Last news in Fakti

17 Юни, 2024 14:03 1 869 11

Туристическият бранш: Да бъдат спрени ремонтите по пътищата

  • национален борд по туризъм-
  • автомагистрала-
  • ремонт-
  • почивка-
  • лято-
  • летен сезон

Улесненото придвижване на туристите не само задава тона на бъдещата почивка, но и предопределя нейния избор

Туристическият бранш: Да бъдат спрени ремонтите по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

Националният Борд по Туризъм изпрати писмо до всички държавни инстанции у нас във връзка с започналия активен летен сезон и засиления трафик към българското Черноморие по автомагистрала „Тракия“.

"И тази година въпреки уверенията на отговорните органи отново се извършват ремонтни дейности по основните пътни артерии на страната, които затрудняват придвижването туристите, усложняват пътната обстановка и създават предпоставка за пътно-транспортни инциденти.
Апелираме за преустановяване на ремонтните дейности по пътищата, които водят към морските ни курорти или, на местата, на които това е практически невъзможно, за създаване на по-добра организация за тяхното приключване в най-кратък срок, за да не бъде нарушен пътникопотока към Черноморските курорти", посочват в писмото до властта от Борда.

Улесненото придвижване на туристите не само задава тона на бъдещата почивка, но и предопределя нейния избор, което е пряко свързано с приходите за националната икономика и имиджа на страната ни като туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз на павлова няма да давам пари ,

    4 1 Отговор
    а като няма инфраструктура и път и мрат , измират , страшни катастрофи всеки ден - 20 ранени и умрели . табели 90 . 70 . 40 . как няма да станат .
  • 2 вие си ги избрахте

    7 1 Отговор
    туристическия бранш е като всеки друг в България, земеделския, производствения, млечния, зеленчуковия и т.н. Виждат, че държавата се занимава само с външни проблеми като украйна, а не с нашите, и продължават да гласуват за същите. или не гласуват. Така ще продължаваме до последния емигрирал, а пенсионерското лоби ще загаси светлините

    Коментиран от #6

  • 3 и кво от това?

    6 0 Отговор
    АМИ ТУНЕЛИТЕ на Хемус дето от 40г са все в ремонт?

    Коментиран от #11

  • 4 Това е грешка

    4 1 Отговор
    и ако са малко по-хитри от туристическия бранш трябва да поискат да започне ремонти на всички пътища към Кулата и останалите гранични пунктове за Гърция.
    И да премахнат екскурзиите със самолет към екзотични дестинации. А най-добре е да се върнем в татьово време и да затворят границата за стадото което започва да проглежда.
  • 5 Опорка

    4 0 Отговор
    Малоумната държава има точно 2 пътя за навсякъде и някъде нещо ако стане, всичко спира.
  • 6 Румен

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "вие си ги избрахте":

    Преди 3 години когато не сё занимаваше с Украина да не беше друго нещо?
  • 7 Айде бе

    5 0 Отговор
    В една държава, където обществото няма общи цели и интереси, всеки дърпа чергата към себе си и накрая хаоса е пълен, а резултата плачевен. Туристическия бранш изведнъж решава, че е най важната институция и всички са длъжни да се съобразяват най напред с тях. Само преди 2 дни се върнах от Испания, където ремонтите по пътищата са най интензивни точно сега, в най оживения туристически сезон въпреки, че по тяхното крайбрежие отрицателните температури са непознати и туристическия им сезон е повече от двойно по дълъг от нашия
  • 8 Али Беков

    4 1 Отговор
    Цялата държава да спре да работи та да може ние хотелиерите да се наплюскаме яко
  • 9 Мда

    5 0 Отговор
    А дебеловратите не искат ли случайно и да се заабранят почивките в чужбина, че да има кой да им се плацика в отходните води по бетономорието? Или поне да отпаднат изискванията на ХЕИ, че да могат да слагат надпис "блок маса" директно на контейнера за боклук пред супермаркет-а.
  • 10 От кога?

    1 0 Отговор
    В България и пътища ли има???
  • 11 Тиква крадлива!

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "и кво от това?":

    И стават все по зле!!