Last news in Fakti

5 Август, 2019 20:21 30 656 183

Искат 500 лева глоба за шофьор, който сам си смени гумата

  • глоба-
  • шофьор-
  • гума-
  • обслужване-
  • кола

Лицата, които ремонтират или поддържат автомобили, без да имат регистрация, подлежат на глоба

Искат 500 лева глоба за шофьор, който сам си смени гумата - 1

500 лв. глоба може да отнесе всеки, който сам ремонтира и поддържа личния си автомобил. Това ще се случи, ако в сила влязат текстовете от законопроекта за пътните превозни средства, който е качен за обществено обсъждане от създателите му от транспортното министерство, пише „Телеграф“.

В проекта е записано, че дейностите по ремонт и техническо обслужване на пътни превозни средства може да се извършат от физически или юридически лица, регистрирани и разполагащи с удостоверение за такава дейност.

За всичките тези лица Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация (б.а. - масово познатата като ДАИ) ще създава, води и поддържа регистър. В него ще се вписват името, адресът на обектите, имената на техническите специалисти, които работят в тях, образованието и квалификацията им.

Лицата, които ремонтират или поддържат автомобили, без да имат регистрация, подлежат на глоба от 500 лв., гласят наказателни текстове от закона.

„Разписан в този си вид, проектът прави незаконно това да ремонтираш и поддържаш сам собствения си автомобил. Хиляди българи правят това, включително като свое лично хоби.

Със сигурност е необходимо прецизиране на тези текстове“, коментират потребители новия законопроект в рамките на общественото обсъждане в интернет.

„От така написаните текстове излиза, че ако спукаш гума на пътя и решиш да си я смениш сам, извършваш нарушение, защото нямаш официална регистрация, и подлежиш на глоба“, гласи становището на юристи по темата.

Те изразяват надежда експерти и депутати да изчистят този абсурд по време на четенията на закона в парламента или по-рано. Според юристи добавянето на думите „редовно и по занятие“ би решило проблема и така законът няма да направи рутинни лични ремонти незаконни.

В закона е предвидено задължението регистрираните сервизи да дават минимум шест месеца гаранция за извършен ремонт. Те ще трябва да водят и опис на всички ремонти, които са извършвали, както и на вида и произхода на частите, които са вложили.

За тях се въвежда и задължението да имат сключена застраховка „Професионална отговорност“ за евентуални вреди, настъпили след некачествен ремонт и техническо обслужване на автомобил.

В случай на издаване на документ с невярно съдържание или влагане на крадена или некачествена част сервизът рискува да загуби регистрацията си. Ако пък се докаже, че отделен техник е направил гаф умишлено или не, той може да бъде заличен от регистъра и да не може повече да упражнява законно професията си.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майстора

    184 24 Отговор
    Айде чакам ви в сервиза !! Смяна зимни летни ако са на отделни джанти 50 лв.

    Коментиран от #57, #119, #120

  • 2 Шофера

    360 23 Отговор
    А един Х.. Й искат ли герберастите крадливи?

    Коментиран от #78

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цвинокио Борисов

    140 25 Отговор
    Орешарски ги прави тия закони...
  • 5 скаф

    309 6 Отговор
    Е по-голяма глупост от това не могат да измислят.

    Коментиран от #6, #9, #150, #155

  • 6 гробар

    322 6 Отговор

    До коментар #5 от "скаф":

    А който сам си прави чик*я глоба 700лв.
  • 7 Акекси

    286 4 Отговор
    Ще мина към криминалния контингент и ще си ремонтирам колата сам, но на тези шизофреници няма да им се дам. К@пути долни

    Коментиран от #61

  • 8 Давид

    252 4 Отговор
    Супер като спукам гума на Е- 79 спирам на средата на пътя и чакам сервиз . А защо не забраните на автомобилните гиганти да слагат аварийна гума и крик . Тия новини ги пускат от партийните централи да стресират хората .

    Коментиран от #20

  • 9 Могат могат

    44 2 Отговор

    До коментар #5 от "скаф":

    Казал оптимиста.
  • 10 Менгеле

    199 4 Отговор
    Бойко свиньо пак ли ти бе и къде ти дойде тази идея на акъла явно докато беше в кенефа я по хубаво си стой там.😂😂😂
  • 11 БОЛШЕВИК

    174 5 Отговор
    Ще правят западно-европейско законодателство с източно-европейски заплати!!! Кога ще дигнат запкатите като в Хокандия и Германия за да ме глобяват по техните дтандарти?
  • 12 КОС

    58 5 Отговор
    ут куде на кадие уааа
  • 13 Гост

    61 29 Отговор
    Смяната на гума не е ремонт. Шумов вземи прочети този проект , а недей само да преписваш статии, не е интересно.
  • 14 Да не е зле да стане

    113 4 Отговор
    Може ако минималната заплата е 3000 никои няма да си ремонтира колата за да спести парички
  • 15 Тони

    124 4 Отговор
    Интересно за какво ли служи резервната гума за да ти я смени майстора ли? Аман от депутати които измислят такива безсмислени тъпотии... Ако трябва сертифициран майстор да ти смени гумата, за какво ти е резервна баламурници?
  • 16 ВЪЗРАСТЕН

    157 5 Отговор
    А БЕ ТАРАЛАНКООЛУВЦИ , ОТ ВСИЧКИ СЕРВИЗИ ОБСЛУЖВАЩИТЕ МАРКИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА СЪБЕРЕТЕ ПЕРСОНАЛА НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ЕДИН ЧИТАВ МОНТЬОР БЕ ! КАК ТОЙ ЩЕ МИ ГАРАНТИРА КАЧЕСТВО НА РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛА МИ БЕ ? КОЛКОТО И НЕСКРОМНО И НАГЛО ДА ЗВУЧИ СЪС СИГУРНОСТ ИМАМ ПОВЕЧЕ ПОЗНАНИЯ ОТ ТЯХ !

    Коментиран от #117, #156

  • 17 Самоук по Неволя

    206 3 Отговор
    От както си подържам и ремонтирам сам колата от 2 години - колата рязко спря да се поврежда и да й се случват странни неща. Научих се да си правя всичко, сервизите ме принудиха. Те оправят 1 (горе-долу) и развалят 2 неща, за да има работа и за после. От личен опит говоря и по думи и на приятели и познати !!!

    Коментиран от #59

  • 18 ddd

    104 5 Отговор
    За крушка колко? Искам да видя как идва някой ще го константира това със заповед да влезе в някой гараж... нЕма такива некадърници..
  • 19 Бай

    112 4 Отговор
    Аз искам тогава тиквата да ми сменява гумите.

    Коментиран от #103

  • 20 майстора

    9 44 Отговор

    До коментар #8 от "Давид":

    Ами те много отдавна не слагат такива боклуци в багажниците !!
  • 21 КОС

    56 1 Отговор
    и какво като втора ръка частите ти искат 3 имена и егн като съединителят е стар и изтъркан какво ще направиш като имаш име и егн ще ти върнат парите ли
  • 22 Сиджимко

    68 3 Отговор
    На мен ми ремонтираха колата в Известен сервиз и щяха да ме убият.а можеше и аз да убия хора.Сега куцо и сакато извършва автомонтьорски услуги.Трябва да се носи отговорност за това.

    Коментиран от #26

  • 23 hienata

    123 7 Отговор
    Гласуват този закон и си тръгват, това трябва да им е пределно ясно. Питам просто умниците които го предлагат? С какво, бай Ставри "майстора" завършил "автото" със Среден 3,02 е по-добър монтьор от мен. Или Мончо маслара, който ми обяснява назидателно ,как с това тънко мАсло ,таа кола нема вр,и , а като го питам за вискозитет мисли, че го псувам. По мое време в "автото" учеха най-големите глупаци и ще чакам някой такъв да се оправи с кола. Има много кадърни момчета , които се занимават с този бизнес, но има и много работещи по системата проба -грешка. Не и на моята кола. Сори майна , но таа няма да я бъде. Кръв ще се лее.
  • 24 Кой68

    57 2 Отговор
    Какво стана със категоризацията и ригистрацията на сервизите ???Или се действа хаотично-тука има тука няма........Пак някой малоумник/извинете/се присетил нещо....

    Коментиран от #157

  • 25 Боковите измекяри

    97 3 Отговор
    Да го духат герберастите мръсни !
  • 26 842

    64 2 Отговор

    До коментар #22 от "Сиджимко":

    За да носят отговорност трябва катастрофите да се разследват, за да се намери причината. Ако се беше претрепал щяха да те пишат като останалите 99.99% - "несъобразена скорост" и айде. Никой нямаше да стигне до сервиза. Поради тази причина този закон е малоумен!!

    Коментиран от #33

  • 27 Dido

    24 104 Отговор
    Много интересно!Когато си купувате някоя 15 годишна кочина внос от Италия или Германия, търсите сервизна история, щото видите ли в "белите" държави хората са длъжни да си поддържат колите в изправност, сервизите са длъжни да дават гаранция!Когато това тръгне да се прави тук - ревете! Що бе, толкова ли е страшно "майстора" като ти сложи калпава част да носи отговорнист?!? Толкова ли е страшно да карате изправни коли?!Ама не !искате бай Гошо от съседната улица да бърника по колата за 10лв, пък каквото направи, направи - той нали си знае "тя и така ще върви", "то и без това може". После - кога ще ги стигнем?!? Ами няма да ги стигнете, с този манталитет ще си седите в блатото!!!!!

    Коментиран от #36, #41, #93, #168, #172

  • 28 Не глеам таувизия

    92 5 Отговор
    Хахахаха.... Жалки капути!!! Още малко за доливане на течност за чистачки ще искат глоба ако не е в сервиз.... Мрете боклуци!!!!!
  • 29 гост

    51 1 Отговор
    Ами никъде на сайта на МТ не намерих открито обществено обсъждане.Пак се подготвя тихомълком тесла и то голяма за обикновенния човек ,а както пише по-долу коментиращ- от такива майстори се научих сам да си правя колата и проблемите ми свършиха.А в сайта ,под проекта, се мъдри само телефон и мейл на някаква пикла , дето със сигурност не различава болт от гайка...
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пейо

    60 4 Отговор
    Започнах сам да си оправям колата поради некадърността на сервизите. Хвърлям едни големи суми с пари а после виждам само вдигане на рамене и чувам изрази от рода на "незнам какво да ти кажа". Като ги регистрират всичките сервизи да вземат да сложат и гаранция на свършената работа. А не днес излизаш от сервиза утре се връщаш и той ти казва "дай сега пари наново" Като ще правите закон направете го и за двете страни.
  • 32 ПХФ

    54 1 Отговор
    Тея вече станаха освен жалки и смешни ! Отново лобизъм. Хайде ходете си нямата повече работа в този български парламент.
  • 33 Миро

    6 24 Отговор

    До коментар #26 от "842":

    Сега няма как да разследват защото освен теб никой не знае кога тази кола е влизала в сервиз, кой какво е сменял! Като има история може да се види и да се почне от някъде! Сега какво да правят, всяка кола да я разглобят до болче и да се чудят ли?!?!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 каунь

    51 2 Отговор
    герберастки лобиски идиотизми! Тия съвсем се уляха време е да си ходят гадините!
  • 36 Майстора от сервиза

    40 2 Отговор

    До коментар #27 от "Dido":

    Какво лапане ще паднееее...ееееееиийй...а овцете нека си блеят..бееееее...мббееее...хак да ви еее...паднахте ли ми в ръчичкитеее...сега за изгорял стоп основен ремонт ви чака....мухахаха!!!
  • 37 Бачо Киро

    37 2 Отговор
    Глупости, никой не може да ти каже какво ще правиш с личния си автомобил, аман от прости журналисти... Който иска да има сервиз да си набави нужните тапии и знания.
  • 38 onq s konq

    29 6 Отговор
    Добре е да се знае,че ако има и ВТОРИ ЧОВЕК- помагач,т.е. подава щанга,завива гайки или помпите "на смени",глобата става 2 х 500.
  • 39 Повръщащия

    22 1 Отговор
    Трябва на тия изедници дето само крадат и чупят колите хорски да им се тури прът в колелата.
  • 40 Като сте избрали за вожд кратуна....

    51 2 Отговор
    Какво се косите? Като си ремонтираш сам колата, плащаш ли някакъв данък, а? Обаче, ако отидеш в сервиза, започва въртележка: ДДС за части, труд на 5 човека ( нищо, че само 1 е врътнал гайка), застраховка, гаранция при попа, отчети за нулева безработица, фанфари, нови идиотски покупки на Кратунския боклук...
    ,

    Коментиран от #42

  • 41 Brabus

    51 1 Отговор

    До коментар #27 от "Dido":

    Погледни белите държави къде са и къде сме ние.Които може ще си прави колата сам.Аз мога сам да правя повечето неща.За смяна на два диска с накладки 80лв взимат.Защо да давам пари
  • 42 Бачо Киро

    27 6 Отговор

    До коментар #40 от "Като сте избрали за вожд кратуна....":

    Мисля, че нарочно спекулират с тъпотията, че ще отнесеш глоба като си човъркаш по колата. Тя е твоя собственост и можеш да си правиш каквото искаш с нея в гаража си. Съвсем друго нещо е да извършваш търговска дейност и да поправяш автомобили на клиенти в гаража си. Отдавна трябваше да има някакъв лиценз, а не Сульо и Пульо да се прави на майстор и да дигат рамене след като разглобят половината кола заради един маркуч примерно.

    Коментиран от #181

  • 43 1000 лв

    30 1 Отговор
    Който сам си слага презерватива
  • 44 722

    33 3 Отговор
    МВР първо да извадят статистика колко катастрофи са заради дефекти в колите! Всичко останало е ала-бала и "несъобразена скорост"!
  • 45 Супер браво

    5 62 Отговор
    Супер, браво! Едно хубаво нещо! Писна ми да гледам как някакви селяци правят основен ремонт на магистралата! Все едно няма пътна помощ! Рускуват живота на преминаващите за някакви таратайки, стеуващи по-малко от можилен телефон!
  • 46 Спрете

    5 53 Отговор
    Спрете регистрациите на стари коли! Стига!

    Коментиран от #110

  • 47 Хмм

    41 4 Отговор
    Нали всяка година плащаме за технически преглед!? Щом той е наред какво значение има от майстора? А ще мога ли да съдя майстора, ако техническия открие проблем?
  • 48 Driving pleasure

    43 4 Отговор
    Кретените от герб пак се изцепиха и показаха малоумието си!

    Коментиран от #55

  • 49 Бат Вал

    7 36 Отговор
    Аз съм съгласен с този закон! Крайно време е и българина да започне да получава качествена услуга в сервиза! Но трябва да има възможността и сам да си ремонтира возилото, пък било то и с регистрация!

    Коментиран от #68

  • 50 Дивеча

    37 1 Отговор
    Утре и ако опъна жената ще ме глобят. Ще си правя каквото си искам по колата, щом това не нарушава оригиналната конструкция, пътно поведение и не застрашава живота на околните. Ако докажат, че не е така - да ме глобят. Моята кола- моята крепост!
  • 51 Тц.Генов

    39 3 Отговор
    Това е безобразие.
    първо:СМЕШНО второ:Голяма лудост да се приеме такъв закон
    Цял свят ще ни се смее.
    Това само хора със психични отклонения могат да реализират такова нещо в България.
    Живея в чужбина и не ми се идва често в БГ.
    Няма оправия в тази държава,всеки обвинява другите за нещо.
  • 52 Синдикат на Ало Измамниците

    29 4 Отговор
    Mr. Borisov..... go FU*K your self.....
  • 53 Бай Ой

    35 3 Отговор
    Да живее Баце Боце и мало умниците, които гласуват за него!
  • 54 Оставете компютрите

    24 2 Отговор
    Като изкара грешка, в повечето случаи трябва да се провери на 20 места, и трябва да се разхвърли половината автомобил! Изхабиха колите с тези електроники!
  • 55 onq s konq

    3 47 Отговор

    До коментар #48 от "Driving pleasure":

    Ей русофили, НЕМО ВИ ТРАЯ ПРОСТОТИИТЕ И НАГЛОСТТА - чесно!Тия предложения и добавки в Правилника за движение се правят както от съответната Комисия по безопасност на Движението която е "СБОРЕН ОТБОР" ОТ ЧЛЕНОВЕ НА ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ПАРТИИ,така и от още 3-4 Институции в България с подобен профил на Дейност,включително и на Застрахователите.КОЙ ще се възпротиви на Решенията им - БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛИ?Ами нали Опозицията ТОЧНО ТОВА ЧАКА за да отвори "ей-такава уста" и да ги обвини,че "НЕ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА И НЕ ИМ ПУКА ЗА СМЪРТНОСТТА НА ПЪТЯ"?!!

    Коментиран от #63, #65

  • 56 Урко

    37 2 Отговор
    Една тиква построи хиляди километри магистрали и наслага по тях ограничения по 60-90 км/час и камери да глобяват електората! Юруш пак да я изберете
  • 57 асд

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "майстора":

    моите са на джанти и пак давам по 40лв с баланса ако няма криви :Д
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 нх пэъ

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Самоук по Неволя":

    да наистина има майстори които развалят умишлено...за Асеновград се говори упорито това за ицо бачката
  • 60 Госта

    19 2 Отговор
    Алооо,наредбата е добра,но е за белите страни,не за кенефа на Европа!!!Става въпрос за гаражните майсторчета тарикатчета!
  • 61 Жукич

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Акекси":

    Ти си си от криминалния контингент. А, познай кой съм. Много добре те познавам и познавам дакой около теб много от близко.
  • 62 дивака

    11 0 Отговор
    СПОРЕД мен , ако не си достатъчно компетентен по автомобила - не прави нищо , отиваш на сервиз . Защото тези от запада например можели да сменят само предна дясна гума
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Driving pleasure

    22 2 Отговор

    До коментар #55 от "onq s konq":

    изтрещел си нящо много здраво... ма нормално сичките от герб сте изтрещелници и се някой друг ви е виновен :D
  • 66 Вашта ма

    23 2 Отговор
    Гепирастията е безкрайна и всеобхватна. ДЕВМ да е.
  • 67 Guest

    27 2 Отговор
    Аман от диктатура. Понеже всички спим, включително и аз, само да питам подлежа ли на някаква глоба, ако си сложа край на живота, или на вас овцете ви трябват живи
  • 68 Driving pleasure

    29 2 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Вал":

    Няма лошо, да получаваме качествена услуга... даже е хубаво, да излязат и на светло майсторчетата... ама нали се сещаш какво ще стане тогава с цените на ремонтите... Много е хубаво да сме като в белите държави, ама някак си всички забравят, че за тия хубави неща се плаща хубаво - а пари в БГ никой не дава! В софия и още няколко големи града може и да има парици и условия за читави сервизи, ама в останалата част на България си е мизерия и беднотия и българина поддържа по статистика 20+ годишни кочини средна възраст. В какъвто и сериз да я вкараш тя пак си е гробница... това е - дайте да гледаме истината в очите! Правим компромиси и с качество и с безопасност ЗАЩОТО СМЕ ПРИНУДЕНИ!Ей това е грозната истина и докато не се реши проблема с доходите 300 закона да приемат народа пак ще си кара в режим оцеляване и ще гледа да прецаква системата - неизбежно е!
  • 69 vasik atanasova

    13 1 Отговор
    еха а така ей това е
    майко мила
    да ме глобят че си сменям гумата олеле
  • 70 azko

    16 2 Отговор
    Демек,като ме спрат ушатите да не ми търсят пожарогасител(та чак един ми вика да зема да си го презаверя при прегледа,че му изтекъл срока),щото тоооо...аз дане съм сетефициран пожарникар,кат баш пожарникаря ха ха ха..
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Хасан40

    21 2 Отговор
    И аз искам закон и ще дам процент на партийците мултимилионери в парламента . Жената работи хигиенист рецепционер в обществена тоалетна , ама до кога ще пикаят сами тези хора. Друго си е някой да те изпикае , издруса ,избърше ,издуха : Както искаш го разбирай / и да си плащаш за екстрите като на магистралата . Задължително със закон и те така ,щото държавата разбирай партиите не се месят в частен бизнес освен в застрахователен , рекетьорски за всякакви шофьори , тока и водата. Тук таме някой данъци нови,такси ,глоби и по-високи акцизи надхвърлящи в пъти стойността на продукта. Не са пропуснати и казаните за ракийка и се очаква да те задължат точно от кои магазини да си купиш доматите ,щото ....така ! Ако имаше и частни гробища ,тогава щяхте да видите кой ,къде трябва да мре. По закон .
  • 73 очаквайте скоро

    28 2 Отговор
    Който прави ремонт в къщи - 1000 лева глоба ако няма лиценз.
  • 74 vasik atanasova

    21 2 Отговор
    тези хора ни разсипаха
  • 75 ии бреее

    16 1 Отговор
    а колко ще е за мен аз си ремонтирам камиона сам
  • 76 Eeee

    23 1 Отговор
    Ще искат,как иначе ще се изплащат тези самолети, само с глоби за всичко което може да се измисли.
  • 77 Стоян

    22 1 Отговор
    А вода за чистачките само служители на ГЕРБ могат да наливат :)
  • 78 Тъп си и го знаеш

    2 33 Отговор

    До коментар #2 от "Шофера":

    Така трябва бе тъпанар, всеки си ремонтира колата с тел и рапидки после що си се пребил, то остави че може ти да умреш щот си прист като хралупа ама може да вземеш някой невинен:-)

    Коментиран от #88, #100

  • 79 Зайко Байко многознайко

    12 2 Отговор
    Скоро ГЕПИ ( герб ), ще внесе предложение за данък върху въздуха, който дишаме! Дядо ми Мъдрият Заек казваше често : " На всеки майстор се намира майстор". Нощният цензур сатрап си е заминал да почива , вече съм почти сигурен , че е с псевдоним " Хасан". Редовно, като застъпи ме блокира, защото от страх се на@ира! Истината не обича и мозъкът му се спича с гънка една по цялата дължина!
  • 80 Driving pleasure

    22 1 Отговор
    Мани смяната на гума, спира ма рагия полицай за изгорял фар и ми пише 20 кинта, аз вадя от багажника крушка да я смяня, той почва да пише втори акт за 500 - отказвам се от 500 лв и той ми спира колата от движение щото става неизправна по смисъла на закона... ай да ходат се прат изродите гейберастки
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 бай Кольо

    18 3 Отговор
    ДА бе да . Ще си оставя колата някакъв посерко да ми я ремонтира ,да ми всеме куп пари ,а и как да му имам доверие да тръгна с нея на път като ди знам какви са мейлюзи 70% от "майсторите" . Кола на майстор не съм карал никога освен за спукана гума ,а когато ми се е налагало по сложен ремонт продавам таралясника и си купувам друг за до 3000лв . и додет изкара . Много ви здраве изедници .
  • 83 Зевса

    25 1 Отговор
    Да бе! Аз съм машинен инженер по ДВГ и експлоатация и ремонт на автотракторна техника и някой ще ми каже, че не съм компетентен да си сменя накладките или макферсъна. Когато в сервизите монтьорите са машинни инженери, тогава ще си карам колата там. Аз не съм тръгнал да строя небостъргач. Правя това, което разбирам повече от един обикновен механик.

    Коментиран от #96, #114, #166

  • 84 Генчо

    4 3 Отговор
    Глупости. Зависи къде. По магистралата не може да извършваш ремонт трябва някой да те изтегли от там. После може. Закона в ЕС е един за вЯка държава член. Това е тъпа статия.
  • 85 Цоко

    17 0 Отговор
    Забравили са и по 2000 лв. глоба за всеки, който си кара сам автомобила.
  • 86 Aman ot typoygylnici😁

    9 0 Отговор
    Tova Che v parlamentta sa typi kato papudi i ne znaqt kak da si smenqt gumite ne oznachava Che i nie sme kat tqx za da se prekrivat s taq prostotiq....
  • 87 имам малък автосервиз

    3 5 Отговор
    радвам се на промените, 6 месеца гаранция,айде елате ми сега с частите от вас
  • 88 Шофера

    11 1 Отговор

    До коментар #78 от "Тъп си и го знаеш":

    Проблема е манталитета на шоферите бе момче! Всички ПТП са вследствие превишена скорост или незачитане на правилника за движени по пътищата!
  • 89 Дддддд

    6 0 Отговор
    А видяхте ли, че уреждат застрахователите? Да имало застраховка, която ще качи цените на всичко!
  • 90 разума

    15 0 Отговор
    Герберите няма да измислят нещо добро за хората.Основната им цел е да унищожат малкия човек и да остане Бойко с калинките, слагачите, подмазвачите и големите фирми , но ние ще си отидем , а с нас ще погине и държавата. Така са се заличили аварите.Дойде и нашия ред братя.
  • 91 на моята кола гумите са кръгли

    6 0 Отговор
    Какъв е законовия механизъм да ме разберат, че ремонтирам в гаража си собственета ми кола, а не чужда и да прая пари т.е. нелегален сервиз неплащащ данъци. Това законче е с цел да взимат на нас с 1000 до към 4000лв. коли пари за сервиз, щото сме сиромаси и сами се оправяме. А как ще докажат, че механика нарочно е направил гаф незная. Съдилищата дупе да им е яко.

    Коментиран от #122

  • 92 Шумов бива ли така

    12 0 Отговор
    Това нито е статия нито е новина, тъпо е като всичките ви новини.
  • 93 Жиголото -Жигули

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Dido":

    Ще ти ремонтирам там от където си излязъл и ще ти гарантирам че ще имаш полубрат с ъс сертификат от майстора без разрешително.
  • 94 вСемействотоАз

    11 1 Отговор
    В Семейството аз сам си сменям гумите на колата, други членове ходят на сервиз ... последния път се случи да открием, че 2 болта на една и съща гума ги няма въобще. А отделно при самата смяна сме хващали, че има незавити гуми въобще. Като цяло човек трябва да разчита на себе си повече, отколкото да разчита, че някой неук, който прави 100 коли на ден, ще седне да му проверява всяка гума по 2 пъти за да е сигурен. Та дотук с историите от действителността.
  • 95 33556677

    8 0 Отговор
    Аз съм ел.техник с 30години стаж и ме изпитват всяка година за защита на квалификационна група,и носиш отговорност.Да вземат и тия по сервизите,самоуки и събирани от улицата,да ги вкарат в ред.Които не става да си търси друга работа,а не да троши на хората колите.Това за гаранцията еправилно.Който е извършил ремонта непрофесионално,персонално глоба за него и за сервиза да видим няма ли да се научат да работят качествено.Става въпрос за живота и здравето на хората в колите.При толкова много сервизи откъде толкова специалисти?Учат се като чираци едно време и след година голям майстор и той.Чирака се е учил с години и след изпит пред майсторите му се разрешава да работи сам.Едно време имаше училище за всяка професия,сега на който каквото му скимне това прави.Но с тези диви господари в BG не остана не подивял,това е целта.
  • 96 До инженера

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Зевса":

    И аз съм инженер, ама, като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на доктор ;) (виц от началото на 90-те, когато следвах; от тогава образованието не е процъфтяло...)

    Коментиран от #142

  • 97 Преди да пишете

    2 12 Отговор
    Преди да ръсите мозъка, дето го нямате, прочетете законопроекта, публикуван на страницата на министерстото на транспорта. Ама, то за това се иска мозък, де.
  • 98 Западните Балкани

    14 1 Отговор
    Поредно безумие на Борисов и шайка. Верно, че е на някой чиновник в МВР или на друго място, но Борисов е виновен за калинките в администрацията. Вместо да търсят под вола теле, да изкарат полицаите да си вършат работата или да закрият МВР.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Някой

    11 0 Отговор

    До коментар #78 от "Тъп си и го знаеш":

    Явно ти си тъп. Техническият преглед за какво е? А и ти сигурно имаш информация, че стават много катастрофи от некачествени ремонти с рапидки и тел?
  • 101 НА ГЕРБЕРАСТИТЕ У ПУТКАТА

    18 0 Отговор
    АЙДЕ ПРОБВАЙТЕ ДА МЕ ГЛОБИТЕ ЗА РЕМОНТ НА КОЛАТА МИ, МАМИЧКАТА ВИ МРЪСНА ГЕРБЕРАСТКА! НЯКОЙ ЩЕ ИЗЯДЕ ДИНАМОМЕТРИЧЕН КЛЮЧ В КРАТУНАТА, А ПАРИ ОТ МЕН ЗА ТАКАВА ГЛОБА НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ НИКОГА! АМА НАИСТИНА НИКОГА! ПРОСТО ЩЕ СПРА ДА СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ, МАМИЧКАТА ВИ МРЪСНА!
  • 102 Краси

    9 0 Отговор
    Значи така, а? Ми правилно, нали държавата, се издържа от данъци и глоби. Иначе тия лекета дето са горе ще ядат гевреци с по-големи дупки... Донякъде са прави, защото наистина този отрасъл на икономиката трябва да се урегулира донякъде, защото един друг отрасъл със свинското си заминава и те трябва отнякъде другаде да взимат пари...
  • 103 Отвертка ... за проверка

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бай":

    И някой ман*@ф да го издебне докато вади резервната гума ... да види и тиквата радост в тоя живот ... явно е забравил
  • 104 про

    8 0 Отговор
    Частите предлагани у нас са фалшиви или 2-3 качество.Гаранция от 6 месеца е абсурд!На запад,фирмените сервизи дават три месеца гаранция,а у нас при скапани горива ,разбити пътища и фалшиви части-двойно повече!
  • 105 Слави Славов

    17 3 Отговор
    И сега стана ли ясно на 80 те процента какво значи демокрация?!В сравнение с демокрацията,социализма е като рай,който изтървахме и сега е само началото на тази така наречена демокрация,а до къде ще ни докарат по-нататък,не е ясно и няма да има кой да каже,защото който не пукне,като преяде демокрация,ще е избягал някъде другаде без обратен билет за прокълнатата територия,наречена България/а би трябвало да е Цигания/!Или не е така?
  • 106 ДАЙТЕ ЛИНК

    14 0 Отговор
    ДАЙТЕ ЛИНК КЪДЕ ТАЯ ГЕРБЕРАСТКА ИДИОТИЯ Е КАЧЕНА ЗА ОБСЪЖДАНЕ, ДА ВЛЯЗА ДА ГИ НАСЕРА ГЕРБЕРАСТИТЕ МАЛОУМНИ! С прасетата виждат ли герберасопитеците какво гражданско неподчинение се заформя! Я сега да си помислят ако тая простотия я приемат, колко шутове ще отнесат слугите им, опитващи се да наложат герберастката простотия! Глоба ли, я вземи тая щанга! А колко процента надолу ще се смъкнат на следващи избори! Те и деформаторския блок само глоби за шофьорите им бяха в главите, и после гледаха парламента само отвън!

    Коментиран от #127

  • 107 Шофьор

    7 0 Отговор
    A вносителите няма сами да си е.ат жените! Нямат лиценз!
  • 108 Yavuz

    16 0 Отговор
    В Германия има забрана за ремонт на колата на улицата, но има помещения оборудвани където сам може да си ремонтираш колата срещу заплащане 10-15 Евро на час.
  • 109 Живко

    8 0 Отговор
    Барни Ръбъл ли го е писал закона ? Той е юридически идиот -това е извън съмнение.
  • 110 Ооо не

    10 0 Отговор

    До коментар #46 от "Спрете":

    Умнико дефинирай понятието " стара кола"
    По - добре да забранят на такива като тебе да ръсят глупости. У парламента ще паснеш идеално и ще се слееш с тълпата. Там са все умници като тебе.
  • 111 gost

    12 0 Отговор
    изпечеш ли си кебапче сам глоба
  • 112 gosttt

    12 0 Отговор
    Купих си нови гуми с гаранция, смениха ги в сервиз, гаранцията е 2 години, на третия месец балон без следи от вън или от вътре от удар, след 1 месец експертиза гаранция няма. Е защо да си сменя дори и гумата в сервиз пак дори и да е лицензиран.

    Смяна да съединител в сервиз в следствие на което колата прекъсва и не държи обороти спрях на пътя и установих че е откачена букса около дросела.
    Е как да ползвам сервиз.
  • 113 Nona

    8 1 Отговор
    Сигурно ще искат и да гласуваме за тях!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 ЛИНЧ Е СПАСЕНИЕТО

    15 1 Отговор
    ЛИНЧУВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ И МУТРИ Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА НАРОДА НИ. ТРЯБВА ПРОСТО ДА ОПРЕДЕЛИМ ДАТАТА,КОГАТО ДА БЛОКИРАМЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. И ВСЯКО ДЕТЕ И ВСЯКА БАБА ДА ХВЪРЛЯ КАМЪНИ ПО ТЯХ. И ПО МУТРИТЕ СЪС КОЛИТЕ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. ТОГАВА НЯМА МУТРАТА ДА СЛЕЗЕ ОТ ДЖИПА И ДА ПРЕБИВА ПРЕД СТОТИЦИ ПОГЛЕДНИ БЕЗ НИТО ЕДИН ДА ПОСМЕЕ ДА СВИДЕТЕЛСТВА,А КОГАТО СЛЕЗЕ ОТ ДЖИПА ВСЕКИ ЕДИН ГРАЖДАНИН ДА ХВЪРЛЯ КАМЪНИ ПО НЕГО. ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА Е МУТРА. ТИИНЕЙДЖЪРИТЕ НЯМА ДА ИСКАТ ДА СА МУТРИ А НОРМАЛНИ ХОРА!
  • 116 дайте линк

    10 0 Отговор
    Дайте линк, и да влизаме да напишем на герберастията нашето мнение за поредната идиотия която пробутват! Така да си пишем и псуваме тук, не е най-смисленото! Трябва да ги псуваме на страницата за обществено обсъждане,там е мястото да разберат мнението ни!

    Коментиран от #128, #152

  • 117 Limited edition

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "ВЪЗРАСТЕН":

    бе сички сте били големи майстори на жигули и москвичи преди 40г.ама са една крушка не можете да си смените по скрапа на европа които сте си купили.....
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "майстора":

    ,и по точно в гербепедртасткиъе сервизи
  • 120 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "майстора":

    ,и по точно в гербепедртасткиъе сервизи
  • 121 да попитам

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "serjant":

    това можеш ли да го напишеш пак ама на български?
  • 122 много лесно

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "на моята кола гумите са кръгли":

    как ще докажеш,че колата е твоя,след като се води на друг при една проверка?А проверка ще има,не се съмнявай,защото ще те предаде първия недоволен от ЦЕНАТА клиент
  • 123 ДЖОТО

    5 0 Отговор
    А който чука на някой от ГЕРБ жената,ще имали бонус за добра работа?
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Швейк

    8 0 Отговор
    предлагам на измислителите на суперзакона да се забранят аптечките в колите им, щото като ги целуне един мотор с надрусан моторист и са ранени да нямат право да се самообслужат и спасяват, да лежат и да чакат да дойде доктора, пък то дал Господ живот и здраве, никакви превръзки, иначе 500лв глоба да отнасят и кръвта тече ли тече...
  • 126 Sehr Flow

    4 0 Отговор
    Глупост. Глупост. глупост. А кога ще проверяват дали тези сервизни работници са компетентни за тази дейност. Да ли рабодателят им плаща осигорофки. Побъркана
    Държава
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 399

    7 0 Отговор
    Всеки ден идиотски идеи! Това показва какви хора управляват държавата. Защо тормозите народа ежедневно бе, ненормалници?
  • 130 Един

    6 0 Отговор
    А като си правя САМ децата - пак ли ще има глоба !?

    Коментиран от #137

  • 131 Стоянов

    4 0 Отговор
    Тия съвсем изплискаха ведрото!
  • 132 Bently

    6 0 Отговор
    Е,те тука Боце много ще сгреши !Ще бъде свален с преврат и бой !
  • 133 аааа

    3 0 Отговор
    каква експертиза имат хората преди да станат кметове , депутати? какъв курс за кметове имаха ? кой води тия курсове?........
  • 134 ДЕБИЛИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СПАСЯВАЙТЕ СЕ

    6 1 Отговор
    Е*ти и даржавата! ЗАБРАНИ, САНКЦИИ, ГЛОБИ......
    П.М. УМАЖАЕМИ ДОМУЗ ДЕПУТАТИ.
    Навярно ви е хванала африканската чума и е време да се самозагробите с делата си.
    Трябва първо да създадеш на тоя народ нормално съществуване , за да можеш после да изискваш от тях.
    Когато биеш камбаната и гледаш от високо си ОК. Но когато си долу и я слушаш се чувстваш като всички - ОТВРАТИТЕЛНО И БЕЗРАЗЛИЧНО!
    *Преди време имаше и глоба И ЗАБРАНА за тези дето бъркат по кофите с боклука.
    *Имаше и ЗАБРАНА да се карат колите със затъмнени стъкла.
    *Имаше и ЗАБРАНА водачите по време на движение да не говорят по моб. телефони.
    *Имаше ЗАБРАНА водачите да носят предпазни колани и светнати дневни светлини на МПС-то.
    Дори и в костюми на Армани, бухалките от 90-те си остават бухалки.
  • 135 гост

    4 0 Отговор
    Тея съвсем изперкаха.... идиоти.
    То бива прости хора ама такова нещо откъде се е пръкнало.

    Коментиран от #141

  • 136 MOMO

    2 0 Отговор
    По добре викай Майстор.
  • 137 MOMO

    2 0 Отговор

    До коментар #130 от "Един":

    По добре викай Майстор
  • 138 _he_

    2 1 Отговор
    И защо коментирате сурови и недомислени работи, поднесени от журналисти и обикновени писачи на сайтове с единствената цел сензация и четаемост? Най-напред в закона съвсем логично е записано, че всеки е длъжен да поддържа автомобила си в изправност и добро състояние. Едното НЕ кореспондира с другото. Значи ще го изчистят.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Васил

    5 0 Отговор
    Даже и Щатите пред къщата можеш да си ремонтираш автомобила а в свинска България не може

    Коментиран от #143

  • 141 Рангел

    4 0 Отговор

    До коментар #135 от "гост":

    Бивши партиици и от партията майка или техни наследници баце, едни Евро фондове останаха и вече не им стигат
  • 142 нервен ( разбивача на тролове )

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "До инженера":

    Този виц го имаше когато аз бях ученик/студент (70-те години на миналия век) и тогава образованието се въртеше около носенето на кокошки ,агнета и какво ли още не от порядъка на респром акорд 104
  • 143 нервен ( разбивача на тролове )

    0 1 Отговор

    До коментар #140 от "Васил":

    Да обаче в Швейцария не можеш
  • 144 Факт

    4 0 Отговор
    Коя депутатка ще ми смени капута!?

    Коментиран от #151

  • 145 876 так

    4 0 Отговор
    Аз, моите си ги ремонтирам сам. Ще продължавам докато си искам, само към изнесения инструмент ще добавя и един торсион от пежо 405 имам.
  • 146 filo

    0 3 Отговор
    Аман от лаладжии. Никой никого няма да глобява за смяна на гуми. Престанете да плямпате врели некипели.
  • 147 волен сидеров

    2 1 Отговор
    транспортното министерство може да го лапа..вица
  • 148 Грую

    3 0 Отговор
    Къде да се регистрирам за да си ремонтирам собствената бричка?
  • 149 ттт

    2 0 Отговор
    ...смех, смех смех ..
  • 150 Чичо АДИ

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "скаф":

    Мооогааттт .Смяна на бушон у дома 1000 лв глоба,смяна на крушката в кенефа 700 ,ще тропаш на тъмно !!
  • 151 Чичо АДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "Факт":

    Лицензирана !!
  • 152 ето линк

    0 2 Отговор

    До коментар #116 от "дайте линк":

    В проекта за закон има Чл. 94 и 98 където глобата е 500 лева, но никъде не е казано, че не може да си смениш гумата на пътя.
    https://www.mtitc.government.bg/sites/default/files/zpps_19.07.2019_-_za_oo.docx
  • 153 Bubbles

    7 0 Отговор
    Глоба 5000лв. за всеки който сам си бърше задника...
  • 154 Димов

    4 0 Отговор
    Глоба и за лекар, който се лекува сам. И за готвач, който си готви у тях. И за родител, който няма педагогическо образование, а си възпитава децата.
  • 155 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "скаф":

    Бас фащаме ли?
  • 156 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ВЪЗРАСТЕН":

    Не е важно да се направи ремонта от знаещ, можещ и кадърен човек. Важно е да се направи от нечий човек ;)
  • 157 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Кой68":

    Явно с такива закончета, някой иска да обслужва интересите на големите сервизи. При подобни изисквания за 6 месеца гаранция, никой малък сервиз няма да оцелее. Представи си какво ще стане, ако собственик на голяма верига сервизи реши да спонсорира партия на изборите. После, тая партия почва да му прокарва закончета, с които да му докарва клиенти. Това е узаконена мафия!!!
  • 158 Емил Рангелов

    4 0 Отговор
    Никой не може да ме закара в сервиз ,при положение ,че имам над 10 години като автомеханик и рециклиране на купета и шасита,плюс автомонтьорство в дипломата!2 ръти заради липса на време съм карал в сервиз и двата пъти си доработвах нещата.Толкова си могат и големите прехвалени сервизи,за измамите им няма да коментирам,бил съм в бранша и знам!Ако искат да ги заринеме пред парламента с коли ,да продължават със скапаните си недоклатени наредби и закони!Вдигаме се с колите из градовете ,зарезваме ги по улиците заключени и да си събират изкендзания закон!Никъде по света не е забранено да си правиш колата ,ако разбираш,но това се личи при всеки технически преглед ,дали можеш или не можеш да работиш,но ГТП тата не са като тука,гледа се всичкж ,дори с едно мъничкж чукче за изгнили ламарини,от едната страна е с магнит,магнит на ръжда и на китосано не лови почти нищо!Поредната законова дрисня,като с вредните храни и кво ли не още!
  • 159 Карузо

    1 4 Отговор
    Тук на аборигените такива закони не им трябват те искат да си правят основните ремонти пред блоковете,да чипосват 20 годишните избушени дизели,да махнат всички катализатори и филтри да им е евтино и да се издушат взаимно
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Да го духат

    3 0 Отговор
    500 лева на аспирин да ги изпиват
    всеки ден..
  • 163 ТОВА Е ПРАВОВИЯ РЕД

    4 0 Отговор
    Ще се узакони всичко най-несправедливо и най-незаконно . Щом трябва да падат пари за съдиите - ще бъде така ! ! ! Иначе от къде доходи ? ?
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Мая

    0 1 Отговор
    Може ли да попитам нещо: Защо вярвате на фалшиви новини? ☺
  • 166 минаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Зевса":

    И аз също. Като бях 1 курс във ВМЕИ Варна обаче видях пред Машинния ф-тет колежка 5 курс, също ДВГ, която за една бройка да си долее антифриз в двигателя на колата, понеже и светнал индикаторът на охлаждащата течност. А познавам монтьори, на които не мога да им стъпя на малкия пръст, що се отнася до т.нар. гайкаджийство. За теб не знам. Та така...
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Крум

    1 0 Отговор
    За лобиране-смърт!
  • 170 Електро

    3 0 Отговор
    500лв.глоба ако си смениш крушката на плуфона в купето. Само така,машала. И ние хляб ядем. Идваш при мен и 100 за да ти сменя тази крушка която струва 1 лв. Ако не искаш 500 лв. глоба.
  • 171 Просто така

    4 0 Отговор
    Това са нашите малоумни уравници неразбраха ли че ни обраха вече няма накъде повече изроди нагли.На когото му се отдава естествено че вместо да дава пари за неща които може сам да оправи пари няма да даде разберете го
  • 172 Просто така

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Dido":

    Ти май си за основен ремонт на главата ама може вече да е късно
  • 173 xdm

    4 0 Отговор
    Идеята зад закона по принцип е добра и много правилна, но както винаги, нашите некадърници, по образование фризьори и агрономи, са написали текст, който носи коренно различен смисъл и има съвсем различни последствия от плануваните. Юристи продават зарзават, а зарзаватчии пишат правни текстове - цялата ни е такава.
  • 174 злобар

    1 0 Отговор
    Бате Бойчо е голема работа бравос така трябва . Сега следва да се седне и нагласи закон за секс да се носи и жената на "специалист" иначе глоба !
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 мара шамара

    0 0 Отговор
    модераст ще премахне коментар ми, ако го напиша :) така че моля - представяйте си го.
  • 177 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Според този "анти - закон"/ако го прогласуват и влезе във сила/трябва да се ликвидират всички магазини за продажба на резервни части на частни лица !!! Вярвам,търговците ще останат възхитени, от едно такова "мъдро" законодателство ! И тука вече законотворците ще трябва да запишат имената си със златни букви в Книгата на глупостта. Да оставим това, че ще "нагазят боси в копривата" !! Обикновеният гражданин могат да го мачкат, както си искат. НО, търговците винаги са били "царските хора", които осезателно пълнят хазната. Че са малоумници нашите парламентаристи, вече е ясно. Не вярвам да си бръкнат в "собствения джоб" !!!
  • 178 Здравомислещ

    1 0 Отговор
    Казуса е следният: Ако искаш да имаш сигурно превозно средство, та дори и гаранционно, не отиваш в сервиз!
  • 179 Груьо

    2 0 Отговор
    Малоумници!!! . Ще ми кажат кой ще ми прави колата или ще ми влезнат в гаража...Айде Fuck off !
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Moby

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бачо Киро":

    Да ама монетата има и друга страна ако си мислиш, че разбираш от ремонти на коли и си я правиш сам, а се окаже че не е така с 140 на магистралата. Какво правим? Това, е че е твоята кола не означава, че не носиш отговорност за околните. Не си я караш само в двора. Това идеята на този закон според мен. Друг е въпросът как е написан. Иначе в момента хала е както да си "лекуваме" с бг ама, а не при доктор и изследвания.
  • 182 Гост

    0 0 Отговор
    Докато е Герб на власт нищо чудно не се и съмнявам гласувайте пак за тях и така държавата лека полека ще изчезне.
  • 183 Оня

    1 0 Отговор
    Абе чеда, я си купете по една каручка със магаренце за бедните, за баровците кон, за средната класа катър що се мъчите със тия брички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове