Last news in Fakti

22 Декември, 2023 15:12 3 914 2

Скандал спира доставките на десетки модели Toyota и Daihatsu

  • toyota-
  • daihatsu-
  • краш тестове-
  • скандал

Успокояващото е, че засегнатите от скандала модели не се продават у нас

Скандал спира доставките на десетки модели Toyota и Daihatsu - 1

В сряда, 20 декември, стана известно за спирането на доставките на десетки модели Toyota и Daihatsu поради скандал с данни от краш тестове и други нарушения, свързани с безопасността на превозните средства.

„Разследването на независимата комисия установи 174 нови нарушения в 25 тестови категории в допълнение към нарушенията, открити през април и май, свързани с тапицерията на вратите и тестовете за страничен удар“, се казва в официалното изявление.

Нарушенията засягат 64 модела Daihatsu, включително 22 модела, продавани под марката Toyota, включително Toyota Probox, Town Ace, Roomy, Pixis.

„В отговор на тези констатации, Daihatsu реши временно да спре доставките на всички модели, проектирани от Daihatsu, произвеждани в момента както в Япония, така и в чужбина. Toyota също реши временно да спре доставките на засегнатите модели. Бихме искали да поднесем нашите искрени извинения за неудобството и загрижеността към всички засегнати клиенти. Daihatsu ни информира, че ще изясни ситуацията с властите и ще предприеме всички необходими мерки под тяхно ръководство “, казват от Toyota.

Тази седмица Министерството на публичната земя, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония ще извърши претърсване на централата на Daihatsu в Осака във връзка с откритите нарушения.

През пролетта стана известно, че Daihatsu (дъщерно дружество на Toyota) е фалшифицирал краш тестовете на няколко модела, включително автомобили под марката Toyota. По-специално, корите на вратите са били модифицирани преди тестовете за сблъсък.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ех какви времена бяха

    7 0 Отговор
    Тогава важаха постулатите "mercedes и всички останали", както и "качеството и надежността на toyota"

    Днес това са само стари лаври. Фрази без съдържание.
  • 2 Герак Митко

    3 0 Отговор
    Това министерство в България ще стане на 3 министерства със съответния персонал по 3. Колко са изостанали японците