16 Юли, 2019 19:50 2 051 27

Симеонов не вярва на машините - в НС не му върнали ресто

  • валери симеонов-
  • машинно гласуване

Никой не може да ме убеди, че една машина не може да бъде манипулирана

Симеонов не вярва на машините - в НС не му върнали ресто - 1

Днес ще бъде още един загубен ден за българския парламент, включи се в споровете за машинния вот Валери Симеонов.

Вълнения и вот на недоверие прогнозира той след местния вот. Това най-вероятно ще стане, ако вкараме машините, посочи лидерът на НФСБ. На местния вот машинното гласуване щяло да е неудобно и сложно. Ще се забави изборният процес, смята Симеонов.

Машинното гласуване било наложено от реформаторите и било въпрос на сделка, заяви Валери Симеонов. Тогава БСП били против.

Машинното гласуване ще утежни безсмислено бюджета, категоричен бе патриотът. Той обвини герберите в популизъм.

Държавата и държавността ще отидат по дяволите, притеснен е Валери Симеонов. Никой не може да ме убеди, че една машина не може да бъде манипулирана, заяви той и даде пример с това, че пуснал един лев в машината за кафе в парламента, кафето струва 40 стотинки, но машината не му върнала ресто.

Изборите не се манипулират, изборите се печелят, още преди избирателят да е влязъл в секцията, разкри лидерът на НФСБ. Той вижда решение в машинен вот с пръстов отпечатък. Иначе той е за тотална отмяна на машинния вот, отбелязва news.bg.

Проблемът е, че голяма част от хората в тази зала са перманентно офлайн, захапа социалистът Явор Божанков. Машините не могат да се хакнат, категоричен бе той. Това не са плочки, слънцето да ги нагъне, подчерта социалистът.

Според него се бъркало машинно гласуване с електронно, затова и депутатите се притеснявали от хакерска атака.

И ГЕРБ страдали от недействителните бюлетини, както сподели герберът Александър Ненков. Партията му никога не е била радетел на машинното гласуване. Изборният процес вместо да става по-лесен, той става по-труден, подчерта той.

След дебатите отмяната на машинния вот мина с гласовете на 122 депутати, 96 против, 1 "въздържал се".

Припомняме, във вторник миналата седмица от ГЕРБ и ОП изненадаха с внасяне на предложение за промени в Изборния кодекс, с което се отменя машинното гласуване за местните и парламентарните избори. Предложението се подкрепя и от "Воля". Като аргумент за това бяха изложени сложността на вота с наличието на балотаж и високата цена.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеонов

    19 2 Отговор
    не вярва на сълзи и затова дупето го боли.
  • 2 921

    24 3 Отговор
    Нормално е в парламента всички крадат дори и машините ама той не трябва да съди по тях има и нормални хора и машини
  • 3 El boko

    26 0 Отговор
    Защото машините в НС са ГЕРБажийски хяхяхя :)
  • 4 Кой68

    22 3 Отговор
    Валерка машината те е помислила за ром???И нейното доверие се е изпарило......😉
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    7 25 Отговор
    Естествено че Симеонов е прав от Единия край,та чааак до другия!Да оставим немаловажния факт че Машинното гласуване ще струва на бюджета НЕМАЛКО,акцентът е на много по-друго място:ЕСТЕСТВЕНО че Машинното гласуване ИЗОБЩО няма да се отрази на евентуалният "Купен вот",ЗАЩОТО на рома му е абс. безразлично дали ще задрасква "каквото трябва",или ще натиска "верното копче".Въпросът е че ПРИНЦИПНО Машината може както да се "хакне",така и да даде съответно Грешки в крайния Резултат.Затова и БСП ОТЧАЯНО искат въпросното Машинно гласуване да бъде внедрено - защото ДОРИ ВСИЧКО ДА Е В РЕД,те ще имат ПРЕТЕКСТ И ПОВОД да твърдят че "Изборите са опорочени и недействителни",като ПРЕДВИДЛИВО ще се облегнат на "данни и разследвания" на техни Машинно-електронни Експерти!

    Коментиран от #7, #11, #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    Бе ПИШИ МИНУСИ И НЕ СЕ ОБАЖДАЙ,след като знаеш че за друго не ставаш!Аман от плевели,дето "Раундъп"-а не ги лови
  • 10 ддд

    6 4 Отговор
    Защо, защо... Много неща можеше да се спестят в прехода, както и този ненужен екперимент с машини за гласуване, но на нашата нация се доказва само по този начин и така се загубиха години в пробване. Кой ли не пробва да "управлява" и още има мераклии. И все пак за нация, на която липсват няколко века в културното развитие е сравнително добре. За съжалени никога няма да наваксаме изоставането; генът на траките е невъзвратимо мутирал.
  • 11 Бачо Киро

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Гласуването трябва да е електронно, с палец примерно, да ти издава бележка и да можеш после да си провериш примерно на другия ден. По този начин поне живите могат да видят дали има промяна на вота и да сигнализират, сега един господ знае протоколът дали реално е описал ситуацията, има случаи дори на представители на малка партия после да виждат 0 гласа за тях от секцията в която са гласували....
    Само електронно, с издаване на бележка и възможност за проверка и ще приключат игрите с протоколите... Е, умрелите още ще гласуват, освен ако има проверка по егн (без да показва за кого е гласувал) освен проверката по генериран код, която да показва и за кого е гласувал, за да може гласоподавателя да си провери вота. Да натисне палец може всеки. Е, инвалид без ръце ще трябва да има друг вариант, едно време имахме един козар, бивш от енергото, беше останал без ръце... Но това ще са пренебрежимо малък брой хора.
  • 12 боцмана

    19 6 Отговор
    Един господ го знае какви копчета е натискал на кафе машината за да не му върне ресто. Защото всички от парламента са от слаботоковото училище в което бавно запомнят и бързо забравят.

    Коментиран от #19

  • 13 А ако спре тока?

    9 1 Отговор
    А, ако стане война? Цялата държава отива на кино, защото се разчита на софтуери... младите дори не могат да смятат, наум... Без калкулатори са зле! А да направят ГФО на хартия?! Ми не могат! А и малко хора могат! Фалира държавата! Няма осигурителен стаж! Няма пенсии!
  • 14 Behemoth

    10 6 Отговор
    Симеонов е говедо!
  • 15 За мен далавери,

    9 1 Отговор
    Не е българче, а от северноафрикански, или индийски произход! По- скоро от Африка, бягали са от депортация, през ВСВ дедите му, като станишките...
  • 16 добре

    8 0 Отговор
    Много просто!Ценз-8ми клас !Ще излезат ``Менте-дипломи``,шофьорски книжки и избори-моля,моля!Айде де?!

    Коментиран от #17

  • 17 даааа

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "добре":

    Даже няма да има бира-скара и мангизи на ръка!
  • 18 Иван

    10 1 Отговор
    Симеонов итебе тее страх от машините все пак сме в 21век?
  • 19 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "боцмана":

    Как може да говориш така безотговорно че Симеонов бил натиснал грешно копче и затова Автомата не му е върнал ресто?Ще споделя ЛИЧНИ неволи,които съм преживял с подобни Машинарии:1/Не ми е връщано ресто.2/Не пуска захар.3/Блокира Чашката и кафето почва да тече по скаричката ,което наложи моменталната ми реакция да си навра главата под тръбичката за да пия кафето директно от нея/не само беше горчиво,ами и беше горещо на макс/.Затова и вече подхождам към Кафе-автоматите АБСОЛЮТНО ПОДГОТВЕН :Пускам си стотинките,но НЕ МИ ПУКА дали автомата ще пусне кафе,защото си нося от Вкъщи ПРЕДВИДЛИВО в Термус,от който гордо си наливам в Капачката му!

    Коментиран от #25

  • 20 Кютук

    10 2 Отговор
    Толкова прости са, че едно кафе не могат да си пуснат. Този след него е бил на кяр с 60 ст.
  • 21 Костинброд

    5 1 Отговор
    Няма ли машини, ние имаме попълнени бюлетини!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гербер

    5 1 Отговор
    Браво на господин Симеонов! Достоен калицинен партньор на генерал Борисов, строителят на съвременна България.
  • 24 Димов

    5 0 Отговор
    Ние пък не вярваме на Симеонов. Балансът е налице. И мен никой не може да ме убеди, че един циганин не може да бъде манипулиран.
  • 25 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Излез от телефонната кабинка и потърси кафе-автомат.
  • 26 сталин

    3 0 Отговор
    Тоя наглец скоро няма да го гледаме....Корумпиран до мозъка на костите си. Краде от държавата колкото може.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове