите от Волво? Както казах, средностатистическа кутия с 4 гуми.
  • 23 Притча

    1 1 Отговор
    Господинът Митко. Средностатистическо същество с два крака, две ръце и глава. Но последната май не му е нужна. Носи я за баланс и нищо друго. Говори нещо, пък то било нищо. Защо ли? Неудовлетвореност...Жлъч....Злоба ще да е. Тежка диагноза. Жал ми е за Господинът Митко. Един живот е достатъчен човек да обича, да бъде обичан и щастлив, но не и да прогледне пред истината....

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Митко

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Притча":

    до господин притча. Притча- явно не може да си измисли име, или няма такова. Навярно сирак. Навярно не ми пука. Просто изказвам мнение. Ако имаш с какво да го обориш-направи го. Аз гледам през призмата на човек на който са му интересни колите. Единственото интересно което са правили тези господа от волво за мен е петака с готиния звук. Дотам. И ако се огледаш по улиците, колко Волва виждаш всеки ден? Щото аз, нито много стари, нито много нови виждам. Да не кажа че, ако видя повече от 1 на ден е късмет? Щом ти харесва, карай.
  • 26 Токи

    6 2 Отговор
    Другари , истината е една - най-хубавата кола е служебната !!!
    Доколкото за Volvo , Аз съм им фен !
    Купих и продадох 5 броя V 40 , S 40 , C 30 , V 70 , S 60. Първите три бензин , а другите на нафта .
    От 116 ps. до 230 ps.
    Марката е страхотна , хубава , удобна и сигурна возия Много място за шофьора и за багажа .
    Имат лесен и бърз достъп до важните неща за шофиране и обслужване .
    Доволен съм .
    Помня далечната 1998 когато взех първото - 40
    Доста ви се чудеха и питаха - какво е това .
    Еми , как да Ви кажеш и обясниш на някого който знае само голф , вектра и витара - какво е ВОЛВО.
    ЕМИ МНОГО ПРОСТО - ВОЛВО Е ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕШ ДА ИМАШ , НО ТРЯБВА ДА СИ ГОТОВ ЗА НЕГО ! И КОГАТО , АКО НЯКОГА ИЗРАСТНЕШ ТОЛКОВА УМСТВЕННО И ФИНАНСОВО НЕ Е НУЖНОФДА СЕ ФУКАШ С БЕНЦ ИЛИ БАВАРЕЦ ИЛИ ПЪК С НЯКОЙ АЗИАТСКИ САПОНЕРКИ -
    ВОЛВО ЩЕ ТИ ДАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ТЯХ !!!
    А и да не забравя , Винаги са били пример за сигурност и мощност и да били са под шапката на други собственици , но това ги прави по добри и гъвкави .
  • 27 Да, така е

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    редки на пътя са и FERRARI, явно за нищо не стават... 😂