Last news in Fakti

7 Юни, 2023 13:05 1 225 4

Над 300 специалисти от цял свят ще дискутират световните проблеми

  • казахстан-
  • форум-
  • астана

Те ще вземат участие в „Международен форум Астана“

Над 300 специалисти от цял свят ще дискутират световните проблеми - 1
Снимка: М. Богданова ©

На 8 и 9 юни столицата на Казахстан ще е домакин на „Международен форум Астана“. Форматът на събитието е насочен към решаване на ключови глобални предизвикателства в областта на външната политика и международната сигурност, международното развитие и устойчивост, енергетиката и изменението на климата, както и в областта на икономиката и финансите.

Международният форум в Астана е ексклузивно събитие с участието на около 300 емблематични чуждестранни лектори със световна известност. Освен това форумът е и водещо събитие за инвеститорите в страната.

Събитието е най-голямата платформа за диалог в региона, която може да се счита за „азиатския Давос“. Задачата е да се обсъдят най-належащите проблеми на нашето време и с участието на кръг от експерти да се потърсят техните решения.

В настоящата ситуация Казахстан има уникален шанс да се превърне в притегателна точка за международни дискусии на световната общност, което ще осигури значителен инвестиционен принос за развитието на страната, ще позволи развитие на търговията и установяване на нови контакти с големи компании и финансови институции, ще отвори нови възможности за търговия и износ на казахстански стоки.

В навечерието на форума на 7 юни ще се проведе международната конференция Astana Finance Days, организирана от AIFC, а на 8 юни след пленарната сесия ще се проведе Съветът на чуждестранните инвеститори.

Форумът ще се превърне в продуктивно и авторитетно събитие, една от основните платформи за диалог между експертите в Евразия.

Статусът на събитието се доказва от нивото на поканените лектори и делегати. Това са първите лица на държави и международни организации, политици, учени и икономисти, които ще споделят своите виждания за актуалната ситуация в света и региона и ще обсъдят възможните решения на съществуващите проблеми.

Ефектът от форума е значителен – от привличането на международни инвеститори до обмяната на нови идеи за оформяне на дневния ред на икономическата политика в страната и по света.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярс....

    2 0 Отговор
    Едно Добро начали,може пък и Два/Три Кинжала
  • 2 ЕВРОНЮЗ

    5 0 Отговор
    Световния проблем е един.. Един милиард длъжници не искат да плащат на осем милиарда кредитори.
  • 3 Шегобиец

    2 0 Отговор
    Прилича на събрание на загрижени животновъди, които ще обсъждат бъдещето на болното стадо.
  • 4 Оффф

    1 0 Отговор
    Днес все любими дестинации, Дубай , Астана.