Last news in Fakti

10 Септември, 2019 15:33, обновена 10 Септември, 2019 15:45 4 685 187

Обвиниха Николай Малинов в шпионаж, Решетников със забрана за влизане в България

  • николай малинов-
  • шпионаж-
  • решетников-
  • леонид решетников

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев дадоха подробности около разследването

Обвиниха Николай Малинов в шпионаж, Решетников със забрана за влизане в България - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е обвинен в шпионаж, а генерал Леонид Решетников е със забрана за влизане в България за десет години, наложена от ДАНС. Това стана ясно по време на изявление на главния прокурор Сотир Цацаров в сградата на МВР по повод разследването за шпионаж, станало известно вчера.

Малинов е с наложена парична гаранция от 50 хил. лв. и е със забрана да напуска страната.

"Чуждите организации, за които твърдим и сме събрали доказателства, че се е поставял в услуга са със седалище в Руската Федерация. Организациите са две - Общество "Двуглав орел" и Руски институт за стратегически изследвания".

Според зам.-главният прокурор Иван Гешев Малинов е работил в полза на двете организации близо девет години, като само в последните три се е срещал близо 30 пъти с директора на Руския институт за стратегически изследвания Решетников и с бизнесмена Константин Малофеев.

При обиските от последните дни са намерени редица документи, от които е станало ясно, че Малинов е изпълнявал задачи, за които е било плащано - на него и на фирмите му. Освен да предоставя информация за политическата обстановка в България и на Балканите, Малинов получавал пари и за да организира съответни мероприятия, както и за създаване на политическа партия, която да работи за промяна на геополитическите интереси на България. Трябвало да бъде създаден и аналитичен център и да бъдат придобити телевизионните канали от бившата група на ТВ7.

При обиските разследващите са намерили докладна записка изготвена от Малинов, която е била написана на руски език и в която той описвал необходимостта от геостратегическа преоринетация на България към Русия, както и какви мерки трябва да бъдат взети за тази цел. Тя била относно "необходимата геополитическа преориентация на България или това, което ние наричаме проект "България".

В документа било описано още, че геополитическа преориентация на България трябвало да се случи на основаната на православието, славянската култура и традиции. Усилията трябвало да се насочат в пет основни направления - дейност на НПО сектора, създаване и поддържане на интернет сайтове, създаване на собствен телевизионен канал, аналитичен център и създаване на партия.

При обиските са открити още документи, в които се намеква и за прехвърляне на дялове на "Виваком", говори се и за руската банка ВТБ. Имало данни и за това, че интерес представляват и цели в селското стопанство.

Разследването по случая започнало, след като била разбита схема за пране на пари и в последствие ДАНС започнала проверка по линия на финансовото разузнаване. От данните станало ясно, че отношение по казуса има и банкера Цветан Василев, както и фалиралата вече банка КТБ.
Така например от януари до март 2015 г. са били договаряни сделки за прехвърляне на активи на "Виваком" и действия с военните заводи "Дунарит" и "Авионамс".

В свои записки Малинов написал, че сделката с телевизионните канали не могла да бъде осъществена, тъй като в деня, в който трябвало да бъде подписан договорът, в сградата се появили ЧСИ и полицаи. Впоследствие СЕМ отказал лиценз на нов телевизионен канал.

Освен името на Цветан Василев в разследването излязло и това на Емилиян Гебрев, отново покрай коментираните сделки във военната индустрия. Според Гешев на срещите си в Русия Малинов се е виждал и с Решетников, и с Малофеев - именно от тях той получавал задачи, пари за изпълнението им и се отчитал за извършената дейност до момента. Част от парите идвали от кипърска фирма на Малофеев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГГГ

    64 15 Отговор
    Аууу,шпицкомандите се събудиха,браво!
  • 2 ???

    49 15 Отговор
    Някой пак ще ходи да лиже задници.
  • 3 Амии

    99 20 Отговор
    За Сорос кога забрана?

    Коментиран от #169

  • 4 Яжо Секвоев

    76 21 Отговор
    Мутро милиционерщина Нагледно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    54 71 Отговор
    За сетен път се доказва, че за русофилите съществува единствено руският национален интерес. те са готови да закопаят и унищожат майка България само и само да възтържествува Русия. няма по-големи национални предатели и българофоби от русофилите!
  • 7 778

    46 39 Отговор
    То и Волен Сидеров трябва са бъде затворен за същото и телевизия Алфа трябва да се спре по същата причина. Колко интервюта и срещи имаше по тази телевизия с Решението .... Алфа си е направо канал за руска пропаганда!
  • 8 Яжо Секвоев

    73 31 Отговор
    После Комунистите правели чистки. Хаххаха тиквата на връх 9 септември си показа, че е Идиот. И то от страх.
  • 9 куку руку ку

    86 14 Отговор
    А "америка за България" кога ще се сдобият с обвинение по член 103 от НК? А Доган за даването на списъка с 1200 български агенти на турците?

    Коментиран от #181

  • 10 Истината

    21 37 Отговор
    Навремето руските агенти биваха съдени , осъждани и присъдите привеждани в действие! Сега сме демократична европейска държава и я караме по-меко!
  • 11 опалкерамика

    31 42 Отговор
    какво стана бре, гаспада? Май ще спре кранчето с рубълътъ и ще почнат да ви пращат призовки за насаждане на омраза срещу България в полза на стожера на предателството ви - раша.

    Всички много ви се смеем и както винаги ви подиграваме без спирка :)
  • 12 Русороб

    19 32 Отговор
    Де що руско е в затвора и разстрел, жалко че всичко е само предизборно, искат да се изявят като десни а боко тиквата е лев бек на ГРУ.
  • 13 България ЕС Нато

    35 29 Отговор
    В ИМЕТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И ХИЛЯДИТЕ ГЕРОИ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ НА РОДИНАТА ПРЕДАТЕЛИТЕ ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ И ШПИОНИТЕ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ
  • 14 ами

    54 19 Отговор
    Ами тези които работят за Америка за България,Отворено общество и много други,тях кога? Или те работят за благото на народа,а Америка само им плаща...нищо повече.Там няма шпионаж никакъв:))

    Коментиран от #43

  • 15 666®

    51 22 Отговор
    Предоставял информация за политическата обстановка в страната и това е шпионаж? Луди ли сте? От няколко седмици се опитват сериозно да ни сдъвчат с Русия. Герб осъзна, че губи почва под краката си и се опитва за последно да очерни България и да я провали икономически и политически. Накратко - да я загроби. Ами....успяват.
  • 16 Яжо Секвоев

    37 17 Отговор
    Абе Кви руски шпиони? Кой ще се занимава с подлоги на краварите? Хахаххах
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Borislav Popov 😎

    12 30 Отговор
    Уважаеми сънародници! Аз страдам от няколко години - диагностицирано от неизлечима болест! Русофрения, която отключва в мен Лингвинална диария!В напреднала фаза! Но когато си пия хапчетата редовно 3х на ден, съм нормален! Ще ме извините, ако отвреме на време говоря и пиша грозни неща! Искренно се извинявам за неудобството, което ви причинявана! В сърцето ми лежи Русия и братският руски народ! Слава на България и на Русия!

    Коментиран от #22

  • 19 ???

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Да не си беквокала на тримата шишковци?

    Коментиран от #46

  • 20 Монгола

    41 14 Отговор
    Само трябва да прочетеш нувините и ти става ясно със Гео политическата обстановка в България. А относно преориентацуята към Русия това си е лично негово мнение което съвпада и с мнението на милиони българи! Вече мнение ли ще ни налагат държавните служби? А НПОто на Сорос какви са ако не да налагат мнение със сайтове и платени подлоги!

    Коментиран от #21, #183

  • 21 Само питам

    17 23 Отговор

    До коментар #20 от "Монгола":

    Монгол ти можеш ли да намериш 50 000 лева или ще гниеш зад решетките заради Решетников и рассия?

    Коментиран от #25, #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хорацио

    36 15 Отговор
    ОТ ТИЯ,, ОБВИНЕНИЯ" НИТО ЕДНО НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ В СЪДА! По тая логика трябва да обвинят няколко милиона граждани на Република България!! Това че го е написал и споделя с някой вижданията си не го прави винивен! Върнаха ни 1923г.!!!

    Коментиран от #59

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Монгола

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "Само питам":

    И повече ще намеря ако се наложи!

    Коментиран от #31

  • 27 Българин

    21 31 Отговор
    Хубавото е , че България намери съпротивителни сили да се изправи срещу руската хибридна война и русофилската зараза! Русофил е синоним на национален предател!

    Коментиран от #34

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Комуниста

    27 15 Отговор
    Това че 5 подлоги са казали по TV че социализма е бил вреден за България не го прави вреден! Икономическата статистика от Социализма и тази след 1989г.го доказват! България 1989г дължи 8 милиарда $ сега външния дълг е 35 милиарда $ а да ме обвини някой че прокарвам пропаганда!!!!

    Коментиран от #40

  • 31 Само питам

    11 14 Отговор

    До коментар #26 от "Монгола":

    А със сърцето как си? Страдаш ли от някакви заболявания? на товите години не е добре да бъдеш в кауша!
  • 32 Влад

    15 25 Отговор
    Е, откриха Америка. Сега ли разбраха, че червените боклуци използват русофилите и комунистите за собствени цели. Така ни работеха да не влезем в ЕС, така ни работеха да не станем членове на НАТО. Така ни работиха техен агент да стане президент. Червени пари са текли от векове за купуване на предатели. Комунистите са си предатели по дефаулт в полза на червената кочина. Клуб "Русофили" си е чист параван за легални действия срещу България и в полза на РФ. Оня лилипут Сидеров също си събира пари за гаранция. Едип, че е депутат. Отдавна да са го пуснали за разследване. И няма нищо нередно службите да си вършат работата. За това са създадени. Част от парите отиват и за тролове в сайтове като този. Усетите ли, че някой се опитва да създава настроения срещу държавата, държавните органи и политика - да знаете, той е рубладжия. Това значи предател, който получава пари от чужда, вражеска държава.
  • 33 Факт

    23 10 Отговор
    Това ако е шпионаж, какво ли е управлението на ГЕРБ!?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мисля

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "Франке":

    че това е само началото!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хрусчов

    12 16 Отговор

    До коментар #30 от "Комуниста":

    Зелен си като тиквичка. Кой правеше преди статистиката, за да изкара социализма по-добър от капитализма. Какво, кое предприятие, което са построили у нас ватенките е било ефективно ? Кое ? Кремиковци - дето на втората година се разбра, че няма желязна руда в района и тръгнаха влаковете от СССР с отливките само и само да трови София. Предприятията в Перник - пълни технологични боклуци. Общо взето не пиши за неща, които не познаваш червена гнидо.

    Коментиран от #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 аман

    15 23 Отговор

    До коментар #14 от "ами":

    Колко време ви е необходимо на вас ушанките, за да асимилирате простичките факти: САЩ, НАТО и ЕС са ни равноправни съюзници и сме част от обща отбранителна система. "Америка за България" има сайт, в който е описала на кого и за какво дава пари до стотинката. Докато руските шпиони се занимават с подривна дейност, корупция пране на пари и саботажи на официалната държавна власт и нейните стратегически съюзи. И ако САЩ, ЕС и НАТО имат влияние в България, то е ясно регламентирано в договорите за членство и партньорство и няма нужда да е подмолно и задкулисно, защото сме едно семейство.

    Коментиран от #174

  • 44 Фридман

    20 10 Отговор
    Мен никой не ме е питал дали искам да съм част от ЕС или НАТО нито референдум е имало нито нищо това го реши едно доста спорно правителство. А тия къде взимат пари от 90те насам от НПО "Америка за България,, и,, Отворено Общество "разни журналистчета и,, интелектоалци" кога ще ги придърпат и тех?

    Коментиран от #51, #53, #54, #177

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Алфа Вълкът

    14 8 Отговор
    Какво става в тая държава? Ние почнахме да се взимаме в ръце? Браво Бойко, браво Цаца, браво Гешев!

    Коментиран от #55

  • 49 Комуниста

    12 13 Отговор

    До коментар #40 от "Хрусчов":

    Трай си бе неграмотник!!! Комбината Кремиковци най големия на Балканите работи до преди 10 години и го ограбваха на 5 пъти щото,, беше на загужа"! Я да видим дали другарите от Германия ще дигнат завода на Фолксваген в България, малко ме съмнява! Коя голяма фирма е в България Лидъл и Била ли? Що Лидъл България продава по скъпо от Лидъл Германия? Европа на 2 скорости обаче човека бил шпионин щото си водил статистика!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 аман

    12 9 Отговор

    До коментар #44 от "Фридман":

    Теб са те питали на изборите за парламента, който е назначил това правителство. Ако нещо се чувстваш пренебрегнат, правиш партия, печелиш избори, назначаваш правителство и късаш с НАТО И ЕС. Това е законният начин.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 az#ЛибераленКрах

    16 8 Отговор
    Най-вероятно ставаме свидетели на поредната акция на Британския проект Integrity Initiative като опит за налагане на глобална цензура.
    Както е известно, в края на ноември 2018 хакерската мрежа Anonymous публикува редица материали, свързани с британския проект Integrity Initiative ("Инициатива за честност"). Според активистите на мрежата, проектът е една от "скритите структури на британския специални служби, каквито те създават не само в ЕС".

    Ето защо, от Anonymous настояват правителството на Великобритания да направи публични тези аспекти на своята дейност, заплашвайки, че ако не го стори, ще публикуват нов пакет от тайни документи.

    Официално, стартиралият през 2015 проект Integrity Initiative се финансира от британското правителство и цели да стимулира "борбата срещу руската пропагандна и информационни атака", чрез формирането на мрежа от добре осведомени активисти от политическата, военната, академичната и експертната сфери в различни държави, включително в Германия, Франция, Сърбия и България.

    Спомняте ли си, каква дандания се вдигна в случая с парите от венецуелските банки?
    Е, какво се оказа от герб викаха като аслани, а накрая подвиха опашки като н*срани....

    От същата схема е този цирк!
    Според хакерите от Anonymous, проектът позволява на неговите инициатори да се намесват във вътрешните работи на други държави, включително членки на Европейския съюз!
  • 59 Алфа Вълкът

    10 12 Отговор

    До коментар #24 от "Хорацио":

    Щом шпионаж няма съд, направо прангите и в дрънголника! Тия докато ги осъдят, внуците им ще се оженят!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Джон Уик

    20 9 Отговор
    СЕГА НЕ РАЗБРАХ КАКВО ТОЧНО Е ПРЕДАВАЛ НА РУСНАЦИТЕ ЗА ГЕО ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА В БГ??? ЛЪГАЛ ГИ Е ЗА НЕЩО ИЛИ Е КАЗВАЛ ИСТИНАТА! ДА НЯМА НЯКАЙВА НОВА СТУДЕНА ВОЙНА И НИЕ ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ? УТРЕ ЩЕ ЗАБРАНЯТ ДА ХОДИМ В РУСИЯ ЩОТО ТАКА Е РЕШИЛ БАЙ СОРОС!!! НЕЩО ТАЙНО ЛИ СЕ СЛУЧВА С ГЕО ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ПЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПОДЕЛЯ. АКО РУСИЯ НИ Е ВРАГ ЗАЩО БУЛГАРГАЗ ПРОДЪЛЖАВА ДА КУПУВА РУСКИ ГАЗ?

    Коментиран от #75

  • 64 Уди Кълвача

    16 8 Отговор

    До коментар #54 от "Истината":

    Трай си бе соросоиден боклук, що решихте че България е ваша?

    Коментиран от #100

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Двулично

    16 9 Отговор
    Само не става ясно какво точно е шпионирал, тези които обвиняват знаят ли какво означава тази дума. Всичката информация с която е работил е обществено достъпна, той просто е действал спрямо убежденията си как трябва да бъдат нещата. Когато аналогични неща се правят, но с друга ориентировка, на никой май не му хрумва да хвърля обвинения в шпионаж.
  • 67 Гост

    10 15 Отговор
    Само така всички русофили по пандизите и към родината им русия
  • 68 БСП ДПС Евророма

    9 12 Отговор
    Както се и очакваше - ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тръмп

    10 17 Отговор
    Русофилите и руснаците са Българофоби!!!:):):)

    Коментиран от #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Тръмп

    9 14 Отговор
    СССР пороби Балканския полуостров и раздели братските народи!!!:):):)
  • 73 Шаолина

    4 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хитрев":

    То в България какви са сити!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Тръмп

    8 10 Отговор
    Балканци,изгонете Съветските шпиони и да живеем мирно!!!:):):)
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Морфей

    17 10 Отговор

    До коментар #70 от "Тръмп":

    По гнусно нещо български соросоид няма! България е 115 по свобода на словото с този акт ще стане 150!

    Коментиран от #98

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Тръмп

    11 14 Отговор
    СССР и Путин са враг номер едно за Балканците и трябва да им дадем Исторически Урок!!!:):):)

    Коментиран от #150

  • 81 Behemoth

    12 9 Отговор
    Това е работа на САЩ....
  • 82 Умно село

    20 6 Отговор
    Както е тръгнало ще се върнем пак под турско.
    Един референдум и от България ще остане само София.
    Както са я подкарали завалиите се задава НОВА ДИКТАТУРА- МОДЕРНА, НО ДИКТАТУРА!
    То и големите тайни, които има България.
    Като пр***еш на Кулата, във Варна знаят какво си ял.
    Те оголиха досиетата на 5 000 000 българи и НИЩО!
    Обраха спестяванията на хората и НИЩО!
    Скапаха образованието и НИЩО!
    Медицината също.
    Като в оная приказка:
    Болен здрав носи.
    Ще си хрантутим кърлежите, за да ни смучат!
    ДЪРЖАВА БУХАЛКА!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тръмп

    11 12 Отговор
    Браво на Прокуратурата,Съветските Маски паднаха в коша на Историята!!!:):):)

    Коментиран от #87

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Тръмп

    13 16 Отговор
    Никога повече Съветско Робство на Балканите и в Европа!!!:):):)
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Монгола

    15 12 Отговор
    КОЙ РЕШАВА ЧЕ ТОВА Е ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА? В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА ТУРСКА ПАРТИЯ ДПС НО НЕ И РУСОФИЛСКА!

    Коментиран от #94, #99

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Тръмп

    5 5 Отговор
    Член 105 от НПК е най-важния Член за Свободата и Независимостта!!!:):):)

    Коментиран от #157

  • 93 Тръмп

    10 6 Отговор
    Радев и Нинова също плачат за Член 105 от НПК!!!:):):)

    Коментиран от #101

  • 94 Истината

    11 11 Отговор

    До коментар #89 от "Монгола":

    БСП, АБВ, Аака и още редица други маргинални партийки са вес русофилски и изпълняват поръчките на Москва бе путлераст, защо се правиш все едно , че падаш от Марс?
  • 95 БСП ДПС Евророма

    7 8 Отговор
    Както се и очакваше - ПЛАТЕНИ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Истината

    4 9 Отговор

    До коментар #78 от "Морфей":

    Има, русоида и путлераста!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Истината

    9 9 Отговор

    До коментар #64 от "Уди Кълвача":

    България е на българите, на на руската измет!

    Коментиран от #139

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 ПЕНКО

    6 14 Отговор
    ВСЯКА ГОДИНА РУСИЯ НИ ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕМИНЕМ ВЪВ ВРЕМЕТО : НОЕМВРИ;ДЕКЕМВРИ ;ЯНУАРИ; ФЕВРУАРИ ; МАРТ МЕСЕЦИ !?!? КАКВО НИ ДАВАТ САЩ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД -ТА СА И В ЗАД.НИКА.НИ ??? И ВЪОБЩЕ КАКВО СА НИ ДАЛИ И КАКВО СА НИ ОТНЕЛИ САЩ ????? ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ И БОМБОРДИРОВКИТЕ ИМ !!!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Тръмп

    8 8 Отговор
    Очакваме Максимална Присъда за робите на Путин и Националните предатели!!!:):):)
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 6448

    4 3 Отговор
    Ще има ли,спонтанен протест?

    Коментиран от #153

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Акхмет

    11 8 Отговор
    Откога оценката на политическата обстановка се нарича шпионаж??? Фашистите от герб полъдяха тотално, безнаказаността на действията им само удежнява диктатурата им у нас!!!
  • 137 Тодоров

    14 10 Отговор
    От всички тия баламурски приказки на ЦАЦАРОВ и ГЕШЕВ не ми стана ясно кое точно е ШПИОНАЖА. И аз съм ЗА ПРЕОРИЕНТАЦИЯТА на БЪЛГАРИЯ на основата на правосланието, славянството и българо-руските исторически традиции. Какви традиции ми носят американците или западноевропейците освен джендърската си култура, наркоманията, тъпите екшъни и сериали, насилието и войните, грандоманщината си и чуството на "превъзходство"на американския начин на живот. Преди време ген. Атанас Атанасов направи много точен коментар , че единствената спяща клетка (аналогия с ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА) в България е ДАНС. Едно време била Държавна сигурност, сега ДАНС - дали не започват пак политечски рапресии, само че под нова диктовка - АМЕРИКАНСКА.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Опа тролчо

    12 5 Отговор

    До коментар #100 от "Истината":

    Само че ти и другите подлоги искате България да не е на българите, а да служи на американските интереси.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Опа тролчо

    5 8 Отговор

    До коментар #119 от "С БОЛШЕВИШКИТЕ МЕДОДИ":

    Няма страшно, те лагерите са дело на фсшистите и после фашагите ядяха камъни там. Направи пак лагери и един ден ти ще гниеш там. Само че при следващия народен съд няма да има неизпълнение смъртни присъди.
  • 142 Опа тролчо

    5 5 Отговор

    До коментар #140 от "Румяна Костова":

    Няма проблеми, нали знаеш поговорката „който гроб копае, в него пада”
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Тръмп

    8 6 Отговор
    Решетников и Иво Христов ни нарекоха 80% Дебили,което е Недопустимо!!!:):):)

    Коментиран от #147, #156, #170

  • 145 Опа тролчо

    5 7 Отговор

    До коментар #138 от "СПРАВЕДЛИВО":

    По същата логика, ти що не си ходиш в САЩ? Щото няма да ри дадат виза дори кенефите да им лижеш.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Тръмп

    7 6 Отговор
    СССР и Решетников не успяха да купят цяла България!!!:):):)
  • 149 robur

    6 3 Отговор
    ха ха ха бла бла и нищо конкретно да неправителствени организации на Сорос вършат същото
  • 150 Да им

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Тръмп":

    Пръднем, да ги уплашим, а ко ши каиш?
  • 151 Rumen Petkov

    9 5 Отговор
    Да сложат белезници на премиера Борисов за работа в полза на чужда държава, тъй като самият е направил признанието, че е работил в полза на чужда държава след посещението на Хилъри Клинтън, когато е спрял два проекта в полза на България "Белене" и "Турски поток". Такова предложение направи председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков в студиото на Нова телевизия. petel.bg...

    Коментиран от #178

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Ххх

    3 1 Отговор
    Е са вече гарантиран газов поток през България!…......
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Обикновен човек

    6 0 Отговор

    До коментар #144 от "Тръмп":

    Той човека само е казал че не може да разбере какво става в главите ви, предполага че Гешев и Цацаров имат травма на мозъка!От три години е в пенсия, мисли че намесват неговата личност за да оправдаят ареста на Малинов срещу когото няма никакви доказателства!
  • 157 фактолог

    6 2 Отговор

    До коментар #92 от "Тръмп":

    Тогава, за затвора са всички членове на ГЕРБ, ДПС, Евророма, Стлантик Клъб, КРИБ, БАБХ, Мейсън Лоудж, Дост, Евроатлантици, сдружение Шалом, Америка за България и още поне 10 подобни антидържавни и антибългарски сдружения. Те нарушават чл. 105 от 1989 г. и досега. ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРА????
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 споко

    4 5 Отговор
    Ако Решетников реши да посети България, ще го направи, ако ще и с танкова дивизия. България отново ще оосрещне солдатоте като освободители с хляб и сол, а боклуците по клоните в парковете.

    Коментиран от #162

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Кирил

    2 2 Отговор
    Има и паравоенни терористични руски организации,снимани с оръжие и камуфлажи,отправяли заплахи за убийства.
    Тях,кога.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Behemoth

    1 2 Отговор
    Путин ,прати 58 армия от Кавказ!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Пацо

    6 3 Отговор
    Платените русофили си смениха никовете.
    Отдавна са регистрирани от службите.
    Разпада на русия е въпрос на време,ще изкарат по малко от сесесерето.агентуратс сега ще бъде обезглавена,а после ще са наред пешките
  • 166 Гостъ

    6 3 Отговор
    Най после доживях едно българско правителство с топки!Браво!
  • 167 ДАбе

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "Начо":

    Няма да можем да се уредим от вас,. Кой от къде дойде му се гъзите и тогава ще е същото.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 За него гилотина

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Амии":

    Както и да тези от снимката
  • 170 Orthodox

    0 1 Отговор

    До коментар #144 от "Тръмп":

    И аз мисля, че е недопустимо, но за съжаление 80-те % са факт.

    Недопустим факт!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Земята

    1 8 Отговор

    До коментар #164 от "Румяна Костова":

    Чуй, човече, не хваши терофизма на Гешеф и Гестапо! Колко невинни българи са избити и осакатени представа си нямаш. В момднта в България сте добре, защото аз и други същества ви желаем доброто. И въпреки йражбите и престъпленията на БлейкОркестра слугитд на постове и зад кадър и злините им, все пак нямате други ужасни проблеми. Не забравяй, че и с цялата ви фукария, вие сте няколко атома от космоса, затоса не натрисайте арогантния си примитивизъм над хората! Русофил не означава лош човек и българофоб, а човек, за приятелство с руснаците. И спрете да торммозитд такива, защото така ми е кипнало от лемурианци като теб, че понд 10000 пъти от 31 години ми идса аз българина да залича тая антибългарска кочина. Наречи ме луд и ще превърна София в ледена пързалка за да видиш лйз ли съм или до смърт уморен от гадостите ви. И Ванга и Дънов и Димков са ви казали да не скарвате българи и руси. Те са от Бялото братсрво. Но аз ги уважасам, макар да презирам Дънов, че прецака българите. Заради доброто го направете нд заради друго. И не си мисли, че твоята ДС ченгесарница ще опази България с глупостите ви русофобски, те не я опазиха от 100 г. насам. Спри с русофобията си заслепена, Разбира се, че не трябва да се прави всичко, което поискат в Москва, ако ни е вредно, но да скарвате българи и руси, маки и други е грях. Вярвай ми, от 31 г. съм мъртъв от тикви като теб, Боко и стотици хилади тук. Докога ще вършите гадости? Накрая ще ме при
  • 173 Земята

    3 7 Отговор

    До коментар #164 от "Румяна Костова":

    Накрая ще ме принудите да прежалля и растения жувогни, свестни хора и да кажа на някои същества да ви накажат. България ще изчезне наведнъж с всичките ви гадости. Ужасно нали? Но и ти и други не сте човеци. Опитай с,, луд,, че да ти покажа как ще ви дрънкат ушите на шопите, дето презират провинцията. Срамота сте вие, и антибългари и фусофоби и соросоиди и врагове наши и ЗЛО. Извинете ме за граматическите грешки. Трепеея от яд, че не унищожих тая планета преди хиляди години, за да се не раждат като теб. Иде ми да гръмна от яд, че послушах ония тъпаци на Луната, дето все ви създадоха и измолват да правиге гадости. Погледни, врабчетата ги няма. Пчелите измират. А вие само гадости раждате.
  • 174 Кой68

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "аман":

    Защо не ни подариха поне два самолета като казваш че сме равноправни и размитат за нас?В тая игра "политика"приятели няма,а вечен интерес????От както дойде "демокрацията" по западен образец корупцията разцъфтя....За жалост без нея няма да мине но поне да е в поносими и контролирани граници,а и на запад също я има.......
  • 175 ЛУМПЕН

    2 4 Отговор
    Такива действия не са в интерес на ГЕРБ, тъй като в исторически русофилска България ще отблъснат немалка част от техните избиратели и ББ не може да не си дава сметка за това, но явно е безсилен да се противопостави на козяшкия натиск в полза на БСП на предстоящите избори, който вече се вижда отвсякъде, в т.ч. и чрез уж гербаджийското МВнР, предвид онзиденшните антируски изявления. Всичко напомня за едно друго такова мероприятие в полза на БСП в предизборния ден за размисъл на парламентарните през май 2013 г., с почти същите участници. Е, верно, този път без Дудука, но пак с Майчето и то като кандидат за кмет. И да припомня, че не други, а точно другарите-основатели на БСП ни натресоха новия Голям Брат с преврата на 10.11.1989 г., което не би било възможно без подкрепата на американския национален герой Горби, а изключително надареното синче на другарката Нинова е на служба не къде да е, а в банка на Ротшилд!
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 старото

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Монгола":

    монгол,няма такъв глупак да се "преориентира" към затъналата велика (велика,хахаха )Русия!!! Да си чул някой да емигрира в "братската "ти и гладна Русия ?

    Коментиран от #186

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Умрех от смЕх

    1 0 Отговор
    "При обиските разследващите са намерили докладна записка изготвена от Малинов, която е била написана на руски език и в която той описвал необходимостта от геостратегическа преоринетация на България към Русия, както и какви мерки трябва да бъдат взети за тази цел. Тя била относно "необходимата геополитическа преориентация на България или това, което ние наричаме проект "България".
    Ми нЕма такава тъпня...то Руската Федерация няма геополитическа стратегив за Балканите и ФСБ няма концепция за действията си в региона, че точно нЕкъф недоклатеняк ще им изготвя план.
    Избиха рибата с тая тъпня.
  • 186 Кат за начало

    0 0 Отговор

    До коментар #183 от "старото":

    Кат за начало близо 4 000 000 /четири милиона украинцьii
  • 187 John Morris

    0 0 Отговор
    Ако имате нужда от заем за плащане на сметката, моля, свържете се с нас, тъй като ние предоставяме заем до 2% лихва, ние също така предоставяме дълъг и кратък кратък заем за повече информация. Свържете се с нас по имейл на [email protected]
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове