Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Лек срещу скъпи винетки

Публикувана: 3 Декември, 2015 10:41
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 52895
Лек срещу скъпи винетки
ШРИФТ ПЕЧАТ

Регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че цената на винетките се повишава от началото на следващата година. Това отприщи вълна от протести и демонстрации в големите градове от страната. Граждани от областните центрове Варна, София, Бургас, Сливен, Добрич, Враца и други надигнаха своя глас срещу високата цена на годишния стикер, която се покачи от 67 на 97 лева.

Непосредствено преди началото на новата 2016 г. в мрежата стартира най-новото и революционно средство за пътуване и споделяне – Превозвалник. Сайтът prevozvalnik.bg е платформа, която обединява и свързва пътуващите от различни краища на България, като цели да разпространи използването на така популярното в Европа споделено пътуване. Споделеното пътуване е нов начин, по който шофьори със свободни места и пътуващи в една и съща посока могат да споделят разходите си по пътуването. Повече за това може да научите на страницата на Превозвалник: http://prevozvalnik.bg/about/howitworks. Това е нов, забавен, авантюристичен, лесен, евтин, удобен и екологичен начин на пътуване.

Защо Ви казваме това?

Новото увеличение на винетните стикери, придружени с вече високите цени на горивата, ще откажат много шофьори от това да използват личните си автомобили. От Превозвалник съветват шофьорите да не се отказват толкова бързо, защото има начин, по който да намалят разходите си. С помощта на сайта те могат да намерят пътуващи в същата посока и да ги разделят с тях. Единственото, което се иска от шофьорите е да споделят на платформата на Превозвалник, че им предстои пътуване, както и особеностите по него – маршрут, дата и час, условията, цената за място. Пътуващите сами ще намерят и изберат най-подходящото за тях пътуване.

Пасажерите също могат да се възползват от удобствата, които споделеното пътуване чрез Превозвалник предлага.

Какво ще кажете, ако Ви предложат много по-удобен и по-лесен начин на пътуване, чиято цена е по-ниска дори и от автобусен билет? Превозвалник предлага точно това. Сумата, която пасажерите ще споделят с шофьор и други пътуващи ще бъде по-ниска от цената на билет за автобус или влак. Това, което трябва да направят те е да влязат в сайта prevozvalnik.bg и да потърсят удобно пътуване в тяхната посока. Пасажерите имат възможност да се запознаят с всички особености по пътуването – дали шофьорът обича да слуша музика в колата; какво количество багаж може да вземете със себе си; пуши ли се в колата; позволява ли се превозването на домашни любимци и други.

Превозвалник се грижи за сигурността и точността на превозите на потребителите си. Системата за рейтинг помага на всеки потребител да избере хората, с които да пътува. Потребителите могат да видят коментари и рейтинг на друг потребител, поставени му след минали пътувания.

Свържете се с шофьорите и пътувайте. Лесно е.

Превозвалник е една нова общност, в която се създават нови приятелства, познанства, дори и бизнес партньорства. Посетете сайта на Превозвалник и се убедете сами!