Last news in Fakti

30 Януари, 2019 21:27 4 421 29

Чиновникът, обвинен в рекет, ще съди Банов и Рашидов

  • елена йончева-
  • боил банов

Днес спецпрокурори веднага започнаха проверка, влизайки в кабинета на Боил Банов

Бившият служител на министерството на културата Ангел Ангелов, посочен от министър Боил Банов като автор на записа, който според БСП го уличава в корупция, отрече да има нещо общо с него. Освен това той заяви, че никога не е бил уволняван, както заяви Банов, твърдейки, че това е причината за атаката срещу него.

Разследването на депутатката от левицата Елена Йончева, озаглавено "Ало, Банов съм", разкрива аудиозапис от 2016 г., в който се чува как Банов, който по това време е заместник на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов, предлага да съдейства за опрощаването на 700 000 лева неустойка на фирмата-строител на античния културен комплекс "Сердика" - Ларгото.

"Заявявам, че до този момент, като държавен служител никога не съм уволняван. Получавал съм най-високи оценки за качеството на моята работа, което е обективно проверимо във всяко министерство или агенция, в която съм бил служител. Нямам отношение към записи, и изказванията на г-н Банов и г-н Рашидов приемам като клевета, за което съм предприел мерки за завеждане на дела за набеждаване и клевета", заяви Ангелов пред БНТ, след като по-рано Рашидов заяви, че отдавна е подал сигнал по случая и ведомството съди фирмата.

"Предвид започналата прокурорска проверка бих дал само показания пред съответния прокурор, ако бъда поканен в качеството на свидетел. Единственото, което мога да кажа, е, че на записа разпознавам автентичния глас на г-н Банов, мисълта му тече ясно и последователно и за фактите, които той предлага да се променят, да се изменят служебни документи, данни със сигурност може да се открият в докладите на АДФИ. Дали и кого са дали на съд от Министерство на културата не мога да знам, защото отдавна съм напуснал Министерство на културата", добави бившият чиновник.

Днес спецпрокурори веднага започнаха проверка, влизайки в кабинета на Боил Банов. Самият той заяви категорично, че въпросните пари не са били опростени и държавата не е ощетена, като подчерта:

"Рекетират ме със записи от 4 години. Лицето се казва Ангел Ангелов, директор на дирекция по това време в министерството, но уволнен от министър Вежди Рашидов за поредица гафове, несправяне, включително и хипотези за записи".

Елена Йончева подава псевдосигнали, коментира междувременно председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред bTV. Според нея министър Банов не трябва да подава оставката, защото на този етап няма повдигнато обвинение срещу него. По думите ѝ има съмнителен запис от съмнителен източник и затова е добре, че прокуратурата се е самосезирала и е започнала проверка.

"От едната страна имаме недоказано обвинение и скалъпен запис. Ако се вслушате в него, сякаш има сглобявани определени абзаци. От другата страна имаме документ на министъра, който показва, че има искова молба и още тогава съдът е сезиран. В какво се превръща г-жа Жана д`Арк - така ли се прави разследваща журналистика, или тя се превръща в пощенска кутия за доноси?", попита председателят на Народното събрание.

По думите ѝ подобни действия на опозицията карат хората да се чувстват сякаш живеят в блато.

"Това, че си острие на БСП не те прави по презумпция невинен. Всеки може да стъпи накриво. Такива примери, които се случват в държавата, водят до това усещане за корупция у хората", каза още Караянчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    67 0 Отговор
    Не се прави че си за гъби
  • 2 El Torro

    92 2 Отговор
    Какво значение има дали е уволнен от Рашидов или не, ако гласът на записа е твоят значи си затънал в тинята.

    Коментиран от #5

  • 3 Шерлок Холмс

    69 3 Отговор
    Теоретично!!! и той да е направил записа обвиненията на Министъра че той е човека записал разговора само потвърждават че такъв запис има и знае пред кого е разговарял! Причината не може да бъде отмъщение, защо нарушение на този етап има!!
  • 4 Абееи

    54 2 Отговор
    Борисов да каже какво мисли за циганската престъпност и изстъпления
    Мен друго не ме интересува
    Иначе има мнение за това кой пръднал в Каспичан
    А за това мълчи като бастун от година-две искат циганите се самозабравиха
  • 5 Ронджо

    57 2 Отговор

    До коментар #2 от "El Torro":

    Демек си отмъщава като им разкрива схемата!! Освен да овъртат друго не им остава

    Коментиран от #8

  • 6 Калинка от Герб

    53 3 Отговор
    Ако се вслушате в него, сякаш има сглобявани определени абзаци. Още една все развита личност а какво ще направи ако записа излезе автентичен ще си посипе ли главата с пепел и да се скрие в миша дупка.

    Коментиран от #11

  • 7 Шерлок Холмс

    49 1 Отговор
    Да погледнем от друг ъгъл. Рашидов го уволнява защото подозира че чиновника може да издаде постата!
  • 8 El Torro

    50 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ронджо":

    Никакво достойнство в тези наще политици. Няма такъв да излезе и да каже " ИЗВИНЕТЕ СГРЕШИХ" . Пълни путь*вци, все не са те. А кой е?.

    Коментиран от #14

  • 9 Дядото

    12 26 Отговор
    Май грешката е, че не са те уволнили по рано, а сега каквото си надробил това ще сърбаш.
  • 10 Mgoebe

    29 0 Отговор
    Все пак са артисти...
  • 11 Калинка от Герб

    41 0 Отговор

    До коментар #6 от "Калинка от Герб":

    Това е коментар на председателя на народното събрание....... Ако се вслушате в него, сякаш има сглобявани определени абзаци.

    Коментиран от #18

  • 12 дядоЯго

    5 47 Отговор
    Прозаична история , крадеца вика-дръжте крадеца .....
    Руската пляска я хванаха за яйчниците и взе да писка.Иначе знаем всички за значението на записите в съда-нула.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Инкогнито

    44 0 Отговор

    До коментар #8 от "El Torro":

    Камво значи да се извиняваш? Може да се извиня ако настъпя случайни някой на улуцата! Извинение за 1 милион лв.не става!

    Коментиран от #15

  • 15 El Torro

    29 0 Отговор

    До коментар #14 от "Инкогнито":

    Да прав си, но да каже думичката ей така от куртоазия, да признае вина, да се извини за постъпката си , така постъпват хората с морал и доблест, пък после да го съдят.
  • 16 баце

    23 0 Отговор
    алоо Банов кажи им че нема да ги акачам
  • 17 вили

    29 0 Отговор
    Банов виновен си само падишаха може да те спаси
  • 18 ми тя е от

    20 2 Отговор

    До коментар #11 от "Калинка от Герб":

    Кърджали....какво за чудене има!?
  • 19 Хрис

    36 0 Отговор
    Инжинер-конструктора на кофи -пекинската патица ще си подаде ли отставка от поста председател на Народното събрание, ако бъде доказана вината на Банов?
  • 20 дай дай

    23 0 Отговор
    извадиха на герб кирливите ризи
    да избегнат затвор дайте им визи
    накрадоха пари тези гербеерасти
    а народът да яде пасти
    Бойко е пропаднал селски тарикат
    и не ни е никакъв брат
    на него за народа не му пука
    и народът ще го прави на боклука
    правеха се на големи юнаци
    а се оказаха пълни ...
  • 21 Иван

    2 25 Отговор
    Не е ли логично този, който има такъв запис и ако той е дстоверен веднага да сезира прокуратурата, а не а чака 3 години. Защо е чакал? Да го разследват и него...
    Не е ли по този начин съучастник, ако има престъпление?
    Ясно е че е поредната партенка на БСП. Много я напънаха тая и ако смята че е чиста не виждам защо толкова се пъне и съдава такива интрига. Направо нагласена работа във всички медии да ни занимавт с нея. Ако е невинна що се жегва толкова....

    Коментиран от #22

  • 22 не е

    20 0 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    доста хора си спомнят- ми ти си го избра!!!А от цялата постановка не е търсен резонанс от нашата псевдонезависима прокуратура,а обществената излагация на гейберастите и шумът в ОЛАФ!
  • 23 Хаджи хаджи Българин

    21 1 Отговор
    Поредният театрален фарс на ГЕРБ!
  • 24 АзВечеСъмТе

    22 0 Отговор
    Първо забравете за независима съдебна система, прокуратурата и т.н. това е машата на властта за тези които не слушат или направо пречат. Затова се пазят такива компромати, ей тъй за всеки случай, за гръб. Какво, това престъпление на Банов е капка в казана за някви си все пак хиляди, не милиони- кокушкарска работа; Виж сериозните, недосегаеми лобисти или направо крадци барат в стотици милиони и милиарди. Например къде са16 млрд заем? А? Айде че вече питаме за нов.. А сега си представете, че Ленчето почне да вади по един такъв на седмица? Щото има, нали се сещате че всеки е окалян, въпросът е има ли нужда да се вадят киртаците, суджуците и т.н. на светло?! Все пак гледат очи от всички имоти всякъде..
  • 25 паци

    7 0 Отговор
    Както е казано "Всички са маскари"

    Коментиран от #27

  • 26 Глупчо

    7 3 Отговор
    Ленчето прало 700 хлв, Банов опростил 700 хлв....
    Смешни хора, смешни пари, виж да вземеш Техноимпекс ,или Пловдивски панаир, или къща в Барселона , това е друго
  • 27 Гражданин

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "паци":

    А знаеш ли на кой е тази реплика и с него ли се олицетворяваш.?
  • 28 Реалист

    8 0 Отговор
    Капка в морето е случая с Банов, всички във властта крадат безобразно, ще продължава да крадат, каквито и мерки да се предприемат кражбите ще продължат, променена е ценностната система на българския народ, старото изкарано от кошарата и трудно ще бъде вкарано отново, това е причината,,,
  • 29 Кирка в капака

    4 0 Отговор
    Боце изчезна. Да не си е намерил ново гадже?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове