Last news in Fakti

14 Април, 2020 10:44 2 655 19

Пулмологът д-р Симидчиев: Колективният имунитет трябва да е цел

  • коронавирус-
  • мерки коронавирус-
  • д-р александър симидчиев-
  • пулмолог

Здравната система трябва да наложи строг контрол, за да не изпадне в колапс

Пулмологът д-р Симидчиев: Колективният имунитет трябва да е цел - 1
Снимка: БГНЕС

Колективният имунитет срещу коронавируса не трябва да бъде стратегия на здравната ни система, а да бъде цел, ако искаме да постигнем дългосрочен успех в борбата със заразата. Това коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Nova.

“Тази цел може да бъде постигната по различен начин или с различна скорост“, казва лекарят. “Ако тя се постигне бързо, се получава нещо подобно на взрив. Стратегията трябва да е дозирана, толкова колкото може да поема нашата здравна система, за да няма допълнителна смъртност“.

Фактът, че в момента няма утвърдени медикаменти, които категорично да повлияват на развитието на COVID-19, прави решението за търсене на лекарска помощ не до там важно, според медика. Но той подчерта, че при недостиг на въздух болниците са мястото, където дишането ни може да бъде поддържано до отшумяване на проблема.

По отношение на въздействието на хлорина, с който се говори в последните седмици, д-р Симидчиев каза, че “някои смятат, че той работи много добре, но други все още имат съмнения, че токсичността му превишава ползите“.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    15 8 Отговор
    Ако въобще е възможен колективния имунитет, май голям процент от оздавелите не изграждат такъв

    Коментиран от #18

  • 2 Смех

    14 3 Отговор
    "Колективният имунитет трябва да е цел"...Как да го разбирам това...?Че докато всички не се разболеем и оздравеем няма да има мърдане?А ми да почваме тогава...
  • 3 Гей Билтс

    13 5 Отговор
    Целта е друга: Колективно чипиране и жигосване с ваксината - руска рулетка.
  • 4 лекарство

    9 2 Отговор
    Нали ще произвеждаме, дали лекува не знам, но цената я казаха 100 лева
  • 5 Дикме

    8 5 Отговор
    Поредния мустакат разбирач.
  • 6 1234578

    18 2 Отговор
    Истината, че лекарите и здравните експертите не знаят, кога ще е пика и кога ще свърши пандемията. А пък икономическите и социалните експерти не знаят какви и докога ще са икономическите последици и ще има ли или няма да има гладни.

    Тези отговори ще ги знаят единствено историците, но след време, когато ще ни е все тая за всички тези отговори.
  • 7 гост

    11 3 Отговор
    Ма то повтаря бе докторе. Докога ще пробваме?
  • 8 Госあ

    6 7 Отговор
    Колективния имунитет е масово убийство. Лично на мен, като не експерт ,какъвто още по малко е и господинчото, дори ваксината срещу вирус,който за по малко от два месеца даде два щама и има не малко случаи на повторно заразяване ми изглежда химера. Според мен, решението е в препаратите, както Тамифлу за свинския грип. Апропо, и сега има такива, които показват над 93% ефективност особено в ранните стадии. И между другото, един австрийски молекулярен имунолог има много интелигентно решение,което в момента търпи клинични изследвания.

    Коментиран от #12

  • 9 11111.

    2 2 Отговор
    Аман от философи
  • 10 INTRUDER

    10 5 Отговор
    АКО НЕЩО...ИМАМ ШЕСТ ХЛАДИЛНИ КАМИОНА...ДАВАМ ГИ НА МУТАФЧИЙСКИ И "НОЩ" И ДА СИ БЕРАТ ТРУПОВЕТЕ, КОИТО НИ ОБЕЩАХА...НЕ ИМ ВЯРВАМ ВЕ, НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ДУШИЦИ!!!ОТРИЧАТ СЕ ОТ СОБСТВЕНИТЕ ДУМИ ПРЕЗ ТРИ ДНИ, ИЗНЕРВЯТ СЕ ОТ ТЕЖКИТЕ ВЪПРОСИ, НО ОХОТНО НИ НАСОЧВАТ КЪМ СТУДИЯТА НА ХОЛИВУД=CNN И ЩО ТРЯБВА ДА ГОВОРЯ АНГЛИЙСКИ?!АЗ ГЛЕДАМ "АЛ ДЖАЗИРА" ЩОТО ВОДЕЩАТА Е ПО-СЕКСИ ;-)))
  • 11 дсд

    3 2 Отговор
    За какъв имунитет говори щом има повторно заразяване и скоро след боледуването? Не е като да е след година. Да питат англичаните, нали те така щяха да се справят.
  • 12 ТОДОР СТОЯНОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Оселтамивир-C16H28N2O4 Само за хора в риск обаче, не за масово третиране!!!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Ми досега официални данни от Китай има за фавипиравир. От Южна Корея за хидроксихлорохин.
  • 14 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    А пък хлорохина и хидроксихлорохина за които се знае също,че имат действие се прилагат и масово, дори за превенция от Малария. Те и за Тамифлу бг мамите още разпраат колко вреден бил,а мен ме оправя точно за два дни, като се разболея от грип.
  • 15 Рее

    6 0 Отговор
    С тия мерки пика може и да е по Коледа,а до тогава глад и мизерия.
  • 16 Behemoth

    8 0 Отговор
    С това темпо има да го влачим поне една петилетка!
  • 17 Бамби

    6 0 Отговор
    Няма да свърши докато не вземат непосилните заеми, които ще гарантират със земеделската земя след това ще си измрем тихо и кротко от мизерия, един по един и без вируса. Проблемът сме ние- че още дишаме. Затова е цялото бързане да съсипят икономиката.

    Коментиран от #19

  • 18 жжфоиж

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "да ве":

    Преобладаващото мнение е , че повторно заразяване няма а се касае за случаи , които след лечение болестта се активира повторно от дремеща инфекция . Поне такива са оценките в Корея .
  • 19 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бамби":

    Това и заслужаваме,след като седим пред компютрите и си чешем езиците