Last news in Fakti

8 Март, 2018 15:14 2 858 36

Няма стенограма от разговорите между Румен Радев и руския патриарх

  • румен радев-
  • патриарх кирил-
  • кирил

Разговорите не са били секретни, президентът е защитил държавния интерес, съобщиха от "Дондуков" 2

Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От там подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев, съобщава БНР.

По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с настояване президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на главата на Руската православна църква.

"Поради високия обществен интерес да бъде разсекретена стенограмата от срещата, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали българската национална позиция е била една при премиера, друга при президента“, призова депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Надяваме се президентът, като човек с ястребско поведение, като ястреб да е защитил българската национална позиция. Благодарни сме на руската армия, че е водила война в името на българската свобода, но в тази армия са участвали и българските опълченци, така, както са участвали и други националности“, заяви Тома Биков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ттт

    29 13 Отговор
    А, добро утро!!! Руменчо е защитил държавните интереси, без стенограма!!!
    Ха Ха
  • 2 Пеньо

    28 13 Отговор
    А ние как да сме сигурни, че е защитил държавният интерес, като дори нито една българска медия не е допусната до тази "несекретна"среща, а обществото се информира от цензурирано руско видео и декларация от "Дондуков"2? Аз оставам с друго впечатление!
  • 3 Диоген

    21 7 Отговор
    Русофилството и русофилството изтощава открай време нашата национална енергия. Същата схема е комунисти срещу антикомунисти. Омръзна ми с това бегом на място!

    Коментиран от #11

  • 4 Диоген

    23 2 Отговор
    Русофили срещу русофоби и комунисти срещу антикомунисти- това изтощава националната ни енергия...
  • 5 Кукувци

    14 16 Отговор
    Кой ви накърни държавните интереси?
    Когато ви казват факти и истини това не е във вашия държавен интерес ли? Лъжа и фалшификация ли е сега е вашия интерес?
    Още повече , че това е нашата история, в която руснаците са били преки участници, а не консуматори.
    Между другото, Патриархът е проявил голямо милосърдие към българите, само обяснявайки на тях руската история.
    А би могъл да ви зададе 2- 3 въпроса за тоя период на турското робство. Лесно уязвими сте с вашата митология, но даже и това не го разбира някой. Или разбира, затова и се пени и беснува.

    Коментиран от #12

  • 6 Избирател

    19 17 Отговор
    Президентът е избран ПРЯКО от 2.5 млн.българи и дължи отчет на тях, а не на Тома Билов или който и да е от ГЕРБ !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Свободно съчинение

    16 7 Отговор
    Ами няма! Като не е казал това ,което се твърди че е казал,няма да има! През нощта PR-те му го съчиниха! Няма видео,няма нищо. Само мокри сънища.
  • 8 През

    21 8 Отговор

    До коментар #6 от "Избирател":

    Президентът не дължи отчет само на тези които са го избрали! Това не ти е партиино събрание!

    Коментиран от #10

  • 9 РАШИСТ

    20 12 Отговор
    НАЙ-ГОТИНИЯТ РУСОФИЛСКИ АВТОГОЛ В СЪВРЕМЕННАТА НИ ИСТОРИЯ!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 историк

    17 15 Отговор

    До коментар #3 от "Диоген":

    Диогене съгласен съм, че "русофилството и русофилството" изтощават държавата ни. Затова да постъпим като Левски:
    В писмо до Каравелов той пише: “Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгарско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.”
    Хайде да им отрежем чепките на всички русофили :) и ще се оправим.

    Коментиран от #25

  • 12 Наблюдател

    16 14 Отговор

    До коментар #5 от "Кукувци":

    Не те ли е срам, че такъв криминален и безбожен тип като Кирил Гундяев е патриарх на Русия? Лъже като за световно, сякаш за него не съществува Девета Божа заповед "Не лъжи", , ръси със светена вода ракетите Сатана, прави водосвети на убийците в Донбас и Сирия. Или ти като великоруски шовинист си над тези неща. Ние българите не сме ти някакъв колониален народ русначе. не се занимавай с нас, защото и ние можеше да му зададем няколко въпроса, но му ги спестихме.
  • 13 Кукувци

    11 11 Отговор
    Все някой нещо ви дължи.
    Вие се научете поне да ходите да гласувате, след това искайте.
  • 14 Кукувци

    13 12 Отговор
    Кои сте вие за да му задавате въпроси на Патриарха? В качеството на какви?

    Коментиран от #15

  • 15 Наблюдател

    16 15 Отговор

    До коментар #14 от "Кукувци":

    Какъв патриарх може да Бъде този криминален елемент? Контабандист и чекист с расо не означава патриарх. Това ви е на вас руснаците религията.
  • 16 Кукувци

    14 14 Отговор
    В качеството на какви въобще обсъждате личността на Патриарха?

    Коментиран от #17, #18, #23

  • 17 Мирянин

    11 11 Отговор

    До коментар #16 от "Кукувци":

    Какъв ти е проблема,че обсъждаме и задаваме въпроси на патриарха? Значи за Господ може,а за патриарха не може!
  • 18 Наблюдател

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "Кукувци":

    Публикувано във факти.бг: В качеството на какви въобще обсъждате личността на Патриарха?

    Ченгето Кирил Гундяев, който ти наричаш патриарх да не би да е свещена крава? Щом той идва в страната ми и се държи най-просташки като наместник в губерния и раздава оценки, ние да си мълчим ли? И не повтаряй като папагал едно и също. Или според българите не можем да задаваме въпроси на руснаците а само да слушаме и изпълняваме?
  • 19 Яворов

    13 13 Отговор
    Православието и славянството са двете овчи кожи, с които се намята хитрий руски вълк.
  • 20 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    8 9 Отговор
    И послъгва...
  • 21 Абе

    6 7 Отговор
    Вие сега оставете тва кво било, кво не е било и кво трябвало да било! Всички спорят за неща, които не могат да променят и изпускат днешният ден! Някой да е обърнал внимание на едно изречение, цитирам: "в тази армия са участвали и българските опълченци, така, както са участвали и други националности", значи ни слагат в графа "други"! ...

    Коментиран от #22

  • 22 Да бе

    16 9 Отговор

    До коментар #21 от "Абе":

    Радев защо не му каза на тоя поп да не се тръшка толкова, защото Руската империя умря 1917-а година, а царя го разстреляха година по-късно. Така, че ако империята съществува, да си се колкото си иска, но сега защо се пеняви толкова много. Все едно Берлускони да се възмушава, че не отдаваме почит на Римската империя.
  • 23 ГОРАЗД

    12 2 Отговор

    До коментар #16 от "Кукувци":

    Например в качеството на тия,които са занесли православието и писмеността в Русия,както ние дължим благодарност за освобождението,така вие дължите благодарност за ограмотяването и покръстването!

    Коментиран от #24

  • 24 Кукувци

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "ГОРАЗД":

    НУ так и питайте себе си и своите управници до къде са ви докарали. До просяшка тояга. Най вече духовно. Първо себе си попитайте, а не тези, които са ви дали възможност на този свят да живеете и въобще да разберете кой кога и къде е измислил.

    Коментиран от #29

  • 25 Бог

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "историк":

    Айде много се повтаряш.Все едно и също в коментарите ти.
  • 26 Анонимен

    9 1 Отговор
    Ама как хубаво му дойде на баце тоя патриарх :) измести цялото обществено недоверие от себе си и вече пак е герой :) Симеонов си заслужи вицепремиерското място :)
  • 27 Жалка картинка

    5 6 Отговор
    Разбираме унизителното неловко положение на Румен Радев. Но то е до голяма степен резултат на неговото собствено и на обкръжението му коленопреклонно сервилно поведение. За отбелязване е, че не само „забележките”, но и „похвалите” на руския патриарх, адресирани към Радев бяха унизителни за българските държавни институции. Как иначе да разбираме „похвалата му”, че бил впечатлен от ораторското умение на Радев, като си спомнял как до неотдавна българските политици можели само да четат предварително написани слова.
    Казано накратко, един високомерен руски имперски представител се изгаври и като на крепостен мужик му зашлеви един помещишки камшик по лицето за показ пред света. Превантивно ! За да покаже какво е неговото място и тегло и да напомни, че ролята му е да интерпретира фактите само по начин, както Кремъл му нарежда ! Жалка картинка !

    Коментиран от #30

  • 28 Kcaniba

    7 4 Отговор
    Руският патриарх обиди президента и го направи за две стотинки пред десетки телевизии. А Болен пак е спрял да си пие лекарствата. Валери е 100% мъж и истински патриот и политик.

    Коментиран от #31

  • 29 Наблюдател

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Кукувци":

    Тебе си гледай руската кочина и не ни давай съвети и оценки. Защото какво ви е духовното на вас руските крепостници? Че вярвате сляпо на всеки мерзавец добрал се до Кремъл, че мразите свободата и че сте готовите добави мачкате и потискате всеки народ, който иска да бъде свободен и да върви по своя път. Това ли?

    Коментиран от #33

  • 30 обективен

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Жалка картинка":

    Унизително и неловко положение на Президента има само в главите на соросоидните грантаджии.
  • 31 обективен

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Руският Патриарх просто каза истината.
  • 32 шаран

    4 3 Отговор
    Когато Бойко разсекрети стенограмата с Джим...опааа...Джон Кери тогава искайте и на Радев стенограмите!
  • 33 Кукувци

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Бла Бла Бла
    Толкова безполезни и кухи думи....на абсолютно
    Рано необразован и не мислещ индивид.
    Поолекна ли поне?

    Коментиран от #34

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Андрешко

    0 0 Отговор
    Румен ветото само лакърдии , защо му е текст така и така нищо не казва , само скимти и по някое друго КОРЕМНО възлизане , то да не е като да си в армията , там се кима мирно и слушам .... аааа ма то и сега така го раздава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове