Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 13:04 1 219 0

От НЕК спестили 170 милиона лева

  • кевр-
  • иван иванов-
  • нек-
  • 170 милиона лева-
  • спестили

Цената на природния газ ще намалее още

От НЕК спестили 170 милиона лева - 1

НЕК спестява 170 милиона лева в рамките на годишния регулаторен период от това, че вече изкупува само електрическа енергия с високоефективно производство. Това заяви пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

По думите му това е станало благодарение на две неща. „Първо с промяната на закона, чрез която собственото производство престана да бъде изкупувано и се изкупуваше само високоефективна електроенергия и с това се спестяваха около 120 милиона лева. След това с намалението на цената на природния газ – още 40-50 милиона се спестиха. При следващото намаление на цената на природния газ, ще ви съобщя какво ще се случи“, заяви Иванов.

Той беше категоричен, че очаква още по-голямо намаление на цената на природния газ в окончателната прогноза на „Булгаргаз“. Иванов отново не пожела да отговори с колко е възможно да поевтинеят парното и електрическата енергия, вследствие на драстичното поевтиняване на синьото гориво. По думите това ще стане ясно на 31 март, като преди това, след предложение на „Булгаргаз“, КЕВР ще реши окончателно за цената на природния газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА