Last news in Fakti

30 Септември, 2019 06:41 4 264 32

Радев вика на спешна среща Борисов

  • радев-
  • борисов-
  • среща-
  • скопие

На срещата ще бъде направен преглед на двустранните отношения в контекста на постигнатите резултати в работата на съвместната експертна комисия по спорните исторически и образователни въпроси между София и Скопие

Радев вика на спешна среща Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свиква консултативна среща за двустранните отношенияна София със Скопие и очакваната от Република Северна Македония покана да започне преговори за членство в Европейския съюз, съобщи БНР.

Държавният глава покани на "Дондуков" 2 председателят на Парламента Цвета Караянчева, премиерът Бойко Борисов, министърът на външните работи Екатерина Захариева, председателите на: парламентарните групи, на Комисията по външна политика и на Комисията по европейските въпроси в Народното събрание.

На срещата ще бъде направен преглед на двустранните отношения в контекста на постигнатите резултати в работата на съвместната експертна комисия по спорните исторически и образователни въпроси между София и Скопие.

Съпредседателят от българска страна професор Ангел Димитров, който е сред поканените на днешната среща, вече определи разговорите от последното заседание на комисията като „най-безрезултатните и най-разочароващите“ до момента.

Снощи пък вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че политическата сила, която представлява, ще напусне управлението, ако страната ни не спре Северна Македония за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Радев

    6 57 Отговор
    Искам бойко пак да ми го слага на челото и затова го моля да дойде,много му е дебел и четвъртит.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Петър

    43 4 Отговор
    Явно с добро не става към северняците.
  • 3 Я да видим!

    55 7 Отговор
    Поне веднъж ще зарадвате ли народа, отстоявайки историята ни, защото от такива с костюми като вас, само цигани и мизерия ни остана!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината

    9 36 Отговор
    Руската агентура е задействана за да предотврати старта на преговорите за членството на Македония в ЕС под фалшивия предлог, че се защитават българските интереси. Трябва ясно да се подчертае, че началото на преговорите не означава автоматично членство и, че България винаги може да наложи вето на по късен етап. Но отлагането на преговорите налива вода в мелницата на сърбоманите и русофилите в Македония и е част от руския план за предотвратяване на членството и в ЕС.

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 6 Дондел

    11 5 Отговор
    На това политическо ниво "репченето" и държание като войводи не е допустима и профисионално. Чували ли сте, господа държавници, понятието дипломация? Ако не сте върврте си и докато не разберете и научите не се връщайте.
  • 7 Ти откъде излезе толкова умен бе!

    28 6 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    На по-късен етап я камилата, я камиларя! Не си ли разбрал че тези мразят България, и това няма да се промени, докато албанците не ги емнат, да си вземат половината от българската провинция Македония!

    Коментиран от #12

  • 8 среднощен

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Така е, колега. Въпросът е - кое е по-полезно за "западните Балкани"? Какво следва ако сработи единият или другият сценарий..? Това е и трудното в работата на политиците - да анализират, да предвиждат и ако имат достатъчно суверенитет, да прокарват полезни за държавата политики..! Иначе сте "в десятката"..!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Яверт

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Националните интереси трябва да се отстояват в днешно време а не на принципа "после ще видим". Пример:дали на гърците им е повлияла руската агентура за да забавят македонците докато си решат в своя полза преговорите! Последно:с този принцип"после ще му мислим" България достигна дъното.

    Коментиран от #14

  • 11 я да видим

    17 1 Отговор
    Баце на килимО при Радев но ще видим какво ще излезе от тази среща- Ще защитят ли нашите интереси както направиха гърците с техните !Дано и "големите началници " да не му скръцнат със зъби на нашиО иначе си знаем какво ще стане !
  • 12 Истината

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "Ти откъде излезе толкова умен бе!":

    В Македония мразят България единствено сърбоманите и русофилите. И единствено Сърбия и Русия имат интерес Македония да не започни преговори за членство в ЕС. А петата колона на Москва издигнала знамето на национализма активно помага тези интереси да се осъществят.
  • 13 Михлюзин

    16 3 Отговор
    Какво знае банкянския селяк за историята? Та той чист български не може да говори. Дайте му % от някоя далавера и не го притеснявайте, че токувиж може да вдигне кръвно.

    Коментиран от #23

  • 14 Истината

    7 15 Отговор

    До коментар #10 от "Яверт":

    Началото на преговори не означава приемане в ЕС бе приятелю. Националният интерес на България е Македония и Западните Балкани да станат част от ЕС. А когато се стигне до гласуване, тогава България винаги може да каже "не". Отлагането на началото на преговорите означава изпълнение на руския план за осуетяват членството на Македония в ЕС, това е истината.

    Коментиран от #18

  • 15 я да видим

    6 5 Отговор
    до 14 "истината"
    Я ни го обясни но по просто като за геребери-Какво ще спИчели България от влизането на макетата в ЕС какво ? Ще спИчели но глобализЪма на който слугуваш а не ние българите !!!Та какво !?

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "я да видим":

    е, че русофилите никога не сте били българи за да разберете, че българският интерес е коренно различен от този на Русия.
  • 18 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Абе, откъде ги вадиш тез неща.... хем да я допуснат да кандидатства, хем да каже не в края! Иначе се осъществявал руския интерес .... и къде е логиката? Нещо свързано с главния мозък идва ли на клавиатурата? Лично аз по тъпо изказване извъртане в стил “те не могат да схаващат идеята в купчина от думи” не бях срещал скоро. Но ще те чета, интересни каламбури бълваш.

    Коментиран от #19, #24

  • 19 onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Поста му е абс логичен,но ти някакси не искаш да го разбереш.А е казано:"Отнеми НАДЕЖДАТА на човека и все едно че си го убил"!Със ДАВАНЕ ШАНС на Македония за членство в ЕС ,същевременно й се дава и шанс ДА СЕ КОРИГИРА относно Историческия спор с БГ,но Тя си знае,че ако не вземе необходимите мерки,нещата винаги и през целия етап на Отваряне на главите може да се "влошат".А не й ли се вдъхне Надежда за Членство,Македония образно казано "Умира"...след което пък ще бъде "съживена" от Русия за да бъде превърната в нейн Вечен роб и ВОЕННА БАЗА естествено.
  • 20 Бате

    12 0 Отговор
    До този бате, който се нарича( истина) . Истината е че ние първи ги признахме за държава, дадохме им и танкове и Български паспорти на ишламе за да пътуват в европа, а за благодарност, били сме татари, Кирил и Методи са напишали македонската азбука, нашите царе били техни. Та къде е твоята истина бате, моята е ясна( тези) ще са готови за Европа ама след 100години.
  • 21 Цецо Цветанов

    9 3 Отговор
    Идеален повод. Бойко да се снима с Президента и да си сложи снимката на библиотеката в кабинета. С истински генерал
  • 22 Миленко Чукот

    2 7 Отговор
    Първо България да се извини за окупацията на фашичките бугарски власти през ВСВ!

    Коментиран от #26

  • 23 Леля Цецка

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Михлюзин":

    Той е бил отличник в Банкя
  • 24 Истината

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Ако беше чел малко повече нямаше да задаваш глупави въпроси. Например ЕС взе решение да започне преговори с България през декември 1999 година а стана член през януари 2007 година. През това време бяха покрити 30 преговорни глави от различни раздели. А руският интерес е Македония да не започне преговори за членство в ЕС. но ти като русофил много добре го знаеш.
  • 25 Хахаха

    2 4 Отговор
    Как може подчинен да привиква Началника!!!??? А коя е реалната държавна глава знаем всички - Никога един военен не може да излезе победител срещу мръсните ченгеджийски номера на политиката, освен да си осигури могъща подкрепа от САЩ и да извърши хубав преврат! Ако Радев бе държавна глава, миналата седмица в новините щяха първо да отразяват неговото посещение не къде да е, а в САЩ! Например БНР първо си казват за подвизите на Бойко в Корея, пускат 15-20 секунди как ръси глупости и някъде в края на новините - Радев каза пред ООН - 1 секунда 2-3 думи на английски и мрак....
  • 26 Бате

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Миленко Чукот":

    Да типично за вас, що не вземем да ви пратим при цар Самуил да видим как ще ви прости лъжите ви???
  • 27 Багатур

    3 2 Отговор
    Хилядолетна, богата и славна е историята на България, но да се отстъпва повече няма къде! Каквото им признаете, сетне вече не само, че не можете да се отречете, нои ще Ви го натякват ето в такива моменти като този! Обяснявам бавно като за Вас! Пример - дали сте им едно време костите на Гоце и сте го признали за македонец! Сега това коз ли е за тях - коз е! Някой да казва, Благодаря за жеста, той си е българин, ваш, не е наш. няма такова нещо. Признахте им народност, език, държава - върви после, че се разправяй, че не било така. Ако искате пък - направо им кажете, че признавате всичко, каквото пожелаят, Бойко е македонец, Бат Сали е македонец, всички сте македонци, нали и те са българи! Само да не е в интересна Кремал.
  • 28 Хахаха

    8 1 Отговор
    Например, в Корея Тикваря говори - ,,Ще правим акуломатори за електромобили и тея там - Военнопромишлените комплексИ!". Което на масата плюс 80% не прави впечатление, но за всеки, който поне слуша новините и е прочел 2-3 вестника в живота си е ясно, че на Баце нищо не му е ясно, пушат му кабелите и трещи от глупост!

    Коментиран от #29

  • 29 Нещо ти куца правописа!

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хахаха":

    Няма "алуломатори", а "акумулатори" !!! 😄
  • 30 Коментар📝

    0 0 Отговор
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЦАРИ МАФИЯ АКО НЯМА ОБЕДИНЕНИЕ ОТГОРЕ.ОТДОЛУ НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 белчо

    0 0 Отговор
    Бреи че намусени и не се поглеждат ,всеки гледа в страни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове