Last news in Fakti

24 Март, 2015 19:08 1 402 2

Бързо, но качествено строителство

  • павлова-
  • берлин-
  • пчп-
  • вода

Как е най-удачно да се прилага публично-частното партньорство? Отговорът на този въпрос ни предоставя Германия, като днес на среща между министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и Доротее Бер парламентарен държавен секретар във Федералното министерство на транспорта и дигиталната инфраструктура, стана ясно, че Федералната република ще ни предостави документа за прилагане и развитие на публично-частното партньорство за изграждането на нова инфраструктура – пътна, дигитална, водна и железопътна.

„Документът е в процес на разписване, но финализирането му предстои. Германия работи и върху разширяване на финансовия инструментариум в публично-частното партньорство. Нови възможности се разкриват пред пенсионните и застрахователните компании, които проявяват огромен интерес към инвестиции в инфраструктурата. Германия залага на бързото и качествено строителство, като само от мандата на новото правителство в страна вече са изградени четири автомагистрали от 176 км по шест ленти за движение. В процес на реализация са нови три проекта, като целта е да се пести време от придвижване и престой в задръстването“, увери домакинът”, каза Бер.

По-рано днес министър Павлова участва в официалното откриване на Wasser Berlin 2015. Това е най-голямото водно изложение в Европа. В своята реч тя посочи, че основен приоритет в дейността на новото правителство е подобряването на жизнената среда и благоустрояването на населените места. Това е пряко свързано с планиране, строителство, изграждане и поддръжка на подземна инфраструктура. Министър Павлова не пропусна възможността да отбележи големия потенциал на България по отношение на минералните води, които са различни по състав и температури, използват се за питейни и лечебни цели, както и за развитие на индустриални възможности. Броят им е над 600.

Приордните явления също бяха сред акцентите в речта на министър Павлова. „За съжаление, през последните години по целия свят, включително и в Европа, наблюдаваме периодични наводнения, причинени от силни дъждове и бури. Климатичните промени станаха фактор, с който всяка държава трябва да се съобразява. Именно затова за нас от изключителна важност ще бъде темата „Управление на наводненията и опазване на почвите“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Е направо че избием рибата. Боко тиквата че ги надмине швабите и впътната и в дигиталната и най-вече във голата вода която че пием.
  • 2 инж Димитров

    0 0 Отговор
    Ако става въпрос за землянки съм съгласен!