Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 14:40 4 993 40

Петиция: Българи от цял свят с подкрепа за ваксината срещу COVID на проф. Андрей Чорбанов

  • андрей чорбанов-
  • ваксина-
  • петиция

Инициативата бе поета от неправителствените организации

Петиция: Българи от цял свят с подкрепа за ваксината срещу COVID на проф. Андрей Чорбанов - 1
Снимка: БГНЕС

С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана от експертен екип в БАН, българи от цял свят се обединиха в социалните мрежи, за да подкрепят родната наука, пишат в прессъобщение Сдружение Велика БолгАРИА.

Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат поредното изискване от Суверена и до държавните институции.

"Повече от ясно е, че тези, които се правят на много загрижени за здравето ни и по цял ден обикалят телевизионните студия, за да ни убеждават в това, всъщност се правят на слепи и глухи, когато трябва да помогнем на екипа на проф. Чорбанов. Една от причините за това е, че няма да имат комисионни, на които са свикнали за прокарването на вносни препарати в България. Както се вижда от цялата им катастрофална концепция за мерки и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за чуждите вериги чрез затварянето на заведенията, които са огромна част от малкия и средния бизнес в България. Да не говорим, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-много болници на глава от населението - но никой от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни", категорични са инициаторите на петицията.

Те настояват институциите да подкрепят българската наука и усилията на нашите учени за създаване на универсална ваксина срещу Ковид 19, за която професор Андрей Чорбанов и екипът му алармират многократно чрез медиите.

"Властимащите неглижират българските научни постижения и ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо с тях", допълват инициаторите.

И припомнят, че България е лидер в производството на ваксини от 1960 г. до момента. Историята започва с доктор Сребра Родопска, която през 1948 година заминава за Париж заедно със съпруга си – специалиста по вътрешни болести проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, доктор Родопска пренася ваксината нелегално и я адаптира, използвайки московския ваксинален субщам 374А. Създателката на българската БЦЖ ваксина получава признание от световната научна общност по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като до момента тази ваксина се смята за най- добрата в света.

"Налага се да припомним , че всички световни открития, променили хода на човешката история, са направени от българи – за жалост повечето извън границите на България:
1.Компютърът - Първият електронен, непрограмируем компютър е изобретен от Джон Атанасов - американски физик, математик и електроинженер от български произход. След опити с различните налични по това време сметачни устройства, Атанасов пръв въвежда понятието „аналогов компютър“.
2. Принтерът - Дело на българският физик Георги Наджаков;
3. Главният конструктор на първия в света транспортен пътнически самолет "Douglas DC-3" е българин. Неговото име е Асен Йорданов;
4. Двигателите на лунния модул Орел са разработка на българина Иван (Джон) Ночев;
5. Шестият сърдечен тон е открит от д-р Иван Митев през XX век.
6. Професор Спартак Хаджиев, основоположник на основите на имунотерапията в света през 1950 г.
7. Димитър Пасков, български фармаколог - през 1959 г. открива нивалина - основното лекарство за лечение на детски паралич, спасило милиони деца по света.
Тези открития продължават и през 21 век, но се спазва общата тенденция, когато няма реакция от страна на държавата, те да се реализират извън границите на България", обобщават защитниците на българската ваксина.

Петицията е подкрепена от сдружение „Велика БолгАриа“, изследователски екип „Руните говорят“, Международната организация на обединените българи, сдружение „Велики българи“, български мотористи „Аспарух 681", фондация „Тракарт“, Българско археологическо дружество „Иван Венедиков" и много други.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д р Вирхов

    7 36 Отговор
    Само за търсачи на екстремни преживявания!
  • 2 Гост

    60 9 Отговор
    Проблемът е там, че българската ваксина няма чипове. А от списъкът с български изобретатели и откриватели, със световно значение, липсват към 20 имена, поне.
  • 3 Едно е ясно

    58 5 Отговор
    С петиции, Велика БолгАРИА не може да "пребори" велика Тъпанария.
  • 4 НРБ

    37 11 Отговор
    Ами всички подписали петицията да спонсорират бълг ваксина, а не на хартия лозунги, които да кажат на другите да дават пари !! Дайте родолюбив пример с вашите пари !!!

    Коментиран от #34

  • 5 Антимафия

    47 3 Отговор
    България е разделена , на лични интереси , блатото
    на корупцията се управлява ,по тази мафиотска схема?
    Предствавете си, че Бан разработи
    и пусне ваксината в действие?
    И пак си предствете, че милиард лева ще отидат,
    в Държавни фирми на БАН!
    И никой от Управляващите , няма да се облажи от тази сума?
    Трудно ми е да вярвам ,че това ще се случи ,
    ТОЧНО В БЪЛГАРИЯ И ТОЧНО НА НАС?
  • 6 РАДИО ЕЛТО

    30 5 Отговор
    Бойко ще го шамарим не само на избори ами и физически !
  • 7 Аааа

    33 3 Отговор
    Тревожен е факта ,че руската ваксина не се допуска в европа ! Това отключва много важни и тревожни въпроси ( естествено у тези , които не са загубили способността си да мислят ) !

    Коментиран от #16

  • 8 Глобалист

    2 19 Отговор
    Нацистка терминология. Всички те са граждани на света. А откритията им са следствие на предоставените условия. А условията струват пари. А държавата няма пари за създаване на лични величия.

    Коментиран от #12

  • 9 така става

    21 4 Отговор
    Българин откри и лекарство против рак . Но ББ не го подкрепи да се патентова като лекарство , а само като хранителна добавка. И човека се отказа.

    Коментиран от #15

  • 10 Стратег

    3 16 Отговор
    Айдеее, евтинооо..! Бърза доставка! От рецептите на баба!.....Боцкай българино, днес има, утре нямаааа....
  • 11 Стратег

    7 5 Отговор
    У нас дори инженерите борят Коронавируса. Като един такъв инженер Жеко Ганев, излязал пред пресата със сензационното: "Убивам вируса за 15 минути". Само че той изчезна и покри много бързо, много по-бързо, отколкото ще изчезне вируса.
  • 12 Любен Стойков

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Глобалист":

    "Държавата" ни има пари само за "величието" на яхащите я.
  • 13 Баце ви Боко

    24 3 Отговор
    Щом не може да пълни шкафче,значи ваксината не е хубава!
  • 14 Факт

    16 4 Отговор
    Българските управници, последните 30 години и особено силно последните 10 години игнорират българското, защото наистина няма комисионни..... Вижте как нашите управници подариха на Русия 3 милиарда за да им построят тръба за турски поток.... И още по фрапантното- подариха на САЩ 3 милиарда за едни рисунки на Ф-16 ( модел 1974г.) Всички тези антибългарски действия се приеха с гласовете на ГЕРБ+ ДПС+ ВМРО....

    Коментиран от #25

  • 15 българин

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "така става":

    Абе българин откри и водорода като гориво ,но още си сипвам бензин в колата.

    Коментиран от #21

  • 16 Шайка

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Аааа":

    Сподели защо руските ваксини, тя не е сано една вече. Не се допускат до Европа. Кажи защо и какво се случва?

    Коментиран от #20

  • 17 шефа

    13 5 Отговор
    Това няма как да стане докато престъпника и българоубиец ББ и ОПГ ГРОБ за България е на власт,а не по затворите.
  • 18 Антипутин

    5 18 Отговор
    Сдружение Велика БолгАРИЯ путинофилска Кремълска антибългарска организация плаща им се от Москва не са българи
  • 19 Мангъра

    7 3 Отговор
    Не трябва ваксина, чайче, супичка и аспирин и всичко е шест. Късам диплома ако не стане!

    Коментиран от #22

  • 20 Аааа

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Шайка":

    Ако споделя бъди сигурен , че коментара ми няма да се задържи и минута ... Сещаш ли се за каква " свобода на словото " става въпрос ???
  • 21 Лайка

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "българин":

    Браун газ се нарича и се покри всичко от много години. Нашите учени и млади хора които избягаха по света, се славят и то много. А и това няма общо по темата.

    Коментиран от #32

  • 22 Шайка

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Мангъра":

    И главата си скъсай. Като нямаш глава, какво да късаш? Аз вярвам на нашите учени и ще се постарая да бъда от първите ваксинирани в опитна фаза.

    Коментиран от #27, #30

  • 23 ДжафДжаф

    13 14 Отговор
    Тоя Чорбанов до сега няколко пъти твърди публично, че имало българска ваксина и толкова. Каква е тази ваксина? На какъв принцип работи!? Абсолютно нищо, просто имало българска ваксина! В някаква публикация прочетох, че чакали да им разрешат да я тестват върху животни!? Верно, че съм некомпетентен в тая сфера, ама все си мисля, че никой няма да им се разсърди ако без разрешение уморят стотина плъха, а защо не и стотина улични помиара!? На скоро четох, че ще ли да съдят някакъв германски професор, за това, че бил направил ваксина като без разрешение я напраскал на цялата си фамилия. Тоя като е толкова отворен и постоянно твърди, че е направил ваксина пък що не вземе да се ваксинира в името на науката? При всички случаи ще има полза. Ако ваксината е удачна, демек ако уцелее ще се хвалим, че имаме родна ваксина, а ако пък се гътне пак добре щото ще спре да блещи публично глупости!!!

    Коментиран от #29, #35

  • 24 Алекс

    5 2 Отговор
    Проблемът не е в чиповете (които не са във ваксината, никой друг не ги е открил), проблемът е в главата! Българинът е специален човек, специална раса, която няма нужда да има парчета желязо в мозъка си! Това е интригата на "непознатите".
  • 25 Sss

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Факт":

    И колко ли комисионни прибраха депутатите от ГЕРБ, ДПС и ВМРО за да гласуват даването на тези милиарди ???? Същите те сега се надяват пак да си сформират мнозинство и за следващ парламент... Като за целта всички са се впрегнали усилено да прокламират ежедневно най-вече ВМРО, с надеждата и те да влязат, щото само ГЕРБ и ДПС няма как да имат общо 121 депутати..... Виждате ли как медиите започнаха ежедневно да лъскат имиджа на ВМРО ...
  • 26 Номер 8 по постижения

    5 11 Отговор
    е проф. Шкембе Чорбанов от БАН. Цял живот на чорбица от държавна паница, Господ здраве да му дава и дано някога изкара 2 лв със знанията си...
  • 27 вЕрвайте ми

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Шайка":

    След ваксината , си сложи и зъбни импланти, чувам един нашенски убавец майсторски ги "изработва"
  • 28 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Какво стана с грипната ваксина?
    Имаше ли ефект от нея?
    Само запълвате времето с ненужни информации и коментари.
    Както се казва,когато някой започне да ви говори става въпрос преди всичко за пари.
  • 29 Просветен илюминат

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "ДжафДжаф":

    Адмирации за коментара ти.
  • 30 Мангъра

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Шайка":

    На опитната фаза първи са мишките, ма като си мераклия и тебе ще боцнат, науката иска жертви!
  • 31 НОЩ

    3 1 Отговор
    Що мълчи БОТОКСА ?
  • 32 българин

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лайка":

    Да,така е,но умишлено избягах настрани от темата,Малка провокация,извинявам се.
  • 33 Стига смешки

    6 5 Отговор
    Според думите на Чорбанов, една ваксина трябва да се тества поне 10 години. От какъв зор държавата да дава пари за некадърната му ваксина която ще стане готова когато вече ще сме забравили К19. Аз съм емигрант и съм ПРОТИВ даването на пари на този некадърник от БАН. Бил съм в БАН и там само знаят да "усвояват средства". Има си ефективни Американски ваксини вече проверени и действащи.

    Коментиран от #36

  • 34 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "НРБ":

    Защо другите ? Ние, ако сме като бройка сега 6 милиона дадем по 1 лев са 6 милиона !!! ЩЕ ТЕ СЪБОРИ ЛИ 1 ИЛИ 2 ЛЕВА И ЗА ДЕТЕТО, АКО ИМАШ ТАКОВА ? Едва ли . Не е много добре това което сте написал.
  • 35 Тиквун ли те ваксинира?Че толкова..

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ДжафДжаф":

    Ти е задръстил мисленето и лизането на подметки и още нещо?
  • 36 Бил си в БАН в отдел загробване на....

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Стига смешки":

    Белите мишки останали след експериментите на учените и естествено забърсването на подовите площи,но и това ти е било много за възможностите...
  • 37 Вуте

    1 0 Отговор
    Българска ваксина против Ковид няма да има, защото каквито и опити да се правят, накрая все излиза ракия 50 градуса.
  • 38 ЪРП

    1 1 Отговор
    ЕКИПА НА ПРОФ.ЧОРБАНОВ, НА ДАЛИ ИМА НУЖДА ОТ ПЕТИЦИИ!!!!!!
    ПРОФЕСОРЕ..., ПУСКАЙТЕ СМЕТКА ,ЧРЕЗ КОЯТО МОЖЕ ДИРЕКТНО ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ДА ВИ ПРЕВЕЖДАТ ПАРИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО ВИ НА ВАШИТЕ ВАКСИНИ!!!!!!!!

    ИНИЦИАТОРИТЕ, НАПРАВЕТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОСИГУРИТЕ ЗАЩИТЕНА СМЕТКА ЗА ДОБРОВОЛНО ДАРИТЕЛСТВО КЪМ ДЕЙНОСТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ОТ ЕКИПА НА ПРОФ. ЧОРБАНОВ!!!!!!!!!!!!.......ДРУГОТО Е АЛА-БАЛА
  • 39 възмутен

    0 1 Отговор
    ГНУСНОТО и ПРЕСТЪПНО ПРАВИТЕЛСТВО на ВИНЕТУ НЕ САМО, ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯТ ВАКСИНАТА НА проф. ЧОРБАНОВ същия мръсен ку.....ки ход направиха и с МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ. Колко пъти се показваше бъгарската машина, НО НЕ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КРАДЦИ, въртеха, сукаха как да гепнат КОМИСИОНИ. ПРОКЛЕТИ ДА СА МРЪСНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!!!
  • 40 хехе

    1 1 Отговор
    Първо да каже за какво похарчи 300 000 хил.лв. от фонда на БАН в УЖ разбработката на прототипа на българска ваксина! Чорбанов обича екскурзиите по света и търси парички да заведе нова лИбовница да я фотка по разни дестинации, да му е поредната муза за стихоплетството, а пък наивниците да късат от залъка на децата си да му пълнят сметката:)))