Last news in Fakti

24 Септември, 2019 09:38 3 279 32

Христо Монов: Оставка за съдия Калпакчиев

  • джог полфрийман-
  • джок полфрийман-
  • христо монов-
  • убийство

Съдиите да си правят каквото искат, но на друго място, коментира бащата на убития Андрей Монов

Христо Монов: Оставка за съдия Калпакчиев - 1

Съдиите да си правят каквото искат, но на друго място. Председателят на състава Калпакчиев и неговата колежка в съда да подадат оставка. Това обяви пред „Тази сутрин“ по бТВ Христо Монов, бащата на убития Андрей Монов, след предсрочното освобождаването на осъдения Джок Полфрийман.

Калпакчиев, ако смее да се разходи по „Витошка“ до „Лъвов мост“, аз мога, той може ли. Тяхното място не е в българската съдебна система, тези двамата се измятат, лош материал са. Дядо ми беше добър дърводелец и знаеше, от коя талпа какво става, обясни Монов.

Този вик пред камерите не беше благодарност, а предупреждение, че тези, които стоят зад това ще бъдат показани пред обществото. БХК е платил таксата за регистрацията на сдружението на Полфрийман и е плътно до него откакто е задържан. Търсете парите, те остават, добави бащата за освобождаването.

"Аз не предполагам, а съм убеден че са неморални хора, да си кажат за мотивацията, а не мотивите, които са смешни". Полфрийман има чисто съдебно минало, но преди да дойде в България е наръгал две момчета, но го няма в досието защото е бил не пълнолетен, обясни Монов.

По думите му, американско изследване показва че убийците социопати, като излязат от затвора на 90% опитват отново, и допълни, че самият той е психолог от 35 години.

Прецедентът е, че е толкова дълго преди излежаване на присъдата, обикновено се случва няколко години преди края, добави той.

Монов отново повтори, че ходи спокойно по улиците, "искам да видя те как ще минат от Съдебната палата до студиото". Мръсниците така действат. Българският закон е "погазен и поруган", но ще им "мине черна котка път", "вярвам в справедливостта", коментира той.

Калпакчиев и Иванова са съдиите, повтори имената им Монов. "Тайничко го освободиха, заседанието е било в понеделник, а е оповестено в четвъртък, чакали са да дойдат екипи на австралийска телевизия, за да снимат".

Според него, историята с нападнатите цигани "го измислиха две ваши колежки от един парцал, който вече не съществува - "Нощен труд"“.

"Всички тези които се подиграваха с паметта на сина ми си получиха възмездието ... А адвокатът, който се гавреше, също отиде в по-добрия свят. Вярвам, че Създателят бди над паметта на сина ми", допълни бащата на убития Андрей.

Семейството на убития през 2007 г. внася жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман от затвора, а на 26 септември на пл. "България" в София ще се проведе митинг срещу освобождаването, коментира Монов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Америка за България

    10 13 Отговор
    И на Лозан Панов.
  • 3 направиха невъзможното

    10 4 Отговор
    А просто трбве да потвърдт решението на първата инстанцияРядко се случва хора от различни партий и позиции да се обединят така с общо мнение че това е много нередно.Браво успяха да променят мнениеъо за себе си
  • 4 Така е

    12 4 Отговор
    Оставка на съдията и свобода за наркопласьорите от "Левски - Запад"!
  • 5 Инфо

    21 15 Отговор
    Трите имена:
    Христо Цветанов Монов
    Дата на раждане:
    18 август 1958 г.
    Място на раждане:
    с. Тлачене, област Враца.
    Професия:
    Преподавател, асистент.
    Месторабота:
    Софийски университет „Климент Охридски”.
    Възраст към момента на привличане/назначаване:
    30 години.
    Категория сътрудник:
    Агент.
    Псевдоним:
    „ГОГОВ”.
    Структура:
    Софийско градско управление на МВР-ДС, 11-то районно управление.
    Дата на привличане/назначаване:
    17 ноември 1988 г.
    Дата на регистрация:
    5 декември 1989 г.
    Вербуван от:
    старши лейтенант Красимир Китов.
    Ръководен от:
    старши лейтенант Красимир Китов.
    Характеристика:
    „За краткия период на работа с агента същият показва много добри качества и възможност за работа сред интелигенцията”, СГУ, 11-то общинско управление на МВР-ДС, 1989 г.

    Подготовка:
    Строго спазване на конспирацията. Начини за бърза и двустранна свръзка.
    Снемане от оперативен отчет:
    1990 г.

    Коментиран от #14

  • 6 АНЕНЕРБЕ

    17 6 Отговор
    ВЪПРОСНИЯТ КАЛПАКЧИЕВ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ПОДКРЕПИ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКАТА.

    ПОДОБНОТО ИЗБИРА ПОДОБНО!!

    СЪЩАТА ТАЗИ ПРОКУРАТУРА И СЪД ОЩЕ НЕ СА СЕ ПРОИЗНЕСЛИ ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ПЕТЪР МОСКОВ И АДАМ ПЕРСЕНСКИ КОИТО ВКАРАХА ОТ ТУРЦИЯ 200 000 ОТРОВНИ ВАКСИНИ ОТ КОИТО 100 000 ОТ ТЯХ СА ПОСТАВЕНИ НА БЪЛГАРСКИ БЕБЕТА!!!

    ЗАЩО МЪЛЧИТЕ И НЕ ПОВДИГАТЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ БЕ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ , А ВОДИТЕ САМО ДЕЛО ЗА ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ?!!!!

    Какво щеше да се случи бе г-н ЦАЦАРОВ , ако вашият син бе един от тези на когото са били една от тези 100 000 инжекции?!!!

    В ЕДНА ДЪРЖАВА КАТО ИРАН ТЕЗИ ДВАМА ИЗРОДА ВЕЧЕ ЩЯХА ДА СА В ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ ЗАЕДНО С БЛИЗКИТЕ И ПОЗНАТИТЕ СИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО!!

    В "демократична" България МОСКОВ иПЕРСЕНСКИ са на свобода и се разхождат безпроблемно в режим ПОДПИСКА !!!!

    БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР В КОЙТО БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ СКОРО НЕ САМО НЯМА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ , НО И НАГРАЖДАВАНИ!!!!
  • 7 Истината

    16 15 Отговор
    28 декември 2007 г. на пл. Света Неделя в София група от агитката на "Левски-Запад" напада двама цигани. В тяхна защита се намесва Полфриймън, който е боец от австралийските спецчасти. Хулиганите се нахвърлят срещу него с камъни. Той изважда нош и ги предупреждава. "Студентът", син на кадър на БСП, впоследствие депутат, е особено агресивен и в самозашита Полфриймън го наранява. Това са фактите.
    Днес мафията се е обединила в защита на един от своите, което е норбално за престъпните сдружения.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 ЦЦЦЦЦ

    14 10 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Кой носи НОЖ докато се разхожда?
  • 9 Трифонов

    14 11 Отговор
    Така е, Монов, друже... Съдбата държи да има равновесие в системата. Само ти си знаеш колко души си изгорил, докато си бил агент на ДС - нещатен сътрудник или както ви нарекоха в сериала "Ало, Ало" - дребен доносчик I-ва степен. Само ти си знаеш колко семейства си зачернил с доносите си... А съдбата държи да има равновесие. И го внесе, като използва този съдебен състав. Несправедливости си вършил, несправедливости те сполетяха...
  • 10 Абе хора

    14 4 Отговор
    Това че бащата евентуално има в какво да бъде упрекнат, не оправдава по никакъв начин убийството на сина му.

    Коментиран от #16

  • 11 456

    11 8 Отговор
    Господин Монов,истината е че Вие също имате вина за убийството на сина ви. Вие не сте го възпитали и научили да НЕ напада хора . В случая лошото възпитание и чувството за безнаказаност, изиграват лоша шега на вашият син.
  • 12 Правдата

    8 8 Отговор
    Оставка на Калпакчиев и неговата колежка, не е достатъчно. Да се намери механизъм, ако няма такъв и да му се отнемат правата и да му се забрани да прктикува... това не е съдия, а търгаш, който явно се е облагодетелствал финансово, за да погази българските закони, морала и правдата, в които се е клел и които би следвало да защитава!!!
    Онемане на правата за съдии, за Калпакчиев и неговата колежка!!!
  • 13 Дедо ви

    7 3 Отговор
    Аз като ходя в Австралия не се разхождам въоръжен с нож и не се впускам в улични битки с местните. А там и БХК няма , защо ли ?...
  • 14 Щерю

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Инфо":

    Е и , какво общо има това с убийството на момчето бе фашист , като оплюеш бащата оневиняваш убиеца ли , глупак продажен
  • 15 Истината е

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Че ходи въоръжен с хладно оръжие бе шуши , има телефон 112 за такива случаи а , не да раздаваш правосъдие с нож в ръка . Има закони и никой няма право да убива друг човек понеже се е опитал да защитава някой си , ПОЛИЦИЯТА Е ЗА ТОВА В ЕВРОПА И ПО СВЕТА !!! Сам е влязъл и убил човек правейки се на мъж - ЗАТВОР . ИНАЧЕ И НИЕ ДА ПОЧНЕМ ДА УБИВАМЕ В ЗАЩИТА НА НЯКОЙ КОЙТО ГО БИЯТ ? ТОВА ДА НЕ ТИ Е ДИВИЯ ЗАПАД БЕ ТАРАНКОЛУ ?
  • 16 среднощен

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Абе хора":

    "...Избави ме от кръвнина, Боже, Боже на моето спасение.." - стих от Пс.50 на Св. цар Давид! Когато човек разпознае своята слабост и беззащитност се обръща за помощ към нещо по-голямо и по-силно от него... В този случай "сътрудничеството" на ДС не е помогнало..! Ако си възпитаваме децата във вяра към Бога идва и разумното "предвиждане" на обстоятелствата и ситуациите в този свят..! Въпреки това - да не дава Господ на никого такова изпитание..!!
  • 17 ???

    5 2 Отговор
    Като ги няма записите от камерата не можем да кажем кой крив кой прав.

    Коментиран от #22

  • 18 ???

    8 0 Отговор
    Ще дам друг пример. Най обикновен мъж -имам предвид без финанси беше осъден за двойно убийство. Постоянно твърдеше, че е невинен и истината ще излезе наяве. Последната истанция го оправда след 4години, но човекът получи рак и почина след 8месеца. Как ли се е чувствал тези 4години, ако е бил невинен.
  • 19 Презвитер Козма

    7 0 Отговор
    Гледах интервю с момчето, Полфрийман, от това, което говори ми се стори искрен. Фактите са че бива нападнат от група от 15 души от агитката на Левски. Нямало е никой с него, всички знаем как бият агитките, особено в група. Никой не е луд да се хвърля сам в чужда държава срещу 15 души. Човека в действал в самозащита. Разбирам болката на родителите, но не позволявайте някои групи от политици и медии да ви манипулират. Аз също съм българин и ми е тъжно за убит сънародник, но ако в същия случай, 15 цигани бяха нападнали българин и той наръга някого от тях при самозащита, тогава как щяхте да съдите?
  • 20 Ефрейтора

    1 2 Отговор
    90% от всички съдии са корумпирана пасмина !!!
  • 21 Полфрийман е невинен

    5 1 Отговор
    Стдът си е свършил работата и е поправил несправедливостта невинен човек да лежи 20 г. Защо са изчезнали видеозаписите от охранителните камери защо е бил осъден само на показанията на кошаревски свидетели.Не е хубаво че се е стигнало до тази ситуация но при положение че е бил нападнат от 15 човека които са започнали да го бият било е самозащита.
  • 22 Полфрийман е невинен

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "???":

    то затова ги няма
  • 23 и така

    4 0 Отговор
    като го нападат всички по телевизията по предаванията защо не извикат един поне да го защити защото все пак и виновния има право на адвокат нали щото всичко е нагласено затова.
  • 24 Монкатацацатаирумбатанаедномнение

    3 0 Отговор
    как смеете да извършвате най тежкото престъпление в България притежание на собствено мнение това е по опасно от дрогата

    Коментиран от #25

  • 25 Ирония

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Монкатацацатаирумбатанаедномнение":

    Казвам го с ирония но вобще не е смешно че се опитва да се пречи на свободата на словото и изразяването на различно мнение.Да не си говорим напразно гледайте интервюто на Джок Полфрийман в ничия земя докъто не са казали да го изтрият.
  • 26 Много моля

    0 0 Отговор
    Джурналята да пуснат видео от инцидента със "Студента"
    Истината ще излезе скоро наяве.
    Д-р?!? Монов, дребният агент на дс ДА ОБЯСНИ ЗАЩО НЕ Е ЗАЩИТИЛ ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ а се е обогатил нарушавайки елементарно именно държавната сигурност на НРБ.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДОКО

    0 1 Отговор
    ГОСПОДИН МОНОВ ОТГОВОРА Е...НАРОДЕН СЪД..А НЕ СЪДА НА ГЕНЕРАЛ БОКО И ПАРТИЯ ГЕРБ ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ..АВСТРАЛИЙСКАТА ПАРА Е СИЛНА КОЙТО Я ПОГЛЕДНЕ ОМЕКВАТ МУ КОЛЕНАТА..

    Коментиран от #30

  • 29 цЕсКи лЕсЕкА

    1 0 Отговор
    Монов ти къде беше,че пропусна възпитанието и изграждането на личността на синът ти! Къде беше когато той попадна в тази среда? Къде беше когато синът ти с още 10 души нападнаха Фрийман защото искал да защити някакви циганета които същата агитка тормозела? Така,че агент Гогов пропуснал си момента,изтървал си формирането на личността!
  • 30 Каква е тая австралийска пара

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ДОКО":

    Мислите че държавата Австралия ще тръгне да подкупва и да се пазари ли те имат чуство за чест и достойнство и само заради това не биха го направили а не че немогат обаче има и друго те вярват в правосъдието и че няма скрито покрито и тук грешът обаче
  • 31 това което се случва по случеяПолфрийман

    2 0 Отговор
    Не е нищо ново а поредната несправедливост в България просто тука е така.Мислиш си че живееш в европейска държава но грешиш африканските държави са много по развити вече и нормални.
  • 32 Такива като гн Монов

    3 0 Отговор
    Ме карат да се срамувам че съм българин говоря попринцип за личността му и професионалното му развитие е тва се нарича народен представител.. представя народа.Само да попитам все още имаме ли право на лично мнение или Държавна сигурност не позволява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове