Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 08:34 5 497 61

Домусчиев: Енергетиката е като хазарта

  • криб-
  • кирил домусчиев-
  • цена-
  • ток

Дано прокуратурата да намери време и за нея

Домусчиев: Енергетиката е като хазарта - 1
Стоп кадър: Нова телевизия

Енергетиката е като хазарта. Дано прокуратурата да намери време и за нея. Това заяви пред „Здравей, България“ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Той коментира защо България плаща толкова скъп ток.

Отраженията от толкова скъп ток ще са много сериозни. Високите цени са тенденция, която се запазва устойчиво.

По думите му има манипулации на пазара. Според него има хора от БЕХ, които помагат и заинтересовани бизнесмени.

„Схемата е тази, която наблюдаваме и в хазарта“, уточни Кирил Домусчиев.

„Надявам се прокуратурата един ден да има време и да се заеме и с енергетиката“, каза председателят на КРИБ.

Той коментира и случващото се около ТЕЦ „Марица Изток 2“. По думите му ние сами си правим второ „Кремиковци“.

Домусчиев разкри още, че в четвъртък имат среща с министър Теменужка Петкова. Ние с нея ще обсъдим всичко, включително и ТЕЦ „Марица Изток 2“. На срещата с нея ще обсъдим всички проблеми и ще настояваме за оставки на определени ръководители на БЕХ.

Бизнесменът определи като изключително престъпно наливането на пари в ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Домусчиев съобщи, че в мините на „Марица“ се плаща, ако някой иска да бъде назначен на работа. Новината изключително много изненада водещите на „Здравей, България“, но той им обясни, че това е нормално, защото е сладка работа.

Припомняме, че в понеделник бизнесът поиска оставките на ръководствата на Българския енергиен холдинг, на ръководството на ТЕЦ „Марица Изток 2“ и на ръководството на Българската независима енергийна борса заради високата цена на тока у нас.

"Отраженията ще са много сериозни, ако продължаваме да сме с най-скъпата електроенергия. Тази тенденция се запазва не само през уикенда, но и през цялата година, а това влияе и на портреблението. Има много статистики каква е цената в Германия и у нас. Към тях дори да добавим таксите, а в България и "Задължение към обществото" и така се получава, че нашата цена е по-висока с 25% от тази в Германия и ние се опитваме да се конкурираме, но няма как да ги стигнем", изброи Кирил Домусчиев.

"Има много спекула на българската енергийна борса и затова искаме оставката на директора на енергийната борса. Не случайно хората, говорят за енергийна мафия", добави председателят на КРИБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тука е така

    22 36 Отговор
    Там където има замесени руски бизнес интереси и практики вони страшно на корупция.
  • 2 148

    74 3 Отговор
    Кире, а за тебе ,кога ще намери време прокуратурата?

    Коментиран от #27

  • 3 Ужас

    57 2 Отговор
    Дано и за теб намери време, ноо това ще е, когато ти харесат бизнеса и решат да си го присвоят.
  • 4 Лудия касапин

    49 2 Отговор
    А на бас, че прокуратурата няма да намери време за енергийната мафия...
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 1 Отговор
    унас цари корупция бесзаконие престъпност
  • 6 Статистик

    23 12 Отговор
    За съжаление е много прав! Състоянието на БЕХ е като на Калотина. Не се учудвайте ако отново изплуват верните другари/енергетици от Позитано.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 6 Отговор
    ИВАН КОСТОВ съсипа икономиката ни няма заводи няма предприятия портовете са на скрап герб ще ни довършат
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    КИРИЛ ДОМУС е на 4 място по богатство в света но да прочете притчата за стълбата

    Коментиран от #56

  • 9 gggw

    18 2 Отговор
    киро маратонката тръгнал с енергетика да се занимава. смях. май някой иска да купи тец2 за без пари. като ви е скъпо ден напред, сключете си дългосрочен договор за ток бре.
  • 10 Анонимен

    39 1 Отговор
    И крадците почнаха да се жалват че другите крадци ги крадат
  • 11 Левски

    46 2 Отговор
    Американските централи ТЕЦ Марица Изток 1 и ТЕЦ Марица Изток 3 продават най-скъпия ток на Балканите с Гарантирано изкупуване и Гарантирано висока цена?!? Иван Костов беше подкупен от американците за да им ги продаде и да им разпише договорите за цена и изкупуване но няма забрана за влизане в САЩ заради Корупция! Хааахааааааахааааааааааа

    Коментиран от #21

  • 12 Миризлив пор

    23 1 Отговор
    Кога продаваш лекарствата по-скъпо тук от колкото в Турция защото си създал дефицит е бизнес, кога някой ти продава скъп ток след като е създал дефицит вече е престъпление. Егати логиката дето има г-н индустриалеца.

    Коментиран от #24

  • 13 Сливи за смет

    30 0 Отговор
    Ми ти кирче, нали от пристанище Варна са влезли боклуците? Ти да не би и ти да си помагал?Основно за тец Гълъбово били. Ми той не беше ли на другаря ковачки. Защо ривеш за скъпия ток? Ми те амерските марици най - скъпо го шиткат, а за тях и дума не обелваш. Що тъй бе кире? Много "защота" има има при тебе. Ми няма да е лошо прокуратурата да се позаинтересува и от тебе, и аверчетата ти. Ама да не е от "българската" или амерската. Бая вонка от тебе и компания , па ти лъщи и се къдри косъмът ти. Защо ли така? Може и да е от гела?
  • 14 СССРБарета

    29 1 Отговор
    Кирил Домусчиев е американски Продажен бо......ук! иначе няма как да си обясним сериозната атака по държавния ТЕЦ Марица Изток 2 и пълното мълчание по темата за най-скъпият ток който се продава от американските тецове марица-изток 1 и 3 гарантирана висока цена и Гарантирано изкупуване за десетки години напред! И всичко това е в пълен разрез с европейските директиви защото се води държавна помощ за американските централи!
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    има енергиина мафия в БЪЛГАРИЯ
  • 16 Левски

    28 1 Отговор
    Целта на Кирил Домусчиев е да съсипе държавният ТЕЦ Марица Изток 2 в полза на американските тец-ове Марица Изток 1 и 3 за да угоди на шефовете си от Вашингтон! Ако не бяха неговите покровители от Вашингтон отдавна щеше да е в Сърбия или Дубай при Цветан Василев и Васил Божков!
  • 17 Койчо

    22 0 Отговор
    Прикуратурата да влезе в министерството на финансите вчера пак са дръпнали двеста милиона заем и така от началото на годината стават шестстотин милиона. Не накрадаха ли се тези говеда. Ще опропастят България тотално.
  • 18 Бай Пешо

    18 1 Отговор
    На всякъде в енергетиката се краде много ,дори и в АЕЦ Козлодуй Някои ръководители крадат много .В момента се продава на свободния пазар малко електроенергия и влиза директно в някой джоб,а не в държавата .ПРОВЕРКА НА КРАДЦИТЕ В АЕЦ.
  • 19 Иво

    16 0 Отговор
    Нали искахте всичко да се търгува на само на борсата, освен това иска оставката на ръководството на "независимата" борса!? Ако е независима какъв е Домусчиев да налага искания? Сбъркана работа.
  • 20 Коко

    20 0 Отговор
    Киро Киров ще дадем Марица 2 на краварите нацяло да не обладаят нищо не казваш за Марица 1и3 нищо не казваш за залената енергия нищо не казваш за хората затворили работещи блокове в Козлодуй и както се разбра без никой от Европа да го иска относно прокуратурата та ти си клиент номер едно какво стана с БМФ ако бяхме държава само за това нямаше да излезеш от затвора да не говорим за другите далавери и точно ми говориш за морал но нали знаеш колелото се върти и като дойдат другите ти ще си първия тогава да не стане така Божков и Цветан Василев да се върнат а ти и гербажийската клика да заминете ОАЕ или някаде другаде
  • 21 5ко

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левски":

    То гелосания и той е помазан да оди във фащ. Но той там инвестира с откраднатото от тук. За това лае смело и прокуратура не го лови.
  • 22 пейо

    19 0 Отговор
    Много иска да я купи тази централа Домусчиев. Оборудвана и готова за работа на безценица. Колкото и да плачеш трудно ще ти е. Дано прокуратурата намери време и за теб.

    Коментиран от #29, #30

  • 23 Борсуците

    18 0 Отговор
    на енергийната БГ борсата да обяснят защо искат по 25000 лв за да станеш борсов търгаш, после членски внос по 12000 лв за една година и след това по еди колко си стотинки на мегават таксичка как така цените били високи.... еми ей така нали трябва този след това дето продава да си избие инвестираните изначално хиляди левове дето държавата му е прилапала... т.е. нас ни клатят тия по върховете дето са приели с тия условия да се оперира на борсата. Нали уж свободна търговия... фрий кучешките ми.
  • 24 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "Миризлив пор":

    Поре очевидно бъркаш бизнесът на Гела с друг бизнес.

    Коментиран от #33

  • 25 ърт

    15 0 Отговор
    докато има ей такива мошеници като бат домусчиев тая държава няма да тръгне напред.
  • 26 Марк Енгелс

    1 1 Отговор
    Bulgаriа дoмaкинcтвa 0.098 eврo, зa фирми 0.074 eврo, Gеrmаny дoмaкинcтвa 0.307 eврo, фирми 0.153 eврo. еn.wikipеdiатoчкaоrg/wiki/Еlесtriсity_priсing



    Бългaрия e cвoбoднa нe coлидaрнa пaзaрнa плутoкрaтичнa държaвa, кaтo oт прeди 1944тa и дoри кaтo прeди 1934тa. В Кoлумбия или МEКCИКO, имaт двa пъти пo-гoлeми цeни нa тoкът и нaд двa пъти пo-мaлкo тoк нa глaвa, при нaшият cтaндaрт и прoдукт нa глaвa, и дoхoд нa глaвa. 1985г?Турция 660 квч нa чoвeк, Чили 995 квч, Бългaрия 4 680 квч, Гърция 2 666 квч, Швeция 15 000 квч, Нoрвeгия 22 560 квч, Aвcтрия 5 280 квч, Бeлгия 5 500 квч, Изрaeл 3485 квч, - 1985 гoдинa - eлeктрoпoтрeблeниe нa глaвa. CEГA: Турция, Чили, Унгaрия, Пoлшa, Кипър, Румъния, ca имaли пo-мaлкo oт Бългaрия прeз 1985г. и CEГA - CЪЩO. CEГA:Турция 2 850 квч, Чили 3 900 квч - CEГA, Бългaрия 4 700 квч - ceгa, Румъния 2 580 квч - ceгa, Румъния прeз 1988г. e 3 400 квч, Унгaрия ceгa

    3965 квч, Унгaрия 3426 квч 1990г. Пoлшa 3970 квч - ceгa, 3568 квч - 1988г.
  • 27 Цар Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "148":

    стига бе. Аз съм приятел на правителството. Горанов горкия пълзи като плужек да му дам да живее в апартамента ми. Дадоха ми 220 милиона евро от Еврофондовете, ей така. Аз съм свикнал само да взимам
  • 28 Не само тока

    12 0 Отговор
    Всичко в кочината е по скъпо от Европа, храна, лекарства...
  • 29 Левски

    13 0 Отговор

    До коментар #22 от "пейо":

    Да именно! американците не ги интересува корупцията в България защото ако ги интересуваше Цветан Цветанов когото прегръщат и целуват както Иван Костов който те подкупиха трябваше отдавна да са в затвора По тяхно искане! Това не е борба срещу корупцията в България Това е борба срещу руските бизнес интереси в България!
  • 30 Левски

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "пейо":

    американската мафия държи прокуратурата в България!
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ е първия премиер на БЪЛГАРИЯ използвал сълзотворен газ срещу народа на БЪЛГАРИЯ
  • 32 гост

    17 0 Отговор
    Ако Гешев повдигне обвинения на Гела,Шиши или Златев,ще повярвам,че не е бухалка в ръцете на мафията и Вашингтон.Иначе използвайки служебното си положение мачка неудобните ограбва им имуществото и го дава на определени хора.Кой взе имуществото на Илия Павлов?Къде ли ще отидат милионите на Баневи и Арабаджиеви.На кого ще раздадат имотите на Божков.Защо на средният Маргин дадоха хотел Глория палас?
  • 33 Миризлив пор

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Е, Хювефарма не е ли негова? Той и други бизнеси има но тук просто се сещам за аналогична ситуация.
  • 34 дсдс

    8 0 Отговор
    Плаща се за влизане там, да. Моят съсед се опита, но му поискаха 10х.лв, които той да изплаща като вноска по кредит от спомагателната каса, само че той само плаща, а шефа прибира кредита. На всичкото отгоре имам други познати там, които от месеци са на 30% от заплатата си по договор, щели да имат да взимат. И човекът ми вика, как се гледа семейство с 300лв? По-добре да ги затворят, частните фирми ще се ориентират и ще поемат хората, ще минат година, две и ще е забравено, дори по-добре трябва да стане. Какво като има голям работодател като нито се спазват мерки за безопастност, за замърсяване, нито се изплащат заплатите. Просто е едно гнездо на корупция в най-гнусната му форма.
  • 35 Ели

    7 1 Отговор
    Всички Тец-ове трябва да се закрият, перки, фотоволтаици и ВЕЦ$ове.

    Бизнесът трябва в един период от 50-години да инвестира в научни програми алтернативни източници на енергия, които след гратисния периот от 50 г. на атомна и ядрена енергия (евентуално Белене и Козлодуй") трябва да станат алтернатива за обикновения потребител и бизнесd.

    Без толериране на частен капитал - който, в генезиса в БГ е дълбоко извратен.
    Не ни баламосвайте с бизнес, такъв в БГ няма. Имаме спекулативна препродажба на стоки и мафиотски структури на монополен принцип, субсидирани от държавата и подставените й лица.

    Използвахте вратичката за "зелено производство" на ЕС и корумпирахте ВЕЦ-ове, перки и фотоволтаици, безобразните им печалби, дори когато не произвеждат ток, нямат прецедент.
    Да не говорим, че си върнаха инвестициите, но цените не намаляха.
    А БГ народът плаща глобите от ТЕЦ-ове, и диша мръсният им въздух, и плаща най-скъпата цена за ток от ТЕЦ-ове 1 и 3.

    Не сравнявайте БГ с Германия СП и бъдещ СП2 - закрихте ЮП, за да си пълните гушите ТЕЦ-ве, Перки, Фотоволтаици, ВЕЦ-ове.
    Дайте евтиният ток от Козлудуй на битовите абонати и не го изнасяйте, само 5% от микса в сметките ни е от Козлодуй.
    Ни вопъл, ни стон по тази тема.

    Абсолютен лобизъм и нечисти интереси прозират в закриването на най-евтиният производител на ток от въглища ТЕЦ 2, не чувам за 1 и 3. Не чувам защо евтиният ток на Козлодуй не стига до БГ потребителите?
    Този е основният въпрос?
    А разбира
  • 36 Марк Енгелс

    2 1 Отговор
    Разлика 60 пъти в БВП, ГЕРМАНИЯ:БЪЛГАРИЯ, разлика в консумацията на ток е 15 пъти, значи в бг хората и бизнесът консумират 4 пъти повече, спрямо единица бвп. theglobaleconomy. com/rankings/electricity_consumption/ theglobaleconomy. com/rankings/GDP_current_USD/
  • 37 бесният язовец на оня с коня

    2 7 Отговор
    Кирил Домусчиев е новият ПРЕМИЕР или ПРЕЗИДЕНТ!
  • 38 въпрос

    6 1 Отговор
    абе кире, кажи с кво се къносваш бе.
  • 39 Гого

    9 1 Отговор
    Фармацевтиката е още по-голяма измама
  • 40 Марк Енгелс

    3 0 Отговор
    Къде по светът е имало случай, след приватизация цените да паднат и качеството да е високо. НХК-Бургас имаше дълг, но с ниски цени спестяваше годишно 2 милиарда долара на фирмите и българите, че и пари заделяше за държавата. Сега Лукойл не спестява нищо на никого, нито дава нещо на държавата. Преди да фалира Нисан преди 20 години, се говореше, че една японска кола се сглобява от 2ма човека, а френска от 5ма човека. Но после Нисан го купиха французи. Дизайнът пести труд но и сигурност.
  • 41 Морука

    3 1 Отговор
    Кирчо ,ти си следващият след Божков,ако си хитър ще си намериш едно тихо местенце накрай света и ще духтеш с два куфара пари,но ако си тъп и алчен както се предполага ще чакаш тиквата да те оскубе и да те прати на топло.Ако не те самоубие разбира се..
  • 42 Пене

    3 0 Отговор
    Голема тръпка е да играеш на БНЕБ! Не трябва да ходиш чак у Лас Вегас. Те сега залагам за утре на 20 часа. Много е важно накъде че задуха вятъра у Китайско море и кога че се прецака водната помпа на АЕЦ-о, може и да не се прецака ...ама шанса е 1:24,54 и че се пробвам. "Който ни играй, ни пичели". Кире, ама играй, може пък и ти да спечелиш.
  • 43 Петър Волгин

    2 0 Отговор
    АЕЦ е на такава печалба, че като си покрие разходите смогва и на ТЕЦ МИ2 да удари финансово рамо и то солидно в размер на стотици милиона лева.
  • 44 Гражданин

    5 0 Отговор
    За съжаление, НАВСЯКЪДЕ в държавата е като хазарта- мафията е завладяла всичко вкл. държавните структури!!!!!
  • 45 Цацаров

    4 1 Отговор
    За да не казвам аз нека Кирчо Гела, известен още като джапанката, да каже как успя да стане собственик на "Български морски флот" преди да е навършил пълнолетие ? И не само на БМФ , а и на още 21 големи държавни фирми. Ако той не даде отговор на този въпрос, тогава нека кучето с каскета да го арестува, преди да е отпрашил за о. Мавриций. А бе, тази сутрин кучето разхождано ли е , хранено ли е, защо не го чувам да джафка по медиите ?
  • 46 Валери Симеонов Балевски

    2 2 Отговор
    Прочетох написаното от Цацаров. Сега него аз да го питам. Ти бе Цаца, като знаеш, че Джапанката е докопал 22 държавни фирми без пари по времето на Костов защо не поиска да бъде арестуван ? Да, ние с Ревизоро направихме опит да внесем промяна в Закона за примватизация и да опростим едни 52 млн. лв. на Кирчо-Гела, но се вдигна врява и спряхме. Да, ако Джапанката не беше казал днес Ревизоро нямаше да е министър, нищо , че номерът с опрощаването не мина. Важно е , че сме последователни както казват от ДПС.
  • 47 Гонзо

    5 1 Отговор
    Батко домус що се сравняваш с германия ако искаш техния ток що не искаш данъците им ако ти кажат от утре 32% данък ще уревеш нр само факаната нова тв а и целия язовир студена ще напълниш
  • 48 12345

    2 1 Отговор
    Гел БМФ Съд
  • 49 ТУТУРУТКА

    3 1 Отговор
    ТЕЦ МАРИЦА-2, е резерв при недостиг на ток. А сравненията между мините със заетите в тях, се правят като се гледат смените, машините, субсидиите, обемът, качествата, и най-вече цена труд и човеко час за тон въглища. Изглежда, че той иска да купи тези мощности, и да го субсидират. Не, иска да вземе на концесионен договор. После да му плащат да гори газ.
  • 50 ФАКТ

    0 0 Отговор
    /upload.wikimedia .org/wikipedia/commons/a/a9/Cijena_elektri%C4%8Dne_energije_2017.jpg
    БЪЛГАРИЯ С НАЙ ЕВТИН ТОК
  • 51 пазарът решава

    0 2 Отговор
    ЗА 100 000 ЕВРО - БВП, Германия консумира 4 пъти по-малко ток, отколкото България. Много ток се консумира, значи пазарат определя.. цената! Заплащането заплата-сирене ог гипс и палмово масло, е от бизнесът, не от държавата...
  • 52 Р.ОВЧ, ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ,

    4 0 Отговор
    ХРИСТО КОВАЧКИ - ТОВА СА ЕДНИ ОТ ЗНАКОВИТЕ ГАНГСТЕРИ НА БЪЛГАРИЯ ЧИИТО ИМЕНА ПРИСЪСТВАТ В ДОКЛАДИ НА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ СЛУЖБИ ЗА БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КАКТО И В ТУРСКИ.
    ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАНГСТЕРИ СА ОТРОЧЕТА НА БКП И ДС
  • 53 Тошо

    2 1 Отговор
    Кирееее.Те и доматите бяха 2лв.
  • 54 Домус ага

    2 1 Отговор
    да яде свинско
  • 55 Хасково

    3 0 Отговор
    Кой се учудва че си плащат хората да бъдат назначени на работа в тецовете ! По-високопоставени лица искат да заплатиш 10000 лв. за да бъдеш назначен на работа в Тецовете ! Това е обществена тайна само Софиянци май не го знаят.... Висока заплата не вършиш никаква работа !
  • 56 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    До 8 ком -Ти много умен бе -кажи как правиш изчисленията =сигурно смяташ на ум

    Коментиран от #60

  • 57 стоян

    0 2 Отговор
    Тук е пълно с плювачи кумунисти некадърници дето не могат да си вържат обувките сами- а плюят срещу един от малко останалите умни хора тук и инвестиращи тук
  • 58 некойси

    0 0 Отговор
    То и бизнеса като енергетиката ... както си си бизнесмен-олигарх и играеш с тях, извъеднъж изтегляш късата клечка, ставаш персона нон грата, бягаш в чужда държава, вземат ти всичко честно заграбено до сега и тва е ... хазарт, кво да правиш.
  • 59 Ехоо

    0 0 Отговор
    АВТОБИОГРАФИЯ
    ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ
    Име: КИРИЛ ПЕТРОВ ДОМУСЧИЕВ
    Дата на раждане: 18.04.1969 г.
    Националност: българска
    ОБРАЗОВАНИЕ
    1993 – 2002 Технически Университет – София,
    Магистър, Специалност „Индустриален мениджмънт и маркетинг”
    1984 – 1988 9‐та Френска езикова гимназия, гр. София, испанска паралелка
    ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
    Кирил Домусчиев стартира свой частен бизнес преди повече от 20 (двадесет) години, като
    основава няколко компании, които се занимават с производство и търговия на различни
    продукти. През 2003 г. дейността на тези компании се обединява и прехвърля към „Адванс
    Пропъртис” ООД, чрез което дружество се правят повечето от инвестициите.
    Към момента „Адванс Пропъртис” ООД е собственик на 117 компании, намиращи се в 23
    държави. Днес водещите компании на „Адванс Пропъртис” извършват дейност в следните
    стратегически сектори: фармация, шипинг, пристанищен мениджмънт, недвижима собственост
    и други.
     „Адванс Пропъртис” ООД чрез притежаваното от него дъщерно дружество „Хювефарма”
    ЕООД, играе важна роля на международния пазар на хуманни и ветеринарни продукти.
    Хювефарма разполага с 13 завода, намиращи се в ЕС и САЩ и присъства на всички
    основни пазари чрез свои дружества или представителства, включително ЕС, САЩ,
    Турция, Тайланд, Тайван, Китай, Индия, Русия, Бразилия, Южна Африка, Канада, Мексико
    и Япония. Към настоящия момент Хювеф
  • 60 до СТОЯНЧО

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "стоян":

    кажи маме кажи синко ко каеш
  • 61 Усмивката

    0 0 Отговор
    И ТЕЦ Варна.....да не забравите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове