Last news in Fakti

17 Май, 2014 10:00 13 254 22

XRay ще са новите кросоувъри на Lada

  • lada-
  • xray
Под името XRay руската марка Lada възнамерява да пусне два кросоувъра. Името идва от концепт, показан преди две години, но на практика серийните кросоувъри ще са доста по-различни. Те ще заимстват доста от чертите на прототипа, но всъщност ще представляват "преоблечени" модели на Dacia. Първият сериен кросоувър ще се казва Lada XRay и ще се базира на високия градски хечбек с вътрешнозаводско обозначение BM-Hatch, който от своя страна е направен върху основата на dacia Sandero.

Този автомобил ще бъде показан само след няколко месеца, по време на тазгодишното автомобилно изложение в Москва. Второто предложение се очаква да се появи на пазара през 2016 година ( най-горната снимка) и ще се казва Lada XRay Cross. Според специалистите не е изключено изпълнението Cross да е префасонирана Dacia Duster, но външно ще наподобява доста уникалната концепция XRay (на снимката по-долу).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Златин Славчев

    14 9 Отговор
    страхотна
  • 2 скар фейс

    15 5 Отговор
    Изглежда много добре!
  • 3 мозера мозера

    14 5 Отговор
    тези коли ще се карат само в русия те и за там се правят де аз лично бих карал такава тук защото само лада би оцеляла по нашите пътища
  • 4 Ивайло Карчев

    5 18 Отговор
    руски кенеф

    Коментиран от #5

  • 5 Светлин Карагеоргиев

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ивайло Карчев":

    Кенеф друг път! Коя друга западно-европейска кошница, би издържала повече от 30 години, "къртски" труд освен руската машина. Частите им са стотинки. Товари ли сме москвич 408 със тон зърно по 3 курса на ден в продължение на седмица, москвича не мръдна. Това че двигателите им бяха малко проблемни, но се поправяха за половин час със левче! А сега всеки гледа лукса, но никой не мисли, че колата е да ти върши и работа, не само за газареене. Някой хора се нуждаят от сила в ходовата част. Тия сегашните алуминиеви консерви, трябва да се жалят.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 hienata

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Светлин Карагеоргиев":

    Има доста "западно-европейски кошници" и не само , които са точно за тази цел (селскостопанска) . Като почнеш от Рейнджър на Форд (европейския), преминеш през американските пикапи и стигнеш до японските всичките с единична кабина са пригодени за "кърски" труд. Тези с двойната кабина са за гъзареене. Москвича както и комунизма (социализЪма) са безвъзвратна отживелица. Никой няма "файда" да прави евтини с евтина подръжка автомобили (както и перални,печки,компютри и каква ли още не техника). включая и ние потребителите. Икономиката се крепи на оборота, не на качеството. И на мен не ми харесва, но такъв е реалния живот. Хем искаме високи заплати ,хем да ползваме нещо 50 години.Няма начин.
  • 7 Златин Славчев

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Светлин Карагеоргиев":

    lada ot kade proizliza ot fiat 124 za tova si i tolkova zdravi
  • 8 Dimitar Stoyanov

    4 15 Отговор
    Докато живееееееем в комунизЪма, няма се оправим , навремето с москвето сме карали зърното щото сме нямали друга алтернатива , или пари да си платим на трактор , сега сме в друга епоха , където има всичко - колца да си возиш г.за, и съответно работарски машини , макар и с двойни кабини...
  • 9 Гешшът

    4 16 Отговор
    Не знам защо се карате Лада 2101-07 е боклук. Няма по-точно определение за това изчадие на Руската инженерна мисъл, било то и в по-голямата си част италианска. Който не е правил Основен ремонт, не е се е видял в чудо. Друг е въпроса, че като се счупеше едно време нещо в колата, отиваш и те ти я подаряват, но си остава проблема, че се чупят на всеки 20 км. Дано под крилото на Нисан и Рено, да стане нещо по-добро, въпреки че на тази марка ще гледам винаги скептично!
  • 10 кара Лада

    2 0 Отговор
    Единственото вярно е че новия кросоувър ще следва концепцията X-ray. Абсолютно съм убеден че няма да има нищо на основата на Дачия защото платформата и е по лоша от тези които Лада си има разрабоени вече. Истината е че в новите модели ще лежи и голма част от замразения през 2009-та проект Ц който по принцип е класи над платформата на Дачия. Едва ли руснаците биха били толкова тъпи да ползват такава платформа. Даже новия им ултра бюджетен автомобил Гранта си е на основа на Калина. Даже от Лада заявиха не отдавна че е възможно на Ларгус да си слагат Ладовите мотори защото са по добри от антикварните Рено мотори от Дачия.
  • 11 Valentin Penkov

    1 0 Отговор
    според мен X-ray ще го направят на платформата на шевролет нива което е добре само да не му сложат някаква френска помия под капака че ще развалят добрия замисъл

    Коментиран от #13

  • 12 Valentin Penkov

    1 0 Отговор
    според мен X-ray ще го направят на платформата на шевролет нива което е добре само да не му сложат някаква френска помия под капака че ще развалят добрия замисъл
  • 13 кара Лада

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Valentin Penkov":

    Пак казвам, те си имат своя платфрома замразена заради кризата. Потъси в google: Lada C-Cross — российский кроссовер
    Показан е 2008-ма година. Този проект щеше да е реалност вече както и седан от по високия клас ако я нямаше кризата.
    Това е изцяло нова платформа, няма нищо общо обсолютно с нищо от преди това, дори мотора е изцяло нова разработка за този проект, всичко от нулата е правено:

    В момента му подобряват дизайна вероятно.
  • 14 кара Лада

    2 0 Отговор
    Да добавя че всичко това най вероятно само на картинка ще си го гледаме и евтина хубава и здрава кола няма да видим. Явно е директен агресивен конкурент на Дачия. Тя и Дачия се продава в Русия с повече ектри и по добри двигатели от тия са ЕС и автоматик скорости даже.
    А у нас няма и вносител на Лада, има само една шайка мързеливи и почти толкова глупави търгаши дето продават тая марка тук...

    Коментиран от #16

  • 15 йордан иванов

    0 11 Отговор
    Лада си остава Лада, ни кола, ни каруца..
  • 16 Владислав Димитров

    2 11 Отговор

    До коментар #14 от "кара Лада":

    Няма в Русия Рено-Логан с автомат, само 5-скоростна механика !
    Комплектация Двигатель и трансмиссия Цена
    Access 1.6 МКП5 (82 л.с.) от 355 000 руб.
    Confort 1.6 МКП5 (82 л.с.) от 408 000 руб.
    Confort 1.6 МКП5 (102 л.с.) от 428 000 руб.
    Privilege 1.6 МКП5 (82 л.с.) от 456 000 руб.
    Privilege 1.6 МКП5 (102 л.с.) от 476 000 руб.
    Luxe Privilege 1.6 МКП5 (82 л.с.) от 495 000 руб.
    Luxe Privilege 1.6 МКП5 (102 л.с.) от 515 000 руб

    Читать полностью: http://news.drom.ru/Renault-Logan-28376.html

    Коментиран от #17, #21

  • 17 кара Лада

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Владислав Димитров":

    Вярно прави си, от 1 януари 2014-та вече няма Логан и Сандеро автомат в Русия. Но пък си имат достатъчно циркулиращи още на пазара втора ръка. Останал е само Дъстър с мотор 2.0 и автомат. Пак такова животно тука няма.
    А до йордан иванов: Аз имам няколко стотин хиляди километра с новите модели лада продавани у нас... можеш да ми обясняваш.
  • 18 Румен Янев

    3 1 Отговор
    Браво на братушките ! Взеха се в ръце и те най-накрая ! Макар че и чехи унгарци поляци са се взели де ... То май от " бившите " само ние си останахме в мединкаментозна кома Вчера четох че стандарта ни на живот бил като този в Албания ... Ужас ужас и пак ужас !!! Според мен този XRay поне по дизайн превъзхожда болшинството съвременни бункерообразни творения от този клас
  • 19 Владислав Димитров

    0 6 Отговор
    И все пак, за толкова време руснаците така и не се научиха да правят свестни автомобили самостоятелно ! Даже не можаха до ден днешен свой собствен автомат (не калашник а ск. кутия) да разработят ! Добре, че станаха комбина с Рено-Нисан, та те малко ги постегнаха в това отношение. P.s. новите модели Гранта и Калина са с японски автоматик Aisin
  • 20 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Я цели 6 човека живеят добре ... карат максимум 3 години и после го заменят за нов ... почиват с текила в ръка на Карибите ....и са ми лепнали минусчета ! Хвала на вас 6 от народа хвала !
  • 21 Владислав Димитров

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Владислав Димитров":

    Какво толкова се притесняваш за някакви си 6 минусчета, а аз моите 125 кво да ги правя да ги соля ли ?? Сигурно тези 125 човека карат Дачия-Логан с автоматични скорости и моят коментар, доста така ги е разсърдил !
  • 22 пурко

    0 0 Отговор
    ееей професори а каде е нашия бг.автомобил магарето ще е лукс в държавата ни но вие сте умни и знаещи