Last news in Fakti

8 Юни, 2023 14:07 2 487 6

Лъжлива реклама на пловдивска фирма

  • пловдив-
  • фирма-
  • съд-
  • реклама-
  • измама

Съдът глоби "Голдис фуудс енд дринкс“ с над 62 000 лева

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 32, ал. 1 във връзка с чл. 33 от ЗЗК от страна на "Голдис фуудс енд дринкс“ ООД и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 62 220 лв. - 2% от общия оборот на дружеството за 2021 г.

В хода на проучването по преписката, образувана с решение № 274/16.03.2023 г. на КЗК (самосезиране), е установено, че в разпространени рекламни клипове в социалните мрежи и в каналите на "БТВ Медиа груп" на продукта на дружеството "Одрински кори“ се съдържат заблуждаващи послания относно съществени характеристики на рекламирания продукт – в рекламата се твърди, че при приготвянето на корите се използва най-доброто брашно, изворна вода, както и че са изпечени на сач на дъбови клонки.

В хода на проучването дружеството-рекламодател не представи надлежни доказателства за истинността на тези послания. Установи се, че за приготвянето на Одрински кори са използвани бяло брашно тип 500, питейна вода, а изпичането се извършва в промишлени условия на газова горелка.

Неверните послания са от естество да повлияят върху икономическото поведение на потребителите, до които достигат, т.е. да ги мотивират към закупуване на продукта, и по този начин да засегнат по нелоялен начин интересите на конкурентите, предлагащи подобни продукти.

Фирма "Голдис фуудс енд дринкс"ООД е основана през 1996 година и е със седалище в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Видехте ли бе....

    17 4 Отговор
    Вчера направиха правителство,днес вече почнаха да борят лошите
  • 2 честен ционист

    21 6 Отговор
    "при приготвянето на корите се използва най-доброто брашно, изворна вода, както и че са изпечени на сач на дъбови клонки"

    Ганчо трябва да си знае, че брашното е внос от Украйна, колкото и да са напудрили съчиненията шарлатаните.

    Коментиран от #3

  • 3 Ей мангалЕрейски

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Оди да пасеш козите
  • 4 Тъй де

    6 2 Отговор
    Забравили са само да добавят, че са замесени от шарен джендър та себеподобните му още повече да кълват
  • 5 гого

    6 2 Отговор
    да бяха сложили момче в рокля за реклама нямаше да имат този проблем
  • 6 кико

    11 0 Отговор
    Това е нищо сравнение със сиренето боклук където ни го пробутват по 12 килото ама там никой не разледва