Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 14:55, обновена 1 Октомври, 2018 15:56 8 207 62

Три държави искат да ни доставят изтребители

  • изтребител-
  • грипен-
  • мо-
  • изтребител

САЩ, Швеция и Италия ни предлагат самолети

САЩ, Швеция и Италия ни предлагат самолети. Това стана ясно на отварянето на офертите в министерството на отбраната, на което бяха поканени и журналисти.

САЩ ни предлагат нови F-18 и F-16, скандинавците - нови "Грипен", а италианците - използван "Юрофайтър".

Военното ведомства поиска оферти още от Израел, Португалия, Франция и Германия.

Три държави са отговорили на запитването на Министерството на отбраната за доставка на нов тип изтребител.

Днес, 1 октомври, изтече предварително обявения срок, в който министерството на отбраната трябва да получи отговори на запитването за предоставяне на предложения за доставка на нов тип боен самолет.

Припомняме, че като пoтeнциaлни дocтaвчици бяха спрягани 7 cтpaни: CAЩ, Πopтyгaлия, Изpaeл, Итaлия, Гepмaния, Фpaнция и Швeция, пoĸaзвa aĸтyaлизиpaният пpoeĸт нa Mиниcтepcтвoтo нa oтбpaнaтa.

Oĸoлo 1.8 млpд. лeвa щe бъдaт oтдeлeни зa пъpвитe 8 изтpeбитeля, ĸaĸтo и зa нaзeмнo oбcлyжвaнe, oбyчeниe нa eĸипи и 3-гoдишнa пъpвoнaчaлнa интeгpиpaнa лoгиcтичнa пoдĸpeпa.

Cпopeд пpoeĸтa caмoлeтитe тpябвa дa бъдaт пoлyчeни в paмĸитe нa 3 гoдини oт пoдпиcвaнeтo нa дoгoвopa. Te щe бъдaт изплaщaни нa внocĸи oт 100 дo 300 млн. лeвa в пpoдължeниe нa 10 гoдини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    24 11 Отговор
    Ама ,без пари ли ?
  • 2 Перър

    39 9 Отговор
    Трета оуотреба ли ще бъдат като колите на старо от германия. Дано не им върнат много километражите

    Коментиран от #27

  • 3 смърф

    36 5 Отговор
    А да видим кой ще се облажи от тази тлъста пържола.

    Коментиран от #6

  • 4 Коментар

    33 5 Отговор
    А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА?
    ПАК ЛИ НИЕ.
  • 5 ГосТ

    19 16 Отговор
    Швеция, Франция или Германия за нови самолети. Другото е заробване и кражба, освен нелоялна политика. Т'ва треа на всеки да е ясно. Най добрите са френските. И най добре е да се вземат от тях, защото това означава и сътрудничество. Между другото, първите ни дирижабли са френски и сформирането на българската авиация е с помощта на Франция

    Коментиран от #16, #18, #23

  • 6 Коментар

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "смърф":

    Еми НЯМА ДА се облажи ОПОСКАНИЯ НАРОД.
    НИТО ПЪК ПЕНСИОНЕРИТЕ С 160€ ПЕНСИЯ НИТО БЪЛГАРСКИЯТ РАБОТНИК С 400€ ЗАПЛАТА НИТО ДЕТСКИТЕ ЩЕ ВДИГНАТ НИТО ЩЕ ПОМОГНЕ НА МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА ЗАД ПАРЛАМЕНТА НИТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЩЕ ПОМОГНЕ.НО ЩЕ СИ ИМАМЕ САМОЛЕТЧЕТА🤗
  • 7 ГосТ

    32 11 Отговор
    Няма разлика в маневреност и товароносимост (въоръжение) между Грипен и Ф16. По голямата мощност на Ф се компенсира напълно от по малкото тегло на Грипен. Най съществената разлика е по евтината подръжка на Грипена и по евтиният летателен час! Направете сами сметка за какво става въпрос!

    Коментиран от #11, #60

  • 8 Фасул чорба

    41 6 Отговор
    за какво ви са тези изтребители ,кого ще пазите, то народ не остана в България, освен държавни чиновници, пенсионери и политици ,

    Коментиран от #12

  • 9 Болен русофил

    17 34 Отговор
    Не мога да разбера русофилите, досега реваха, че нямаме самолети, сега реват , че ще купим самолети. Пълна шизофрения.

    Коментиран от #30

  • 10 Сиромаха

    24 1 Отговор
    Сиромаха разбира че тази Далавера сравнение с Далаверата на Кметицата на Младост , Е все едно да сравняваш Слон с Мишка , " Да не казвам Мравка "
  • 11 КАЖИ ГО НА

    22 7 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    ПРОДАЖНОТО МЕКЕРЕ, МАЙСТОРЪТ НА МОЛИТВЕНАТА ЗАКУСКА, ЦЕЛУВАЧЪР НА ЕВРЕЙСКИ ЗАДНИЦИ, ПРОФЕСОРЪТ ПО ФИЗИЧЕСКО : ЦВЪК ЦВЪК !

    Коментиран от #14

  • 12 ГосТ

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "Фасул чорба":

    Провери колко пари са дадени за старата система (която не работи) за таксуване в градски транспорт София и предвидената сума за нова такава. Само това. За други простотии няма да пиша.

    Коментиран от #15

  • 13 пак стригане на народа

    26 8 Отговор
    а гориво за тия самолети ще има ли?

    а от кого ще се пазим?

    който ни хване от съседите ще ни бие кат мече у дерек, едни пари навятъра хвърлени
  • 14 ГосТ

    19 4 Отговор

    До коментар #11 от "КАЖИ ГО НА":

    Това му го каза Генерал от ВВС,летял на всякакви самолети с множество специализации и показал неведнъж Висш пилотаж. ГЛАС В ПУСТИНЯ ! Аз просто цъкнах едно ревю със сравнение между двата самолета и видях същото, което каза и Радев
  • 15 Фасул чорба

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГосТ":

    нашите управнци са номер 1 за усвояване и крадене на пари

    Коментиран от #17

  • 16 франкофон

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Много точно - Eurofighter, Rafale или Gripen, а и аз подкрепям с две ръце френския вариант.
  • 17 ГосТ

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Фасул чорба":

    Все пак,искам да кажа че армия е необходима и по добре да се дадат пари за отбрана, отколкото за всевъзможни простотии плод на първенющина и лош вкус.
  • 18 onq s konq

    6 21 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Идея си нямаш КОЛКО НЕ НИ ОБИЧАТ ФРАНЦУЗИТЕ-и преди ,и сега!Ще дам един малко отвлечен пример,разказан ми от мой познат-Тираджия:"Карам в Германия и правя нарушение,при което полицаят точно го фиксира и ме глобява.Карам ВЪВ ФРАНЦИЯ и не правя нарушение.Спира ме френският полицай и ЗАПОЧВА ДА МИ ТЪРСИ НАРУШЕНИЕ"!И подобно отношение към българите от френска страна е НА ВСИЧКИ НИВА-ОТ ДОЛУ ДО ГОРЕ!Апропо Франция ТРАДИЦИОННО спира България за членството й в Шенген,пак тя въведе Еврозакон насочен срещу българските превозвачи.Въпросната покупка на самолети обаче има и друго измерение-Колкото и да е "мижава " като сума В СВЕТОВЕН МАЩАБ,тя си има своето ПОЛИТИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ ЗА СТРАНАТА-ПРОДАВАЧ,т.е. България ще може да разчита на едно МНОГО ПО-СПЕЦИАЛНО ОТНОШЕНИЕ в много други области.Затова и е добре да се осъзнае,че АМЕРИКА не е Франция и ПОСЛЕДВАЩИ ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДИ ЗА НА НЯМА ДА ЗАКЪСНЕЯТ от американска страна ако се ориентираме към Ф-16...независимо че на пръв поглед вероятно са по-скъпи!

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Икебаната

    7 1 Отговор
    Комисионни събирам (х4), самолети намирам (х4)
    .......................
    Комисионни,Комисионни, Комисионни, Комисионни, Комисионни,Комисионни...аааа (х6) Самолети намирам (х2)
  • 20 ГосТ

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Няма база за сравнение между Рафал и Ф16. Рафалите са и по скъпи. Изобщо няма да си губя времето да давам обяснения за опита на българските тираджии във Франция. Лично аз,имам прекрасен опит там. Двама от най бележитите ни учени са направили откритията си в Париж. В момента, един от най добрите ни физици живее в замък в околностите на Париж. Не знам за какво отношение ми говориш? Това за българската авиация е факт! Факт е също така,че единствено Франция е била против отнемането на излаз на България на Средиземно море. Факт е, че като отвориш стара карта на София пише на Френски, защото устройството и архитектурата на стара София е с помощта на Франция и т.н. Тея тираджийски заключения изобщо не ги пробутвай.
  • 21 Фриман

    8 14 Отговор
    От кой ще ни пазят тези 8 врабчета? ИДИЛ нямат самолети, а за всички останали тази бройка е смях! За България обаче това са големи пари и според мен са похарчени напразно! По-добре да си плащаме за членство в НАТО и сидим тихичко, нека Гърци ни пазят и се мъчат с обслужване на самолети! От 4те компании ке спечели локхед, защото могат да набутат повече парички в джоба на боко. И ще се мъчим със рециклиран лом от свлачище в САЩ.
  • 22 ГосТ

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Разбира се, че няма да закъснеят. За Тея самолети трябва и сервиз хахаха. Относно това с кой трябва да бъдем партньори, мисля че е достатъчно ясно. И това не е нито сащ,нито Русия. Това е ЕС, тези които наливат една камара пари в България,а това как се разпределят тези пари е съвсем отделен български случай

    Коментиран от #62

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    6 5 Отговор
    Малко ни тровят с цивилните самолети бълващи тонове отровни газове във въздуха ми и военни пушилки ще купуват.Ще ни тровят и ще си живуркат за наша сметка.Голям бой за кокал ще падне.
  • 25 Ман-и-пулация

    7 1 Отговор
    Имам чувството, че някой стяга война на Балканите и май ще пращаме самолети, които трябва да купуваме за наша сметка и да ги изпращаме (пак за наша сметка) в горещи точки за интересите на други, на които хем ще дължим, хем ще сме доволни, че сме барабар Петко с мъжете.. много се надявам да се лъжа..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Райчо циганина

    9 1 Отговор
    нашите управници са близачи , гъзомийници ще видите, че изтребителите ще ги вземат или от САЩ или от Израел
  • 30 Мужик

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Болен русофил":

    Реват, защото няма да купим самолетите от Русия. Ако решението беше да се купи Су, щяха да реват, че само 8 самолета искаме да купим...
  • 31 Batushka

    7 3 Отговор
    Грипен ще е ...американските таралясници не се побират в цената освен ако заради снимката БАЦЕ не е готов да даде още 500 милиона от джоба си пълнен от вашите данъци...
  • 32 Borislav Popov

    3 11 Отговор
    Най-добре да вземат руски обаче има проблем че за нещастие сме в НАТО,тогава остава само F117,келяв е малко ама върши работа с неканени гости.

    Коментиран от #37

  • 33 Ей морков

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "СссереМ":

    Ние имахме армия, която твоите хубостници, нямаха сили да поддържат и я ликвидираха. Сега на НАРОДЕН джоб ще правят нова армия - лошо м/ана, много лошо ! За такива мили гаври - на стената и 9вет грама в челата ! Танцуване на народа на Х ! П ви м/ана !

    Коментиран от #35

  • 34 Простак

    3 1 Отговор
    Вече с месеци ще гледаме новини и коментари за изтребителите ,,, глупава нация ,,,
  • 35 СссереМ

    9 9 Отговор

    До коментар #33 от "Ей морков":

    Ква армия сме имали ве морков,бил ли си в казарма пишльо,само барутници и отпадъци,от 400 бтр-а в нашето поделение палеха 20, морков.

    Коментиран от #36, #41, #47, #48, #49, #50, #51, #52, #58

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 факти

    5 7 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Руснаците не са много наясно как да правят качестввни изтребители и повечето им летателни апарати приличат на нещо ,което е сдялано в час по трудово.Не случайно изостават доста вече в тази сфера.
  • 38 У лево е Крим

    8 1 Отговор
    Да купиш американски самолети, означава да попаднем в същата ситуация, както след 1944 година. По какво ще се различават отношенията България - САЩ от тези България- Русия. - Тогава бяхме длъжни да купуваме руско оръжие. Сега ще сме задължени да купуваме само американско. Нали видяхте какво се слечва с онзи, който поиска да купи нещо различно от това на Янките! - За това решението е само едно! - Купува се само Европейско оръжие! Вината е и на ЕС защото трябва да има подобна програма за развитие както при САЩ, Русия и Китай. ЕС и централната банка могат да развият програма за развитието на бойната авиация за целият ЕС. Така всички ще са с едно и също взаимозаменяемо оборудване и себестойността ще е значително по- ниска от колкото сега на Юрофайтърите, Рафалите, Кугърите, Тигърите и т.н. и т.н. - Само че ЕС се оказа твърде слаб и зависим от САЩ и Русия.
  • 39 Радев

    5 3 Отговор
    Ф-18 е много хубава машина, но не е за нашия джоб и армия. Ф-18 е многоцелеви изтребител, разработен за флота, което ще рече, че в него има специфични детайли и се иска специална поддръжка. Самолетът е с ресурс до 2025 (според уикипедия), и вече не се произвежда. Последната модификация е ф18С с подобрена авионика и някои възли и детайли.
    Очевидно тази оферта е подадена за да отпадне за да бъде избран Ф16. Комисионните са взети и шайката трепери от страх. Този конкурс е за парлама и решението отдавна е взето във Фашистгрон. Тръмп накосоро ясно намекна - всички държави трябва да купуват оръжия само от САЩкото ВПК, иначе ще бъдат считани за врагове.
  • 40 бай Тодор

    8 2 Отговор
    След като сме пълноправни членове на НАТО,пък сме сиромаси,защо САЩ не ни въоръжат със самолети безплатно,за да възпираме Русия от Изток ?

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 УЛТРАНАЦИОНАЛИСТ

    10 6 Отговор
    МЕН АКО ПИТАТЕ СА НИ НУЖНИ ОКОЛО 100 БР Ф 22 РАПТОР СТЕЛТ И ОКОЛО 50 БРОЯ Ф 35 СТЕЛТ С НЕУТРОННО ОРЪЖИЕ ЗА ДА МОЖЕ ДА НАЕБ..Е ДАВОЛА /РАЗБИРАЙ ПУТЬО/ ВЪВ ВЪЗДУХА И РОБИТЕ НА ДАВОЛА БЪЛГАРОМРАЦЗИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ /РАЗБИРАЙ СИГАНИТЕ ОТ БЪЛГАРОРУСКИ ПРОИЗХОД/ ТУК ДОЛУ НА ЗЕМЯТА /СЛЕД КАТО ОПРАВИМЕ ПУТЬО ОТ ВЪЗДУХА/
  • 44 Обикновен Бг

    3 1 Отговор
    Аз предлагам да купят МЕ-109 ,към 5
    -6 броя . После ше ни обясняват как те стрували НЯКОЛКО милиарда , и всичко в сделката е било чисто.А и така вражеските пилоти т.е. врагут ще изпопада от СМЯХ като види наще ВВС . 😀 ТО НИЕ АРМИЯ НЯМАМЕ АМА ИМАМЕ ГЕНЕРАЛИ ,АДМИРАЛИ ,КОНТРААДМИРАЛИ !!!!!!!! Та даже ВМС имаме ( На хартия ).В състава на ВМС сигурно има 2 галери с по един ред гребла ,че иначе за втори ред гребла е скъпо.Разните му там ОВЦЕфери много.А забравих да кажа , на всеки 3 войници има по 1 адмирал , 2 генерали ,5 полковници, 10 майора и 30 старшини.А от 3 войници , 2 са жени и по съображаеми причини по забрвменяват , от време на време де , не чак толкова редовно. ТА ТОВА Е ЗА БА !!!!!! ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ 5-6 МЕСЕРШМИТА МОДЕЛ 109 Т.Е.МЕ-109 ЗА 8-9 МИЛИАРДА ,МОЖЕ И ДА СТИГНАТ , АМА ИЧ НИ Е СИГУРНО. ЕЙЙЙЙ Г'Н ПРЕГОВАРЯЩ , ДА НЕОБЪРКАШ МЕ-109 С МЕ- 262 , ЧЕ ПАРИТЕ НЕМА ТИ СТИГНАТ
  • 45 Бг 🇧🇬

    6 4 Отговор
    Ех къде ли са НАШИТЕ SS-23 .Малииии турчолята , гърците и 6 американски флот бяха по -ниски от тревата тогава. ЕХ , МЕЧТИ ЗА БИВША ГОРДА НАЦИЯ. А сега , пфу , подлоги масово , даже не си струва да пиша.
  • 46 Мужик

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "бай Тодор":

    Така, като гледаш коментарите във форума и като погледнеш повечето партии в парламента - БСП, Атака и т.н., би ли разчитал точно на България да възспира Русия?...
  • 47 Скапаняк си ти, както и командира ти !

    8 4 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    МРЪХЛЯЧ, мухлясал и СКАПАНЯК. Ние имахме Три напълно окомплектовани Армии ! Балчик скапан. Ние имахме Изтребителна, фронтова Авиация! Ние имахме ПВО ракетни бригади, както в сухопътните така и в ПВО дивизиите. Имахме и СС20. Имахме РЛС с които наблюдавахме до Босфора и Средиземно море. Имахме Близка навигация и ЕДИНСТВЕНАТА от Варшавските страни, РСДН -далечна навигация. А ти ми говориш че ваксата при старшината свършила. Оди да гониш вятъра бе цървул. Стената и в челата - ваща мама некадърна !
  • 48 Скапаняк

    5 6 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    Не съм ти бил аз началник, затуй не ти е палил БТРа. Ще излезеш от него, когато го напуснеш и сутрин и вечер, преди да си легнеш. Няма да пали ? А хляб даваха ли ? Значи и БТРа ще пали ! Мадурчо сплескан. Ех на мен да бе попаднал, задникати все потен щеше да е. Марула смачкана !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 У лево е Крим

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    Първо бях в дивизията в Плевен. Там нямаше машина която да не работи. После бях офицер в щаба на флота. Не съм бил в поделение, където да не работи нищо! Кое е това ваше поделение където от 400 са работели 20? Единствените мърлячи които съм виждал беше щаба на Първа армия в София. Къде са били тези твои мърлячи?
  • 51 Бадева хляба си ял

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    Прав щеше да ми пикаеш в строя, без да гъкне! Посерко. Джигера ти щях изкарам, докато БТРа ти не е в бойна готовност. ДЕВИЦА !
  • 52 Щеше и да сереш

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "СссереМ":

    Прав в гащите. Щастлива ДЕВИЦО ! Нищо не е забравено и не ще е простено! Веднъж я започнете !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Долнопробни същества

    1 2 Отговор
    Точно тези страни са конфликтни и правят войни. Кажете една от тях, на която се е водила война на тяхна територия. Доказаха че руските изтребители са много по-добри от останалите. Но всичко е политика.

    Коментиран от #55

  • 55 Мужик

    3 1 Отговор

    До коментар #54 от "Долнопробни същества":

    Швеция е конфликтна и прави войни?!... А, кой е доказал, че руските изтребители са много по-добри, Мария Захарова, ли?...
  • 56 Д'мин

    6 1 Отговор
    Ще е Ф16, кво се дъвчим тука, сякаш от нас зависи! Добре, че ще са нови и блок 70, ще ни вършат работа.
  • 57 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    за какво са ни тия 8 самолета.нека парите идат за заплати в армията или за стимулиране на раждаемостта.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 .....

    0 0 Отговор
    За какво са като няма гориво за тях?
  • 60 без аналог

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГосТ":

    определено има разлика между товароносимоста на Ф16/70 и Грипен C/D , като везните силно се накланят в полза на първия . Същото важи и за бойния радиус и радар . Иначе Грипен има превъзходство като маневреност и при ниски и при високи скорости , по-висока скороподемност (сравнима с МиГ-29) , може би най добрта система за самозащита в момента и много добра информационна интегрираност с други самолети и наземни РЛС , усилен планер и шаси позволяващи му да каца на не добре подготвени писти и пътища (дори и на самолетоносач) и интегрирано противокорабно въоръжение (което ние никога няма да купим) . При варианта E/F вече определено почти всичко е в полза на Грипен , но и цената е доста по-различна
  • 61 jforfk

    3 1 Отговор
    Значи направих една проста сметка. При 10 вноски по 100 млн самолета струва 125 млн. лв или 66 млн евро. При вноска по 300 млн. самолета излиза 375 млн. лева или 188 млн. евро. Значи един самолет струва 66-188 млн. евро. Този самолет от злато ли е правен? Или от платина? Американците продават Ф35 за 150 млн. долара, а на нас Ф16 проектиран през 70-те години и модернизиран предишно десетилетие на цена ПО-ВИСОКА дори от Ф35?!? Това ли то съюзническо поведение?! Това ли е цената за пазенето на южният фланг на НАТО?! Ами едно време, като бяхме съюзници на руснаците нашите пилоти се обучаваха безплатно в СССР. А самолетите купувахме на доста по-ниски цени, като плащахме в компоти и краставици. При това през 80-те години, когато получихме МиГ 29 той беше последната дума на техниката. А не проект на ... 40 години с нова авионика. А както всички знаем, новата електроника дори не се прави в САЩ. А в Тайван, Малайзия или дори Китай.
  • 62 Мммм

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Не знам,но парите отделени за закупуването на нови самолети да се сравнят с тези,ако се направи модернизация на сегашните и по възможност да се вдигне нивото до 35 мисля ще са доста по-малко от тези дадени за нови и обучение и нова техн. база и т.н. Като евентуално МиГ 35 е доста над възможностите на споменатите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове