15 Ноември, 2017 13:45 1 046

БСП ще иска оставката на Главчев

  • бсп-
  • димитър главчев-
  • корнелия нинова

Главчев направи безпрецедентен опит да наложи цензура на БСП, смята Бойчев

БСП ще иска оставката на Главчев - 1
Снимка: БСП

„Беше направен безпрецедентен пореден опит от председателя на Народното събрание – да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от БСП да поставят актуалните въпроси. В знак на протест, напускаме днешното заседание на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред журналисти в парламента.

Той подчерта, че парламентарната група на „БСП за България“ започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС Димитър Главчев. „Настояваме да бъдат отменени наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната“, категоричен е Жельо Бойчев.

Председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова и зам.-председателят на парламентарната група на левицата Антон Кутев бяха отстранени от заседание. Това се случи след искане на опозицията министър-председателят Бойко Борисов да дойде в НС и да обясни какво точно има предвид, като заявява пред медии, че в парламента има наркотрафиканти и хора, купували гласове.

Драгомир Стойнев: Борисов да дойде и да каже кои са тези наркотрафиканти, за които говори пред медиите

„Искаме министър-председателят на България да дойде тук и да обясни какво има предвид, като казва, че в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове и то от затворници“. Това заяви зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев в зала по повод изказване на министър-председателя Бойко Борисов пред медии. Според Стойнев рейтингът на парламента не е толкова висок, доверието е ниско. „Нормално е министър-председателят да дойде тук и да обясни кои са тези наркотрафиканти. Когато опозицията призовава министър-председателят смирено, възпитано, с оглед на това, че сме притеснени за тази институция – храмът на българската демокрация, парламента, да бъде така любезен да дойде в пленарна зала и да каже кои са именно тези хора. Не вярвам, че министър-председателят може да говори неща, без да ги е проучил и без да знае“, допълни Стойнев. Според него Борисов не би трябвало да е човек, който се поддава на конкретни статии и на фалшиви новини. „Понеже той знае цялата истина, го призоваваме и молим да дойде тук в българския парламент и да сподели тази ценна информация с българските народни представители“, каза още Драгомир Стойнев.

Филип Попов: Да не се допуска от парламентарната трибуна да се издават присъди

„Не трябва да се допуска от тази трибуна да се издават присъди. Спекулирайки с нашето предложение, г-н Данаил Кирилов издаде присъда. Г-н Борисов прави същото пред медиите, говорейки за замесени в наркотрафик“, допълни народният представител от ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. Според него, ако информацията е вярна, първо трябва да има арестувани и доказателства, в противен случай е клевета.

Корнелия Нинова: Българският министър-председател тотално руши институциите в България

"Министър-председателят на България, който и да е той, твърди публично, че в българското Народно събрание има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници. И вие оправдавате това изказване с четене на вестници. Защо заради този човек се подлагате на това самоунижение? Нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал "безделници"?" Това заяви председателят на левицата Корнелия Нинова преди да бъде отстранена от заседанието. Тя подчерта, че цитира премиера, който нарече народните представител безделници. "Не позволявате ли по този начин да бъдат издавани присъди предварително, подобно на тази, която г-н Цветанов произнесе срещу лекарите и България беше осъдена за това. Целият български народ плаща за това", подчерта тя. Според нея това е тотално нарушаване на принципите на правовата държава, в която никой няма право да издава присъди, докато българският съд не се произнесе. Нинова е на мнение, че българският министър-председател руши институциите в България.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове