Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 10:11 2 903 9

Скандал в ефир! Десислава Атанасова нападна Нинова

  • парламент-
  • корнелия нинова-
  • георги свиленски-
  • десислава атанасова

Депутатите от ГЕРБ, „Обединените патриоти” и „Воля” приели на първо четене предлаганите от БСП промени в закона за приватизациите, но след като председателят на парламента Димитър Главчев изгонил Корнелия Нинова от пленарна зала и останалите депутати напуснали в знак на протест.

Припомняме, че след като от ГЕРБ поискаха отпадане на давността за приватизационните сделки чрез ремонт на Конституцията, от БСП заявиха, че ще склонят, ако се разшири мащабът на промяната и се включи и масовата приватизация.

Вчера председателят на парламента Главчев изгони лидера на левицата от пленарна зала, след като, по думите му, Нинова си позволила да обиди министър-председателя от парламентарната трибуна. Това предизвика недоволство сред червените депутати и в знак на протест, те също напуснаха залата.

В студиото на „Тази сутрин” Георги Свиленски от БСП заяви, че левицата е била изгонена от залата вчера. „Никой не ви е гонил. Те напуснаха залата, докато ГЕРБ, Патриоти и „Воля” приеха на първо четене закона им за приватизацията”, контрира го Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От своя страна Свиленски заяви, че ако левицата не били напуснали залата заедно с Нинова, то Главчев щял да изгони един по един всички депутати на БСП.

„Този човек не си владее нервите, вдига кръвно, зачервява се. Той е добър експерт, добър е като човек, но не и като председател”, смята Свиленски.

От левицата са стартирали процедура за събиране на подписи с искане на оставката на Главчев като председател на парламента. При първото подобно гласуване, той беше спасен с разлика от четири гласа.

Десислава Атанасова коментира, че от БСП отново дават пример за двоен стандарт.

„Отношението ви за изказването за „80% дебили” беше едно, а за Корнелия Нинова – друго”, припомни тя.

Според Атанасова поведението на Корнелия Нинова в последно време било „особено истерично”, именно защото се заговорило за приватизациите и промяна в Конституциите.

"В БСП явно не могат да решат дали наистина искат да водят борба с корупцията и паралелната държава. Учудвам се от поведението на БСП. Те реагират по един начин на изказването на Иво Христов за дебилите и по съвсем различен начин на вчерашните изказвания на Нинова, която обиди институцията Народно събрание и министър-председателя. От БСП явно се уплашиха от промените в Конституцията и се чудят как да се измъкнат. Сред нас в ГЕРБ няма страхливци", категорична беше тя.

Свиленски донесе в студиото на „Тази сутрин” стенограма от вчерашното заседание на Народното събрание. Той я даде на водещия Антон Хекимян с думите, че ако той види някъде обидни думи, произнесени от Корнелия Нинова, Свиленски ще напусне българския парламент още днес.

"Стартираме подписка с искането за оставка на Димитър Главчев. От утре той вече не трябва да е председател на парламента. Миналият път му се размина с 4 гласа, но сега мисля, че това няма да стане. Призоваваме и колегите от ГЕРБ да се включат в подписката, защото Димитър Главчев обижда и тях. Правят се опити да се заглуши гласа на опозицията. Вчера Главчев щеше да ни изгони всичките - един по един. Този човек не може да си владее нервите", обяви Свиленски.

По време на целия разговор двамата не спряха да се прекъсват и да говорят един през друг, като водещият Антон Хекимян трудно успяваше да задава въпросите си и да успокои страстите в студиото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    18 3 Отговор
    Театрото продължава. И мониторингът над България за неефективно правосъдие - също.
  • 2 Morgoth

    13 3 Отговор
    Това е разследването на приватизацията е от една страна за потулване на сегашните безобразия, а от друга за сплашване на Нинова, която много взе да си отваря устата. Никой в тази държава не иска да се бори с корупцията, защото за да се бориш с нея трябва да си на власт, а когато си на власт блажиш именно от тази корупция.
  • 3 Пеньо

    14 11 Отговор
    Трябваше на Нинов-а да и направят полеви тест за това, какво е пушила и всичко щеше да си дойде на място.
  • 4 Куку

    11 6 Отговор
    Кут...кут..кут.кудяк днеска снесох фалшива новина утре пак. На тоя принцип и като много си върти трътката кака Курни ще плаче че са я оно.или... Явно се сеща, че и две сламки на дължина няма да и стигне да диша сред гов.ата дето сама наклепа и сега падат върху главата и...
  • 5 МММ

    10 7 Отговор
    Любовницата на бодигарда Иван на ББ Деси Атанасова-"секс магьосницата" има само медийни изяви и никаква дейност като министър, ама Баце я търпи че много са му интересни разказите на Ванката за уменията на Деси.
  • 6 съпруг гейт

    11 9 Отговор
    Десислава Атанасова е за затвора а тя ми дава интервюта ..Всички обществени поръчки като министър на здравеопазването ги даде на мъжа си ..,.кога ще има ,,СЪПРУГ ГЕЙТ "" разсипа русенската болница ..предложи закон,, който не е здравно осигурен -никакви административни услуги Има мозък колкото на кокошка ..тръгнало интервюта да дава
  • 7 Реалист

    6 6 Отговор
    За тези които коментират без да са гледали интервюто - Десислава показа приватизационния договор на Курни за 700 000 долара. От къде Кур-нелия е имала тия пари на 30 и няколко години. Много много интересен въпрос. А там е и отговора защо Курни бяга от парламента - не и отърва да обясни от къде са парите.
  • 8 Русенец

    3 3 Отговор
    Време е Пепелянката Десислава също да бъде смазана и изхвърлена от Парламента, както ментора и Главчев !
  • 9 неутрален

    2 1 Отговор
    "Съпруг гейт" - Хей Вие от ГРОБ- ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! Като се махне Винету ще излезе и "Братовчед гейт" Сега никой не смее да го повдига този въпрос . Наглата Тиква чрез братовчеда продължава золумите - строителство и др..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове