Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 09:38 1 838 7

Рекорден брой офис служители страдат от бърнаут

  • бърнаут-
  • данни-
  • служители

Причините за това са три

Рекорден брой офис служители страдат от бърнаут - 1
Снимка: Shutterstock

Рекорден брой офис служители по света - над 40%, чувстват че са прегрели на работното място, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на проучване на изследователския консорциум Future Forum.

Според агенцията основните причини за бърнаут са икономическата несигурност, страхът на служителите от съкращаване и нарастващото технологично бреме.

Друг фактор за прегаряне е негъвкавият работен график. Проучването показа, че по време на пандемията, когато служителите са имали по-гъвкаво работно време и свободата да работят от офиса или от вкъщи, хората са се чувствали по-щастливи.

Бърнаутът е състояние на емоционално, психическо и физическо изтощение в резултат на хроничен стрес на работното място. Неговите признаци са липса на енергия, дистанциране от работните задачи, негативно отношение към работата и спад в професионалното представяне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОФИС ПЛАНКТОНА

    1 2 Отговор
    СЕ ОПЛАКВА ОТ
    🐋🐋🐋🐋🐳🐳🐳
  • 2 10000лв заплата

    3 0 Отговор
    И аз имам лек бърнаут, но парите си заслужават щ, а и като отида на почивка си попивам, имам 40 дни платен отпуск, мултиспорт, живея на топ локация в мое жилище което е почти изплатено, имам яка жена, спортна кола и джип за всеки ден, а най-хубавото е че всичко съм постигнал дам, без политически връзки, без баби, мами номенклатури, нека ми е лошо...

    Коментиран от #6

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Знам лечение за това, мога да ги излекувам за три дни.....
    Състои се от носене на бетон и тухли по строежите, копане с мотиката на село, чистене и мерене на улиците и все такива нормални работи.
    Бърнаута гарантирано намалява през първия ден, отшумява на втория, а на третия си напълно излекуван

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТоваВкой

    0 0 Отговор
    Това в кой от много светове е, бас държа че, "Рекорден брой офис служители по света - над 40%" - се отася за "свободния" свят, при другите светове хората си ходят на работа спокойно и се радват, че работят.
  • 6 ЩомЗапл

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "10000лв заплата":

    Щом се идентифицираш с парите, представи си утре не може да работиш и ще видиш как всичко ще загубиш... недейте идентифицирали себе си с парите, които изкарвате. Вие трябва да сте повече от това, а не резултат на това.
  • 7 Сър Ник - коуч и инфлуенсър

    1 0 Отговор
    И нашите държавни чиновници изпитват ужас от уволнение. Също ако работят повече от 5-6 часа в офиса,
    Настава паника и жалби за претоварване. Особено им е мъчно, тъжно и гадно ако Мичето от съседната стая вземе по голям бонус....