Last news in Fakti

3 Декември, 2018 17:11 4 570 33

Пак драма в Норвегия заради българско дете

  • дете-
  • норвегия-
  • цветелина уланд

От полицията в Арендал отказват да дадат информация за случилото се

Българският гражданин Георги Попов-Гебош бе арестуван без причина тези дни в Норвегия. Инцидентът стана на 28 ноември около 11 часа в град Арендал. Попов е баща на Цветелина Уланд, чиито деца бяха отнети в Норвегия, съобщи actualno.com.

В момента децата живеят с баща си. Георги Попов-Гебош разказва, че се е разхождал около училището на внука си и е тръгнал да пресича двора на учебното заведение. В този момент от училището е излязъл мъж, който започнал да снима възрастния човек. Самият той признава, че е искал да види внука си.

След малко на мястото е пристигнала полиция и полицаите са поискали документите му за самоличност. Георги Попов-Гебош не е имал такива, тъй като ги е забравил в дома си.

"Отвели го до там, Георги ги представил, но въпреки това го закарали до полицейското управление. Там, без да му осигурят преводач, без да го уведомят за причината за задържане, без да му осигурят юридическа защита и да го питат дали не взема лекарства, тъй като е в напреднала възраст, го тикнали в килия.

При обиска преди това в него намерили само носна кърпичка и малко монети." Така описват случилото се от българската общност в Норвегия.

Самият Георги обаче не коментира, че е тикнат в килия и не коментира дали е позволено на външни хора да минават през двора!

Майката на Цветелина Уланд споделя, че бащата на децата е изразил по-рано притеснение, че децата може да бъдат отвлечени в България.

Майката няма да право да се вижда с децата и на баща ѝ е казано, че той не е трябвало да се доближава до училището на внука си.

От българската общност в Норвегия са заснели пет видеоклипа, в които възрастният човек разказва какво се е случило. Той твърди, че е трябвало да се прибира пеша 5 км в студа. Възниква въпроса защо дъщеря му не го е чакала пред полицейското, за да го прибере. За случилото се е уведомен българският консул в Норвегия.

От полицията в Арендал отказват да дадат информация за случилото се на Цветелина Уланд с аргумента, че вече е подадена такава към българското консулство.

Действията на норвежката служба за закрила на детето Барневерн са създали неприятности на много чуждестранни семейства. В същото време статистиката показва, че в Норвегия законодателството е много стриктно по отношение на децата и всяка клетка от обществото – учители, медицински работници, съседи, са задължени да докладват дори при най-малкото съмнение, че някое дете е в риск.

Според данните за 2016 г. в Норвегия са родени 58 890 деца, а броят на сигналите за деца в риск е 58 200. Случаите на намеса на службата са 54 620.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отечествен Фронт

    60 5 Отговор
    Тези в Норвегия отвличат деца с бяла кожа и ги дават за осиновяване на техните бездетни това което се случва в Норвегия е тенденция не изолиран случай!!

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Пешо

    44 5 Отговор
    Еврогейовете това правят.

    Коментиран от #31

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатаната

    28 4 Отговор
    Олекна ми, мислех че само ние сме изтрещели. Тези не знаят ли че прекален светец и Богу не е драг.
  • 5 толерантен

    44 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отечествен Фронт":

    Дават ги, с предимство на джендари, да ги оджедъряват.
  • 6 до Тихомир

    39 2 Отговор
    Не е "драма" - ТРАГЕДИЯ, ГОЛЯМА е да отнемат дете от родителите му. Пък вий сте пародия на журналисти.
  • 7 Кълвач

    40 4 Отговор

    До коментар #1 от "Отечествен Фронт":

    Бездетни джендъри педофили!!! Това е държавна политика да се отвличат деца в Норвегия, пропищели са от цяла Европа!
    Дават ги на гей двойки педофили.
  • 8 антиджендар

    33 7 Отговор
    В Норвегия 80 % от мъжете са джендари. Наскоро даже полицията там е арестувала лефа на организацията която отнема деца за педофилия. В него при обиск са открити хиляди фотографии на малки деца. Ето това са евроатлантическите ценности така жарко рекламирани от бившия презудент Плювналиев
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НОРВЕГИЯ

    5 23 Отговор
    В тези държави ,има върховенство на закона, какво казва баба,дядо,ЧИЧО,ЛЯЛЯ,ТАТЕ ИПИ МАММА, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.
    -ДЕ ДА БЕЩЕ ТАКА И В БЪЛГАРИЯ.
    Ние сме оставили баба и дядо, да гледат децата ,че пречат в чужбина,да работят на спокойствие, трябва да се забрани това.
    -Е как се справят ,тези тук, дето имат по 3-4 деца?

    Коментиран от #14, #19, #27

  • 11 еничари за джендъри

    27 3 Отговор
    Нашата държава упорито мълчи за официалните кражбите на бели деца от норвежките власти ? Интересно е че циганета и пр. тъмнозелени не ги интересуват, а само бели, като източноевропейските най ги кефят ? Понеже вече не могат да се възпроизвеждат по нормалвен път, защото обратните са мн. повече от нормалните и са го решили на държавно ниво умело замаскирано зад "грижа за децата" ?
  • 12 Топлата вода

    16 3 Отговор
    За това ли в Норвегия и Швеция процента на опит за самоубийство на хора между 18 и 24 години е толкова голям . Защото излизат от домовете си тотално не подготвени за живота .Депресират още в училище.И на края не издържат.Тъпата им държава съди родители дори за повишаване на тон .Камо ли шамар . Детето много бързо научава по този начин че Света се е завъртял зареди него едва ли не ,но като дойде време да се сблъска с живота разбира че не е така и тогава трещят лошо
  • 13 Диди

    3 12 Отговор
    На първо място е важна сигурноста на децата.С какво се е провинила майката,за да се стигне до там да й отнемат децата и да ги дадат за грижовност на бащата? Кой гарантира,че майката или нейни близки няма да отвлекът децата.? ЕТО ЗАТОВА ПОЛИЦИЯТА Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА ПРОВЕРЯВА ВСЕКИ СЪМНИТЕЛЕН,КОЙТО ТЪРСИ БЛИЗОСТ С ДЕЦАТА.
  • 14 filo

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "НОРВЕГИЯ":

    И в какво се изразява върховенството на закона бе, да отнемаш дете от майка му ли бе, без да може да го вижда, селяк прост.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Диди

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "filo":

    Трябва да има причина защо са й отнели децата. Отговори ти.

    Коментиран от #17

  • 16 Диди

    5 13 Отговор

    До коментар #14 от "filo":

    Сигурноста на децата. Има лоши майки и има лоши бащи. Според теб в такива случай кой ще защити децата от собствените им родители??? Децата не могат да се борят като, ,възрастни,, ,затова държавата е задължена да ги защити от такива родители и да им даде сигурност.

    Коментиран от #25

  • 17 Да има причина!

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ако ти се омъжиш за някоя чалма в Турция, ще си вземеш децата ама друг път! В тези държави има една притча! Щерката казва на бащата! Тате мама е права, в леглото си много по-слаб от брат ми!

    Коментиран от #18

  • 18 Диди

    2 11 Отговор

    До коментар #17 от "Да има причина!":

    Не става въпрос за мюсюлмански държави а за европейска. Отговори ти. С какво се е провинила майката,за да й отнемат децата?

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 19 Тези с по 3-4 деца

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "НОРВЕГИЯ":

    ...само те си знаят как се справят. Постоянно са на тръни и типично по нашенски сме си се свили в къщурката и се надяваме на нас да не се случи. Живея в Норвегия и знам за ко иде реч,пък вий си говорете,че не е така. Скандинавието не е Европа, други хора са
  • 20 filo

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Ако се беше поинтересували как се отнасят с децата в Норвегия нямаше да пишеш глупости. Колко репортажа дадоха за отнемане на деца от майки чужденки без право да ги виждат. С две думи, уникални уроди. Да не говорим за медицинското обслужване при бременност и не само.
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 1 Отговор
    Нещастието на старите европейски страни е ужасно. При тях, почти всяко трето дете е с някакво увреждане, генетично или не. Причините са комплексни. Правителствата хвърлят огромни средсва за да променят тази тенденция към израждане. Всяко дете задължително се занимава с някакъв спорт. Задължително приема специално витамизирани хранителни добавки. Създават се невероятни условия за „природо-съобразен” живот и мн. др. Всичко това е свързано с изразходване на колосални финансови средства. Въпреки всичко, от поколение на поколение, положението се влошава. Не само по икономически причини, се насърчава приемането на чужди работници от арабските страни, Турция, Индия и др. За съжаление, изброените общности се капсуловат , а не се интегрират. Българските емигранти, с изключение на нашите цигани, поради ред причини, добре се приспособяваме към местната култура. Ако не първото, то второто поколение, вече без проблеми, напълно се е сляло с околното общество. Същевременно напълно запазваме характерната за Българите жизненост. За съжаление, това се отразява много зле на самата България, но може би, това е целта.
  • 22 ФАКТ

    5 5 Отговор
    Погледнете добре,какво става във България !!!! Норвегия не е в Европейският съюз,а е една от най-богатите и цивилизовани държави в Европа!!! На първо място по качество на живот!!! Там веднага вкарват в Затвора,ако направиш нещо нередно !!! Много строги закони има и затова почти няма престъпност !!! Иначе климата е лош и това е причината за депресии !!!

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димов

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Мисли малко, преди да пишеш глупости. При родени 58 хил деца, са подали сигнал за почти 58 хил, а Барневерн се е намесила при 54 хил от тях. Излиза, че всяко родено дете там е в опасност. Че то, това го няма и в Бангладеш. Как го виждаш ти? Чии очи мислиш, че замазваш?
  • 26 Димов

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "ФАКТ":

    А това еничарство не е ли престъпност, според теб? А, забравих - узаконили са го.
  • 27 Димов

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "НОРВЕГИЯ":

    Хора, които не са родители не могат да изказват мнение по въпроси, свързани с децата. Това са деца! Живи деца. Не кола, не къща, не телефон. Когато човек стане родител, тогава ще може да изказва мнение по такива въпроси. Иначе си няма хал-хабер. Няма нито опитът, нито усещането за тези неща, че да стъпи мнението му на нещо. Безпочвено е.

    Коментиран от #29

  • 28 Димов

    7 2 Отговор
    На коментари 1, 2, 5, 6, 7, 8 и станалите с такова мислене, и по 1000 плюса са им малко. Виждам, обаче, как няк'ви изверги се опитват да оправдаят това модерно еничарство. Това са точно изверги. Да оправдаваш закон, целящ отнемането на дете от родителите му, като за целта преувеличаваш в "опасност" за детето елементарни неща, като това, че филията му била прекалено дебела, че не си му давал да играе докъсно навън, че си му повишил тон, си е чиста проба ГЕНОЦИДНО МИСЛЕНЕ. Това е умелоскалъпено оправдание и нищо повече от оправдание, за безчинстването на еничарската им организация, над обикновените хора. При това, най-безцеремонно прикривана от държавата. Тези, които защитавате безчинствата на Барневерн, и смятате, че да отглеждаш деца по този начин е правилно - ПРАВ ВИ ПЪТ. Багажа - и терминал 2, към Норвегия. Там ще видите, колко ви е акъла, като ви похлопат на вратата еничарските им служби. Не ви го пожелавам, ама като казвате, че от тази чаша е по-вйусно виното - на, пий ти пръв от него, пък тогава ръси мозък.
  • 29 Диди

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Димов":

    Кой защитава децата, които имат лоши бащи или майки?

    Коментиран от #30, #32

  • 30 Димов

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Диди":

    Не се прави на интересен. Не ми казвай, че над 90% от децата в Норвегия са с лоши бащи и майки. Толкова са случаите, в които Барневерн се е намесила. Под този общ знаменател "лоши бащи и майки" се слагат съвсем обикновени, добри родители, като за лош се заклеймява всеки, който дори повиши тон на непослушно дете. Това са абсурдни крайности, а ти си един от тези, за които говорих в пост 28.
  • 31 куку руку ку

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Барневерн в наши дни е еквивалентът на Гестапо в Германия. А извън темата... и ние си имаме институция над закона-БАБХ.
  • 32 Русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Диди":

    Под защитава, имаш предвид да ги откъсва от ръцете на родителите им и да ги хвърля на педофили и гей двойки ли? Политиката на Барневерн не включва те да се интересуват какво става от там нататък с това дете. Новото приемно семейство справя ли се, не се ли? Детето адаптира ли се, не се ли? По-добре ли е след осиновяването или по-зле? Наричат сгълчаването "психически тормоз", а да го откъснат от майка му не е тормоз, така ли? На това ли му викаш закрила на детето? Така ли се закрилят деца според тебе?
  • 33 ДДРОнег

    4 1 Отговор
    И това е ненормална работа :
    "Публикувано във факти.бг: Според данните за 2016 г. в Норвегия са родени 58 890 деца, а броят на сигналите за деца в риск е 58 200. Случаите на намеса на службата са 54 620."
    Тия са на другата крайност, но всяка крайност е вредна !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове