Last news in Fakti

21 Декември, 2022 18:09 4 434 12

ТЕЦ отбеляза производствен рекорд

  • тец контурглобал марица изток 3-
  • ток-
  • рекорд

Като една от най-големите мощности в България

ТЕЦ отбеляза производствен рекорд - 1

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" отбеляза през изминалата година най-високото нетно производство в историята си. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. В периода от януари до края на ноември т.г. произведената от централата електроенергия надминава предишното рекордно производство за цяла година, достигнато през 2011 година.

"Като една от най-големите мощности в България, която работи изцяло с местен ресурс, нашата централа е от ключово значение за националната сигурност на страната. През отминалата година работихме на пълна мощност, когато се налагаше, и допринесохме за стабилността на системата и за осигуряването на достъпна електроенергия за българския бизнес и домакинства. Благодаря на колегите за тяхната всеотдайност, неуморност и усилия, които ни позволиха да работим стабилно, безопасно и при спазване на най-високите стандарти за опазване на околната среда", обясни Александър Желев, главен инженер на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3".

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" е готова да работи на пълна мощност и да допринесе за стабилната работа на електроенергийната система на страната и през предстоящите коледни и новогодишни празници. Това е потвърждение на заявената през ноември експлоатационна готовност да отговори на нуждите на битовите потребители и бизнеса в предстоящите зимни месеци.

Централата е сред мощностите, които могат да променят режима си на работа от минимална до максимална мощност многократно в рамките на деня – гъвкавост, която е особено важна с навлизането на все повече производствени мощности от възобновяеми източници.

Предвид усложнената международна ситуация и недостига на електроенергия в Югоизточна Европа, ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" работи стабилно през настоящата година.

Както БТА писа, ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" отговаря на най-строгите изисквания за опазване на околната среда и безопасност. Това потвърди проведеният през септември от SGS външен одит на системите за управление на околната среда и на здравословните и безопасни условия на труд.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    21 11 Отговор
    Рекорд за количество изгорен австралийски боклук.

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи..

    18 6 Отговор
    Рекорда му е свръхвъглеводороди и облаци над Тракия,Англия завижда!
  • 3 А бе Дончо

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Генератора в Битоля пуснахте ли го или още сте на тъмно?
  • 4 Сатана Z

    37 3 Отговор
    Тази новина не е повод за радост,защото този ТЕЦ е американски и не внася данъци в бюджета.Само замърсява и цица гарантираните печалби още от времето на Драгалевския Ром.
  • 5 Ликуй народе! Тока по 2 ст.

    21 1 Отговор
    Мавъра дали няам акции и в тоя американски тец?
  • 6 Потребител

    29 0 Отговор
    Е как няма да отбележи рекорд - нали заради това толкова години спъваха строежа на АЕЦ Белене със любезното съдействие на цялата соросоидна кохорта.

    Сега гледам ревът че Лукойл печелел много и не плащал данъци за което са напълно прави но защо ли никой не се интересува от печалбите и данъците на "американските" Марици след като изкупуват тока от тях на почти тройна цена спрямо другите ТЕЦ-ове в България.

    Или в канчето на господарите не бива да се гледа въпреки че ни крадат повече и от Лукойл.
  • 7 Кольо,

    29 3 Отговор
    До коментар 4
    ТЕЦ Марица изток е български, построен от поколението на баща ми при социализма!!
    И продаден от шепа продажни политици срещу тлъста комисионна....!

    Коментиран от #8

  • 8 Ами БЕШЕ

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кольо,":

    Точно, че вече отдавна не е. Май ди към 2001ва или когато червения-син брикет от махалата го хариза да напълни джобовете с комисионни и акции.

    Коментиран от #9

  • 9 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами БЕШЕ":

    Преди две- три години на въпрос на журналистка ИВАН КОСТОВ отговори ,че не си спомня за този договор за тази централа дали по негово време е подписан и трябвало да провери.СИГУРНО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ СПОМНИ И ЗА ХАРИЗВАНЕТО НА РАФИНЕРИЯТА.
  • 10 Сандански

    4 1 Отговор
    Над Стара Загора серният диоксид днес е 490мг/м3

    Само над мегазавода за сярна киселина в Китай е повече в целия свят.

    Булгарис.тан
  • 11 Здравко

    1 0 Отговор
    А сероочистката работили?
  • 12 Гого

    1 0 Отговор
    Те едва крепят котлите, били направили рекорд. С авария всяка седмица , рекорди не се поставят.