Last news in Fakti

9 Март, 2016 17:55 1 472 1

БЕХ обяви от кого ще взима заем

  • бех-
  • заем

От Българския енергиен холдинг обявиха, че ще поканят класирания на първо място консорциум за да договорят необходимото мостово финансиране.

Това е консорциум между Ваnса IMI S.p.A. - London Branch, Bank of China Limited - Luxembourg Branch и J.P. Morgan Securities.

БЕХ ЕАД запазва правото си да покани за водене на преговори за сключване на договор класирания на второ място консорциум във всеки един момент.

Общата стойност на предложеното мостово финансиране от всички участници в процедурата покрива търсеният от БЕХ ЕАД ресурс до 650 млн.евро.

Мостовото финансиране е за срок до 12 месеца, без обезпечение, и ще бъде рефинансирано чрез последващо пласиране на облигационна емисия.

Средствата от мостовото финансиране ще бъдат използвани за изплащане на натрупаните задължения на Националната електрическа компания към „Ей И Ес ЗС Марица изток 1“ ЕООД и „Контур Глобал Марица изток 3“ АД с цел влизане в сила на намалението на цените по дългосрочните договори за изкупуване на електрическа енергия и покриване на задълженията на централите към „Мини Марица-изток“ ЕАД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 2 Отговор
    Еее, ми така е, като сме приятели с американците, ще им купуваме скъпия ток от ТЕЦ-а и даже ще теглим кредит за да им го плащаме!