Last news in Fakti

19 Юни, 2023 06:34 980 3

Провеждат кръгла маса в НС за проблемите на хората с увреждания и диабет

  • кръгла маса-
  • парламент-
  • увреждания-
  • диабет-
  • здравеопазване

Тя се организира от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България"

Провеждат кръгла маса в НС за проблемите на хората с увреждания и диабет - 1
Снимка: Shutterstock

На 19 юни, понеделник, от 09:00 до 16:00 ч. в сградата на Народно събрание, зала 3 ще се проведе кръгла маса на тема "Проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания, редки болести и диабет в България".

Срещата се организира от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Първият панел ще обърне внимание на проблемите на децата с хронични заболявания, редки болести и диабет като се демонстрира противоречието между реалната ситуация, свързана с интеграцията, медицинското обслужване и толерантността към тези деца, съпоставени с всички останали деца като бъдещо наследство на страната ни.

Във втория панел ще бъдат разгледани актуални проблеми, които срещат хората с увреждания, ТЕЛК и НЕЛК, обновяването на спецификациите за помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хора с увреждания, индивидуален терапевтичен подход, обезпеченост на социалната политика, индивидуален подход в подпомагането и изграждането на адаптирана среда.

Като резултат от срещата ще се изготвят предложения за сформиране на работни групи за изработване на промени в нормативната уредба.

Източник: dariknews.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадливи некадърници на кръгла маса

    2 0 Отговор
    Няма да решат ничии проблем, а ще крадат!
  • 2 Мнение

    0 0 Отговор
    На хората с диабет тип 1 трябва да се осигури социална пенсия, а не след още 2 увреждания! Те трябва да държат под контрол захарта си във всеки един мовенг, а това не е възможно на работа по всяко време. А от нивото на захарта зависи живота им!
  • 3 Крис

    0 0 Отговор
    Работещи пенсионери с инвалидност над 50% ,призната с решение на ТЕЛК ,не следва да плащат здравно осигуряване или ако плащат такова то следва да бъде. около 3%, не по-вече.