Last news in Fakti

18 Юни, 2020 06:34 1 384 7

Обсъждат финансови компенсации за българските медици

  • компенсации-
  • медици-
  • парламент-
  • бсп

Предложението е на БСП

Обсъждат финансови компенсации за българските медици - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще обсъдят финансови компенсации за българските медици, съобщи Българското национално радио. Дебатът е по искане на левицата, а в него ще участва и здравният министър Кирил Ананиев.

БСП инициира разискванията в пленарната зала за подобряване на условията на труд и финансови компенсации за медиците. Социалистите настояват да бъде изработена стратегия за целта. Искането им беше внесено в деловодството на парламента преди две седмици, а дебатът трябваше да се проведе в края на миналата, но беше отложен поради отсъствието на Кирил Ананиев.

Левицата иска в срок до 3 месеца здравният министър да изготви и внесе предложения в Министерския съвет за законови промени, които регламентират условията и паричната помощ на здравните специалисти и лечебните заведения при обявена епидемична обстановка. А в срок до 6 месеца да прегледа дейността на инфекциозните отделения и да направи план, който да увеличи ефективността им, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукурчо🧐

    6 0 Отговор
    Компенсациите са в едно чекмедже.
    Охранява ги глок 17.
  • 2 Миризлив пор

    3 1 Отговор
    То пари има, само дето не трябва компенсации а преразпределение. Ще се учудите колко взема човек във инфекциозно и колко кардиохирург дето "чисти шлаката от сърцето" и поставя по 5-6 стента на здрави хора.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 ЦК на ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Добри са им парите на докторите,не им трябват повече!!! Но да помислим за депутатите !!!
  • 4 Да се чисти

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    "шлака" от сърцето не е толкова лесно. Другото си е така, кардиоспециалисти определят коя пътека колко е така че не им пука за другите специалности много. А да се поставят стентове на здрави хора си е престъпление.
  • 5 БеСеПеТо

    2 0 Отговор
    Не ме ядосвайте и вие! В момент с регистрирани близо 300 хиляди граждани, безработни! Вие като опозиция и като поне “малко” повече хора вземете да предложите някаква алтернатива - временна заетост на 2,3,4 часа, субсидия да си плащат здравните осиуровки и разходите за храна и режийни. Тия хора са гладни бе не може ли да разберете? Какви сте вие такива долни политици БЕ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.