Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 04:56 2 433 4

Животновъди готвят протести и блокади на пътища в цялата страна

  • животновъди-
  • помощи-
  • протести

Те настояват приемът за украинските помощи да започне незабавно

Животновъди готвят протести и блокади на пътища в цялата страна - 1
Снимка: БНТ

Животновъди готвят протести и блокади на пътища в цялата страна. Настояват приемът за украинските помощи да започне незабавно, иначе излизат на протест още тази седмица, предаде БНТ.

Такива помощи са изплатени в цяла Европа, но у нас се бавят и не е ясно кога ще стигнат до фермерите, заяви Иван Чалъков, животновъд от Сандански.

Той и негови колеги се събраха тази вечер в Кресна, за да обсъдят как да действат. Подобни събрания се правят в цялата страна, разказаха те.

"Новите екосхеми, които ги пуснаха за кандидатстване, ни ограничават да не може да ги комбинираме една с друга. Ако имаш "хуманно отношение" например, не можеш екосхемата с пасищата. Обмисляме да събираме и подписи, които да изпратим до Европейската комисия, за да се спре Стратегическият план за земеделието, защото тези пари няма да отидат за земеделие, а ще отидат за консултантство", каза Чалъков.

Помощите за животновъдите по новия стратегически план ще бъдат с 30% по-ниски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    28 0 Отговор
    Какви са тия украински помощи за говедовъдите?! Да не са като ковидпомощите за банкерите и кръчмарите?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Георги- чобанина

    0 3 Отговор
    За Великден чакам да продам агнетата по 15лв/кг живо тегло иначе ако има внос ще ни съборят цената .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.