28 Октомври, 2024 14:21 2 370 1

101-годишна авиокомпания фалира

  • csa-
  • авиокомпания-
  • чехия-
  • фалит

Czech Airlines не издъжа на ожесточената конкуренция

101-годишна авиокомпания фалира - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Полетите на самолети под марката Czech Airlines (CSA) спряха от 26 октомври, тъй като авиокомпанията не може да издържи на конкуренцията с нискотарифните авиокомпании, съобщи чешкото радио.

Полетите, извършвани от самолети на CSA, ще се извършват от най-голямата чешка търговска авиокомпания Smartwings. Тя навлезе на пазара през 1997 г., специализирана в организирането на евтин пътнически въздушен транспорт, и постепенно погълна своя конкурент.

CSA престана да бъде член на международния алианс на авиокомпаниите SkyTeam от събота. Компанията беше част от нея повече от 20 години.

Историята на CSA датира от 101 години. Първият полет е извършен на 29 октомври 1923 г. В памет на една от най-старите авиокомпании в света няколко самолета на Smartwings ще бъдат боядисани в нейните цветове.

Последният полет на CSA каца в събота вечерта в Прага. Самолетът с марката на авиокомпанията на фюзелажа ще пристигне от Париж.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цяла Европа

    9 3 Отговор
    Ротшилда вдига заплатите докато всичко фалира.