Last news in Fakti

24 Септември, 2019 18:11, обновена 24 Септември, 2019 18:13 2 058 21

Цацаров поиска ВКС да спре освобождаването на Полфрийман

  • джок полфрийман-
  • сотир цацаров-
  • андрей монов-
  • вкс

Днес до главния прокурор е постъпила молба от Аксения и Христо Монови – родители на убития Андрей Монов, за внасяне на искане до Върховния касационен съд за възобновяване на производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на сина им

Цацаров поиска ВКС да спре освобождаването на Полфрийман - 1
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството по условното предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман и да спре изпълнението на постановеното условно предсрочно освобождаване на осъдения за убийство австралийски гражданин, съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Днес до главния прокурор е постъпила молба от Аксения и Христо Монови – родители на убития Андрей Монов, за внасяне на искане до Върховния касационен съд за възобновяване на производството по условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, осъден за убийството на сина им.

Изложени са съображения за наличие на правна възможност съдебният акт на Апелативен съд София да бъде проверен по реда на възобновяването, независимо от това, че е озаглавен „определение“, а не „решение“, както и този акт е постановен от незаконен състав. Приложено е копие от преводно нареждане от 12.06.2012г. за заплатена държавна такса от „Български хелзинкски комитет“/ БХК/ за регистрация на сдружение с нестопанска цел в полза на Джок Полфрийман.

След като се запозна с постъпилата молба и определение по делото на Апелативен съд гр. София, главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Върховния касационен съд искане за възобновяване на производството по делото и отмяна определението. Главният прокурор поиска Върховният касационен съд да спре изпълнението на съдебния акт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГешеФ

    29 10 Отговор
    Цацаров е човека , който създава проблем и после го решава . По заръка де . Това пускане на това момче е работа на Борисов и шайката му . Вдигат изкуствен шум . Докато в България има партии и задкулисие , което ги поддържа няма да сме добре. ;)
  • 2 Брей

    12 4 Отговор
    Ха дано
  • 3 ГешеФ

    30 5 Отговор
    Някакви новини за Караянчева ? Някой нещо ново да е чул за конспирацията създадена от НСО ???
  • 4 Активист на БСП

    20 5 Отговор
    Цирк ,, Суджук,, в действие.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анализи

    16 0 Отговор
    Що така бе, Миме? Защото се вдигна много шум ли? Все така действате в последните години......
  • 7 Алфа Вълкът

    4 17 Отговор
    Тоз ще ни осъди в Страсбург и оттам ще си плати кръвнината! Виновен е, ама те го пускат, прибират, на негово място всеки ще заведе дело!
  • 8 Ххх

    7 3 Отговор
    Той Цацаров че се е загрижил добре, но според мен нещата са много по - дълбоки, не опират до един или друг корумпиран или безнравствен съдия. Според мен в съдебната система има много тежък системен проблем. И той в общи линии е, че под давление на западняците у нас се създаде така наречената независима съдебна власт. Независима за какво - да съди единствено според закона, абстрахирайки се от влияние на управляващи политици ? Едва ли. Независими са, за да вършат безобразия до безкрайност, да прибират подкупи и след това да обясняват, че взимали решенията си само по съвест, и никой нямал право да ги коментира. А по Тошово време съдиите не бяха независими. И не смееха да вършат такива безобразия, щото знаеха, че на следващия ден ще ги хванат за мръсния парцал и са вън от системата. А не като сега, тръгнат да търсят някаква отговорност от даден съдия, пък като се почнат едни безкрайни и протяжни процедури, и той виновния ще се пенсионира, преди да му е потърсена някаква отговорност. И управия не виждам. На Тиквата му дреме, няма да си мръдне пръста, него статуквото го устройва.
  • 9 Презвитер Козма

    6 12 Отговор
    Това го писах и в друга статия пак по темата, но: Гледах интервю с момчето, Полфрийман, от това, което говори ми се стори искрен. Фактите са че бива нападнат от група от 15 души от агитката на Левски. Нямало е никой с него, всички знаем как бият агитките, особено в група. Никой не е луд да се хвърля сам в чужда държава срещу 15 души. Човека в действал в самозащита. После много удобно записите от камерите заснели случката са изтрити? Не е ли защото биха потвърдили казаното от Полфриймън. Разбирам болката на родителите, но не позволявайте някои групи от политици и медии да ви манипулират. Аз също съм българин и ми е тъжно за убит сънародник, но ако в същия случай, 15 цигани бяха нападнали българин и той наръга някого от тях при самозащита, тогава как щяхте да съдите?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Мюмюн

    1 6 Отговор
    Долоу бсп и камунистити.само дпс
  • 11 Време е за

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Презвитер Козма":

    Хапчетата, Инджев. Хапчетата.
  • 12 .....

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Презвитер Козма":

    Пълни глупости си написал, а това в края даже не искам да го коментирам ( в БГ ли живееш?!). Но, истината и фактите са други и недей да преразказваш изречения, които някъде си прочел или да се водиш по интервюто с убиеца, те социопатите и психипатите може да ти докарат по-добро интервю отколкото с президентите. Това е друга тема. Има решение на съд, становища на служителина затвора, няма даже съжаление от тоя б...... И между другото, “ българино” да те питам ти познаваш ли хората от БХК?
  • 13 Трифонов

    6 7 Отговор
    Четох определението на САС. Безупречно е! Ставате смешни. Калпакчиев е един от най-читавите съдии в съдебната ни система, като цяло. Във всеки смисъл. И като нравствени и етични качества, и като професионалист. Абсолютно невъзможно е точно него да са подкупули или притиснали и то точно по това дело. За което е било 100% сигурно, че ще се вдигне невъобразим шум. Има и още едно много важно качество, което е абсолютно необходимо за да бъдеш принципен съдия - има топки! Нещо, което не притежават 99% от съдиите и прокурорите. Не го хулете и не го плюйте, защото когато Цацаратурата погне някой от вас по поръчка на някой ваш враг - в 90% от случаите тя работи точно така - ще се молите да ви съди човек, като него. Който в навечерието на изборите за нов главен прокурор, може да напише подобно определение и да застане сам срещу всички единствено с безупречните си мотиви и със закона на своя страна. Не слушайте глупака - шеф на затвора, който "бил написал 7 страници доклад срещу освобождаването". 7 страници първо не са нищо съществено от количествена гледна точка, а от качествена, становището му е абсолютен пасквил. Защото в първите 6 страници и половина изнася всъщност факти, от които става ясно, че Полфрийман е абсолютно поправен и превъзпитан, а в последната половин страница пише, че не било така...
  • 14 Трифонов

    6 5 Отговор
    ... Т.е. налице е очевидно противоречие между обстоятелствената част на становището му и крайното му мнение. Пак казвам, идете на страницата на САС и прочетете внимателно мотивите на съда. Едва тогава ще ви стане ясно защо това определение е един брилиантно мотивиран съдебен акт, основаващ се единствено на фактите и на закона. А всички клакьори, изказали се по казуса през последните няколко дни, са жалки аматьори, които нямат ни най-малката шибана представа за какво заемат постовете от трибуната на които вият, като побеснели псета!!!

    Коментиран от #17

  • 15 БГбгБГ

    3 1 Отговор
    конентар 8.''cъдeбнaтa cиcтeмa имa мнoгo тeжък cиcтeмeн прoблeм. И тoй в oбщи линии e, чe пoд дaвлeниe нa зaпaдняцитe у нac ce cъздaдe тaкa нaрeчeнaтa нeзaвиcимa cъдeбнa влacт. Нeзaвиcимa зa кaквo - дa cъди eдинcтвeнo cпoрeд зaкoнa, aбcтрaхирaйки ce oт влияниe нa упрaвлявaщи пoлитици''До тук само съм съгласен с коментарът ти.Останалото са празни приказки.

    Коментиран от #16

  • 16 Ясно

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "БГбгБГ":

    и на това ако казваш проблем....
  • 17 ???

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Трифонов":

    Ти явно имаш понятие за какво става въпрос.Когато си търсиш правата и осъдиш затвора такива нарушения могат да ти спретнат.Давам ти пример:казват ти да изгасиш цигарата,ти не я изгасяш и хоп"неизпълнение на полицейско разпореждане".
  • 18 разобличител

    1 0 Отговор
    Смешник, този вид дела не попадат в обхвата на тези, които могат да бъдат възобновявани и няма как осъденият да бъде върнат пак в затвора. Това Цацаров много добре го знае. Подготвил си е парцалчето на 19.09.2019г. - такава е датата вляво на искането му, а изчака на 24 родителите да пуснат молбата и тогава го подава в съда, явно го е било срам да се самоизлага. Сега цацаратурата ще трупа точки и ще изкарат за пореден път виновни съдиите, този път тези от ВКС - уж на Лозан Панов.
  • 19 цЕсКи лЕсЕкА

    1 0 Отговор
    Да писка тотално раследване на всякакви агитки и нарко дилъри и организатори в тях! От там е започнал проблемът! И да всеки ако го нападнат 10 човека озверели фенове,вероятно друсани ще действа така за да си спаси живота!

    Коментиран от #20

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "цЕсКи лЕсЕкА":

    и как се е спасил като е наръгал един от феновете?я пробваи да идеш в агитката на левски и да наръгаш един от тях да видиш кво спасение ще получиш!я обясни как се е спасил човек наръгал фен дето е бил вероятно дрогиран ,а после заловен от останалаите такива?обясни бе!
  • 21 Патриот

    1 0 Отговор
    Те вече го освободиха и забравиха, а той искал спиране на процедурата.