Last news in Fakti

6 Юни, 2021 06:19 5 293 26

Виктор Стоянов: Властта и парите в Скопие са у хора, които не харесват България

  • виктор стоянов-
  • фондация македония-
  • скопие-
  • република северна македония

В учебниците в Северна Македония още пише, че българите са фашистки окупатори, заяви представителят на Фондация „Македония“

Виктор Стоянов: Властта и парите в Скопие са у хора, които не харесват България - 1
Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Северна Македония е такава, че властта и капитала са в ръцете на хора, които не харесват България. Те вредят на добрите взаимоотношения. Северна Македония не спазва договора за добросъседство. Това заяви в „Интервю в анфас“ на Телевизия Евроком Виктор Стоянов от Фондация „Македония“.

„Не може в учебниците в Северна Македония да пише, че българите са фашистки окупатори. Кой окупира Македония при положение, че 90% от администрацията в периода 1941 -1944 година са местни хора. Братът на Никола Карев е кмет – той ли е окупатор?“, посочи той.

Според него е нужно създаването на консенсусна програма за действие по въпросите, свързани със Северна Македония.

„Основният пункт и голямата цел е да бъдем едно общество в две държави“, категоричен е Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    10 1 Отговор
    Разговор между тъща и зет на коледната трапеза:
    - Тиквеник... Яде ли?
    - Пача... Ядох!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 инфо

    1 0 Отговор
    Айде пак комисии , дето си преливат от пусто в празно. Трябва да обяснят на обществото подробно как протичат разговорите в тези комисии, защото , до сега напредък никакъв и какъв е смисъла от тях.

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Зайко Байко многознайко

    16 0 Отговор
    Нема угодия ,при нас работи един Илия, македонец с български паспорт! Голем националист го играе , тогава му каэвам върни си Българския паспорт, тогава отговаря, че не могъл да ходи в Гърция! Паэил си го эа удобство!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 логика

    4 2 Отговор
    А хората, които не харесват България са комунисти.
  • 7 Рибата се вмирисва от

    1 0 Отговор
    ГЛАВАТА ! Асе лющи от опашката /народа/.
  • 8 Александър Македонски

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "инфо":

    Не да обясняват на обществото как протичат разговорите в комисията а да се предават директно по медиите кой какво казва тогава ще им светне на ония оттатък каква е истината
  • 9 Ще има и още

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "инфо":

    Ако се не лъжа, съществуването на комисията е регламентирано в договора за "приятелство". И комисията, и договора изобщо се оказаха поредния турбо-провал на българската дипломация. Подписано е нещо без никакъв сериозен предварителен анализ кой реално кара влака в Скопие. Сега Мицкоски иска договора едностранно да се денонсира но това е популизъм и тази глупост от Скопие няма да я направят. Глупостите е прието да се правят от София ! Ниска топка, лоша приемственост и слаб професионализъм, ей туй е българската дипломация и в Скопие го знаят и се възползват максимално от това.

    Коментиран от #14

  • 10 Коментатор

    11 0 Отговор
    В Македония казват че българските войски били фашистки окупатори. Донякъде Това е формално вярно тъй като до този момент тази територия е била юрисдикцията на Сърбия Освен това доколкото България е била съюзник на фашистките държави Италия и Германия би могло да се каже че окупацията е била фашистка. И така да е смятам че каквато и да е фашистката идеология отделния човек и военен въпреки всичко може да бъде и патриот. Българите в Македония са посрещнали възторжено нашите войски и срещу тях не е изстрелян дори и 1 изстрел.
    Така че българската кауза В този случай е справедлива
  • 11 Човека

    6 0 Отговор
    Иска да каже да минат водоноските да ги изкъпят дори и без сапун и проблема със срм е решен. Излизат чисто нови българи.

    Коментиран от #13

  • 12 Дебилчев

    6 0 Отговор
    Властта е сърбоманска-удб в македония, антиБГ
  • 13 Хигиенист

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Човека":

    Така е! Ама, мръсната вода какво ще я правим?!:)
  • 14 Еми Колега

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ще има и още":

    Иренчето е хубава мома. Ама то с хубуст външна политика се не прави! Питаме я “колко договора за правна помощ подписа по време на мандата” тя вика, че с “глупости не ми се занимава”...Хубаво, че е президентът малко да стегне тея самозабравили се Толоупи в управлението на страната! Чакаме Кара Дайъ да реагира и се “изкаже” по случая Пеевски. Защото обвиненията към него са за период когато той е бил “активеен дееецъ” на каузата на ДПС!? Чакаме и изчегъртване и в МЗХ и ДФЗ. Където корупцията е доста голяма, а кадрите на ДПС точно там са в ТОПа. Чакаме..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нане

    2 0 Отговор
    абе що им обръщаме такова внимание да одят да пасат трева! Офци!
  • 17 Облак

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "джаич":

    Брато! Не ма да се косиш!:) Вие, сте пар екселанс сърби!:) Ке улезнете у Еуропската Уния га Србско улезе!:)
  • 18 Колю

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "джаич":

    Точно тебе и в Македония може би не те сакат... Но всичко минава... Ти също
  • 19 София

    0 0 Отговор
    Още един "експерт" виждаме как сам си говори ами обясни го на колегите ни от запад за да и те не разберат!
  • 20 маке

    1 5 Отговор
    Многу е грозен тоя , платен ревльо - мязащ на джендър , това ли е еталон за патриот - черен , джукест , плешив , глупав и отблъскващ ?

    Коментиран от #21

  • 21 Мъж

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "маке":

    Предполагам че си дама! Каква е твоята представа за мъжка красота?! Сподели! Може аз да отговарям на изискванията!

    Коментиран от #22

  • 22 ен друг

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мъж":

    В Петрич казваме , че ако се ожениш/омъжиш за кюфте ще ти се родят кюфтета . Генетика , природни закони - крушата не пада далече от дървото !

    Коментиран от #23

  • 23 Мъж

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ен друг":

    До известна степен си права! Даже има наука, която се занимава по-въпроса. Нарича се евгеника.Ама, нацистите я компроментираха тотално! Никой сега в Света не работи легитимно с нея! Колкото до човека...!:) За всеки влак си има пътници!:) Външният вид не е чак толкова важен!:) И ти като жена го знаеш много добре!:)
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    до №15: Джаич, скъпо Маке,
    На 18 Октомври 1943 г. започват англо-американските бомбардировки на Скопие....Защото е български град, а не е окупиран от българската армия, както лъжат югоносталгиците. Окупираните градове англо-американците не ги бомбардират, справка: Прага, Париж, Варшава, Амстердам, Брюксел и др.
  • 25 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Властта и парите в Скопие са у просръбсикете агенти. Нека допуснат достъп до архивите на специалните служби и ще ви стане ясно.
  • 26 дедо йоцо гледа

    0 0 Отговор
    Окупатори на македония са сърбите, защото местното население 90% са българи. А българските войски освобождават собственото си население от окупатора. Колко прост трябва да си, за да си мислиш, че български войски окупират българско население.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове