10 Август, 2022 20:23 1 535 7

735 милиона лева безвъзмездна помощ за бизнеса

  • безвъзмездна помощ-
  • бизнес-
  • технологична модернизация

Средствата са по Плана за възстановяване и устойчивост

735 милиона лева безвъзмездна помощ за бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС

735 милиона лева за малките и средните предприятия ще бъдат на разположение до края на годината. Това обяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

Средствата са по Плана за възстановяване и устойчивост, а ведомството е единственото, в което вече е отворена процедура за кандидатстване.

Очаква се голям интерес от страна на фирмите - вече са подадени 18 заявления за безвъзмездно финансиране. Отворената процедура е за технологична модернизация.

"Ще пуснем един много голям ресурс - 735 млн. лв. Това е безвъзмездна помощ, грантови средства по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове. 735 милиона ще бъдат на разположение за усвояване от малки, средни предприятия до края на годината. 5 млн. лв. на ден ще стигнат до бизнеса", заяви Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Повторете и сутрешния блок

    3 0 Отговор
    ФАКТИ въртите през час два дописки. Явно са платени https://fakti.bg/biznes/703123-darjavata-otpuska-735-mln-leva-za-malki-i-sredni-predpriatia
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Красимир Петров

    15 0 Отговор
    Безвъзмездна помощ за мутрите на прехода
  • 4 Дрън дрън та пляс

    4 0 Отговор
    Като ще им помагаме да вземат да спрат да уволняват хора и да вдигнат заплатите
  • 5 Един

    2 0 Отговор
    Много ми е чудно ОТ КОГО , НА КОГО И КОЙ ГИ ДАВА ТЕЗИ ПАРИ! А ефекта? Ефектите ще са няколко : някой ще си припише инициативата и действията, някой ще получи парична помощ, а някой ще "гушне" едни пачки (от комисионни и ... ) и НАКРАЯ НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ за всички тези глупости!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.