Last news in Fakti

6 Юли, 2019 16:44 32 115 393

Хотелиери: Свидетели сме на най-черната кампания срещу туризма ни

  • хотелиери-
  • туризъм-
  • декларация

Те са удивени от „целенасочената кампания и на голяма част от водещите български медии”, които според тях описвали ситуацията със „злорадство” и „краен негативизъм”

Хотелиери: Свидетели сме на най-черната кампания срещу туризма ни - 1
Снимката е илюстративна

Представители на туристическия бранш излязоха с нарочна декларация след вчерашната среща с министър Николина Ангелкова в Слънчев бряг.

„Не помним толкова негативна и черна кампания срещу българския туризъм!”, категорични са от Съюза на собствениците.

Те визират серия от журналистически публикации, снимки и фалшиви новини, според тях новини, като тази за „такса хавлия” на плажа в Бургас.

Още на вчерашната среща Пламен Копчев, несебърски хотелиер, почетен консул на Косово и бизнесмен, застана пред медиите и в емоционално обръщение помоли да се спре калната война срещу българския туризъм.

Според хотелиери в момента се водила крайно негативна кампания, а интернет пространството и много медии били залети със „подвеждащи и стари снимки”.

„Изразяваме крайното си изумление от материали, които вещаят едва ли не краят на българския туризъм. Толкова грубо, негативно, тенденциозно внушение трудно би могло да се приеме не само от нас, а и от обществото, защото петни името на страната ни, внушава апокалиптична картина за бъдещето на важен отрасъл в икономиката на България”, пишат в декларация, разпространена до медиите, представителите на бранша.

Те са удивени от „целенасочената кампания и на голяма част от водещите български медии”, които според тях описвали ситуацията със „злорадство” и „краен негативизъм”.

„Никой от нас не твърди, че в българския туризъм няма проблеми. Никой не твърди, че няма трудности, но това означава ли, че трябва с такъв краен деструктивизъм да се внушава края на сектор, който осигурява 12 % от БПВ на страната.”, допълват в декларацията си от Съюза на собствените.

От туристическия бранш признават, че е възможно някой да злоупотреби с цените и продуктите, които са сред най-масовите на плажа или крайбрежните заведения, но това били изключения от добрите практики в бранша.

Те са категорични, че правят всичко възможно, за да подобрят качеството на продукта и да направят българското море още по-гостоприемно – и за нашите сънародници, и за чуждите пазари.

Под декларацията са се подписали част от най-големите хотелиери, концесионери и туроператори в България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барс

    105 165 Отговор
    Атаката е към С. Бряг искат да купуват на безценица хотели новите хайдучета да си инвестират крадените пари от фондовете! Що няма репортажи от Злани пядъци и Албена? Защо ченгетата са изпратени командиривка само на Слъчев Бряг?

    Коментиран от #3, #16, #32

  • 2 фгх

    574 21 Отговор
    С декларации не стават нещата. Трябва качество, цени и култура, а най вече да знаеш как се прави бизнес. Алчността на бг бизнесмени до това води, но ще го разберат като почнат масово да фалират. Селския тарикатизъм е до време, всички го запомнете това.

    Коментиран от #5, #331

  • 3 деф

    270 16 Отговор

    До коментар #1 от "Барс":

    И Албена и Златните са празни и за тях има.
  • 4 Туриста

    417 10 Отговор
    А аз съм свидетел на най-черния расизъм срещу туриста!

    Коментиран от #296

  • 5 Хотелиера

    74 405 Отговор

    До коментар #2 от "фгх":

    Ще има да почакаш да фалират а докато чакаш набивай на пустинните плажове в Гърция кренвирши вакум и пий биричка от 0,49 стотинки от хладилната чанта!

    Коментиран от #10, #99, #111, #197, #206, #307, #327, #359, #375

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ???

    148 12 Отговор
    Много езуитски написано. Въртят, сучат и все към тях.
  • 8 Пешо

    97 211 Отговор
    За съжаление е вярно, българи плюят срещу българското. Няма аналог в света. Затова и тук избираме антибългарски правителства и си патим от това.

    Коментиран от #26, #36, #128, #136, #167, #324

  • 9 Чъки

    70 218 Отговор
    Прошляците злорадстват а не смятат че източна България цяло лято си вади хляба там! Важно е на Вуте да му е зле.

    Коментиран от #15, #218, #286, #365

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 тъпанар

    299 22 Отговор
    Алчни хора които плачат за още кинти от джобчето на бг туриста. То не беше хленч, че видите ли не сме ги оставяли на спокойствие да си "стрижат". Ми да си "клатят" рашките и там другите все още останали "европейски" заблуденяци. За около 30 г. е..ха ма..та на всяко ставащо за туризъм място. Не наядоха се! След около 10 г. ще има доста фалити по курортите. Просто не става да се плицикаш във фекални води. Мистерия е къде отиват отходните води на "слънчака"... явно се дематериализират в някоя паралелна вселена .

    Коментиран от #173

  • 13 ггз

    128 6 Отговор
    Г.з Г...а Затрива
  • 14 фгх

    203 13 Отговор
    Да бе че няма уеб камери и не се вижда на тях колко са "пълни плажовете", например има един сайт фрее-уебкамбг.ком, влезте и вижте кой казва истината. Албена е празна.
  • 15 фгх

    249 9 Отговор

    До коментар #9 от "Чъки":

    Източна балгария да си вади хляба по коректен и добронамерен начин, само че парите не се прибират от хората в източна БГ а от мутрите в София.
  • 16 GTi

    317 10 Отговор

    До коментар #1 от "Барс":

    Кви атаки те гонят бе , цените са по дебели от Тенерифе на сънчака , 10 дена съм тука и ме заболя главата от нагли дебили и цифри по заведенията , обичам си България и всяка година идвам и оставям по няколко хил. Но не си заслужава , срам и позор за алчните измекяри по морето . Бегам
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Plovdiv

    164 4 Отговор
    На малоумника все някой друг му е виновен за провалите. Както на кривата ракета и пречи безвъздушното пространство.

    Коментиран от #61

  • 19 Пазарна икономика

    259 6 Отговор
    Мутрите бъркат пазарната икономика със спекулата! Само че резултатите на малоумието им е очевадно! Дано всички хотели затворят! Дано всички мутри се самоизтребят!
  • 20 И все пак

    132 11 Отговор
    Всички са синджир марка, нещо от рода гарван гарвану око не вади. Ще се радвам да сринат половината бетономорие, ще се радвам хубавите места за плаж да са свободни от чадъри, ще се радвам най вече узаконеният рекет за тях от държавата да се премахне, и без това не печели много, всъщност от акциз на цигарите държавата печели много и затова има сметка пушачите да мрат, отколкото да прави кампании против цигарите, ще се радвам също изобщо да не идват чужденци по морето ни, а да е бъкано от българи......, Но няма да стане. Защо? Просто е - управлява ни дясна партия, не че лявата може кой знае колко да направи.....Дойде време да се качвам в самолета, друг път пак ще пиша
  • 21 Алфа Ромео

    50 28 Отговор

    До коментар #6 от "777":

    Къде е тва кафене Софийско, то трябва да е квартален хоримаг, в Ст Загора централна част кафе със сметана 2.30лв., кола 1.80лв., чай 1.80 лв. ....

    Коментиран от #37, #89

  • 22 русенец

    136 6 Отговор
    На калпавият хотелиер все нещо му пречи.:))) То вярно, че българите се дебилизираха тотално, но това не значи, че не могат да си правят сметката !
  • 23 Шошо

    140 6 Отговор
    Ако искам да видя бетонните бункери на линията "Мажино", ще посетя Франция, а не черноморието!
  • 24 Лекар БГ

    175 6 Отговор
    Всички са ви виновни,само не и вие самите.
    "Хотелиери"-зарязали свинарника и станали"бузинесмени и дами.
    Сърдете се на простащината и алчността си,не на пиарът.
  • 25 За България

    100 3 Отговор
    Не се на ядоха!
  • 26 Абе пеше

    140 4 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    О Сульо до вчера нямаше пари за цигари! Днес притежава хотел на морето, и иска да дере по 3 кожи! Е ми всеки който уважава себе си, няма да му отиде в хотела! Знаем чии са хотелите, знаем как да придобити, знаем че са строени от народа за народа, а се оказаха в ръцете на мафиотите! Ако си построиш хотел и ти го вземе сестра ти, ти после ще отидеш ли да нощуваш там, при положение че има други по евтини?
  • 27 АЗззз

    103 0 Отговор
    Като не знаят как се прави бизнес така ще е
  • 28 Хотелиера

    30 169 Отговор
    Мизерници я вижте в Гърция хотел 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ колко дтрува нощувката и после разправяйте че на,, Черно море "било скъпо! В таверна в Гърция порция октопод е 35-40 € минимум а хубаво вино под 60€ няма!

    Коментиран от #33, #48, #158, #196, #328, #351, #372

  • 29 Сск

    30 17 Отговор
    Гадните медии да почват да въртят репортажи от преди 2-3 години и ще напълним плажовете и хотелите.
  • 30 Ddddd

    120 3 Отговор
    Не левите и не пускайте никакви декларации,ами си корегирайте цените,наглото и високомерно отношение към хората,възпитанието,обслужването,хигиената по плажовете и нещата сами ще си дойдат на мястото.Престанете да мислите само на принципа "Един да ми дойде и ще плати за всички"
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бл.134 в Зап. парк

    108 9 Отговор

    До коментар #1 от "Барс":

    Обесете българските хотелиери .Запалете им копторите ,построени с крадени държавни пари.
    Никога повече на това черноморие
  • 33 миризлив пор

    124 5 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Я сравни хотел с 5 звезди в гръцко със обстановка и обслужване и 5 звезди тук и после ми обяснявай цените. Все пак ревахте в началото на сезона да се занижат изискванията точно за категоризацията.

    Коментиран от #35

  • 34 Petko

    133 3 Отговор
    Хотелите не са по джоба на българина и това е факт. За нас само квартирите. Много ми дреме за хотелиерите и че нямат печалба да си търсят чужденците. Морето не е задължително.
  • 35 КОСАТКАТА

    37 81 Отговор

    До коментар #33 от "миризлив пор":

    Що каква е разликата? Май скоро не си влизал в Хител 5 звезди и говориш на изуст! За тези където не са пътували в чужбина в България хотелите са на много високо ниво, дори по- високо от хотелите във Австрия и Германия! Само мишоците говорят на изуст!

    Коментиран от #42, #383

  • 36 гост

    182 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Значи в България плащат заплати от 500лв, цените на стоки, строежи и всичко съпричастно са по-ниски, регулацията е ниска, данъците и задълженията на хотелиерите към персонал и хазна също са ниски, а нощувките им скъпи? И това да ни се харесва ли? Как у Гърция взимат по 1500евро заплата и мога да нощувам със семейството за 50-60евро, а у нас не мога? Или ако намеря за под 120лв, няма да имаш закуска, няма да има паркинг, няма да имаш почистване на стаята, не ти издават квитанции, нищо, и накрая отиваш в морето и се къпеш където акитата на целия хотел се изливат. Мен най-много ме дразни необоснованото печалбарство, взимат пари без покритие, а ти искаш да им се радваме и да ги подкрепяме за това. Колко му струва един чадър и шезлонг, към 100лв е комплекта, а той ги изкарва за 4 дена, къде си го виждал това в нормалните страни? Ето преди две години посетихме един хотел с цена от 90лв и беше добре, а сега е 170лв същата нощувка за същия брой хора. Това ли му викаш българска подкрепа?
  • 37 До 21

    83 6 Отговор

    До коментар #21 от "Алфа Ромео":

    Трябва да ти кажа, че и аз забелязвам, в провинцията става по скъпо от София. Не знам какво става.
  • 38 агент08

    32 2 Отговор
    Дебили!
  • 39 Селянин

    24 149 Отговор
    Е Ганьо иска с 300 лв.да ходи на море и то луксозно. Няма как да стане. Щом на нашето море му е скъпо да заминава за Гърция там всичко е без пари. Весело изкарване.
  • 40 Информацийка

    65 4 Отговор
    В Гърция в неделя няма да има тол такси!

    Коментиран от #109

  • 41 Няма го Митко очилата

    32 2 Отговор
    няма го и туризмът.Митко,Митко,Митко.....Всички искат Митко.
  • 42 миризлив пор

    6 33 Отговор

    До коментар #35 от "КОСАТКАТА":

    Повярвай ми, доста от тези хотели ги познавам като работник т.е. обикалял съм ги основно. В гръцко е било същото, повярвай ми от 2005 им сърбам попарата. Ако има промяна е последните 3 години но не вярвам.
  • 43 Хотелиерииииии

    128 5 Отговор
    Каквото и да говорят, няма как да ме накарат насила да ида на мутроморието! Не желая да съм заобиколен със спарени адидас батки мякащи и смърдящи на пор, с провесени диагонални чантички без една мозъчна клетка!
  • 44 Брус Уилис от Брезник

    26 103 Отговор
    В Гърция глобата за изтъркани автомобилни гуми е 100 евро, за неправилно паркиране започва от 50 евро. За превишена скорост - не ми се говори и всичко се плаща. Да не му излезе солено на някой тарикат евтината почивка в Гърция.

    Коментиран от #59, #179, #277

  • 45 Софиянец

    59 25 Отговор
    На морето като ми видят колата със софийски номер и започват да гледат лошо. Е как да отидеш?

    Коментиран от #127, #360

  • 46 Ганьо

    142 3 Отговор
    Ганьо това, Ганьо онова, Ганьо, Ганьо, като Ганьо ви пречи, Ганьо ще отиде и отиде другаде! Свга ще седите в празните хотели и гризейки нокти ще се молите за някой 18 годишен алкохолизиран Джон! Винаги наглите морски са предпочитали немци, чехи и какви ли не, така ви се пада! Фалити до дупка!

    Коментиран от #293

  • 47 КОСАТКАТА

    75 19 Отговор
    ТУК НЯКОЙ СЕ Е ОБЪРКАЛ ЖЕСТОКО КАТО СИ МИСЛИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЛИПСВАТ НА ЧЕРНОМОРИЕТО РУСНАЦИТЕ ЛИПСВАТ И ПРОБЛЕМА НЕ Е В ПАРИТЕ, А ВЪВ ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ! Българите никога не са били мерило за туристи в тези курорти!!!
  • 48 лапай и се потапяй

    117 10 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Ти ходилл ли си изожщо в Гърция ве цървул, кви са тия цени, които пишеш ? Лъжец ! Е затова изгонихте българите от черноморието "Хотелиерче" ! Ааа и стига с тия вакумирани кремвишли, защото, както е тръгнало зимата само на такива, ще караш !
  • 49 Полис

    83 9 Отговор
    Днес към 12 часа е забелязан един автомобил от София за Бургас. До този момент не се забелязват други коли.

    Коментиран от #209

  • 50 КРЕНВИРШ

    27 92 Отговор
    НАЙ ГОКЯМАТА УБИДА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИСТ В ГЪРЦИЯ. ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ В БАГАЖНИКА ИМА КРЕНВИРШИ, ОБАЧЕ ГОВОРИМ ЧЕ ЩЕ ВЕЧЕРЯМЕ ОКТОПД. КАТО СИ ТРЪГНЕ КОМШИЯТА ПО ПАЛАТКА СИ ХАПВАМЕ ТАЙНЧКО КРЕНВИРШИТЕ!! ПХАААААА

    Коментиран от #52

  • 51 Македонско фърчило

    48 2 Отговор
    Комбинацията Събота, Хотелиер, Факти бг означава само едно - никакви клиенти!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 На алчен хотелиер

    72 2 Отговор
    Медиите му пречат
  • 54 Ххахаа

    97 1 Отговор
    Наглостта на хотелиерите още повече дразни хората. С такива декларацийки показват, че урок не са си взели! Явно ще се наложи да фалират повечето от тях!
  • 55 Докато Турция е отворена за туристи

    44 4 Отговор
    Ми е през едроглавия за хотелиерските драми
  • 56 Сравнение

    73 3 Отговор
    Даже в Албания е по-добре от мутрофекаломорието
  • 57 Йозеф

    165 12 Отговор
    Когато собственици на хотели и концесионери се сблъскат с наказанието на туриста е "черна кампания"
    Българина не е тъп, отива там, където му е хубаво и изгодно, за това лайноморието е празно. И ще става все по-празно.
    Предпочитам парите да ги харча в Гърция, чисто е, хубаво е, цените не са нагли, по-евтино е, по-близо е.
    Почивка не е да се набуташеш в огромен хотел и да се тъпчеш в ресторант с привичките на Балкантурист. Тва време явно умре. Тая вечер ще печем лаврак на барбекюто, купихме го от селския пазар жив, даже рибарите ни го изчистиха. А у Лидъл има промоция бокс 3 литра някакво бяло гръцко вино за 11€, студи се в хладилника. И замразени пърленки взехме, кутии сладолед, от сергия домати, краставици и 4 вида наливни маслини, уникално домашно козе сиренье за 9€ килото, с билки, маринован октопод в буркан, дребен зарган за пържене и отново белени миди в сос. Очертва се китарите да свирят до ранни зори. Колко пари харчим - не ми пука, чуствам се перфектно, душата е в рая.

    Коментиран от #80, #350

  • 58 Абе хубаво си ни е моренцето

    60 4 Отговор
    Ама тези които са го "взели" за да печелят от него не стават.
  • 59 да ти кажа

    122 3 Отговор

    До коментар #44 от "Брус Уилис от Брезник":

    Само че-в Гърция е така-щом настъпиш мачето и си плащаш,ама като поп си плащаш,ако до 10 дни си внесеш глобата-автоматично пада с 50%.Освен това, ако си изряден ,нямаш никакви проблеми ,дори няма да усетиш присъствието на астономията, за дивия рекет по пътищата от бесни катаджий с частните радари и дума не може да става..капиш.Да продължавам ли.Аз съм глобяван за превишение-81км след знак за ограничение 50 км.Глобиха ме 50Е и глобата я платих на третия ден-25Е.Да не ти казвам за отношението на полицая-чист ,спретнат ,опънат като струна, вежлив и абсолютно добронамерен.А мисля че абсолютно не е нужно да коментираме БГ полицая,пардон-рекетьор,запотен ,миришещ на чесън и не можещ да разчете какво е написал със собствената си ръка.Да ти давам ли пример,как обърках пътя в Янина и като попитах полицая как да изляза,човека седна в патрулката и ме изведе от града.Кога наш минц ще направи това нещо...стои и те гледа умно като чер бивол и се чуди откъде да те почне.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Истината

    22 100 Отговор

    До коментар #18 от "Plovdiv":

    Какви мутри те гонят. По Черноморието на 40 000 български граждани си изкарват прехраната. Всички те ли са мутри. Има хиляди малки и средни хотели, хотелчета, къщи за гости, ресторантчета, магазини и т.н. И всички те не са на мутри. Жалко е да сме против самите нас. Жалко е, че има такива като теб, които въобще не се замислят за какво става дума.

    Коментиран от #112

  • 62 Ivan

    39 20 Отговор
    Всеки почива според финансите. Лошото е че има хора, които от години не могат да си позволят да отидат на море. А иначе с баровци в сайта е пълно, които с 500 лева в джоба се правят на голямата работа, че и с претенции.
  • 63 Ай ти

    109 4 Отговор
    Ценя заплатата си заради труда си, та поради тази причина няма как да дам парите си на мутрите по морето. Достатъчно ни дерат по други линии! Ще почивам където смятам, че е достойно и хубаво за мен! С декларации няма да ме накарате да дойда в някакви си хотели
  • 64 🇬🇷👌🏽

    74 9 Отговор
    Умрете гладнии мърши. Аз си продадох имотите и си купх къща в миконос.
  • 65 Шпек Салам Народен

    7 45 Отговор
    "Факти",вие сте една от тези медии,пундяци такива !
  • 66 Наглеци

    124 3 Отговор
    Изгониха с ниски заплати български служители, наеха си молдовци и украинци, набиха до небесата цените на всичко, само и само за две седмици да избият годината, нагло плюят по хората и искат ние нългарите да им ходим в копторите по морето! Нито ние, нито чужденците ще ви дойдем да си дадем парите на вас! Не сте заслужили нашето внимание! Закривайте се и се махайте в селата да садите картофи! ББ ви го каза!
  • 67 🐟🐟🐟🐟🐟🐟

    73 4 Отговор
    Ципурка с узо, това ме очаква на масата! Ямас!
  • 68 Копчо

    46 2 Отговор
    жалките селски мутри масончета и посланици на косово да молят хашиш тачи лщбовника на дъртата чифутка олбрайт за туристи
  • 69 някой

    62 4 Отговор
    Много ми дреме за бг морето, аз си ходя зимата на Бали, Филипините и Тайланд и за същите пари като на мизерията в слънчака получавам първокласно обслужване, перфектни хиляди плажове с палми и кристална вода и уникална кухня, няма да им ям на тия олигофрени кебапчетата от оня ден. Излиза под 3000 лв с билетите за двама.
  • 70 цветан спасов

    85 5 Отговор
    Преди 2 години се върнахме за 2 седмици в БГ. Викам на жена ми- дай да отидем до морето за 5-6- дни да видим променило ли се е нещо. беше края на юни. Отидохме първо в Созопол- 4 звезди хотел, ол инклузив- в хотела пристигнахме към 4 следобед, пишеше, че има следобедна закуска до 5. Отидохме на мястото=йок, нищо. Отидохме до центъра да ядем. До хотела имаше открит канал с ако, който се вливаше директно в морето до хотела. Останалото беше ок, храната не беше лоша. След това отидохме до Царево- пак 4 звезди хотел. Докато го намерим-нямаше табели, но пък нямаше и асфалтиран път- кал до шия, места за паркиране имаше. Хотела беше пълен с българи- с деца и рода до девето коляно. Ол инклузив- яко ядене правеха по цял ден, докато не затвори кухнята. Безплатния алкохол, долнопробен и може би вреден, вървеше като топъл хляб. На плажа обаче нямаше хора- беше мръсен и неподдържан. Явно почивката на българите беше по терасите , басейна и стаите, а най-вече в ресторанта и бара. Как мислите , дали се върнахме отново на Черноморието? А дали мислим да се върнем? Няма да отидем и в Гърция! В Испания и Хърватска обаче ще отидем!
  • 71 Има ли движение

    49 1 Отговор
    Има ли движение посока Бургас на магистрала Тракия? Че се чудя дали да тръгна към морето или към Кавала.
  • 72 123

    83 1 Отговор
    Наместо да пишете декларации, вземете се замислете, какво предлагате и за какви пари! Вие нас за глупаци ли ни взимате? Черноморието не е на българите! Всички вие хотелиери и не знам какви си рентиери не се интересувате от българският турист! Вие си искате "западната пасмина" да идва на талази с чартъри и да се гушите от измислените си пакети! Отворете букинга и си вижте цените, вижте си коментарите от престоя на гостите! Наместо да декларирате нам какво си, идете на Кулата и питайте хората къде бъркате! Половината ви персонал не може да говори български, а вие ревете за български туристи, защо?

    Коментиран от #77, #79

  • 73 Апап

    4 55 Отговор
    Да кажа аз на всичките. С вашата професия - "интернет трол" , не само на море няма да отидете, ами скоро и гладни ще останете. Хората вече не се впечатляват от коментарите под стаиите във продажните сайтове.
  • 74 Мразя

    57 5 Отговор
    Мразя Да ходя на море, където основния рибен “деликатес” е попче. Където пясъкът е черен от мазут и където на плажа вместо летовници се пъчат три де стероидни мутри, наковани за сезона. Бегайте морски кранти У ЛЕВО!
  • 75 Бесен Язовец

    15 42 Отговор
    Като искате евтино Черномори да не сте крещяли 1989г.СДС долу БКП айде марш в КНДР на ниски цени!

    Коментиран от #224

  • 76 До морския

    56 3 Отговор
    Ами платете си на троловетв! Вече без реклама не става! Не може само по тънката. То не бяха молдавци, украинци, метро деликатеси на промоция, никакви разходи и само печалба! Е няма печалба за вас! Пишете го на 100% загуба!
  • 77 До 123

    23 0 Отговор

    До коментар #72 от "123":

    Много точно!
  • 78 Финанс

    59 1 Отговор
    Пазарът определя цените, не обратното. Хотелиерчета, прочетете малко наука. Само спекула ви е в главите как 2 по 2 прави десет! Казваме ви, вашите курортни цени като цяло не стават! Това е!
  • 79 Бесен Язовец

    26 2 Отговор

    До коментар #72 от "123":

    Преди това питай Ората що нямат кинти и 50€ им се струва скъпо, питай Ората!
  • 80 Фзъъ

    40 1 Отговор

    До коментар #57 от "Йозеф":

    Топ коментара ! ! ! БГ псевдо-хотелиерите да се учат как се прави !
  • 81 Бесен Язовец

    15 59 Отговор
    Я се разходете гърчещите по Китен, Синеморец, Арапя, Крапец, Приморско, Ахелой.... да видите дали няма българи.,после конентирайте! Гръцките квартиранти и палаткаджии да не дават много мнение че са ми ясни!

    Коментиран от #82

  • 82 Йозеф

    26 8 Отговор

    До коментар #81 от "Бесен Язовец":

    Да не съм луд, разхождай се ти по лайноморието, аз съм открил рая. На половината път от Арапя :)

    Коментиран от #85

  • 83 До хотелиерите

    124 0 Отговор
    Надявам се някой от “хотелиерите” да прочете следващото. Преди време бях изпратен служебно от най-големите гръцки фирми да рекламирам гръцки курорти и продукти на туристическото изложение в Москва в Крокус. Българи бяха изпратени от турски фирми също така. Направихме там фурор и предствихме съществуващи и нов свой продукт. За нас всичко стана перфектно. Яки договори! Сега, най-големият проблем беше, че на привидно красивия щанд, представящ България бяха поставени калинки, които на всеки въпрос отговаряха с “инглиш плийз” те представиха “един по-голям”. Не се прави така! Измислени хора на измислени длъжности без грам понятие се опитват да постигнат неща, които са само блян за тях. Погледнете Ангелкова и се замислете дали така искате да бъде представян продуктът България на изложения. Само да вметна за хотелиерите, вашите хотели не са продукт, а малка част, без която може! Не го забравяйте! Вие сте алчни и надменни. Нямате никаква представа от туризъм! Затова ще сте на дъното!

    Коментиран от #309

  • 84 Професор original

    54 2 Отговор
    Мутрите вън !
  • 85 Бесен Язовец

    9 38 Отговор

    До коментар #82 от "Йозеф":

    От както ви няма гърчещите е станало по чисто!

    Коментиран от #110

  • 86 Mitko prostashki

    46 4 Отговор
    Да да пишете си колкото нарочни декларации искате. Само, че има една истина и тя е ако не се светне и не усазнаете какви глупости вършите ще става още по зле. Само един савет не бъдете прекалено аучни. Подобрете си обслужването защото в Гърция ви затварят по всякакви параграфи(дори и със служители българи и македонци). Там като отида си имам място за паркиране в повечето случай ми е в цената, и не на последно място почивката ми последните две години не ми излиза много по скъпо от България. И последно доказателство е натоварването на кпп между България и Гърция, май много сънародници се светна ха.
  • 87 един подведен

    77 1 Отговор
    Алоооу, само декларации ли публикувате? Я публикувайте едни ценоразписи и ни запушете устата, на нас, гадните завистници и злобари и на мръсните медии дето ви развалят хубавия имидж.
  • 88 Петър Андонов

    14 28 Отговор

    До коментар #6 от "777":

    Не виждам нищо ненормално бирата да е 3 лв. В заведенията на повечето големи градове в страната бирата също е към 3 лв . Несериозно е да се сравнява цената с тази в супермаркета. Ако ви се струва скъпо,отидете в Гърция за 4/5 евро за една бира и към 2 евро в магазина.

    Коментиран от #90, #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 До Петър

    51 2 Отговор

    До коментар #88 от "Петър Андонов":

    И за теб явно не е станало ясно, че не важно само хотелчето и капанчето до него, както и цените на плажа, шезлонгите и т.н. Цялостен продукт нямате на Черноморието. Какво може да види за една седмица един турист на Китен или Приморско примерно? Какви културни, исторически, религиозни и кулинарни атракции имате?! Имате едно нищо! Всяко едно от изброените неща сте съсипали или унищожили с помощта на мутрите си! Не ми казвай, че не сте виновни, понеже си ги търпите!
  • 91 Йозеф

    21 7 Отговор

    До коментар #88 от "Петър Андонов":

    В лидъл кен бира е от 49 до 90 цента. Групата пием 2 стека на ден.

    Коментиран от #94, #105

  • 92 Където е барнала мутра

    70 0 Отговор
    Където в барнала мутра трева не расте! Пример, село Рударци, плажът им. Вход цена 8 лв, цена шезлонг, ползваш го задължително също 8 лв. Чадърчета, храна и напитки да не говорим. За двама на ден 100 лв не мърдат! Същевременно трябва да търпите изцепките на пияните/дрогирани местни мутраци от околните села. Та ми кажете какво е това?! Същото, даже по-зле е по морето.
  • 93 Цялата схема

    60 0 Отговор
    По черноморието е грешна. Хората трябва да искат да им се предостави шезлонг и чадър а не да биват насилствено принуждавани да ползват такива за бесни суми пари. Не може на Китен северният плаж да е 100% зает от чадъри на концесионери - мутри и това да е привлекателно място! Хората показват мнението си за черноморието еднозначно и то не само българските туристи, а всички! Никой не повтаря!
  • 94 333

    3 14 Отговор

    До коментар #91 от "Йозеф":

    И топла ли да я пия тая бира?

    Коментиран от #310

  • 95 Хаххаха

    46 4 Отговор
    Морските са бесни, понежв не могат да отидат лятото на Гърция за да видят какво е море, а трябва да висят и да чакат клиенЧи в капаните им. Предствям си какво мародерство е по мутеоморието в момента, всеки морски сумти колко е слаб сезонът! Да те обземе депресия когато ти се иска да си починеш и избягаш поне за миг от гадната действителност при мутрите в България!
  • 96 Алфа Ромео

    20 1 Отговор

    До коментар #89 от "Фъкър":

    И аз не харесвам много кореняците старозагорци, въпреки че съм роден в града, прекалено са надути и на голямо повечето без покритие, жените са с голямо самочувствие също без покритие, принципно града е хубав като изключим една част от жителите.
  • 97 no name no face no number

    48 0 Отговор
    Вашето нещастие за мен е щастие и така ще е с всички мутри и крадци след 1989 вие сте позор никви бизнесмени не сте долни гадни пе...ли

    Коментиран от #131

  • 98 877

    23 12 Отговор
    Прочетох всичко и вероятно хората са прави.Аз и семейството ми се върнахме обаче току що от Св.Влас и съм впечатлен от чистотата в курорта,добрите условия в хотела, много зеленина,единствено плажната ивица не отговаряше на изискванията за добра почивка/непочистена, фасове и др. боклуци и мръсни шезлонги.Няма го обаче руският турист и вероятно трябва да се помисли за облекчен визов режим.Украинци,молдовци и т.н. са слаба ракия
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ъпсурт

    28 1 Отговор
    Нещастни смешници!Никога няма да ви дам парите си!
  • 101 ОтСлънчак

    19 79 Отговор
    По злобни коментари не бях чел, сега повечето селски цървули събирали 3-4 години пари за почивка в гърция натоварили багажника с компоти и сухари и хукнали щото чули че било модерно да тагнеш от някой селски плаж в гърция. Хора опомнете се малко бе затова държавата ни е в това положение защото сами плюем себеси. С такива граждани и селяни, врагове на държавата не и трябва. недейте да обвинявате местните хора от морето за това, те от години се мъчат да променят положението но не получават подкрепа от държавата. И за тези които не са ходили в гърция и турция не се заблуждавайте че там е по евтино а напротив по скъпо е. 90 % от Българите ходят по гръцките села по бунгала и бабишките квартири и тука пред съседите се хвалят че са почивали 5 звезди защото за българина е много важно да се прави на по богат от комшията... Хайде сега почвайте да цъкате минуси и да плюете. И да от морето съм имам два хотела и други обекти. Не се притеснявайте за нас ние от глад няма да умрем...

    Коментиран от #115, #118, #133, #168, #176, #311

  • 102 Стенли

    42 3 Отговор
    МАНДАЛОТО ЛОПНА, ТО НЕ МОЖЕ ВСЕКИ СЕЛЯНИН ХОТЕЛИЕР! ДА ГО ДУХАТ ЛЕВАЦИТЕ С КРАДЕНИ ПАРИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЩЕ МРЪТ ОТ ГЛАД!
  • 103 hmhmhm

    39 2 Отговор
    Ало хотелиерите то вие си направихте черна реклама а сега искате да идват хората шезлонг + чадър 50 лв. е улево дано умрете от глад
  • 104 Libre comme air

    43 1 Отговор
    Това не е кампания а самата истина.. Че времето на мутрагуризма свърши..

    Коментиран от #106

  • 105 КРЕНВИРШ

    10 36 Отговор

    До коментар #91 от "Йозеф":

    Къде я пиеш бе шушляк? Купуваш от магазина и пиеш на плажа що не си поръчате бира от заведението на плажа? Щото сте Бг. Шушляци!

    Коментиран от #292

  • 106 Шушляк

    5 25 Отговор

    До коментар #104 от "Libre comme air":

    Ти никога мяма и да стъпиш на Слънчака защото си шушляк!!
  • 107 Васил

    49 1 Отговор
    Хората са казали каквото посееш това ще пожънеш сиреч на Български бетон+високи цени+мръсотия=Българите са в Гърция
  • 108 дявола

    33 0 Отговор
    Не търсете вината във медиите че и те не струват така е но си надробихте всичко това вие и сега жънете плодовете на вашата си алчност и мизерия да ви е сладко
  • 109 Доко

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Информацийка":

    Само за гърците бе тъпанар защото отиват да гласуват.Аман от такива малоумници като тебе
  • 110 hmhmhm

    8 2 Отговор

    До коментар #85 от "Бесен Язовец":

    аз серем в искаро и по дунава идва на лайноморието ни
  • 111 Хаха

    27 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Духай, фалирал идиот

    Коментиран от #117

  • 112 Plovdiv

    35 1 Отговор

    До коментар #61 от "Истината":

    И къде видя да споменавам мутри в коментара си?! Иначе вярвам че си ходил в Гърция и виждаш как е там. Тънкообидните трябва да си набият в главите, че вече не е 1989 или 1999 г... Хората имат възможности да избират и предпочитат по-добрите условия. Пазарна икономика, сори... Ако не можеш да издържиш на конкуренцията си заминаваш...
  • 113 куцата дора

    54 0 Отговор
    Типично като във всеки отрасъл свързан с търговия в Бг и тук в туризма специално морския "ден година храни". Тук само че денят е няколко месеца през които искаме да върнем всички разходи и ако може да направим няколко милиона печалба и съответно да декларираме едва ли не загуба за сезона, пък до година ако са "наще" пак на власт ше го мислим. В стила с който действате от типа "днешните кюфтета ,са утрешната супа топчета" няма какво да искате повече! Пичове !Така бизнес не се прави. Иска се постоянство,иска се търпение,иска се много нерви докато убедиш клиента, който разберете, наистина е цар да дойде при теб и да остане доволен от услугата която предлагаш и да го видиш и догодина.Ама това не става за един сезон! И това трябва да го разберат всички хотелиери и концесионери и магазинери и други ..ери ,за да докарат чужди туристи тук и да върнат българите по българското черноморие,които от години умишлено бяха унизявани,неглежирани и категоризирани,като втора категория туристи.Сега ги търсите и пИшете емоционални обръщения по медиите и се чудите що така стана. Ами чудете се ! Каквото посееш ,това ще пожънеш! Нека ви, ваща мама! Да се разредите малко и да останат само тези от вас ,които знаят как се прави бизнес и как се печелят клиенти! Успех !

    Коментиран от #174

  • 114 Мафиомутроландски геноцид върху българи

    38 1 Отговор
    Дано фалират всички хотели. Най - добре в чужбина, отколкото мутроландия!
  • 115 hmhmhm

    32 1 Отговор

    До коментар #101 от "ОтСлънчак":

    лощото е че действителността е друга. При вас няма хора а това че няма си е ваш минус. В 21 век всеки си избира мястото и ходи там където му е по добре и според възможностите. На мен лично не ми се ходи по черноморието поради ред причини.
  • 116 Тъпото

    47 5 Отговор
    За справка на Бг. хотелерите!!!
    30 евро нощувка в стая с 3 легла за трима възрастни + кухненски бокс.
    В ( тъпата) Гърция на 300метра от плажа., чадър и шезлонг не се плаща???

    Коментиран от #119, #268

  • 117 Хотелиера

    6 32 Отговор

    До коментар #111 от "Хаха":

    Лапай кренвирши и не се прави на умен
  • 118 име на гост

    52 6 Отговор

    До коментар #101 от "ОтСлънчак":

    Стига сте лъгали, че в Гърция е по-скъпо. И Не, не всички ядат вакумирани кренвриши. Човек ако е запознат, може да си изкара доста прилично без да се лишава. Освен това плажовете, морето и отношението към туристите е несравнимо. Ако си караш по правилата полицията не те закача. Което си е съвсем нормално и би трябвало и у нас да е така. Да, ама не. Джигити, надъхани селтаци на които само и единствено Софиянците са им криви. Ми кво правите 2.5 милиона в тая столица бре? А? Куцо кьораво и сакато се довлече тук. Та като уж се опитаме да избягаме от вас на лайноморието ли да се спасим. Ми нали и там сте същите. Прости и злобни анаолени човечета и смръдливите ви чурви натъпкани със силикон, мотокс и намацани с грим. Две думи на кръст не може да вържете, ма тия дето са избрали да почиват на чисто и подредено ви пречат. Как така няма да дойдем за ни скубете като кокоши. Какви сме родоотстъпници - Ц-Ц-Цццццц. Ужас, не ни е срам. Ми не ме е срам! Аз бачкам здраво и искам да отида на почивка, а не в блато от фекална маса и озлобени кривочи които искат само да ми измъкнат парите. Не декларация да пускат, не платени тролове да се изказват тука, ако ще от утре без пари да настаняват, пак няма да ми стъпи крачето в тая посока. ВИП хейтъри без грам мозък! Каквито ви защитниците, такова ви и кафявото море.
  • 119 Хотелиера

    6 59 Отговор

    До коментар #116 от "Тъпото":

    Ходи си готви в бокса моите туристи вечерят в ресторанти! И 100 €. за шезлонги не ги бъркат. Сега ако редиш 100€ в покупки от магазина сигурно те бъркат теб тези 200лв. ХОДИ НА ГЪРЦИЯ И СЕ ВАРИ ВЪВ ВОДАТА 28°!!!

    Коментиран от #126, #313, #364

  • 120 Тъпото

    11 1 Отговор
    Ха ха ха имам министерство, явно съм бръкнал някъде. Почешиса няма нищо срамно, то и морето до хотела ти така мирише.
  • 121 Ай честитоо

    29 2 Отговор
    Кво реват тия.Станаха милионери от въздуха без да им е пукнал колал.Хич не ми дреме за тях защото на никой не му пука за мен.Като са такива тарикати да взимат пари за щяло и нещяло от хората нека им така.И аз няма да отида на бг черноморие на всякъде другаде само не и тук.
  • 122 12345

    24 2 Отговор
    на мен пък въобще неми пука за вас... от какво ще мрете... от глад или от преяждане..все сими е тая за вас шибаняци такива... няма да похарча и стотинка в мутролайноморието ви...
  • 123 Почетен консул

    29 1 Отговор
    на Нова папуа. Каква кампания срещу бранша? Нищо подобно. Хората просто не ви приемат в този вид меко казано, казват ви го в очите и ви го показват, като отиват другаде. Трябва да им благодарите, че ви отварят а не да се сърдите.
  • 124 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 1 Отговор
    Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто такива са даденостите по света и у нас...
  • 125 Кочето

    33 1 Отговор
    И тъй!!! До тук Слънчев бряг поопразнен, демек вече сме осрани до колене, моля за извинение нали. Дообре ами другите курорти и те доволно празни???? Вече идва да сме осрани до врата - пак да ме извините за прямостта .Тире- ами тъй си го направихте дами и господа бизнесмени и бизнесдами де. Имало някакви отклонения редки били по плажовете. Редки- колко да са редки? Повсеместните космически цени са редки . Честито на Гърция и Турция където няма редки отклонения за 35€ или 70 лева за чадър. Аааа, и няма защо да се чудим че за едно денонощие през “Кулата” преминали 30 000 автомобила , представете си само от тях 10 000 да са на отиващи на лятна почивка не по любимото ни бивше Черноморие вече... Едва ли ще се върне скоро потока от почиващи, очертава се и освен изчезването на руските и чешки почиващи да си заминат и украинските сега преобладаващи.
  • 126 име на гост

    54 2 Отговор

    До коментар #119 от "Хотелиера":

    Като ти чета писанията, стигам само до следното заключение - Срещал съм в живота си доста прости хора, ма на теб шапка ти свалям! Заради такива като теб и особено с това провинциално мислене сега си ближете х.... за сол и пишете разни петиции и декларации. Ето точно заради тези като теб и теб самия - "хотелиери" сте на този хал. Набийте си го в дебелите селски тикви, че така бизнес не се прави. Ден година храни вече не върви. Има нет и хората са вече добре запознати с условията и какво ще получат за своите пари. Айде бегай сега да купиш евтина парцуца правена в някое мазе и посинели салами за да нахраниш твоите випове за по 100 евро. Смешник!

    Коментиран от #129

  • 127 Провинциалист

    4 6 Отговор

    До коментар #45 от "Софиянец":

    Същото като да дойдеш в София с варненски номер примерно .
  • 128 Boxer

    27 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Алчността и аматьорското отношени към почиващите, вече дават своите резултати. Така, че не ги жали, нека да си понесат заслужената критика...
    Може и да проумеят, че балъците вече свършиха...
  • 129 Хотелиера

    4 34 Отговор

    До коментар #126 от "име на гост":

    Ти си самозабравил се палячо бе.

    Коментиран от #236

  • 130 Далавера

    41 1 Отговор
    От цървул хотелиер не става!Требе акъл!!
  • 131 Алфа Ромео

    28 0 Отговор

    До коментар #97 от "no name no face no number":

    Абсолютно, по-нисши са от хлебарките, продажници, родоотстъпници и българоубийци са всички мутри и политици от 89г до днес!
  • 132 Centurion

    30 2 Отговор
    Хората явно са събрали доста негативни емоции и лоши спомени от черноморието,и вината за това едва ли е в тях!!!
  • 133 До тоА Слънчаковия

    50 1 Отговор

    До коментар #101 от "ОтСлънчак":

    Прочетох бъртвежите ти, разбрах отношението ти спрямо българските туристи. Не знам какво очакваш в замяни. Ти очевидно мразиш българите, но сьщевременно тайничко се надяваш някой от нас да благоволи и да изхарчи някое евро в селските къщи, превърнати от квартири в къши за гости, което за твоя информация не е хотел. Чергари си бяхте и чергари си оставате по морето. С трици маймуни хранехте с години, но маймуните свършиха! Това беше. Очевидно и мисълта да не умреш от глад вече те спохожда! С подобно отношение към българските граждани ти гарантирам, че скоро ще останеш без пукната пара и ще се чудиш къде да емигрираш и да миеш чинии. Историята помни много арогантни кукувици като теб! Ти ще фалираш! Запиши си го! До няколко месеца си без едната къща, догодина без другата и си на борсата. Ще се молите някой да ви дюндюрка! Ще спите по плажовете на скъпарските си шезлонги и ще се къпете на плажните душове ако има вода! Ще ядетв каквото си хванете в морето, най-много някоя щипалка! Не те проклинам, просто анализирам кухата ти кратуна и вероятността да се развиеш към нешо повече. Ти си селяк тип хоремашки тарикат. Не можеш да се надскочил.

    Коментиран от #143, #186

  • 134 МУДААА. . .

    4 0 Отговор
    Бог не даде и свиня не изяде . . .
  • 135 Хотелиера

    6 39 Отговор
    150нкоментара и само с пише кухнендкия бокс в квартирата приятелите на плажа с бирста от магазина някакъв шушляк яли трима души за 30€!!! На море се ходи човрщек да се отпусне не да прескача до Мркета за бира и да си готви чорба в стаята. И повечето хубави хотели не предлагат ОЛИНКЛУЗИВ в Гърция на ОЛИНКЛУЗИВ ходят мизерните шушляци!!! Казах ви гледам ви таратайките по ТВ и ми е ясно с колко евро ходите в Гърция, с тия евара стигат само за супермаркет или пълен багажник от тук.

    Коментиран от #314

  • 136 Голям прос

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    И какво? Да им се радваме че се отнасят с нас като хлебарки ли? И който работи там - 8 часов работен ден като всеки допълнителен час се заплаща допълнително. За качеството на обслужването да не говорим вследствие на това, което написах. С кеф ще ги плюя. Откъде пари за тия хотели, някой гледа ли?
  • 137 До концесионерите

    29 2 Отговор
    Освободете плажовете до сутринта! Да бъдат възстановени както са били преди вашето паразитиране! Мутри ще ви изчистим до един! Вашето време свърши! Който не е с нас е против нас! Бокич да вземе страна тази нощ! Иначе тояга и за него!

    Коментиран от #140

  • 138 Хотелиера

    2 22 Отговор
    Покажи се миш, да ти кажа точно колко струваш зависнико.

    Коментиран от #151

  • 139 Гледач

    3 34 Отговор
    Всички който пишат против БЪЛГАРСКИЯ туризъм са национални предатели. За тях .СЪД И СЛЕД 2 ЧАСА РАЗТРЕЛ

    Коментиран от #142

  • 140 Хотелиера

    3 31 Отговор

    До коментар #137 от "До концесионерите":

    Що бе мишко палатка ли ще носиш на плажа? Нали си баровец лойто ходи на Гърция а 20 лв. на ден те бъркат за чадър и два шезлонга!

    Коментиран от #144, #316

  • 141 Морските

    21 0 Отговор
    Морските да решат какво искат. Искат гости и туристи или искат мутри и концесионери. Да си кажат. По действията им ше разберем. Ако изчистите мутрите може и да дойдем. Избирайте. Не може да сте пионки на мутрите повече!
  • 142 Ти си отдавна умрел

    21 1 Отговор

    До коментар #139 от "Гледач":

    Тебе те няма на картата мутропионко! Ти си отрепан и мразен даже от бога! Какъв Български туризъм?! Отдавна е обсебен от мутри! Изчистете мутри и ше има туризъм. Така се прави! Но нещо май много хора ви казват, че сте скапаняци! Замислете се! Ако можете!
  • 143 Кочето

    20 3 Отговор

    До коментар #133 от "До тоА Слънчаковия":

    По- разумен коментар и обяснение няма. Браво! Обяснение за всички, не само до г-н хотелиера, да това ги чака. Включвам и някое капанче за кока кола в кутийка видяна по нашето бетономорие преди два дни на цена 3 лв.респективно и това ще замре. Айде да видим дали ще плащаме вестник от 50 ст. на цена 1 лв.
  • 144 И пет стотинки

    31 5 Отговор

    До коментар #140 от "Хотелиера":

    да имам няма да ги дам на недоразумение като “хуйтелиера”. Може да се обърнете към руснаци, чехи, поляци, немци, но и те не ви искат. Явно не е само до някакви 20лв за лежак! Нещо друго, просто сте отвратителни и не ставате за нищо! В кой университет учихте туризъм та станахте хотелиери?!

    Коментиран от #145

  • 145 Хотелиера

    3 33 Отговор

    До коментар #144 от "И пет стотинки":

    Мишок, само не знам защо решихте че вие мишоците липсвате на бг. черноморието! Миналата год. плажа като беше претъпкан вие отново липсвахте на него!

    Коментиран от #274

  • 146 Free

    41 2 Отговор
    От вчера и лично, Златни Пясъци- Мин. вода 1,5 л. - 11.50 лв., пилешка супа- 14.00, хамбургер - 8,00 лв., бира Корона 10.00... А Вие вярвайте на който си искате.

    Коментиран от #150

  • 147 Rgg

    31 0 Отговор
    Никой не ви е виновен,стига сте се оплаквали,сами сте си виновни.То беше ясно че ще стане така.То не беше разваляне на дюни,строежи на плажа,бариери със такса да отидеш до плажа,цакане на клиенти във сметката от сорта на една бутилка вода 30лева.Не искате да си плащате за робския труд на работниците,само да ви кажа че и по зле ще става господа работодатели и концесионери народа вече не е толкова глупав.
  • 148 Сега по черноморието

    42 0 Отговор
    Сега гледайте серия 1 мутроморие на мутросерияла Падението. Зимата ще гледаме втора серия Лавината на недоволството в Банско! Не може с тази спекула да продължава така! Не може! Седнали селските пръчки да рекетират хората! Ние да не сме като вас малоумни. При толкова възможности за почивка точно при вас да дойдем... как ли не!
  • 149 ddd

    36 1 Отговор
    Созопол- Плаж Градина, малка караванка- хамбургер 15 лева. Ако искаш. Зад бара 3ма калфуня седят без работа и чакат някой да им ги даде.
  • 150 оВчара

    3 30 Отговор

    До коментар #146 от "Free":

    Ама някой кара ли те да ходиш на Златни пясъци? Ти колко искаш да бъде като наема на заведението е 100 000 лв. на месец!

    Коментиран от #152, #180

  • 151 Хаххаха

    20 2 Отговор

    До коментар #138 от "Хотелиера":

    Този щял да оценя хората колко струват! Точно този. Смешното за нас и трагичното за теб е, че ти нас не можеш да оцениш, но всички хора оценихме теб и тези като теб. Затова и пишете протестни писма и жалби жаби жабиии. Гледай себв си. Че не ни се четат сълзливи полицейски сводки от морето.
  • 152 ddd

    30 1 Отговор

    До коментар #150 от "оВчара":

    Бай Уйо, ти май не разбра че точно тези 100 000 палки за наема на заведението отиват при някой тъп мутраген, който няма да ги инвестира в производство, а за долни коври.., и мазаво

    Коментиран от #153

  • 153 До ддд

    4 2 Отговор

    До коментар #152 от "ddd":

    За прованса има само две опции - да се пробва в СофияТА за някаква работа или зима/лято по курортите. Но сега треска ги тресе, понеже няма пари за наема и ще има мутрошамари! Все пак може някой да се излъже и да им иде на капанчетата до края на август. Има лъч надежда. Хитовият курорт Шабла бил запълнен с резервации за края на август. Примерно... ☀️☃️☀️☃️☀️☃️ 🦴🍨🍔🍔🍔🍺🍺🍺🍺
  • 154 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    35 3 Отговор
    Концесионери, хотелиери и рестораньори нещо много изнервени ми се виждат. Ми има лесно, смъкват драстично цените на всичко и туристите се връщат, но не веднага. Тази година изтърваха момента. Да се надяват на догодина, ако ли пък не, да си стоят сами на бетономорието и да реват, че в Гърция било "по-скъпо". Нищо нека е по-скъпо в Гърция, но българина е отвратен от тарикатлъците и високомерното отношение на хората от туристическия бранш сякаш туристите са им длъжни с нещо и заради това ще продължават да посещават Гърция. Докато "бизнесмените" не разберат, че трябва да угаждат на туриста така ще си стоят сами, а като не искат да фалират и да ги няма. В природата празно няма и на техните места ще дойдат хора, които знаят как да върнат българите.
  • 155 Люмиер

    23 0 Отговор
    Виновен за падението на Българския туризъм е ретроградният Меркурий. 😬😬😬😬😬😬😬
  • 156 1234

    23 1 Отговор
    Всичко е цветя и рози бе!
    Проблеми няма!
    Държавата ни само се развива :)
    Шепа хора пишат глупости,защото завиждат...
    Вярвайте,бъдете щастливи,позитивни и усмихнати и допринасяйте всеки ден за новия милиард на бб :)
    Той ще почерпи.... Но не вас.
  • 157 Багаин

    34 0 Отговор
    За съжаление основната част от бизнеса по черноморието е под контрола на крадливият клан Велеви. Всички помним оная мръсна крадлива гад Милен Велчев който прецака външният дълг на България и инвестира комисионните в множество хотели по морето.
  • 158 Έλληνας

    42 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Ти в ред ли си бе "приятелю"? В Гърция има и по 800евро порция каламари ( на Миконос), но има и по 400грама за 7 евро... Най дългата брегова ивица в света имат те... Тъй, че има и за бедни и за средни... В България стана само за богати...
  • 159 Аз искам да ходя на нашето море

    54 0 Отговор
    Да, хотелиерино, мен ме бъркат 20 лв на ден за чадър и шезлонг. Имам си мой чадър, имам си и хавлия. Искам да ползвам пясъка и морето, а не твоите скъпи услуги. А ти си ми заел целия плаж и ме караш да се гъчкам в свободната зона, която си я сложил на най-кофти мястото. Ти колко мислиш, че изкарва средния българин, та да харчи по 100 Евро на вечер да ти пълни джоба? Мерси и ти и за ресторанта, и за сичкото. И като не цениш българския турист с българските му възможности, защо той да цени тебе? И, да, аз ще отида на нашто море, на мястото, където ходя от години, където цените са приемливи, и спане, и храна, а ти няма да получиш нищо от мен. Ще получат тези български хотелиери, които си разбират от занаята.
  • 160 Въйко

    21 3 Отговор
    Къде се оттича канализацията на хотелите по черноморието?! Имат ли, всеки хотел, пречиствателна станция?! Дали инвестират в пречистване, или само в печалба?! Доста въпроси, на които, комшиите Гърци са отговорили и биват проверявани 🤔😉
    Затова, предпочитам чистата морска вода на Гърция и Турция, пред мътната в България....
  • 161 Реге

    13 2 Отговор
    Не става да продават с 400% надценка и да очакваш туристи.
    Туристическият сектор е ден година храни самоче в България е ден да храни за 10 години.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 pipi

    4 39 Отговор
    БГ ПОМИЯРИ ЗНЕТЕЛИ КОЛКО СТРУВА НА ЛЕТИСТЕТО ЕДНА ВОДА МАЛАКА В КАНАДА И АМЕРИКА 5 ДОЛАРА 7 ЛЕВА
    А ЕДИН САНДВИЧ 15 ДОЛАРА .25 ЛЕВА
    ЕСТО НЕ ВИКАТ ХОРАТ КОЛКО Е СКАПАНО В АМЕРИКА И КАНАДА ПАЛНИ ИДИОТИ СТЕ /

    Коментиран от #317

  • 164 A3e

    35 0 Отговор
    Наще хотелиери и бизнесмени късно усетиха тенденцията и вече стана обидно да ходиш по родното черноморие, а модерно на Гърция. Та тъпото е, че наще тъпи хотелиери ни принудиха да помпим и спасявам гръцката икономика на тия мързеливи малаки. След 5 години не по Гърция, а по Черна Гора и Хърватия ще плъзнем, да знаете... и тогаз хептен ще мангалясате.
  • 165 pipi

    3 36 Отговор
    БГ ПОМИЯРИ ЗНЕТЕЛИ КОЛКО СТРУВА В МАЯМИ ОБИАД ЗА ДВАМА В ПО ЛУСОЗЕН РЕСТОРАНТ ПОД 300 ДОЛАРА НЕМА ПОМИЯРИ + БКШИШ
    ОТ 25 ПРОЦЕНАТА МИН .
    СТО НЕ РЕВАТ КОЛКО Е СКАПАНО В МАЯМИ

    Коментиран от #182, #184, #226

  • 166 пръч

    16 0 Отговор
    мутрите крадци и търтеи завзели тупизма да закриват дейността
  • 167 пръч

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    ти май невиждаш разлика между българин крадец и българин некрадец
  • 168 Кума Лиса

    13 0 Отговор

    До коментар #101 от "ОтСлънчак":

    ,,Не се притеснявайте за нас ние от глад няма да умрем...,, НЕ СТИГА, ЧЕ СЪМ СЕ НААКАЛ, АМА СЪМ И НАГЪЛ!
  • 169 Инвеститор

    8 0 Отговор
    Ветко продаде навреме и на добра цена. Ще изчакам по добра цена. Пет пъти под себестойността ме устройва. При сто лева за м2 РЗП ще започвам да мисля!
  • 170 Мирко

    34 3 Отговор
    През Май тази година пуснаха магистралата Белгеад-Скопие-Солун-Атина. Попитахте Асфалт Паша защо проспа този момент. Отдавна трябваше да има магистрали: София-Варна, Белград-София, Букурещ-Варна и Варна-Бургас. Никой няма да пътува като в 20-век. Сърбите и макетата без евро фондове успяват. А ние?
  • 171 Аз...

    7 5 Отговор
    И АЗ това казвам,”българските” журналя(медии) не са Български.Вие знаете че изпълняват поръчки на оня който плаща ,а “оня”не е българин а ч...т.И както каза “Един”:”Журналистите сте ...”.А и кой ги обучава в тези”университети”?На кого да служат?
  • 172 Букова глава

    9 1 Отговор
    КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ?
  • 173 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "тъпанар":

    Ма верно си тъпанар,отходните води от слънчака отиват в новата пречиствателна станция в Равда!

    Коментиран от #384

  • 174 vdv

    6 0 Отговор

    До коментар #113 от "куцата дора":

    Браво!!!Много точно казано!!!
  • 175 Папуняк

    11 30 Отговор
    В момента съм в Равда. Вечер по крайбрежните ресторантчета посока Несебър почти няма свободни места. Ходете в Гърция моля ви, че ако и вие дойдете тук ще стане страшно.

    Коментиран от #178

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Няма

    26 0 Отговор
    А заплатите от 600, 800, какво ще кажете, алчни хотелиери!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 qwerty

    1 4 Отговор

    До коментар #44 от "Брус Уилис от Брезник":

    Когато започнеш да минаваш по магистралата за да стигнеш до курортното селище, където ще почиваш и си платиш тул-такса няма да те спират полицаи за да ти мерят грайфера.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 popo

    14 2 Отговор
    Тези по морето правят ли си сметка , че до 10 години там няма да имат хотели и бизнес сгради.

    Коментиран от #192

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 поредния

    18 5 Отговор
    тиквеник който обяснява колко е хубаво на л@йноморието ама видиш ли очерняли ги....те го плюят а то дъжд вали...и най лошото че много добре знаят къде е проблема ама продължават да се правят на луди...ми накрая ще са и гладни...дано по скоро..
  • 186 ОтСлънчак

    7 23 Отговор

    До коментар #133 от "До тоА Слънчаковия":

    Прекрасно знам каква е разликата между хотел и къща за гости, не случайно ти написах хотел. Аз също разбрах за тебе колко си злобен и завислив. Виждам как злорадстваш че някой има проблем а ти умираш от кев как някой твой сънародник щял да фалира и умре от глад. С този манталите ти никога няма да стигнеш далеч. И пак повтарям влез в букинг и виж колко свободни стаи има в хотелите в Несебър и си направи сметка дали има проблем. Пак ти повтарям че няма да фалирам колкото и да ти се иска бедна душицо. Закърмен си злоба омраза и завис към собствения ти народ... Хайде нека последната дума бъде твоя, повече няма да пиша тук че тук че туристите ме чакат да ги настанявам в хотелите. А ти и другите злорадстващи продължавайте да живеете с омраза, както казвате всеки си има право да ходи където иска на почивка и да живее с омраза или любов...

    Коментиран от #188, #191, #204, #210

  • 187 Джаго

    19 3 Отговор
    Не е престижно да се ходи на почивка в курорти по Българското крайбрежие. Няма какво и с кого да се снима даже човек. Ако искам да снимам чадъри ще отида в някой хоум анд гардън магазин. Просто курортите са смотани. Невероятно ниско качество на абсолютно всичко. Всичко в струпано за някакви тийнейджъри от ЮК с цел денонощно пиене. Не ме впечатилхте с последните си вопли господа хотелиери. Мислех, че имате поне малко гордост, но вие се дозакопахте.
  • 188 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    17 5 Отговор

    До коментар #186 от "ОтСлънчак":

    Ми като си добре и като са ти заети стаите, какво си се разревал тука бе? Щял той да настанява туристите. Направо ти повярвахме. А тези твои туристи само в стаите си ли стоят, защото нещо на плажовете не ги виждаме, чадърите стоят пусти и, за да не бъда голословен ще ти изпратя линк само на един плаж този в Китен, да видиш колко е "пълен", ама ти пак си блявосвай, колко много туристи имаш и как не ти пука. Дреме ми за теб имаш или нямаш. Аре у лево.
    http://free-webcambg.com/Kiten-01-webcam-live-online-camera-plaj-kameri-na-jivo-vremeto-weather.htm
  • 189 Шовинист

    10 1 Отговор
    Цялата работа се върти около софия и софиянци. Според рушителите на България - всякакви уро.ди от отворено обшество, институт за пазарна икономика и подобни мафиотски сборища, искат народа да е разделен - на софия и провинция, млади и стари, българи в България и българи в чужбина и т.н. Затова медиите, които са най-вонящия бок.лук у нас, сега играят на струната на по-простата част от софиянци - ето - онези по морето ще умрат от глад и вие пак ше сте номер 1. Звучи тъпо,но тъпо за умните хора. Проста.ците, каквито и в сф са 95 % точно така го разбират. От коментарите е видно :)
  • 190 Българин

    20 5 Отговор
    Ще си ходя къде си искам на море боклуци такива!Много ясно че в Гърция е по хубаво.Ега фалирате жалки хотелиери щото сте много нагли .

    Коментиран от #193

  • 191 Джаго

    23 1 Отговор

    До коментар #186 от "ОтСлънчак":

    Чичак, неграмотността ти е показателна за това какви хора сте станали “хотелиери”. Хората са ви сърдити, понеже с необразоваността си сте довели едно привидно хубаво място да стане клоаката на България. Въобще на каква основа си седнал тук да пишеш някакви неща, нямащи връзка с действителността... Да не си помислиш, че съм злобен, но имаш огромна нужда да преминеш цялостен образователен курс. За твоя информация, сеществуват прекрасни бизнес колежи и университети, където можеш да научиш доста неща за хотелския бизнес. Нуждаеш се! Много! Преди да даваш “своите акъли” тук, първо прецени дали имаш такива и дали няма да се изложиш.
  • 192 До Попо

    7 21 Отговор

    До коментар #181 от "popo":

    Гов.едо, да не мислиш, че на теб и кирливите ти 1000 лева чакат на морето? До 10 год. държавата ще е друга и черноморието ни ще е номер 1 в Европа. Причините са много, но най-важната е, че на запад няма да има нищо-само муну.ни и амбреажи, които ще са в постоянна война. И друго - има Бог, който определя нещата, а не ти или диар.ните днешни бг медии

    Коментиран от #194

  • 193 Шовинист до ужбългарин.

    3 8 Отговор

    До коментар #190 от "Българин":

    По-добре не се наричай българин, че цапаш понятието. Ман.гал ще ти ходи повече. То ман.гал при ман. гал в гърция ходи :) :) :)
  • 194 До божествения

    2 3 Отговор

    До коментар #192 от "До Попо":

    Стой си днес бг, противен си. Не осмърдявай тук с тъпизмите си!

    Коментиран от #195

  • 195 До пут. Попо

    6 3 Отговор

    До коментар #194 от "До божествения":

    Добре де, не си гов.едо :) Такива ненужни машини за екскременти произведоха у нас последните 30 год. Вие нямате нито ценности, нито морал, нито дух, ерго - по нищо не се различавате от низшите бозайници.
  • 196 Андрей

    23 5 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Драги ми смехурко, наричам те смехурко защото ти освен смешния си хотел , Гръцки хотел не си виждал , камо ли таверна. За твое сведение порция октопод струва между 10 -13 евро . Порция калмари 6-9 евро . Ще има да чакаш балъци но те свършиха . Така че друго освен спомени друго не ти остава . Поздрави от Сарти .

    Коментиран от #202

  • 197 Имам вила на Албена

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Е, чак да фалират засега нема нужда... Далеч по-добре е години наред да се гърчат на минимални приходи, на крачка от фалита, да ги псуват, да ги пишат по НЕТ-а, и да затъват в заеми към банки и други лица. И като се нагърчат достатъчно, чак тогава банките да им смукнат хотелчетата. :-))
  • 198 До андрейчо

    4 12 Отговор
    Момче, що не си стоиш там? Ние имаме у нас достатъчно ман.гали. стои си там. И без теб ще се оправим. Видял си 1 нещо и даваш мнения! За наша щастие има достатъчно умни хора, които не се връзват на помия.рите от медиите. Поздрави от Созопол

    Коментиран от #207

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Некакъв

    17 2 Отговор
    Аз познавам много германци и почти всички са отишли на урлауб в България един път и повече не искат да отиват. Не са доволни от нищо. Кой ви е виновен?
  • 201 Антон

    6 24 Отговор
    Ходете където искате на море ! Правото на избор и парите са си ваши! Но не очерняйте тази сфера от икономиката ни! За 2018 приходите от туризъм възлизат на повече от 4 млрд евро. Тези пари влизат в хазната и са полезни за цялата държава и всички нейни граждани. Няма друга държава където по национални медии да се оплюва нещо работещо и генериращо пари. Зимата става същото. Предполагам целта е да има все по-малко пари в държавата и България да е все повече на колене пред другите държави. И не сравнявайте цените на Слънчев бряг със цените от гръцките села. Добрите гръцки курорти струват много, шезлонги също се плащат ит.н. И нямам нищо общо с туристическич бизнес, толкова съм далече от него ,колкото вие от НАСА.

    Коментиран от #205

  • 202 До Андрей

    2 5 Отговор

    До коментар #196 от "Андрей":

    Има ли навалица на Портокали да знам дали да тръгвам
  • 203 Garrincha

    26 0 Отговор
    Тия, са същите мастии, като земеделските производители - като вали, гние реколтата, като не вали - суша ! Като има туристи - няма качествен персонал, а давали големи заплати, като няма туристи - "черна" реклама … никога вината не е в булгериан чорбаджи, щото той е знаещ и можещ, а вие сте завистници !
  • 204 Сск

    18 1 Отговор

    До коментар #186 от "ОтСлънчак":

    Господин хотелиер,дали ще са пълни хотелите и плажовете зависи единтвено от Вас и вашите колеги.Не коментарите тук и репортажите по медиите са проблема,а алчноста и некомпетентноста на доста хора по веригата
  • 205 Антоне

    23 0 Отговор

    До коментар #201 от "Антон":

    С какво Слънчака е по-хубав курорт от кое и да е гръцко село на плажа? Да речем нас може и да убедиш, но как ше убедите чужденците? Нямам намерение да ходя да захранвам български мутри!

    Коментиран от #212

  • 206 Лупи

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Ти си фалирал предварително, като човешко същество всетая дали ще ти фалира бараката днес или утре. Тарикат мъж не писка, нали знаеш.
  • 207 До хубавата манджа

    13 1 Отговор

    До коментар #198 от "До андрейчо":

    Ние помиярите няма да ви дадем парите си. Когато разберете, че вие сте едни нули, може и да помислим, но едва ли. Мозъчната ти клетка е достигнала до някакво начално ниво и е спряла развитието си. Да ти кажа, че и чуждестранните помияри също решиха да не ви дадат прите си. Та сигурното е, че след няма и два месеца помия ше ядеш ти!
  • 208 123

    27 1 Отговор
    Брей, то голяма тупурдия настана! От една страна хотелиерите викат 'не ни плюйте', а от друга 'вървете у гръцко с чантите' ! Проблема е сериозен, и за съжаление на баровците, туриста винаги е прав! Разберете, българина знае цените на основните продукти, ястия и напитки в страната. И когато му сервират една шопска салата за 8 лева, а в неговото градче тя е 5, какво да си мисли? Да плати няколко лева за бутилка минерална вода която в Кауфланд е 50 стотинки, а на едро още по евтино? Да плати за една напитка от 100 грама цената на цяла бутилка? Е, хотелиери, рентиери, и всички останали, как според вас се приема това? От друга страна, българина след определена възраст иска спокойствие, тишина, релакс, вечерни разходки! Колко са местата на които може да ги получи? Колко са местата от които като излезеш и след 3 минути ходене си на плажа? Колко от хотелите приемат българския турист с по голямо уважение от западния? В колко хотела и заведения сервитьора не го хули ако не му остави бакшиш? И според вас колко от нас се интересуват от вашите наеми и разходи през сезона? Нас ни интересуват цените ви, отношението, условията, плажа, инфраструктурата на мястото и такива неща! За голяма част от местните, българският турист не е желан, не и по начина по който масата в България може да почива! Все още има много грамотни дребни бизнесмени, за които доброто отношение към клиента е закон. Но те, за съжаление са претопени от масата печалбари около тях! Не ни се сърдете мили би

    Коментиран от #242, #289

  • 209 оня с дроня

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "Полис":

    Ами той човека си е бургазлия, ма ходили до София на плаж(басеин) и сега се прибира за Бургас. Вика, много по- евтино му излиза в сравнение с черноморието...
  • 210 Garrincha

    32 0 Отговор

    До коментар #186 от "ОтСлънчак":

    Вижте, камерите от Слънчев бряг - ха-ха-ха !!! Всички в свободната зона, а измекярите сложили джетовете, точно пред едната свободна зона - мърши умрели !

    Коментиран от #211

  • 211 Garrincha

    3 0 Отговор

    До коментар #210 от "Garrincha":

    https://www.webcams.bg/211/hotel_golden_ina/
  • 212 Антон

    7 15 Отговор

    До коментар #205 от "Антоне":

    На плажа на слънчев бряг има няколко места, които са в пъти по-добре от гръцките села. спокойно могат да конкурират чужди добри курорти. в тези участъци няма друсани и препили евроутрепки, обслужавнето е на ниво, предимно български семейства и платежоспособни чужденци. не става дума бедрума, въпреки че и там е добре. всеки има различно виждане за почивка, нямам желание да мъкна чадъри, да си забивам сянката сам, да нощувам, в някакви къщи, да си нося кърпи на плажа. иначе да, в центъра на самия слънчев бряг българи нямат работа - освен ако не ти се гледат изпаднали англичани и подобна измет. Марината на влас, няма нищо общо с представите ви за български туризъм - приятна музика, без да е силна, добри ресторанти, качествено и облсужване и храна, възпитани хора, както българи така и руснаци. двамата братя са направили нещо, което много български хотелиери могат да вземат като идея. да истина е че от несъбър до влас има не повече от 10 места където можеш да се нахраниш качествено, с добро обслужване в приятна обстановка. по същия начин мога да те попитам с какво едно гръцко цело се различава от китен, Синеморец, Ахтопол, и т.н. освен че нямаме пресни морски дарове......В гърция има места където комплект шезлоги с чадър е от порядъка на 60-100 евро ,ама това някак си не го споменавате умишлено, има места където една почивка за 10-14 дни излиза десетки хиляди евро, ама и това не го споменавате. Пак казвам, всеки да ходите където му е кеф, ама не плюйте по бъ

    Коментиран от #214, #216

  • 213 Гост

    5 10 Отговор
    Така както българина може сам да се мрази и саморазрушава, никой друг не може.
    Истината е че тия ла*нянковци от София си мислят че всички трябва да им слогуват и като видят че има по-горни от тях и се н*сират, просто не могат да го преживеят психически, забива им харда...
    Само и само да не си оставят парите в България и на Марс ще идат.
    Злобата ще ви разяде от вътре, тя е канцирогенно състояние...
  • 214 До Антон

    6 2 Отговор

    До коментар #212 от "Антон":

    Звучи малко объркано, но някак носталгично и притегателно. Ако има дни края на август може да ви дойдем на гости, но зависи как ще се държите от сега нататък. Измислете накякви хубави екскурзии. Да са не повече от 6 часа по време. Да има история, култура, храна и плаж. Не ми се виси на някакъв плаж цял ден. А и съм висок 1,90 и при запълване на плажовете на 100% с чадъри не ми се иска да си утчдрям постоянно главата. Морето не се вижда от чадъри! Разберете го. Оправете се с местните си главорези и им обяснете, че по този начин всички губите. Ще ти пратя един линк. Аз чета там и си превеждам, но мога да намеря много тична информация за всеки курорт и хотел.
    Orzyv.ru
    Може да се разбере лесно какво и как

    Коментиран от #233

  • 215 Divide et impera

    7 1 Отговор
    Цялата работа се върти около софия и софиянци. Според рушителите на България - всякакви уро.ди от отворено обшество, институт за пазарна икономика и подобни мафиотски сборища, искат народа да е разделен - на софия и провинция, млади и стари, българи в България и българи в чужбина и т.н. Затова медиите, които са най-вонящия бок.лук у нас, сега играят на струната на по-простата част от софиянци - ето - онези по морето ще умрат от глад и вие пак ше сте номер 1. Звучи тъпо,но тъпо за умните хора. Проста.ците, каквито и в сф са 95 % точно така го разбират. От коментарите е видно :)
  • 216 Сск

    4 2 Отговор

    До коментар #212 от "Антон":

    Български семейства и платежоспособни чужденци нещо не се връзват за съжаление.
  • 217 До нещастен андрейчо

    4 1 Отговор
    Андрейчо, ти мен не ме мисли. Аз и на всичките ривиери съм ходил и пак тук най-много ми харесва, защото тук е родината ми. Това са неща, които изпържения ти от стоене във виртуалното симулакрум на мозък не може да разбере. ;)
  • 218 прошляк

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чъки":

    Това го кажи на алчните некадърници.
  • 219 човека с каскета

    5 2 Отговор
    Другоре и другарки,положението с туризъма е като при социализъма.Най напред беше грешка на растежа,след това стана растеж на грешката.
  • 220 Котараче

    10 1 Отговор
    Имаме с котенцето заделени 1000 лева. Искаме да дойдем на Черно море за седмица. С този бюджет може ли да кажете къде и как да стане? Напишете ми моля. За някои от вас 1000 лева може да не са много, но за нас са месец заплати.
  • 221 Дреме ми на мамуло

    9 1 Отговор
    Ревът на алчните е музика за моите уши. ФАЛИРАЙТЕ И СЕ МАХАЙТЕ. И да не искате пак ЩЕ ФАЛИРАТЕ, защото сте алчни. Отивам отново в Гърция и там ще си оставя и последните пари, а вие вийте като койоти. Ай циба.
  • 222 от немско

    10 1 Отговор
    Не съм стъпвал на нашето черноморие от 1991 година и едва ли някога ще стъпя
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 КолЮ ФичеФ

    16 1 Отговор

    До коментар #75 от "Бесен Язовец":

    Както се казва в един култов наш филм (Двойникът) - "Клиентът винаги има право". Да се замислят хотелиерите ни защо аджеба нещата не вървят при тях, и защо българите дръпнаха към други морски дестинации. Има си причини и това е повече от ясно. И аз преди години го раздавах патриот и не давах да се издума за Гърция, обаче като мръднах един-два пъти до там...и неща и да чуя повече за любимото ми още от дете Черноморие, даже и вложих някоя кинта в имот във византийско....Това за Гърция не е временно увлечение, не е мода, просто всичко е сбор от фактори, за да пожелаеш да почиваш там. Държавата и хотелиерите първо да потърсят вината в себе си...и току-виж един нещата отново потръгнат.
  • 225 Котараче

    5 0 Отговор
    Няма ли някакви идеи? 1000 лв на седмица? Толкова ли е зле положението?

    Коментиран от #227

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Котрачето

    8 2 Отговор

    До коментар #225 от "Котараче":

    Ако не си бот не чети глупостите тук. С 1000 лв. можеш да си прекарате страхптно 1 седмица. От Букинг или airbnb си намери студио - най-добре на юг от Китен или на север от Албена. Може да си купувате от магазина храна, тъй като в обзаведените студия има хладилник и кухненска част, а може и по заведения да хапвате, но ще ви е по-скъпо. На плажа - със собствен чадър в свободната зона и толкова. Можете перфектно да си изкарате

    Коментиран от #240

  • 228 Котараче

    9 2 Отговор
    Явно задавам отговори. В Апсровалта за средата на август намерих хотел свети павел и петър за седмица 550 лева в Букинг. Там ще отида. За черно море явно сме бедни.
  • 229 Плувеца

    28 4 Отговор
    Вчера в Поморие си плувам аз лекичко кучешката щото съм от село и друго яче не мога гледам пред мен нещо плува викам риба ще да е ще я ловя на село у барата така ги ловя хоп хващам то меко леле то едно голямо говно ааа викам си че бегам навън излизам и един голям мъжага ми вика ей селяндур тоз пишкир твой ли е тука ми викам мой подариха ми го на една сватба той каза 70 кинта пич тук и пясъка се плаща викам си и от тук че бегам отивам аз у хоремака бирка да ударя майко мила що отидох 7 лева бира абе хора вие луди ли сте запалих си Москвича и обратно у село на сред центъра бирката 0,85 ст. вадя си сланинка и лук и си апвам без проблем у барата се къпя и говна нема пишкира си опъвам дет си искам.
  • 230 Някой знае ли

    9 1 Отговор
    Колко процента от площта на плажовете трябва да е свободна? Мутрите спред камерите са завзели всеки сантиметър. Ангелкова сигурно пак ще лъже, че всичко е наред за някое евро под масата!
  • 231 Васил

    10 1 Отговор
    Българските хотелиери трябва да свикват че хотелите им ще седят празни връщане назад няма
  • 232 Български хотелиер

    4 0 Отговор
    Кой ми ста в гашите?
  • 233 Антон

    3 13 Отговор

    До коментар #214 от "До Антон":

    Вие май не четете какво пиша: толкова съм далече от туристическия бизнес колкото вие от космическата програма на наса. Всеки си има виждане как да си прекарва почивката - да ида на почивка, за да си пзарувам от магазина и жена ми да готви, да си мъкна чадъра до плажа, да си разнасям хавлиите, да спя в някаква къща , не мерси. Сега ясно че не всеки може да си позвили хубав хотел, ама това не означава да плюете по българското.
  • 234 Български хотелиер

    4 0 Отговор
    Кой ми сра в гащите?
  • 235 Гост

    11 6 Отговор
    Понеже съм обикновен човек който работи на рецепция в момента по нашето черноморие искам да споделя малкия опит който имам с бг туристи.
    Пожене много се говори за бг хотелите, нека малко поговорим и за бг туристите.
    Вчера имаше едни кифли от софия които бяха за една нощувка, и точно когато трябваше да напуснат хотела казаха че искат да останат за още една / ест. без никакво предупреждение/ след като отказах понеже нямаше свободни места се започна една караница, думи и т.н. от тяхна стана.
    Масово не се спазва времето за освобождаване на стаята, стоят си до когато искат , трябва да ходиш да чукаш по вратите, другите туристи чакат - на тях не им дреме.
    Всички останали хора спират на обособени места, те спират на тротоара пред хотела, запушват други коли, хвърлят ми ключове да им местя колите. Държат се навъзпитано с обслужващия персонал, вдигат скандали за какво ли не.... честно да ви кажа като видя резервация от бг турист и целия настръхвам, *бал съм ти и сезона *бал съм ти и заплатата тия помияри неща на снимка да ги гледам, не да ги обслужвам...

    Коментиран от #238, #273

  • 236 Анонимен

    11 0 Отговор

    До коментар #129 от "Хотелиера":

    Човекът те направи на 2 стотинки в коментара си. Ако искаш да му опонираш - кажи кой е твоя хотел, да го видим в Букинг що за стока е.
  • 237 Станислав

    14 1 Отговор
    Прави са хотелиерите! Има "черна кампания" срещу българското Черноморие и тази "черна кампания" се осъществява от тях! Те са тези, които са насрали цялото Черноморие, бетонирали са го досами водата и искат за това космически цени! Прави са! Това е най-"черната кампания", каквато не е била прилагана над черноморието ни дори по времето на комунизма!
  • 238 До рецепциониста

    22 6 Отговор

    До коментар #235 от "Гост":

    Първо, гостите в хотела не са “кифли”
    Второ, “настана караница” в несъвместимо понятие при обслужване на клиенти.
    Трето, когато има лейт чекаут гостите доплащат, просто им се предявява фактура. Но явно при вашия бардак такова нещо не съществува.
    Отношението ти към туристите е меко казано нагло, да не кажа отвратително. Българските туристи са едни от най-внимателните и вежливите. За еазлика от руските и английските. Така че си стой изправен на рецепжията цялата смяна и не философствай. Не си кадърен за нишо друго, след като си стигнал до сезонна работа! Отиди и занеси на всеки недоволен клиент някакви ябълки или други плодове и се извини за тъпоумието си и некадърността си! Поне докато все още не са те изгонили.

    Коментиран от #245, #261

  • 239 Мартин

    11 0 Отговор
    Защо не си наложите и някакви правила за този съюз, някакви стандарти ваши си. Вие се съберете и си гласувайте максимални цени за масовите продукти. Живеем в 2019 година и изповядваме капитализъм. Няма кой да дойде да ви помогне, няма кой да ви спести критиката. Ако не ви харесва да ви критикуват - работете повече и по-качествено. Клиентите остават недоволни от услугите и условията, а вие ги вините че били видиш ли негативни и деконструктивни. Клиента дава кеш и иска услуга, не е негова работа да внася позитивизъм и конструктивни критики, това ВАША РАБОТА!
  • 240 Станислав

    13 1 Отговор

    До коментар #227 от "Котрачето":

    За 1000 лева ще отскоча до Гърция, а след връщането ще си купя някой по-евтин компютър или телефон с остатъка от около 500 лева. Не намалите ли цените драстично, под турските - забравете ръстовете и масовите посещения. И е време някои от строежите, особено пък на самия плаж, да започнат да се събарят...
  • 241 Вероника

    11 0 Отговор
    Повечето от хотелите в курорта са на двойна цена от миналата година, а комплект чадър с 2 шезлонга 30лв и паркинг 15лв на ден. Е как да няма отлив в тая скъпотия? На тези цени мога да отида на канарите
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Вероника

    10 1 Отговор
    Ангелкова да каже защо в китен и приморско няма свободни зони ва плажа, сато уж е задължително и не говоря за продтранството за 10ти ред чадъри, а да има свободен достъп до водата. Засега такива зони има само в слънчев бряг
  • 244 Лайфкам

    22 2 Отговор

    До коментар #242 от "ОтСлънчак":

    Според всяка камера от Черноморието се вижда, че голямо отсяване е паднало. То не са останали никакви мрънкащи туристи. Уважаеми туристи, моля ви, про настаняване в мутрохотел да дадете тушвет от 50 евро на рецепциониста, за да не ви счита за мрънкащи, да му садете и още 50 евро, за да ви занесе чантите в стаята, понеже в България няма пиколо длъжност. Просто мутрата се дразни ако се налага да плаща още една заплата от 500 лева. Когато отивате в заведение и плаж, умолявам ви, усмихвайте се на персонала и винаги оставяйте бакшиши, понеже изглеждате бедни и мрънкащи. Никога не гледайте сервирьор и барман в очите, понеже от стероидите са изнервени и може да ви заведат на солниците. Общо взето, стойте си мирно и тихо по стаите и не се разкарвайте безпричинно по хотела или плажа. По-добре не ходете до плажа. Пречите на чадърджиите да рутят пунди на плиткача. Ако някой ви бърка по джобовете се правете, че не забелязвате. В България се продава вода, обигатена със злато, затова не реагирайте за цена. На изпроводяк оставете 100 евро бакшиш, понеже трябва да се плаща наем на мутрата! Вива Булгаристан Хотеларъ Чок сеир Йок кеф
  • 245 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #238 от "До рецепциониста":

    Ето това е отношението на бг туриста към облужващия персонал, точно ти даде пример как се държат хората с персонала.
    "понеже не ставаш за нищо друго та си се хванал на сезонна работа"
    Правиш се на много възпитан и че си запознат с порядките в хотелите, но точно тази твоя реплика показва че си абсолютен помияр, който гледа на работещия човек с пренебрежение.
    Да нося плодове на недоволните клиенти, ти имаш ли си понятие какво говориш ,това е тризвезден хотел а не МГМ в Лас Вегас.
    Може да дадеш фактура за късно освобождаване или как му викаш "лейт чек аут " показа че знаеш 2 думи на чужд език. Ако е разбран човек и неговори върху тебе, пробвай се да дадеш фактура за късно освобождаване на татуирана маймуна - УСПЕХ!
    Не те знам какво си завършил и какво работиш, но щом слагаш епитети за хората според това какво работят си на доста ниско интелектуално ниво !

    Коментиран от #247

  • 246 123

    21 1 Отговор

    До коментар #242 от "ОтСлънчак":

    Тоест, искаш да ми кажеш, че естественият подбор го създадохте вие? Поне така те разбирам! Нямало как салатата да струва 5 лева и да работите със 100% надценка, така ли? Значи домата в Бургас на борсата е 5 лева, а в София 1.50, така ли? Значи искаш да ми кажеш, че на всеки 1 лев разход, не ти стигат още 1 лев печалба? И че искаш да имаш 3, дори 4 лева печалба на всеки лев разход! Това ли ми казваш? Ми да, това ми казваш! Ми ок, така да е! Ама тогава защо е това 'реване' ? Значи не е патриотично да се ходи в Гърция, ама е патриотично да работите с 500% надценка,а! Естественият подбор го създадохте вие, и сега резултатите са налице! Търсете вината във вас, не във нас! Хайде със здраве!
  • 247 До госта

    10 5 Отговор

    До коментар #245 от "Гост":

    Яки комплекси, яки комплекси! Никой не ти е длъжен, запомни го! Ти си обслужващ персонал! Обслужващ! Три ябълки от метро за един лев ще ти донесат поне 20 лева бакшиш независимо от звездите! Пробвай! Кажи, извинете ако има някакви проблеми, малък жест от МЕН лично! Ще видиш резултата! Даже и срещу теб да е татуирана горила! Много си далеч от всякъв сервис. Затова не мрънкайте за заплати, вие не сте кадърни за тази работа и за съжаление няма да може да отидеш даже зимата на Банско. Баткото вече е видял какво можеш!
  • 248 За информация на рецепциониста

    7 2 Отговор
    Вече в доста 2 и 3 звездни хотели е създадено електронно рецепжионистко обслужване. Такива рецепционисти като теб са вече отживелица. Молете се мутракът да не се е светнал за подобна опция. Явно не си даже местен от региона. Понеже знам много добре как местните хора държат на туризма и се стараят много. Ти си некадърен пришелец, който руши бизнеса всячески.
  • 249 хдйфгф

    10 0 Отговор
    Вместо да се вслушат в критиките и да си вземат поука, те се оплакват от черен ПР. Хвалебствия ли очакват?! Малко самокритика и приземяване няма да им е излишна. Самозабравиха се с тия цени. По цял свят търговците проучват пазара, интересуват се от мнението на клиентите, само в Бг туристическият бранш застана срещу клиента. Сякаш клиентите са им враг.
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Станислав

    12 2 Отговор

    До коментар #242 от "ОтСлънчак":

    Браво! Юнаци! Сега - чипкайте си се в новата пречиствателна инсталация, а аз ще си ида в Испания или Франция, които са с плажове, наместо бетон, пък други ще си идат в Гърция или Турция, като последната е и по-евтина от България... Успех с високия сезон!
  • 252 йфбцж

    13 0 Отговор
    Българите и чужденците може и една дума да не кажат за родното Черноморие и да отпътуват масово за Гърция, Турция, Испания, Италия, Египет, и да оставят пусти хотелите и плажовете тук. Туристическият бранш по- доволен ли ще е от токова развитие на събитията? И не, не журналистите и българите разкриха проблема, а километричните опашки по границата показаха красноречиво, че в България има проблем.
  • 253 В някои страни

    7 0 Отговор
    Цената за шезлонг се включва в туристическата такса. Така държавата си прибира по два лева на ден от всеки турист гарантирано и тези пари минават през касите на хотелите, които внасят парите в края на сезона. За платени зони по плажовете се плаща допълнително, но това са много малки зони и като цяло не се нарушава естетиката. Същито не можем да кажем за кой и да е плаж по Черноморието!
  • 254 ПОЗНАВАЧ

    15 0 Отговор
    Никой не е длъжен на хотелиерите. Напротив, точно 10-годишно българско ембарго трябва за тях, че да се научат да ценят клиентите си! И за да се махнат алчните маймуни!
  • 255 Баба Вуна

    4 1 Отговор
    Много ми мирише катерицата бегайте щот ще съм на морето и хептен ще остане без почиващи като се съблека по без гащи.
  • 256 До Слънчака от Стария Несебър

    15 1 Отговор
    Пак лъжи, пак лъжи друже. Новата пречиствателна е в Равда и е с лимит за 200 000 човека. Водата от Несебър, Равда, Слънчака, Свети Влас се влива на миля от Равда, уж пречистена. Всички знаят, че тази станция не работи добре, поне смръднята е велика. С лъжи няма да решим проблемите си. На морето никак не е розово и няма оправия, понеже има тотална корупция!
  • 257 До Слънчака от Стария Несебър

    8 1 Отговор
    Хората ти говорят тук за старата пречиствателна между Новия Несебър и Слънчака, която всяко лято прелива директно в морето на плажа.
  • 258 Запознат

    8 16 Отговор
    Днес се прибрах от нашето море отново с добри впечатления и спомени цени нормални персонала усмихнат с малки изключения де,
    2 шезлонга и чадър 20 лева на първа линия което си е съвсем в реда на нещата .Местата където знаят как се прави бизнес си бяха доволно пълни.Бил съм и 2 години в Гърция повече не благодаря евтино е само по селата ама за сметка на това гадно,хубавото там е в пъти по скъпо от хубавото тук.а пък тези дето си пазарят от лидъл и викат че гърция е евтино ми че пазарете си и тука от лидъл и тук ще ви е евтино.

    Коментиран от #267, #303

  • 259 гошо

    14 2 Отговор
    Гръмнете се с тъпите си цени за шезлонг в Гърция вземам фрапе и си седя цял ден. Бумаги български. Или като оня идиот дето обясняваше как чадърчето му било италианско и за тва 70лв. Имбецил.
  • 260 hmhmhm

    12 1 Отговор
    Сами си го направихте - балами още търсите , но хак да ви е !
  • 261 йфдх

    4 2 Отговор

    До коментар #238 от "До рецепциониста":

    Това, че някой работи сезонна работа, не значи, че е некадърен. Отдавна в България хората се назначават не по кадърност, а по партийна линия и щуробаджанащина. Ядосал си се на правилата в хотела и изливаш гнева си върху персонала. Персоналът прави, каквото му е наредено. Върви се разправяй с управителя на хотела!

    Коментиран от #263

  • 262 Бат Мишо

    12 1 Отговор
    Къде в Маями един обяд е 300 долара бе шушляк - в 5 ресторанта от 5000 такива и ТИ в тях не си влизал и снимка да си напраиш щото са те изритали от входа ....Мноу ясно че в тея 5 кът си поръчаш риба тон днеска уловена от остров Мадагаскар щот си кинозвезда и са я докарали със самолет няма да е 1 долар ....В ОСТАНАЛИТЕ САЩ за 300 долара да се окъкаш от ядене НЕ МОЖЕШ ГИ ИЗЯДЕ ЗА ЕДИН ОБЯД
  • 263 Кадърност

    2 1 Отговор

    До коментар #261 от "йфдх":

    Дали си кадърен или не много бързо могат да те оценят банките. Погледни си кредитния лимит и ще рвзбереш дали си кадърен. Лесно е! Какво ти си мислиш не означава, че другите го виждат!
  • 264 Бат Мишо

    7 1 Отговор
    ПС в САЩ яденето е евтино да та светна -кът идиш ша видиш ....Кът свиеш бюджета с 300 долара можеш да ядеш ЦЯЛ МЕСЕЦ без да гладуваш -просто без гевезелъци ,които ПО ЦЯЛ СВЯТ СА СКЪПИ
  • 265 Реалиста

    19 2 Отговор
    Юни месец бях гост в хотел свети никола на къмпинг каваци созопол.Цени високи в хотела в ресторанта ,малки порции скъпотия обслужване ад собственика на хотела дятка алчна ама алчна ,положението в самия созопол е същото заведенията скъпи грамаж малък тази година в бг ми беше последно догодина в турция...
  • 266 волен сидеров

    14 0 Отговор
    защо да е кампания,това е истината -отидете в Гърция и сравнете-обслужване и цени,отношение на хората там -и се върнете и сравнете-тука и за чеп за зеле не стават нашите курорти и отношението на бранша към клиента..Трция са светлинни години пред нас с човешкото си отношение,с кухнята си,с услугите си ,с държането си ,с чистотата си ....
  • 267 123

    4 0 Отговор

    До коментар #258 от "Запознат":

    Приятел, никой не е споменал че в Гърция е по евтино! Напротив, при еднакви условия е 2 пъти по скъпо, факт! Въпросът е, защо маса хора избират да направят компромис с условията и да почиват там? Какво ги кара да ходят там? Виж коментарите на 'хотелиерите' тук и ще разбереш! Слънчев бряг бил в топ 20 в Европа! Аха, ама в какво? Опааа, в забавленията, аха! И какви са тези забавления, и за кого? Едва от най добрите ми почивки на морето е била там, на all.., наистина, беше много добра! Обаче, вече не искам да виждам пияни лекета обикалящи вечер заведенията по график, и същите сутрин да ги прескачам на път за плажа, лежащи по полянките в делириум! За едни е в топ 20, за други е .....За Влас подкрепям това което каза, супер място със плажове и кръчми за всеки, много е добър, наистина! Сега питай ме, защо не съм там? Много са факторите, ама за пример ще ти дам една вечер във Влас. Та влизаме в едно заведение, не си спомням как се казваше, беше над плажа, около някаква дискотека, със страхотна тераса и изглед към морето! Значи сядаме си семейно, места има, приятно пълно. На масата до нас група полицай и местни си хортуват, ченгетата ядат супа. Нормално. По едно време от масата става един пич по потник и къси гащи, джапанки естествено, и ни носи 3 менюта!? Е, една цигара и аут! Защо? Нали съм баровец, Влас, плаж, кръчма! Аре де, кажи защо? Цените няма да коментирам!

    Коментиран от #276

  • 268 Бай Яни

    5 17 Отговор

    До коментар #116 от "Тъпото":

    Къде не се плаща ве СЕЛЯНДУР. Я кажи един регламентира плаж в Гърция дето всичко е безплатно, само селяни като теб дето сядат, вадят си от кошниците доматите и сланината и плюскат като прасета ви е безплатно. От 3 до 15 евра излиза сянката на различните плажове ама тарикати като теб отказват да плащат, и после защо на другият ден не са добре дошли на плажа, селяните ходят на нерагламентираните плажове без осегурени спасители и медицински услуги и си мислят че са на елитен курорт. От Халкиди на доло почти всички плажове се плащат, е верно по ефтини са отук но не безплатни. Само този които ходи наистина в Гърция знае какво е. Средно добър обяд излиза 30 евра. Закуска и вечеря общо 150 Евра.за хотелите незнам как е, къщичка за гости ни излиза 40 евра на ден. Приятен ден. Безплатен обяд няма. Има лъжливи стистнати Български селяни. И не спори. Ела в Гърция и тогава плюй.

    Коментиран от #280

  • 269 Ангелковааааааа

    7 1 Отговор
    Хванете се с Ананиев и отивайте да спасявате болните деца,пенсионери и бедни! Не да спасяваш туризма...патка с патка!
  • 270 Пешо от панелката

    12 0 Отговор
    Мутрите хотелиери и концесионери като и селтаците “обслужващ” персонал са толкова долни и гадни, че кампания не е необходима. Лайното плуващо във водата, батката който минава с джета през зоната за къпане и чалгата на макс от всички страни е безплатен бонус.
  • 271 Антисоциалист

    18 0 Отговор
    Господа, г-н Пламен Копчев заблуждава. Няма "негативна и черна кампания", както той твърди. Има масово отвращение сред българите от дейността на такива като господина и господарите му. Има невероятно нагла тяхна кампания държавата ни да им прави безплатна за тях реклама с държавните, т.е. народни пари. Алчността им не знае мярка! Тя отвращава много българи. Щели сте да фалирате, господа черни и мръсни?! Малко вероятно е да стане, но ако стане ще е справедливо злорадството на много българи. То Ви се полага! Станахте собственици с грабеж, можехте да се научите на съзидателен труд, но ни можете да го желаете, ни го желаете и - Да! зло се радвам! По Библията: "Всекиму своето!" Най-после започнахте да си получавате заслуженото. Ще има и още! Тъй трябва да е!
  • 272 Гост Трьн

    5 2 Отговор
    До Брус Уилис от Брезник Стой си в Брезник бе селяк,Гърция не е за селтаци и сиромаси
  • 273 Баси селтака

    10 0 Отговор

    До коментар #235 от "Гост":

    Като не можеш да облужваш клиенти отивай си на село да пасеш козите. Можеш да ги наричаш кифли, да ги псуваш на воля, може и да ги плющиш а те няма да ти хвърлят ключовете да им местиш колите
  • 274 Дреме ми на мамуло

    11 0 Отговор

    До коментар #145 от "Хотелиера":

    Попрочетох някой друг твой коментар и в тях все едно и също мишо, мишо, та мишок. Май избиваш твърде големи селски комплекси, ма това си е твоя проблем. Нещо и с нервите май не си добре и се опитваш да си изкараш жлъчта, злобата и омразата върху хората ма на никой тук не му пука за теб и хората те правят на щайга от всекъде. Всеки те храни като гледам пък ти хвърляй къчове.
  • 275 Туриста

    16 0 Отговор
    А така ви се пада да сми третирани като хора които взимат 3000 евро заплата .Да изсъхнете от 5 години не съм стъпвал и нямам намерение Чакаите Руските селяни
    Евала нещо хубаво
    Възмездие
  • 276 Запознат

    2 6 Отговор

    До коментар #267 от "123":

    Не коментирам хората дето търсят условия да гърците предлагат но на няколко пъти по високи цени коментара ми беше за тея от палатките дето ходят по нерагламентирани плажове и се мъчат да ме убедят че гърция е топа ,да ама не и аз съм бил и съм си направил сметката а тези дето немогат да смятат давайте си кинтите на гърчолята и викайте ама те са по добре от нас

    Коментиран от #294

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 мисляси

    10 0 Отговор
    Мисля си, че даже вече не ме интересува какво се прави по морето, за да се привлекат туристи. Каквото и да правят, аз повече на българското море няма да стъпя. Не ме интересува и каква е кампанията - черна, синя или пембена. Дори да постелят улиците с цветя и рози, пак никога няма да стъпя там.
  • 279 агент08

    6 2 Отговор
    Нема по-тъпо същество от ганьо! Независимо дал е хотелиер или дървар! Все друг му е виновен!
  • 280 Дреме ми на мамуло

    19 1 Отговор

    До коментар #268 от "Бай Яни":

    А бе ей бобър смешен кви ги дрънкаш бе. Лично аз съм ходил на Неа Перамос. Верно е, че не е луксозен курорт, но по никакъв начин не отстъпва на масовите плажни ивици у нас. Нека започнем като начало от БЕЗПЛАТНИТЕ паркинги за колите в непосредствена близост до плажа със сянка под дърветата и опъната противоградна мрежа. Тръгвайки към плажа има обособени места за преобличане, душове за къпане, тоалетни и за нищо от това не се плаща и една стотинка. Следва плажа, на който съм ползвал два шезлонга и чадър БЕЗПЛАТНО. Верно е, че съм си поръчвал фрапе за по 3 евро, но само това е и никой за нищо не те закача. Има си бар встрани до плажа, сервитьорката ти идва на крака и ти взема поръчката после ти я носи. Пясъка е в пъти по-чист, а водата им е кристална. Фрапето е истинско фрапе, а не като тук в БГ някаква безвкусна шльокавица. Хайде сега сравни всички тези неща с нашите в БГ и ме убеди, колко по-хубаво е тук. Тези мантри за скъпото Гръцко море ги разправяй на някой който не е излизал от БГ и се надявай някой да ти се хване и да дойде при теб, ама не ми се вярва. За това и квичите от злоба, но сами си го направихте и връщане назад няма. Ще стоите гладни и накрая ще фалирате. С две думи ми дреме на мамуло за такива като теб.
  • 281 rossenjt

    9 0 Отговор
    Тези още не са разбрали, че от мутри не стават туристически менаджери.
  • 282 Бай Коко

    11 0 Отговор
    Като се научат нашите хотелиери и те да почиват по черноморието тогава и ние ще се върнем.
  • 283 СМИРЕТЕ СЕ

    19 0 Отговор
    ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД ПРЕНЕБРЕГВАХТЕ И ТЪПЧЕХТЕ БЪЛГАРСКИЯ ТУРИСТ, А СЕГА РИВЕТЕ А. ДОЙДЕ МАЧКА ЗА ПОГАЧКА. ВИЖТЕ ОПАШКИТЕ ЗА ГЪРЦИЯ И ПОМИСЛЕТЕ ДА СЕ СМИРИТЕ МАЛКО. И НЕ НИ ОБИЖДАЙТЕ ОТНОВО С ПОРЕДНАТА НАГЛА ДЕКЛАРАЦИЯ.
  • 284 Бай Коко

    22 0 Отговор
    В Гърция и в Турция може да ми излиза по скъпо но не оставам с чувството че съм прецакан.
  • 285 Леди ли са

    11 0 Отговор
    Хотилиерите превърнаха черноморието на кенеф. И какво прелагат, западнали стай, със запушени канали, кочина, а по лъскавите замазани, отвратително обслужване, скапана храна, цени без покритие, някой идиот обесняващ, че на еди койси място не може да седнеш. Еми нямаме културата как се прави туризъм. Нека всички полу идиоти хотиели барабар с цялото министерсво, да се разходят в близките страни Гърция, Турция, Хърватска, в Сърбия да видят как посрещат, нака да се поучат от Испания, Португалия, Австрия и др. Но ние сме едни тикви които не желам да се научим. Все друг ни е виновен. Сами сме си виновни.
  • 286 Ром ама кубински

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чъки":

    Местим го у дясно за Източна България и такива"ден година храни,туриста не го бива и т.н."
  • 287 разума

    13 0 Отговор
    Скъпи бизнесмени не може два месеца работа да ви храни цяла година така , че да задоволи прищевките ви.Колкото по рано разберете ,че гръцкото море е по близо и ви конкурира, толкова по добре за вас.Направете цените и обслужването ,като в Гърция и кажете на хората с какво нашето море е по добро. Ако не знаете ми се обадете за да ви изнеса лекция д-р ст.н.с. инж. Иванов

    Коментиран от #298

  • 288 Зайко Байко многознайко

    14 0 Отговор
    Засега , така е в туризма, на ненаситните мутри им натриха носовете, следващият път на всички от ГЕПИ ( герб ). Хак да ви е ! Крадливи мерзавци, византийците хич ме са ми на сърце и там няма да стъпя. Хърватска е следващата дестинация или отивам на планина у нас.
  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 Цигани

    13 0 Отговор
    Искам да ви видя как си миете тавите и чиниите мама ви проста!
  • 291 Потник

    11 1 Отговор
    Искаме фалит!!!
  • 292 Ром ама кубински

    3 3 Отговор

    До коментар #105 от "КРЕНВИРШ":

    Бирата може да си я купива и пие където си поиска,а кренвирша си го набутай отзад,ако не ти хареса пробвай с шпек
  • 293 Дани

    11 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ганьо":

    Едно време имаше цени за чужденци и цени за български туристи'последните бяха по евтини и имаше доста българи'половината плаж беше с чадъри другаата половина свободно настаняване
  • 294 ПЕНЧО

    12 0 Отговор

    До коментар #276 от "Запознат":

    БОЙКОТ НА МУТРИТЕ И BG МОРЕ
  • 295 Divide et impera

    5 3 Отговор
    Цялата работа се върти около софия и софиянци. Те са спфиянци от плевенските и пернишките села, ама това е друга тема. Рушителите на България - всякакви уро.ди от отворено обшество, институт за пазарна икономика и подобни мафиотски сборища, искат народа да е разделен - на софия и провинция, млади и стари, българи в България и българи в чужбина и т.н. Затова медиите, които са най-вонящия бок.лук у нас, сега играят на струната на по-простата част от софиянци - ето - онези по морето ще умрат от глад и вие пак ше сте номер 1. Звучи тъпо,но тъпо за умните хора. Проста.ците, каквито и в сф са 95 % точно така го разбират. От коментарите е видно :) Хубавото е, че идва време за чистене на бокл. Ука и журналята ще са първи в контеймера, пардон - в белене ;)
  • 296 Дядо Ламби

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Туриста":

    Кой каквото прави за себе си го прави! Я,надуйте още цените тарикати, нали зимата е дълга а лятото е само три месеца.
  • 297 Зорба Гъркът

    10 1 Отговор
    Качеството беше преди години. Сега качество няма. Само вдигат цените. И лозунги от сорта "Другари, дайте да дадем!" Сядаме на заведение. 10 човека. Ще вечеряме. Всеки си поръчва, каквото си хареса и поръчката стана доста разнообразна. След 10 минути масата е заредена. Викам си: Бря, кога успяха да изпълнят поръчките. Тръгваме да се храним и ми се изяснява защо още по обяд навсякъде се носи мирис на пържена риба. А вечерта на микровелето и нещата се случват за вчас. Но нали знаете какъв вкус има изстиналата и претоплена риба. Така, че за какво качество говорим. Нали се сещате, че освен претесненията за чадъри и шезлонги, за туриста е важва и храната. Както и спокойствието. Защо е иначе на почивка. А бях чул изказване от типа на: какво очакват на Слънчев бряг? Че то там не е за възрастни. Било за разхайтени младежи разбираш ли. За ди си оправдаят недобрия имидж. Ми тогава какво чакате? Те и разхайтените ще се изнесат.
  • 298 Кръгом и пак напред

    11 0 Отговор

    До коментар #287 от "разума":

    Драги пишман-бизнесмени. Намерете си друга работа целогодишна или намалете цените, работете и през останалите 8-9 месеца като нас , които не можем да си позволим да ви посетим.
  • 299 xxl

    13 0 Отговор
    Проблемъти на българските хотелиери и бизнесмени като цяло е,че те не правят това с което се занимават с желание и любов.Те го правят само и изключително за пари! А когато правиш едно нещо само за пари,то рано или късно пропада.Шезлонг 50лв? А защо не 5 лв-ще спечелиш повече! Дори да съм милионер няма да допусна да ме рекетират по-такъв начин,а ще си взема квартира от някоя баба.
  • 300 ddd

    2 3 Отговор
    Гледам никой не го е обяснил, затова да го кажа накратко.
    За всичко са виновни българските коври и коври кандидатки (в бг гледам бол).
    Не спират да искат и все скъпо, колкото по скъпо, толкова по хубаво.
    Аз като хотелиер и инвестотор още бай Ую ми викат- щот съм и еб-4, за да имам кеш да ги задоволявам, тваря цената.
  • 301 ФАКТ

    9 1 Отговор
    Сега АЛЧНИТЕ хотелиери ревнаха,а хората когато ревяха ,че работят без осигуровки и за без пари !????? Къде бяха ??? Реват всеки сезон,а накрая отчитат милиони и добър сезон !!!!!
  • 302 Стефчо

    22 1 Отговор
    Преди три години в Созопол,съм се запътил към плажа с кърпа в ръка и двама клепоухи с ланци ми изкачиха отпред.Заявиха, че плажа бил частен и трябва да платя.Върнах се,защото ми стана обидно,как природата може да е частна? Как дюните и морето може да са частни?Ние се само унищожаване бе хора,ние вече нямаме човешки облик.
  • 303 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 304 Анонимен

    16 1 Отговор
    Влизам на webcams бг и какво да видя - "почтените" хотелиерчета по морето масово си изключили камерките. Що така бе, сладури, да не би да ви е срам от гледката по плажовете?
  • 305 F.F

    9 1 Отговор
    Лоши българи бе еий! Как сега тея мутрета-хотелиери ще си поддържат бентлитата и фераритата,ами и любовниците,те даже гълтат повече. Дайте да им напълним шезлонгите и да хапнем 100гр. цаца за 20лв та белким закърпят положението.
  • 306 Ай сиктир

    9 1 Отговор
    Какво да ги жалим? И децата знаят, че нормален човек,дори да има пари не може да строи на плажа.Строят само политици и бандити,защо да си давам парите на хора, които ми таковатрябва мамата вече 30г.
  • 307 ТУРИСТ

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    По добре биричка от кутиика от хладилна чанта на красивият чист плаж в Гърция, от колкото МИЗЕРИЯТА във българското бетономорие със безбожните цени и кенефите на хотелите и кръчмите който текът във морето.
  • 308 Оли го Френ

    7 0 Отговор
    Бойкот до Фалит!
  • 309 браво

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "До хотелиерите":

    браво-точно в десятката
  • 310 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 311 и аз да ти кажа

    8 0 Отговор

    До коментар #101 от "ОтСлънчак":

    специално аз не искам да умреш от глад,но ако ,недай боже,се случи-обади ми се и ще ти завия я филия с мас,я нещо друго.Но друг ми е въпроса-всички плачете,че българите отивали в турция и гърция на почивка и коментирате колко било селско и гадно и т.н. и никой от вас не помисли да направи така,че българите да не отиват в гърция и турция,а да си останат тук и да се къпят в чиста вода,да спят в нормални хотели на нормална цена,да има място за колата си,да не му искат такса слънчев лъч и т.н. и т.н.И най-вече вчерашното кюфте да не е днес с ново име в стара саламура.Ето за това помислете-народа не е прост,както си мислите.А че е сметкаджия-да,вярно е.Тези пари не са изкарани на принципа"ден,година храни".За това си ги пести и ако трябва да ги даде-иска в замята това,което му се полага
    пиши ми тук за да ти пратя хляб
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 е подразни ме

    5 1 Отговор

    До коментар #119 от "Хотелиера":

    ами като изкарваш толкова пари,чий го дириш в сайта,а?много си ербап,ама се криеш като мишок зад "хотелиера"Изкарвал бил....а реве...голям гущер,пък плаче

    Коментиран от #323

  • 314 ти май запецна

    3 1 Отговор

    До коментар #135 от "Хотелиера":

    гадни слюнки на омраза и ярост ти пълнят гърлото
  • 315 453

    9 1 Отговор
    За 30 лв. на ден на Слънчака от руснаци , наемам едностаен апартамент хол с кухня и спалня. Комплекса е затворен с басейн на 300м. от морето.

    Коментиран от #330

  • 316 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 317 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 318 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 319 Све

    7 1 Отговор
    Аз лично повече няма да да стъпя на БГ черноморието... Причини 1001...мисля че който е излизал поне веднъж зад граница, знае за какво говоря....сами си го направиха така българските "гостоприемни " бизнесмени
  • 320 Защо тази тема

    8 0 Отговор
    Защо тази тема в в графа Бизнес. Какво общо имат някакви перачи на пари, демек хотлиерчета с понятивто бизнес?!
  • 321 ТОДОР СТОЯНОВ

    5 0 Отговор
    Бика рие, ама на главата му пада!!!Изкарайте гредите от очите си и тогава сочете прашинките в чуждите...
  • 322 Чичо Уили

    8 0 Отговор
    Така неречения „български бизнес” е съставен предимно от углавни престъпници, които и представа си нямат как се прави туризъм. Ако ги няма, на тяхно място ще дойдат истински кадърни хора и делът от БВП в този сектор ще е много по голям. Добре е, че българинът развива все по силна непоносимост към мутробизнесът.
  • 323 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #313 от "е подразни ме":

    Що му се връзваш, не го ли виждаш че се прави на Хотелиерче,а всъщност не става и за камериерче
  • 324 Гого

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Хотелиерите достатъчно добре се справят да съсипват българския туризъм без помощта на медиите
    Колкото и да се оправдават да ги говори тези глупости на някой който не е бил в България а не тези които са родени тук
  • 325 Мисля си

    5 0 Отговор
    Че е крайно време Ангелкова да се разкара от това измислено министерство!
  • 326 червени перачи

    4 0 Отговор
    Важен отрасъл от иккономиката на България, само да уточни, че става дума за сивата част от икономиката.
  • 327 Опщестенник натпартиен

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Няма проблеми, ще почакаме, заслужава си:) По-добре кренвирши в Гърция, от колкото селяци като теб тук, не го ли разбра, бе чалгар пиян.

    Коментиран от #337

  • 328 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 329 gogo

    7 0 Отговор
    Защо българите ходят на почивка в чужбина. На този въпрос трябва да си отговорят българските бизнесмени.Нека да идат в чужбина да видят какви са там условията и цените и тогава да решат кой крив кой прав.
  • 330 Папуняк

    1 0 Отговор

    До коментар #315 от "453":

    Това кога, през май ли?
  • 331 Dodi

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "фгх":

    Хайде дано господа хотелиерит да прочетат това твое мнение.
    И да понаучат малко за бизнеса, с който са се захванали.
    Няма акция срещу тях, просто хората искат чистота, добро отношение, вкусна храна и поносими цени. Печели се от оборот, не от десеторни цени.
  • 332 До коментар #312 от "Тото"

    4 0 Отговор
    Какво си се разревал бе. Не били виновни хотелиерите и концесионерите на плажа, а държавата, а защо да ти е виновна държавата?
    Да не би държавата да определя таксите за шезлонг, чадър и паркинг?
    Аз не знам общините да събират тези такси, но виж тези, на които са отдадени И ГИ ОПРЕДЕЛЯТ И ГИ СЪБИРАТ. Така, че какво си се разревал и си тръгнал да се блещиш, как не били виновни хотелиерите и концесионерите. На вас все някой друг ви е виновен, в случая може и марсианците да са. Фалирайте и се измитайте на никого не сте притрябвали. Както виждате българинът има алтернатива за почивка на море и ще си ходи и в Турция и в Гърция, а вие си ревете на никого не пречите и от вас вече нищо не зависи.
  • 333 Ако някой каже

    11 0 Отговор
    Ако някой каже, че има черна антиреклама какво ще постигнат смотаните хотелиери?! Да не би изведнъж всички туристи да им се юрнат по скапаните хотели?! Я чиба! Марш псета крадливи! Народът е набрал яко на мутрите и техните марионетки! Омразата в пълна! Не може 30 години да тежете клона, на който седите и в един момент да не се сгромолясате с гръм. Ето, случи се. Пералните за пари се счупиха. Чужденците не повтарят, защото ги драхте като за последно! Българите няма да повториме, защото ни драхте като за последно! Никой не ви иска кокаиновите и чалготечни курорти. Кой нормален човек ще ви дойде на Слънчака примерно?! Нямате нито един договор с голям оператор нито за 2019, нито за 2020. Морето си отмъщава яко! Ще ви залее с цялата си мощ! Ще ви измие! Посяхте и ще пожънете позора! По всички световни сайтове България е символ на корупция, престъпност и мизерия! Как някой да иска да дойде да почива в мизерия?!
  • 334 Пробвах

    14 0 Отговор
    Да намеря хотел за уикенда в планината. Гледам за събота и неделя в Долна Баня хотелче струва стаята за два дни 270 лева без закуска! Хахххахаха. Твзи съвсем изтрещяха! Явно си мислят, че Долна Баня е Монте Карло! Мутри фалирайте!
  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 хахаха

    8 1 Отговор
    Що ми се струва че повечето черноморски хотелиери ша станат музиканти ама на околовръсното.

    Коментиран от #338, #357

  • 337 Хотелиера

    1 5 Отговор

    До коментар #327 от "Опщестенник натпартиен":

    Смени си дилъра момче!
  • 338 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 339 Хотелиера

    1 4 Отговор

    До коментар #335 от "ДОКО":

    Мизерниците бе са договорики въздушни линии от Русия до България и от Германия до България! Евтини номера в услуга на Турция. От Русия до България 2500 лв.
  • 340 Хаха

    3 0 Отговор
    Още ли не си умрял от глад бе Хотелски

    Коментиран от #343

  • 341 Бай Пешо

    9 1 Отговор
    От 3 години ходя в Гърция ,на Керамути и Тассос ,Водата е кристално чиста и лековита,Спането е много добро ,не бих казал отлично . Хората са вежливи и гледат добронамерено към нас .В Керамути има само български коли,тук таме някоя с гръцка регистрация.На плажа има МНОГО свободно место и никой не идва да те притеснява ,няма царевица и тем подобни.Има си заведения който иска ходи и си купува,не е скъпо.Нашите ХОТЕЛИЕРИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АЛЧНИ.Надути цени, ниско качество на всякъде .Морето в България е доста мръсно и помня,че като ходихме с децата винаги се връщаха болни.Това в Гърция ГО НЯМА !!!!!
    Предпочитам да ходя на Българското черноморие ,но докато не се оправят нещата КРАКА МИ НЯМА ДА СТЪПИ!!!!
    ПЪРВО ТРЯБВА 70 процента от ХОТЕЛИТЕ ДА СЕ ИЗРАВНЯТ С ЗЕМЯТА.
    Второ Качеството на храната трябва да се повиши!!!!!
    На всякъде се предлагат развалени храни -за такива търговци трябва глоби от порядъка на 10 000 лева .Иначе никой няма да дойде.
  • 342 Преминаващ

    3 0 Отговор
    В Библията ясно пише и го пише именно най-богатия и мъдър човек живял някога - Соломон,че ДОЙДЕ ЛИ ГОРДОСТ, ИДВА И СРАМ, А МЪДРОСТТА И ДОБРОТО Е СЪС СМИРЕНИТЕ!!! Но вместо да се смири, потърси грешките в себе си и поне поиска извинение и прошка от народа, туристическия бизнес се оправдава, което не носи никаква полза! Но явно не сме пораснали дотам, а и затова още сме в това положение, което ще става и по-лошо, ако сериозно не обърнем внимание на по-горе казаното...
  • 343 хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #340 от "Хаха":

    Няма да умре от глад.То храната ще му е безплатна па като надуе цената на музиката може и некой лев да задели.
  • 344 Иван

    3 10 Отговор
    Ние Българите сме чуждо-поклонници! Такава кал, върху всичко Българско и родно никой чужденец неможе да ни хвърли, както ние самите! Превръщаме се в най мрънкащата нация от ниско-културни индивиди! Нация от индивиди, защото няма друг народ който така да си подлива вода и да си забива нож в гърба както нашенците! Прост и разединен народ е равен на слаба държава!

    Коментиран от #346, #348

  • 345 ПЕНДО

    10 0 Отговор
    Бях на свети влас падна дъжд малко силен и лайната взеха да излизат от уличните шахти и никой не търси отговорност как така мръсната канализация е заедно с уличната друго на плажа чадър 10 лв шезлонг 10 лв и никой не изка да си вземе защото е скъпо така стоят празни но не свалат цената двама циганина всеки ден крещят кукурузу пришол и продават царевица без някой да ги проверява за здравна книжка и дали имат право и дали плащтат данък такаче ни атаката ни валери или ангелакова са виновни
  • 346 Кланяй си се

    5 0 Отговор

    До коментар #344 от "Иван":

    Кланяй си се на българските мутри колкото си искаш! Те дали ти се кланят!
  • 347 ФИНЦИ

    3 2 Отговор
    НЯКОИ ТАКА ИМ НАРЕЖДА И КОИ ЛИ КРИП ГЕРПППП ИСКАТ ДА СЛОЖАТ РЪКА НА СИЧКО НЕ СЕ ЛИ СЕЩАТЕ ЗА ТОВА Е ВСИЧКО НЯМА ОПРАВИЯ С ТАЗ ВЪРХУШКА ИМА САМО ЕДИН НАЧИН ....... СИЧКО В ТАЗ ДЪРЖАВА Е МЕНТЕ НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯВАТЕ ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА И ТО МНОГО МНОГО ГОЛЯМА МИСЛЕТЕ ИДВАТ ИЗБОРИ ДАИТЕ ИМ ДА РАЗБЕРАТ ОТ ТУК СЕ ПОЧВА ДА НЯМА ДЕ ДА СТЪПВАТ НАГОРЕ САМИ ЩЕ СЕ ОТКАЖАТ ВРЕМЕ Е БРАТЯ ИНАЧЕ ЩЕ НИ УНИЩОЖАТ ТЕЗ ИЗРОДИ ИСКАТ СИЧКИЯ БИЗНЕС ДА ИМ СЕ ОТЧИТА ИНАЧЕ МЕДИИИ ПРОКУРАТУРА КПКОМПИ И КО ЛИ НЕ САМО БИРНИЦИ ХРАНТУТИМ СТИГА ВЕЧЕ

    Коментиран от #349

  • 348 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 349 Финцииии

    6 0 Отговор

    До коментар #347 от "ФИНЦИ":

    Пише се всички, не сички! Направо полудявам как може някакви хорица да се считат за патрЕоти, а да не могат да научат езика ни! Как си представят такива кухи лейки, че някой ще им счете бъртвежите за нещо стойностно или умно, при положение, че е видно с какъв умствен багаж са!

    Коментиран от #369

  • 350 От Афитос

    7 4 Отговор

    До коментар #57 от "Йозеф":

    Е, то ти нищо не харчиш. Пазаруваш от Лидл и си ядеш в къщи. То така и на нашето Черноморие ще ти излезе още по-евтино. Квартирите и малките хотелчета са по-евтини в България. Никой не те кара да ходиш в голям хотел, но то и в Гърция като им отидеш в големите хотели, които са прилични и ти отсичат главата до кръста. Който реши да слага минуси ако има поне малко акъл нека погледне цените в букинг или триваго. Веднага се вижда, че хотелче с рейтинг 8 в Черноморец е 38 лева, а в Аспровалта е 37 ЕВРО. Аз също ходя понякога в Гърция (сега включително) и то в хотелите, които ти не харесваш т.е. големите хотели и цените са доста по-високи от еквивалентните български хотели. В ресторантите, ако наистина си направиш труда да сметнеш нещата в левове също е по-скъпо, но това е нормално. Аз ходя за разнообразие. С две думи кажи, че ти се ходи в Гърция. В това няма нищо лошо, но да се заблуждаваш, че е по-евтино няма смисъл. Това просто не е вярно. Поздрави от Блу бей хотел в Афитос. Много приятно и сравнително скъпо място. Почти 200 евро на вечер за двойна стая с изглед.

    Коментиран от #374

  • 351 Николас

    10 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Хотелиера ...Пич , намам нищо против вас ... но ходя всяка година 2 пъти на нашето черноморие и веднъж в Гърция ... Последно бях на Влас. В една механа , накрая на търговската улица цените са 30 лв. за порция риба , която се лови в нашето маре - Несебър и цената е ниска на пристанището , но не и в механата . В Гърция порция ципура с гарнитура е 5 €. и бялото вино по 0.500 - 3 € . При нас виното започва от 20 лв - нагоре ...Филийка хляб , заводски , "Добруджа" в ресторанта е 0.70 лв. филийката , т.е колкото е целият хляб. Пърленката е 6 лв. - 250 гр. тесто , а килограм тесто в пекарната е 0.60 лв. килото . Значи от 0.60 лв. тесто правиш 24 лв. чисти ... В Гърция хляба е безплатен или калкулиран в общата цена , но няма единична цена и ти го сервират в момента на сядане в ресторанта + 1.5 л. минерална вода ... И най - важното - гърците ти се усмихват и знаят как да те предразположат да си поръчаш още и още ...В механата в село Влас сервитьорите ни гледаха като идиоти и гледаха как да ти надуят сметката ... В Несебър пък бях в началото на юни в един ресторант в Старият град - Емона ли беше , Нептун ли беше ...паламуда , дето м момента е в изобилие в морето е 20 лв. порцията и собственика на ресторанта , говори 1 час по телефона в центъра на ресторанта , така , че да го чуват всички разговор за пари и стоки , пикльо на 33 г. по къси гащи и потник ... Естествено , това ми беше последното посещение там ... В Гърция не видях нито един сервитьор или собственик

    Коментиран от #355, #386

  • 352 Какво казват за нас

    3 4 Отговор
    Ето как ни оценяват по света. Като сложите минусите се замислете защо слагате минуси на факти. “Централният плаж на Златни пясъци е попаднал в класация за едно от 20-те най-добри места за парти в света. Редом до испански и тайландски парти плажове, първата платформа в света за оценка на курорти beach-inspector.com препоръчва известни заведения в Златни пясъци, подходящи за незабравими летни дни.
    Плажът получава ниски оценки за възможностите за упражняване на водни спортове, но все пак се препоръчва гмуркането. Освен това е ниска оценката за толерантност към представители на ЛГБТ общността, както и за притежателите на кучета.
    Още един български плаж е отличен, но в друга категория – „традиционна почивка“. Това е плажът „Венид бийч“ в Свети Влас. Според „плажните инспектори“ плажът е малък, но има достатъчно място за почивка, разнообразни заведения и училище по сърфинг. Висока оценка получаваме и за романтичната атмосфера и чистите пясък и вода.
    „Плажните инспектори“ са проучвали 1595 плажа в продължение на 3 г. Оценяващите остават поне по 2 дни на определен плаж, правят снимки и видео и проучват мнението на посетителите на място. Категориите са 5 – освен за парти и за почивка, „Ах плажове“ със спираща дъха гледка, водни спортове и специална награда за малки, но живописни плажове.”
  • 353 Някой

    8 0 Отговор
    Ами като разбойници и ченгета от алчността презастроиха черноморието и си мислиха че балъците нямат край е ето имат край.Още един сектор унищожен от алчността на нашите боклуци.
  • 354 БРАВОО

    8 1 Отговор
    ТАКА ВИ СЕ ПАДА,КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ.ДАНО БЯЛ ДЕН ДАНЕ ВИДИТЕ АЛЧНИ БОКЛУЦИ,ФАЛИРАЙТЕ ВСИЧКИ.ДА НО ДА Е ТАКА ПОНЕ 10 г.
  • 355 От Афитос

    4 4 Отговор

    До коментар #351 от "Николас":

    Извинявай много би ли казал къде е това място където са ти сервирали ципура с гарнитура, половинка бяло вино, бутилка вода, която не е от чешмата и хляб за 8 евро. Аз съм в Афитос градче подобно на стария Несебър и цените са коренно, ама коренно различни. Не се заяждам просто ми е интересно. Ще се разходя следващия път до това селце и ще видя дали отговаря на стария Несебър. Защото аз лично избягвам да сравнявам Синеморец с Несебър и съответно не очаквам на двете места цените да са еднакви. С очакване на отговор, поздрави от Афитос.
  • 356 Имаше плажове

    8 1 Отговор
    Имаше плажове преди 20 години. Сега има мутри
  • 357 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #336 от "хахаха":

    Ххахаха,има да надуват кавалите в студа, в очакване да дойде лятото че да поработят като камериерчета по гръчко и турско...хахахахаха
  • 358 Стравогин

    5 1 Отговор
    Бизнеса по българското черноморие е :
    - корупция, престъпност, рекет, наркотици, проституция и пране на пари.
    Всичко това от „новите комисари” - старите мерзавци и новите антикомунисти.
  • 359 Че какво лошо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Че какво лошо има да си правиш "пикник"на плажа.......?!????!!!!
  • 360 666

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Софиянец":

    Ми гледат,кат всичко сте лапнали вие!!
  • 361 666

    8 0 Отговор
    Превърнахте курортите в битак и чалга, какво очаквахте!!!?
  • 362 332дед

    2 0 Отговор
    Кампания, злостна?! Толкова е лесно, пуснете снимки и видеа в социалните мрежи с пълни плажове и хотели и, няколко интервюта с чужди гости.. и .. ето ти отговор на злостните коментари и публикации, ако са такива разбира се.. какво ривете, нали сте бизнесмени.. реагирайте като такива!

    Коментиран от #363

  • 363 БТВ

    5 1 Отговор

    До коментар #362 от "332дед":

    Не става. Работя в БТВ и един колега когато се върна от морето направи предложение да снимаме няколко плажа, хотела, в който е бил и няколко заведения където се е хранил. Искаше да покаже цените и всичко. Беше доста доволен от прекарването, но каза, че имало по-малко хора от миналата година и искаше да помогнем показвайки истината. Шефката обаче веднага отказа с аргумента, че нямаме бюджет. Пълен смях. Да беше измислила нещо друго по-достоверно.
  • 364 лелеее

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хотелиера":

    Много си прост!!! Направо се чудя как си станал хотелиер.
    А като си отговоря ....разбирам защо ни е такъв туризма по морето!!:))
  • 365 Ванката

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чъки":

    Абе бастун хората работят цяла година да спестят за една почивка ти искаш с два месеца да живуркаш година марсол.
  • 366 хихихи

    6 1 Отговор
    И да рИвете пак няма да дойдем. Вие сте кожодери и ненаситни разбойници. Ебетесимайката всички.
  • 367 казах

    8 1 Отговор
    Само фалитите ще ги вразумят. Селски тарикати, решили за 100 дни да стават милионери. ФАЛИТ е лекарството.
  • 368 ужас

    5 1 Отговор
    Под декларацията са се подписали част от най-големите хотелиери, концесионери и РАЗБОЙНИЦИ в България.
  • 369 сикиш

    0 2 Отговор

    До коментар #349 от "Финцииии":

    НЕ "счете" А "чете" БЕ, МАУК. Виж себе си и тогава критикувай другите.

    Коментиран от #370

  • 370 Хахаххаха

    0 1 Отговор

    До коментар #369 от "сикиш":

    Явно не знаеш думите в Българския език - да се счете, счита се, считам... но пък турските цинизми си научил тъпоъгълна, куха лейки! Още повече се изложи!! Изтичай в канала!
  • 371 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 372 Смешник,палячо

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хотелиера":

    Отрепка,трол,айде гас у морето с един акумолатор през шията
  • 373 леле

    1 1 Отговор
    ми че те, хотелиери и концесионери, е*аха майката на всичко и направиха така, че да ти се гади от Черно море, сега друг им бил виновен..... то не ти сервират скапана храна на цената на звезда Мишлен, то не ти дерат кожата на плажа, то неадекватен персонал, че и с грубо отношение.. то...ТО!
  • 374 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 375 банкер

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хотелиера":

    Всички мои познати,включително и аз самият ходим у гръцко,най-вече заради чистото море...та обслужването и цените може и да ги оправите "един ден",но лайнаното море едва ли...
  • 376 семафор

    3 0 Отговор
    Най ме дразнят тия с паяците ,скобите и платените паркинги.Вижте на Златните с какво усърдие и наглост ти вдигат колата .В Гърция на всякъде си паркирам безплатно.Иначе нямам нищо против хотелиерите.Особено със семейните хотели .Хубави спомени от хотел Еди,Приморско преди няколко години!
  • 377 dianski

    3 0 Отговор
    Истината е че България е един разграден двор с ниски данъци и голяма корупция и е идеална за пране на пари.Затова и не ме учудват тия цени които са в пълно противоречие със всякаква логика
  • 378 гост

    0 3 Отговор
    А дано повече се върнат на нащо черноморие , та да намалеят опашките на границата ,че не ми се чака в тази жега .
  • 379 калев

    5 1 Отговор
    Гадно им е, а преди няколко години, когато тези от южното черноморие бяха платили по вестниците да пишат против северното (също българско) нямаше проблем. Само, че потушиха скандала, че беше герберски. Маймуни сладки, все по-малко туристи ще идват при вас оядени, злобни, кратуни. Свърши времето, когато с инвестиция 2 лева изкарваш 2000 чисто
  • 380 Петя

    6 1 Отговор
    За пръв път има толкова много коментари,,,,,,отне ми 30мин. да ги изчета всичките. Браво Българи,,,,,,,! Приятно пътуване към Гърция.
  • 381 Шератона

    4 2 Отговор
    Българските ,,хотелиери, имат само един шанс - колкото се може по-скоро да превърнат хотелите си в птичарници и гъбарници.

    Коментиран от #388

  • 382 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 383 draco

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "КОСАТКАТА":

    Дрън-Дрън!
    Първо , няма как , ако не си бил в чужбина да направиш сравнение !
    Второ ... ти явно не си бил в чужбина !
  • 384 анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "гост":

    А от Равда пак в морето!

    Коментиран от #385

  • 385 Папуняк

    0 0 Отговор

    До коментар #384 от "анонимен":

    Къде да отидат пречистените, в космоса ли бе гений?
  • 386 Гад

    2 2 Отговор

    До коментар #351 от "Николас":

    Да бе, да €5 порция ципура с гарнитура. Всъщност може. Ципурата и зеленчука от борсата, порцията в квартирата. Хептен за будали взе аудиторията.
  • 387 ФИНЦИ

    0 0 Отговор
    няма КО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ТАЗ УПРАВА ГЕРБАДЖИИСКА ТЕ ИСКАТ СИЧКО ДА НАЛАПАТ И СУДЖУЦИ И ЧАДЪРИ И ХОТЕЛИ И ВНОС НА СТАРИ КОЛИ ДОРИ ИДВАТ ИЗБОРИ МИСЛЕТЕ НЕ СЕ ПРОДАВАИТЕ ЗА 20 ЛВ. ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ КМЕТОВЕТЕ И ДА СТИГНЕМ ДО БОИКО АМА ТОИ САМ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ КАКТО ВИНАГИ
  • 388 Рики

    2 0 Отговор

    До коментар #381 от "Шератона":

    Ааа братле няма лошо,ще гледат пуйки,патки,кокошки .Примерно на по долните етажи могат да гледат и кози,овце и крави.Представета си вървят по коридора две мутри Ряпата и Тиквата и влизат в някоя стая всеки да дои я крава я коза я овца,като приключат удрят по един х.й на някоя коза че по тясна пу.ка и тн. тн. до +~
  • 389 Съни бийч

    0 0 Отговор
    Пламен Копчев е любител на алкохола, играч на карти и свидетел на убийството на готвача на "принц" киро. Собственик на хотел Меридиан. Еталон за невежество в туризма.
  • 390 БЛАГОДАРЯ ВИ

    3 2 Отговор
    Дълго се смях като видях колко са заблудени повечето ми сънародници. Хем ми е смешно, хем ми е мъчно. Ето защо се смея. Много българи имат хотели, сгради със студия, къщи, ресторанти, че даже и цели малки курорти в Гърция. Разбира се всички те са кръстени с гръцки имена. Познавам няколко души така корумпирали кметове на гръцки села, че вече притежават плажовете и цели зони около тях. Аз лично имам от 1998 година имам хотел и ресторант в малък наш курорт, а през 2003 година направих първата си таверна в Халкидики. След това купих още един ресторант от грък без наследници, а също така и хотел, студия под наем и две къщи. Понеже гърците са страшни шовинисти управителите на ресторантите и хотелите са гърци за да си мислят всички, че са гръцки, а персонала е разнороден. Гърци, българи , албанци и т.н. Относно цените. В България стаите са ми между 38 и 50 лева, а в Гърция между 35 и 65 евро. То затова аз и много други български хотелиери имаме повече хотели в Гърция отколкото в България. Цената на имотите е подобна, а печалбата в Гърция е много по-голяма. В ресторантите е малко по-малка разликата в печалбите, защото въпреки по-високите цени в Гърция тук и заплатите са по-високи и продуктите по-скъпи. Изключение правят морските дарове и част от рибите всичко друго е по-скъпо спрямо България. При заплатите също разликата е сериозна в България на плащам по 70-80 лева на ден плюс безплатна храна и спане, а в Гърция давам по 70-80 евро. Затова ми е смешно когато проч

    Коментиран от #391

  • 391 Продължение

    2 3 Отговор

    До коментар #390 от "БЛАГОДАРЯ ВИ":

    ..... Затова ми е смешно когато прочета, че в Гърция било по-евтино. В България пълнен патладжан го продавам за 6.90 лева, а в Гърция за 6 евро, тиквички по гръцки са 4.50 лева срещу 3.50 евро. При месата разликата е подобна като единствено при морските дарове не е така, но те са по-скъпи на едро в България отколкото на борсата в Гърция. С две думи ви благодаря, че помагате да избивам и печеля добре от гръцките ми инвестиции, но не ставайте смешни като пишете глупости.
  • 392 Спасов

    2 0 Отговор
    Ами като сте толкова алчни!!!
  • 393 SUBARU XV

    0 0 Отговор
    Да вземем факта, че цели гръцки острови вече са ваксинирани (по два пъти)..
    Мутренското черноморие трябва да фалира - да се остави на спокойствие природата да възстанови щетите и след 20 години пак по Черноморието .