Last news in Fakti

18 Октомври, 2014 11:00 14 757 26

Вежди Рашидов: Запомнете думата ми – ще се ликвидират банки

  • вежди рашидов-
  • герб-
  • банки-
  • правителство

И не е въпросът дали аз ще си загубя парите. Проблемът е този рецидив, този тумор да не продължава, отбеляза известният склуптор

"Трябва да се знае – за разлика от политиците, които ходят натокани, добре облечени, хапват си в ресторанти, българският народ е много зле. Затова трябва да се състави правителство. За първи път виждам Бойко, а аз го познавам доста отдавна, в нова светлина. Той прати три прекрасни дами – уравновесени, нормални, много симпатични жени да водят нов модел на диалог. Защото има и много сбъркани хора в политиката.", това каза пред  bTV бившият министър на културата Вежди Рашидов.

„В името на българската държава водачите на партиите трябва да се съберат, да сведат глави и… да убият Октопода. В момента Бойко има една задача – да направи правителството. После ще убием Октопода. Това е битката, която трябва да се води, а не персонални такива“, допълни Рашидов.
По повод „любимата“ му тема – КТБ, той коментира: „Едва ли остана човек, който да не разбра, че КТБ трябва да бъде оздравена. Тази банка бе атакувана. Тя трябваше да бъде нарочно фалирана. Избрано бе времето – да няма парламент. Избран е денят, формата на атаката“.

„Да, аз ще изгоря с пари. Но ние всички сме данъкоплатци. А аз твърдя, че съм добър данъкоплатец. Бях един от богатите артисти в България. Но станах „дъвка“ в устата на какви ли не моралисти и какви ли не медии. И не е въпросът дали аз ще си загубя парите. Проблемът е този рецидив, този тумор да не продължава“, каза бившият министър на културата.
Той обаче се усъмни в бързата реакция на държавата. „Тя много бързо кляка. Запомнете думата ми – ще се ликвидират банки. Вместо да питаме точно и ясно – кой краде парите на българските граждани, ние си говорим общи приказки“, заяви Вежди Рашидов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    2 7 Отговор
    Веждичка и това дето го плюваш ежедневно са празни приказки. Никой не казва къде са милиардите на тази банка. Никой не говори за работата на БНБ и докъде са стигнали. Никой не казва европейският банков надзор каква я върши. Всеки казва че е недоволен и че не може да си изтегли парите . Кой има нужда от това?
  • 2 аноним

    3 4 Отговор
    може би е прав Рашидов..

    много грешни пари се раздадоха...време е да се приберат на Правилното място
  • 3 ЛОШОТО за Депозитарите ИДВА

    2 6 Отговор
    тежки времена настъпват за депозитарите...
    не искам да има пари на влог за лихва
  • 4 аноним

    4 4 Отговор
    Веждичката, много добре го каза - нарочно е фалирана банката от хора, които имат интерес да грабят активи на нищожни цени. Подозирам, че това са хора, които дори дърпат конците на властта....Аз нямам спестявания в КТБ но ме е яд, че се повтаря сценария от 90те год, когато моята баба загуби пари, които щеше да даде на 2та си внука да си купят коли. Да се състави правителство и прокуратурата си свърши работата, така че честните хора да си получат парите

    Коментиран от #6

  • 5 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    ТЕ ОТДАВНА СА ФАЛИРАЛИ
    ОЩЕ ПРЕЗ 90 ТЕ С ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ
    А И СЕГА С ТАЗИ СМЕШНА ЛИХВА И НЕСТАБИЛНА ДЪРЖАВА
    3 % ГОДИШНА ЛИХВА
    СМЕШНИЦИ МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ
    ПРАВЯТ РЕКЛАМИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ЛЪЖАТ ХОРАТА
    АМА БАЛЪЦИТЕ ДОСТА НАМАЛЯХА
  • 6 Autohouse Randm

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "аноним":

  • 7 Депозит e рисков актив

    1 5 Отговор
    скоро ще се разбере от повече хора...ако Вежди Рашидов е прав
    ..............
    няма пари от въздуха..рано или късно балонът Гърми
  • 8 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 9 инвестиции

    0 1 Отговор
    инвестирайте в имоти-имот не фалира , може да има временни колебания , но цената му винаги расте
  • 10 Oshikuru Samurai

    0 0 Отговор
    Емиграцията също е опция , България ще си остане мафиотското гето на европа за поколения напред .
  • 11 ДОН КОРЛЕОНЕ

    0 0 Отговор
    ВЕЖДИЧКА,ТИ НАЛИ ЗАРАДИ ТВОЙТЕ ПАРИ БЕШЕ ТРЪГНАЛ ДА СЕ БЕСИШ,НЕЩО СИ ОМЕКНАЛ И СИГУРНО СИ СИ ГИ ВЗЕЛ ЗА ДА ДАВАШ АКЪЛ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аматьора

    0 1 Отговор
    Вежди е доста по достоен човек от 85 % от хората които познавате,
    човека е признат артист, българо-мохамеданин който обича българскита култура, а също е бил и министър с доста големи успехи ! Вместо да го плюете, може да правите същото я с кварталната мутричка, или с големия дебил на когото козирувате послушно във входа !!
  • 14 ко

    0 0 Отговор
    да инвестираме в имоти?!...ти добре ли си...или си останал някъде в оптимистичните изводи на някой западен учебник...това за растежа на цените важи за нормална икономика, не за липсваща такава...ще минат години преди нивото на цените надуто от кредитният балон да стигне нормалните си граници и а имотите - истинската си цена...колко е тя - виж с каква част от годишните си доходи човек в нормална държава може да си купи квадрат жилище...ако искаш задълбай в спестяванията, в разположението...ако имам пари никога няма да ги вложа в имот в БГ - тук цената ще пада години, десетилетия напред (за жилища говоря) :)

    Коментиран от #16

  • 15 Сложното е за теб

    0 0 Отговор
    Цитат :
    ще минат години преди нивото на цените надуто от кредитният балон да стигне нормалните си граници и а имотите - истинската си цена
    ..............................

    няма да минат години , защото след кредитния балон

    Дойде Депозитния Балон ....някои ще си изгубите парите

    по-умните ще инвестират в имот и ще спечелят

    Дойде му Времето , часовникът Цъка ,

    Рашидов казва какво ще се случи...
    и някои като теб ще изгубят...защото нямате Опит

    Коментиран от #18

  • 16 аноним

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ко":

    ти си оптимистът от учебниците

    или ще купиш , или ще изгърмиш !

    защо е това интервю на Вежди Рашидов - как мислиш ??

    Човекът ти казва какво ще стане..който не вярва - ще събере горчилката!
    както се радвахте на падащи цени на имоти - така ще плачете заради изгубени пари

    нито имотите Растат вечно
    нито Депозитите растат вечно
    --------------
    пясъчният часовник се Обърна..идва врече да Плачете
  • 17 ко

    0 0 Отговор
    абе колеги.... ...колко хора, с парите които имат в банките могат да си купят жилище в цели инвестиция - не говорим за първо жилище в което да живеят? какъв е процента на тези хора, спрямо населението на тази страна, че ми говорите за депозитен балон? ...с 2, 3 , 10 бона какво ще купиш? имат ли и 1 % хората с депозити които да могат да купят имот от 50 бона примерно? (не говоря като пари сумарно по депозитите, а като брои вложители отговарящи на горното) Колко са лошите кредите, които в следващите години ще изкарват имоти на пазара, колко са празните имоти, които никога няма да могат да се продадат...и продължават да строят още? ...и излезете малко извън София... за банките е ясно какво ще стане, все пак сме в България, ама да се говори, теглете си парите и купувайте имоти в БГ, щото имота видиш ли си държи цената или я увеличава е малко повърхностно...проблемът е в покупателната способност, в несъразмерното предлагане спрямо нея и всъщност в таргет групата към която е насочен имотният пазар - то просто такава група в България НЯМА...няма средна класа която да е готова да покрие предлагането на имоти... а повишеното предлагане предполагам знаете към какво води, нали?....не към повишаване на цените, май :) .... Голям offtopic стана, Sorry. Разбрахте ми мисълта ;)
  • 18 ко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сложното е за теб ":

    - докато сме вързани към Еврото няма да има втора 97-а, ясно то е, нали? ... а и капитала който тогава потъна, спестяванията (трупани десетилетия) които се обезцениха, хората които изгоряха няма нищо общо с сегашното положение.....или не си съгласен? ...може би е сложно за теб? ;) ...
    всъщност не ми пука, нямам пари на книжка които да не мога да прежаля ;) ..... още нещо ... няма да има и втори бум на цените на недвижимите имоти в България следващите 20-30 години...докато не мине времето на хората опарили се и помнещи какво стана след от първия :) ... а ти ако искаш купи имот на цена 300, 500, 1000 Евро/кв. и се надавай цената му се запази и да расте :) .... тя ще порасне, когато доходите на българинът скочат няколкократно...явно мислиш, че това ще стане :) ....стани политик - ще гласувам за теб :) , всички ще спечелим :)

    Коментиран от #20

  • 19 ко

    0 0 Отговор
    и последно ... печалбата се носи от рисковият капитал. Ако смятате, че имотният пазар и банковата система в България си струва риска - дерзайте! това е ваше решение .... ако пък не искате да рискувате - най-сигурното е да си вложите парите в злато - неговата цена не се влияе от безумията на вътрешният пазар и политическите игри в нещо като държава ... златото е ограничено като ресурс и наличност, търсенето му няма да може да покрие предлагането му, тоест цената ще расте постоянно ....е няма да спечелите колкото, ако се вдигнат цените на имотите в България след поредната инфлация, ама има една подробност - трябва да я дочакате и да има кой да купува селд това ... хахаха... хайде УСПЕХ!
  • 20 аноним

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ко":

    Цитат :
    всъщност не ми пука, нямам пари на книжка които да не мога да прежаля ;)
    ........................................

    това че нямаш Пари е Ясно като бял ден
    защото ако имаше - нямаше да си толкова спокоен и да ги говориш едни...

    Имотите са за хора с Пари , тези с мечти пълнят форумите

    иначе си пиши...да му мислят тези с влоговете...!!
    Рашидов дава съвет , но няма кой да чуе ..

    Коментиран от #21

  • 21 ко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "аноним":

    "това че нямаш Пари е Ясно като бял ден" ...колко типично български отговор ...гордея се теб :) ...аз не си мечтая за имот - имам такъв.... живея в хубав и спокоен град, мога да си позволя доста неща, дори да спестявам ... а за съветите които давате да се теглят спестените парите от банките и да се купуват имоти в България съм изложил тезата си по-долу... ако с нещо не си съгласен - обори ме .... само едно примерче: работя до нов жилищен блок, на който, когато го започваха имаше транспарант - 750 Евро/кв. , години по-късно блока е почти завършен (всъщност не от изпълнителя, а от собствениците, живеещи другаде, на квартира), обитаван е от две семейства (от 20 налични апартамента)...цената в момента е 300Евро/кв. и няма кой да купува... коментирай, ще ми е интересно :) .... ако купиш имот, който не ти трябва ще си какво? горд собственик на непотребно, неизползваемо и разпадащо се нещо което друг не може да си позволи ли? :) ... и какво ще го правиш....същото предполагам, което правят собствениците инвестирали в Молове които нямат наематели...подценили реалната покупателна способност в тази страна :) ... и още нещо....няма нищо общо предлагането на имоти след средата на 90-те с това сега, нито цената им тогава и сегашната, че да ги причислявате към инвестиции изобщо...по скоро дилемата която ви води в този избор базиран на страх е "дали да загубя всичко или част от него", не е "дали да запазя това което имам и да все пак да спечеля нещо" .... апропо, това съвсем не означава, че защитавам банките ...и да ...радвам, че спя спокойно и че нямам пари които да мисля :) ...а хората с пари и тях не ги мисля...просто си упражнявам сивото вещество, не ми се връзвай ;)

    Коментиран от #25

  • 22 morski

    0 0 Отговор
    триабва6е да ти украдат парите та да се сети6 4е така не триабда .както е казал народа сетила се мара да се ........
  • 23 нищо ново

    0 0 Отговор
    Нищо не се губи в природата само от един джоб влиза в друг.Вежди ги вземал от Мултигруп сега друг ги взема и т. н.
  • 24 нищо ново

    0 0 Отговор
    Посочете ми има ли друг скулптор в БГ които има не милиони а поне 100 000 лв.
  • 25 Къде е блока

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ко":

    работя до нов жилищен блок, на който, когато го започваха имаше транспарант - 750 Евро/кв. , години по-късно блока е почти завършен (всъщност не от изпълнителя, а от собствениците, живеещи другаде, на квартира), обитаван е от две семейства (от 20 налични апартамента)...цената в момента е 300Евро/кв. и няма кой да купува...

    ------------------
    къде е този блок , искам да купя на 350 евро
  • 26 рацер

    0 1 Отговор
    Аве тоя алчен ми е кеф че изгоря с парите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове