Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 20:50 2 101 22

Чакат 746,3 млн. лв. приходи от тол такси и е-винетки догодина

  • петя аврамова-
  • тол такси-
  • тол-
  • тол система

Направихме сериозни отстъпки в обхвата на системата. Това е оптималният вариант, за да имаме средства за ремонт и изграждане на пътища, съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова

Чакат 746,3 млн. лв. приходи от тол такси и е-винетки догодина - 1
Снимка: БГНЕС

450 млн. лв. са предвидените през 2020 г. приходи от тол такси за използване на републиканската пътна мрежа от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона и 296,3 млн. лв. от електронни винетки. Така постъпленията от таксите за ползване на републиканската пътна мрежа догодина ще са общо 746,3 млн. лв.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на днешното заседание на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, цитирана от пресцентъра на МРРБ. Приходите от тол таксите ще постъпват в централния бюджет, от където ще се преразпределят към бюджета на министерството.

Министър Аврамова информира народните представители за напредъка по въвеждане в експлоатация на електронната система за таксуване. Напълно е завършен първият етап от Електронната система - таксуване на база време (електронна винетка). Приет е вторият етап от системата - таксуване на база изминато разстояние (тол такса). Тя е въведена в техническа експлоатация и е в тестови режим от 16 август. Към момента е на финален етап процесът на определяне на тарифите и обхватът на пътната мрежа, за чието ползване ще се дължи тол такса. Предстои размерът на таксите да бъде подложен на обществено обсъждане. Въведено е 24-часово обслужване. Отворени са процедури за регистрация в регистъра на националните доставчици на услуги за електронно таксуване и сключване на договори с доставчици на услуги и процедури по вписване на доставчици на декларирани данни в публичния списък на АПИ. Изградени са общо 200 стационарни контролни точки.

Проверени са 1 198 547 пътни превозни средства. Съставени са 9 067 акта и 78 061 нарушители са заплатили компенсаторна такса на място в мобилните контролни единици. Постъпилите суми от компенсаторни такси и глоби са 6 241 257 лв.

Регионалният министър посочи, че членовете на Обществения консултативен съвет са запознати с последния вариант на обхвата на републиканските пътища, за които се предлага да се плаща такса за тежкотоварни автомобили. Тя обърна внимание, че платени ще са 6050 км от републиканската пътна мрежа.

"Направихме сериозни отстъпки в обхвата на системата. Това е оптималният вариант, за да имаме средства за ремонт и изграждане на пътища", заяви Аврамова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    9 0 Отговор
    Съмнявам се!
  • 2 табладжия

    19 1 Отговор
    ''Чакат 746,3 млн. лв.'' - който чака, печели. Начакахме се. Едни чакат в чужбина и мият чинии, а други ... дочакаха ''правата лопата''.
  • 3 ДО СЕГА

    17 1 Отговор
    ДАЖЕ ОБОРКА НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ...............УСЕЩАМ КАК ТИКВАТА ГИ ЗАСМУКВА ТЕЯ МИЛИОНИ.....
  • 4 Ал та фанах Атаопънах

    19 1 Отговор
    А ние очакваме 746 милиона дупки да бъдат запълнени.
  • 5 Ицоъ

    19 1 Отговор
    Ще падне крадене
  • 6 SAAB

    16 1 Отговор
    Главанако чека да усвои 450 милиона ....да го ева .....у тъпанаро ! :)
  • 7 Ачо

    16 2 Отговор
    Охааа, да му е честито доене на стадото. Транспортът поскъпва, цените се вдигат, стадото плаща. Това е системата. Бееее!
  • 8 Тол таксата

    12 1 Отговор
    Увеличава цените на продуктите.
  • 9 Луд

    16 0 Отговор
    Аз в къщи мисля да сложа такса за преминаване през коридора,такъв ламинат съм им наредил на жената и двете хлапета, че да си минават без да пуснат едни 50 ст. В буркана си е кощунство.И ще им обясня ,че така ще събера пари и за ремонт на банята.Та айде още 20 ст. ползването на тоалетна.И после ще се събера с комшиите да им обясня ,че тази година очаквам 400 лева повече приходи от такси Ама без да вдигам дневните пари на малките..И после като направя банята ще викам гледайте татко ви как събра пари и какво ви е хубаво сега.Режа лентата и готово.А не да мисля как да изкарам повече пари с работа ,че то по-трудно.Абе луд съм си,гледайте какви глупости пиша.

    Коментиран от #20

  • 10 мДа

    12 0 Отговор
    Това добре. А ние да чакаме ли подобрение в инфраструктурата и контрола по пътищата? Реторичен е въпроса.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този

    7 2 Отговор
    Не ходите да гласувате, тогава значи сте доволни на всичко. Народа стана толкова зле и май нищо не го интересува.

    Коментиран от #19

  • 13 Владо

    7 0 Отговор
    Никой не говори за разходите. Заплати , коли горива униформи т. н

    Коментиран от #16

  • 14 мани мани

    8 0 Отговор
    тези милиони ще бъдат пренасочени към дс и групировките й и агентите кат' доган и много други, партийни каси, частни фирми и към евреите, които са отпускали кредити за милиарди $$$
  • 15 мани мани

    3 0 Отговор
    агенТУРЧИНЪТ агентурчик чака към 300млн. лв. от тия ми ти пари или от други все тая :) честито на резняците и дебелите говеда! да ги харчите в ада!!! ама е за во веки веков там, да знаете! да не кажете, че не сте били предупредени :P ще ви гледаме сеира :)
  • 16 Пако

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Владо":

    И за тулупите които висят по пътищата,
    чаткат си по телефоните и чакат да мине
    някой с неплатена винетка(я минал,я не)
    но...... заплатите им си вървят.
    Де е Киро на кирия незнам...

    Коментиран от #21

  • 17 Голямо

    5 0 Отговор
    крадене ще падне, свежи пари! Отново ще има острови, къщи и др.
  • 18 Димов

    0 0 Отговор
    От нас ги чакат. 746млн ле от 4млн шофьори, значи средно по 186лв годишно има да дава всеки шофьор у нас. Честито другари!
  • 19 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    И като отидем да гласуваме какво? Като не изберем крадците, да изберем бандитите ли? Що си мислиш, че има по-различни там?
  • 20 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Не са глупости, а миниатюрен държавно-финансов план на РБ.
  • 21 Льольо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пако":

    Тия пък изобщо що ги назначиха, щом като нявсякъде направиха рамки със камери. В една Румъния е така, всичко е електронно. Няма ги тулупите да им се плащат и на тях заплати, осигуровки, и пр. То не са и нужни щом си има изградена система, де...
  • 22 9689

    0 0 Отговор
    Чакат-дръжки....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове