Last news in Fakti

3 Април, 2018 12:00 10 202 76

Защо полицаи съставиха акт на тази възрастна жена

  • акт-
  • полицаи-
  • възрастна жена

Една снимка, репортажна, обикаля социалните мрежи тия дни. В кадъра се вижда една възрастна жена, седнала на пейка в парк, която е в компанията на двама униформени полицаи

Любомир Кольовски, Фейсбук:

Една снимка, репортажна, обикаля социалните мрежи тия дни.

В кадъра се вижда една възрастна жена, седнала на пейка в парк, която е в компанията на двама униформени полицаи.

Жената продава няколко връзки мерудия, а за сергия й служи един кашон.

В текста под снимката се разказва, че полицаите съставят акт на злощастната възрастна жена, която вероятно не притежава необходимите разрешителни, лицензи и други необходими документи и е в жестоко нарушение на закона, защото търгува прозведената от самата нея мерудия, но това е незаконно.

Полицаите сигурно са в правото си да накажат с глоба тая женица, която едва ли изпитва удоволствие от това, че немотията и нищетата са я принудили да излезе с кашона и мерудията си, за да закърпи мизерния си бюджет.

Тая снимка ме потресе до такава степен, че дни наред не намерих сили да я коментирам. Знаете ли защо?

Защото тия полицаи за мен не само не са хора, ами не са и човеци. Колкото и да са прави и колкото и добросъвестно да изпълняват задълженията си. И си зададох няколко въпроса:

1. Колко жилища са обрани, докато тия държавни служители пишат акт на една неспособна да се защити по никакъв начин възрастна жена?

2. Колко магазинчета и банкомати са разбити през това време?

3. Колко кубика дърва са изсекли циганите примерно в Западния парк, докато блюстителите на закона съставят акт на жената?

4. Колко наркотици са били продадени от наркодилърите на децата в близкото училище?

5. Защо с писането на този акт за незаконна търговия с мерудия са ангажирани цели двама служители на МВР, които са на бюджетна заплата и на които ние, данъкоплатците, плащаме и осигуровките?

6. Дали началниците на тия добросъвестни милиционери знаят колко пъти подчинените им са си затваряли очите и не са предприемали никакви действия, докато са били свидетели и очевидци на други нарушения и престъпления?

7. Министърът на вътрешните безобразия и неговият премиер запознати ли са с изобразеното на снимката?

8. Наясно ли са депутатите и министрите с това АБСОЛЮТНО ПАДЕНИЕ на държавната институция МВР, която не може да гарантира сигурността на нито един гражданин, данъкоплатец, избирател и обитател на тая дива територия?

9. Съществуват ли в тестовете за назначаване на длъжност полицай критерии за коравосърдечност и антихуманност?

И така нататък...

ОТВРАТЕН СЪМ!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Viki

    21 218 Отговор
    Всеки отдел си има различни задължения. Тези полицаи се занимават с незаконни сергии. Има си други полицаи за другите описани дейности.

    Коментиран от #6, #37

  • 2 Ало

    103 10 Отговор
    Това са всички който се бият в гърдите си ча са "патриоти" който се брой за един от тях еми ето това са действията им като тези или подобни внушават че помагат но само вредят на Българския Народ
  • 3 Stoich

    159 10 Отговор
    Нищо, нали не е тяхна баба или майка. Важното е статистиката да върви и Тиквата да се хвали пред еврогейците, че МВР си върши работата.
  • 4 Шаран БГ

    131 2 Отговор
    Питай !! Питай и не искай отговор! И да искаш, няма кой да ти отговори!
    Ако е ,да се съсипе най-обикновеното занимание на обикновения човек - целия личен състав на участъка е на линия.
    Ако трябва да се арестува един истински бандит, началникът им не може да открие полицаите - всичките са неимоверно много заети със спешни и неотложни дела из района !!
    Какво да се прави - и те са хора !!
  • 5 анонимен

    3 94 Отговор
    Всеки има право на мнение, но кой си ти анонимен писачо?

    Коментиран от #15

  • 6 Stoich

    126 11 Отговор

    До коментар #1 от "Viki":

    Къде видя незаконна сергия? И това не са полицаи, а еничари! Дано дъщерите им отворят сергия на околовръстното!
  • 7 Бургас

    145 4 Отговор
    Съставят акт на бабата, защото просто за друго не стават. Видяхме ги миналото лято как един пиян и дрогиран турист ги свали шестима с един удар. Скоро ги видяхме и антимафиотите, че се бият само за колешка, която пък има повече клиентела от танцьорка в Несебър през лятото. А още по-скоро чухме как на летището цяла смяна ни "пази", защото единият бил гладен, другият болен, третият го засърбял "пищова", четвъртият бил в цикъл и т.н. и т.н.

    Коментиран от #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Костенец

    14 61 Отговор
    Всичко това в Русия
  • 10 1122

    62 0 Отговор
    Смърфове
  • 11 Прост народ ей

    40 13 Отговор
    Прост народ, канарчетаасаа...... това даже не е в България...-ама тъпо племе коментира. Я им вижте униформите

    Коментиран от #50

  • 12 мамо аз съм пилот

    32 7 Отговор
    защо се учудвате? Живеем в ЕС, бабата няма право да продава на улицата и това е. Клетката, в която живуркаме, сами си я построихме и сами се заключихме в нея, никой не ни е виновен. Не се правете на учудени че някой ви го е набил в г*за по европейските закони.

    Коментиран от #25

  • 13 Гост

    33 10 Отговор
    Това не е снимка от България.

    Но вие си коментирайте....
  • 14 Синдикат на Ало измамниците

    60 5 Отговор
    Браво... прекършихте гръбнака на нелегалната търговия и сивата икономика браво......тиквеници.
    Тя бабата не е от спокоен пенсионерски живот там.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пенсия

    48 3 Отговор
    Тази капиталистка им подяжда пенсиите на двамата левенти. Как ще печели тя на гърба на превитите над кафето гърбове на полицията. Не може така.
  • 17 Анонимен

    7 40 Отговор
    Много съжалявам за бабата, но да отиде на пазара, пред дома си, в квартала. Неможе в парка или кой където си поиска, все трябва да има правила, всички бани са с малки пенсии, но какво ще стане ако всеки продава зарзават в парка. И спрете да обиждате и негативизвате всичко българско. Да не мислите че в чужбина всичко е перфектно
  • 18 SAAB

    41 3 Отговор
    Е да ..разбира се ,щом не са цигани продаващи цигари без бандерол !
  • 19 Край

    21 5 Отговор
    малии таа бабура верно много грозна. Па ше наплаши децата в парка та ше требва да им се лее куршум.
    Виж Русата Златка ако продава мерудия - да не се глобява.
  • 20 Гостенин

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бургас":

    КолеЖка мъдри писателю
  • 21 neon

    16 14 Отговор
    Явно не си правите труда да огледате снимката внимателно! Униформите не са на български полицаи.

    Коментиран от #52

  • 22 Дедо Грую

    29 4 Отговор
    До 17
    На пазара сергията струва пари и то над 10лв., което е огромна сума за тази баба, съдейки по облеклото й. Останалото е буквоядство.
    А дали това е в БГ или в друга страна няма значение, хората навсякъде са хора.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ГГССТТ

    11 11 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Дай пак да уточним - снимката не е от България!

    Капиш?

    Коментиран от #53

  • 25 1357

    26 0 Отговор

    До коментар #12 от "мамо аз съм пилот":

    Е заради такива като тебе сме на този хал. Защо всеки петък във Франкфурт на Майн фсички фермери могат да продават, забележете прясно заклано от тях месо на улицата, а у нас са потребни една камара разрешителни за да продаваш в собственият си (може и нает ) магазин. Докато търсим причината другаде не е лошо да се вгледаме в собственото си безумно и унищожително за всички дупедавство.
  • 26 Гост

    18 10 Отговор
    Че такива униформи няма в мвр. А и нямат право и не пишат такива актове. С това се занимава общински инспекторат, данъчни , или агенцията по беЗопасност на храните.

    Коментиран от #54

  • 27 просто селяни

    19 0 Отговор
    Като пишете за Европа, ходили ли сте ? Почти навсякъде има целодневни разходки до частни производители на земеделска продукция, включая и сирене, кашкавал идруги местни произведения.Просто народ.
  • 28 Чеп

    27 5 Отговор
    Значи, ако се окаже, че тази снимка не е от България искам автора Любомир Кольовски публично да се порицае за уронване престижа на България и всяване на смут в обществото!
  • 29 Ники

    4 8 Отговор
    Ами спорен е казуса ... все пак трябва да има правила и да се спазват , започнат ли да се правят изключение става зле ... не е невъзможно да е била предупреждавана редица пъти ... а и не е това начина за помагане на възрастните хора ...
  • 30 шербетов

    9 6 Отговор
    УРА,БРАВО -най сетне преборихме организираната престъпност и корупцията на всички нива-МАЛАДЦИ! Всичко ще бъде отразено в бюлетина на МВР по телевизиите за тежката борба ,която води властта с престъпноста,само една забележка-можеше поне да бъдат милиционерите с качулки и автомати-по престижно!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 куку руку ку

    8 9 Отговор
    Действат по примера на едно "вице", което дърпаше бабички по границата. Бабаити пред немощните, въртиопашки пред силните...
  • 33 Българин

    20 7 Отговор
    Дано Господ я затрие тая държава. Мен лично са ме обирали 8 пъти 3 пъти апартамента и мазето, 4 -ри пъри колите и един път офиса. Тия мухлявци пишат акт на една безпомощна баба, а се крият като чуят за безчинствата на циганите, рецидивистите или мутрите. Винаги карат по лесният начин да глобят бабата вместо да се борят с престъпността. Ама ние сме си виновни, че още търпим.

    Коментиран от #59

  • 34 Николенко

    12 9 Отговор
    Снимката драги ми смехурковци, е от Молдова . Дори униформите не отговарят на нашите, а хейтърите им излиза пяна от устата вече !!!! Засрамете се и се извинете за оплюването .

    Коментиран от #55

  • 35 Иванов

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Расулюлах":

    Ей, писна ми да ти чета глупостите. Вдигайте се и да се изтепаме взаимно и на кой каквото му е писано. Вие се ежите заради лирите на Ердо, а аз твърдя, че Русия ще ви завре в миша дупка и ще изчисти европа от маймуни като теб, ако и сега да се прегръщате братски. Вие сте подчовеци и хора няма да станете никога!
  • 36 Впечатлен

    7 5 Отговор
    ГЕРБ мачкат и ще мачкат престъпността в България, не и стигат великденските надбавки на бабата, ами и тръгнала незаконен бизнес да развива. Такива, на неподкупните български институции, не им минават. Браво на безстрашните български полицаи, още един рецидивист ще си получи заслуженото! Чувствам се по-сигурен от всякога, надявам се прокуратурата да наложи възможно най-тежкото наказание!
  • 37 гнида

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Viki":

    Нали ти е ясно , че разрешителното и наемът за сергия са колкото печалбата на пенсионерката ? По ли ти е кеф да купиш самардала от голям супермаркет ? Нали знаеш , че много добре сега се мели и лапад и се вкарва в солта ? А това като гледам са си връзки самардала ! Набрана и чака обработка ....
  • 38 бббббб

    12 2 Отговор
    Тази снимка е във фейса от преди 2-3 години?!?!?
  • 39 Nightrunner

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    "9. Съществуват ли в тестовете за назначаване на длъжност полицай критерии за коравосърдечност и антихуманност?

    И така нататък..."
    А ми всъщност според мен в длъжностната им характеристика пише:
    Назначен на длъжност полицай, с основно задължение РЕКЕТ защитен от закона..........
  • 40 ььььььььь

    3 3 Отговор
    Дами и господа кой ви каза, че тези лица са полицаи аааааааааааа„ Това не е униформа на полицаи„
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 незнайко001

    0 6 Отговор
    Че то това може да се види в Цариброд, Пирот Ниш, така ,че не мислете ,че нашите полицаи са по- лоши от техните ! На Нова година 2002 г, в ресторанта на гарата имаше един ,който дигаше врява, келнерът го помоли да излезе, но онзи отказа, само след две минути дойдоха двама полицаи , единият с шут му изби стола , другия с шут го вкара под масата .На крака и ръце лазейки оня излезе.Също в Ниш , двама полицаи спират един с войнишка мешка на рамо, накараха го да изсипе всичко на земята и той без думичка изпълни всичко ! Във Вупертал , Германия при гарата има земеделски пазар, с фургони и големи маси ,наредени земеделски произведения, но всичко чисто . В Тревизо, Италия, на площад с подобен открит пазар ,продаваха дори октоподи ! Но и там някакви с униформи , но не полиция /карабинери, минаваха и описваха нещо. За нашите баби ,които продават , то е от сиромашия, но и да си помислим за следното- Бабо , много хубав джоджен продаваш свеж, хубаво мирише, къде го садиш- на слънце или на сянка ? -А чедо, той си расте до нужника !
  • 44 Евгени

    6 5 Отговор
    На мен един тъп милиционер искаше да ми пише фиш че не съм си отлепил старите винетки.
    Направих супер скандал и му казах че заради такива тъпотии два милиона българи избягаха от страната.
    Питах го това ли е най-голямото нарушение.
    Върна ми документите и си тръгнах.

    Коментиран от #45, #49

  • 45 незнайко001

    7 3 Отговор

    До коментар #44 от "Евгени":

    А ти видял ли си в чужбина или чуждите коли ,които минават през България да имат по няколко залепени винетки ?
    Преди 35 години имах поне 15 стикера за годишен преглед на стъклото и нямаше проблеми, но сега сме в друго време !
  • 46 Андро

    2 1 Отговор
    Тъпи ама Тъпи келеши който се мислят за Полицаи.....това ли е да си пазител на закона ......цццццц скапаняци в униформа......леле.....
  • 47 Пенсионер

    6 0 Отговор
    Да скоро бях инспектор в БАБХ.Често идваше заповед да се гонят тези възрастни хора.Тези хора нямат регистрация по ЗХ и ЗВМД.и инспекторите от БАБХ нямат право да ги проверяват и да им искат лична карта за АКТ.Учтиво съм ги гонил макар че това действително е работа на полицията. И друго..Освем закони има и съвест.
  • 48 wal

    0 4 Отговор
    добре , ама тази снимка е от русия.
  • 49 Гостенин

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Евгени":

    Истински мъж!
    Всички невалидни стикери трябва да се махнат
  • 50 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Прост народ ей":

    Ако види мобаче емблемата на ръкава на десният си личи, че е томно в България. Дали обаче е от мястото на събитието. Не се знае.

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 vasik atanasova

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "neon":

    КАТО ГИ ГЛЕДАМ СА АМЕРИКАНСКИ
  • 53 vasik atanasova

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГГССТТ":

    АМЕРИКАНСКИ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ СА
    КЕПИШ
    НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЛЪВЧЕТО
  • 54 vasik atanasova

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    ОСВЕН БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ
    НАШИТЕ МАЙКИ И БАЩИ
    ДРУГИ НЯМА ПО СВЕТЪТ С ТАКИВА МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ПО 150 ЛЕВА
    ТЕ ЗА ЛЕКАРСТВА НЕ ИМ СТИГАТ
    А ЗА ХРАНА НЕ ЗНАМ САМО НА КИСЕЛО МЛЯКО ТРЯБВА ДА СА
  • 55 vasik atanasova

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Николенко":

    ДЕЙНОСТ ОТЧИТАТ ТЕЗИ РАМБОВЦИ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 КОКА

    3 5 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ОВЦЕ КОМЕНТИРАТ ТОВА НЕ СА БГ ПОЛИЦАЙ ОВЦИ ЗАСПАЛИ СКОРО ЩЕ МРЕТЕ ОТ ГЛАД
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гостъ

    3 0 Отговор
    Мдаа...забравили са калашниците каскетите!
  • 61 Гергана

    2 2 Отговор
    Само на мен ли ми прави впечатление, че тази снимка не е от България?!?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Борис

    2 2 Отговор
    Четете коментар 13 и вижте герба на ръкава на тоя с фуражката.Тая баба не е в България.
  • 64 ром

    6 0 Отговор
    А полицията занимаваща се с престъпници,наркобосове,и прочие родни дилъри,защо .........не ги хващат,или ги хващат пък ги пуснат.Не вярвам на очите си за тази въздрастна женица има закони,а за милионерите депутати и крадци няма закони ЩО Е ТО,отговора е БГ.
  • 65 Нападжия

    5 0 Отговор
    Много интересно, как на бабата се бише акт за незаконна търговия а веригите Кауфланд, Била, Лидл и др. всяка година подават празна данъчна декларация.Естествено получават "максималната" глоба от 200хил.лева, и по този начин избягват стотици милиони данъци.
    Хора разберете от една тирания влязохме в друга или може би само лицето и сменихме.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Tия малко ми бият на катаджии... Бабата да не е шофирала АМG, да им е избягала и сега, като са я хванали в крачка, да и пишат акта?...

    Коментиран от #68

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 mdk

    1 0 Отговор
    Като се вгледам в тази снимка виждам колко жалки могат да бъдат хората.
  • 71 Георги

    2 0 Отговор
    Днес,в една уличка ,не можаха да се разминат бмв и баничарка,двама от баничарката слезнаха с псувни и ругатни,нанесоха удар по другата кола. Момчето с нищо не ги беше провокирало,аз като свидетел останах,обадихме се на полицията...Дойдоха двама униформени,сукаха,въртяха и казаха,че ако искат да подават жалби в районното...за колите,ако има щети-КАТ.....Кога ще се оправим ? Никога.

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Мангал

    0 0 Отговор
    Пишат и ,защото е българка.Ако беше циганка-НЕ!!! Може би защото не може да чете.
  • 74 mea culpa

    0 0 Отговор
    ТОВА НЕ СА БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ !

    Коментиран от #75

  • 75 Овен

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "mea culpa":

    Ти не виждаш ли емблемата на ръкава и бабата продава канабис хахахаааа...
  • 76 Асен

    3 0 Отговор
    Можем да си затваряме очите, когато разни дебелаци крадат милиони, а стоварваме всичката сила на закона върху такива нещастни и бедни, но честни хора. Отвратително. Срам ме е, че живея в тази идиотска държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове