22 Февруари, 2013 20:15 2 277 16

Росен Плевнелиев на протеста в неделя

  • протест-
  • ток-
  • плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на протестния митинг в неделя в столицата. Това заяви държавният глава в предаването "Панорама" по БНТ. Той каза, че е поканен да присъства на митинга и ще уважи протестиращите, но след това очаква да се започне работа.

"От мен могат да очакват добронамереност. И почтеност.", добави Плевнелиев. Според него има дефицит на справедливост и много неизпълнени обещания.

Всички заедно можем и трябва да търсим решение на проблемите, каза президентът относно какъв е изходът от политическата ситуация в страната. Той обясни, че вратите на президентството са отворени за всички.

В момента има шанс да бъдат върнати хората към държавата. Този шанс може да бъде използван, но може и да бъде пропилян, допълни Плевнелиев. „Моят цел е да работя за развитие, проблемите трябва да се решават. Когато има желание - те ще бъдат решени. За да има съгласие - всички трябва да работим за него. Ролята на президента е за търси консенсус. В момента всеки иска всичко. Всички трябва да работят за конструктивен подход, допълни президентът.

Той добави, че има много проблеми за решаване в страната. Някой са от много назад на времето. Сега е време на криза - за целия свят. Трябва да се знае кой носи отговорността. Президентът добави, че в този момент е готов да носи своята отговорност.

Поредният ден на протести срещу монополите премина мирно и спокойно и с доста по-малко хора, сравнено с последните дни.

В София около стотина граждани се събраха в пространството на езерото "Ариана" ст". Протестът започна с размяна на реплики за това кой да говори от импровизираната трибуна. Беше изготвен списък за реда на изказванията. За утре не се планира протест.  Част от групата се отдели и потегли към паметника „Левски”, където с едоминутно мълчание отдаде почит. Един от организаторите коментира, че всъщност протестите няма да спрат, ще има шествия и утре, и в неделя. Орлов мост беше блокиран за десетина минути и след това шествието се отправи към парламента и президентството, предаде бТВ.

 

Малко преди 21 ч. протестът в София приключи пред президентството. 

Протестното шествие във Варна блокира за известно време движението на централен булевард в града под надзора на засилено полицейско присъствие.  Антимоноплното шествие  достигна около 1000 души.

Конфликтите между неформалните лидери, относно избирането на Инициативен комитет, не успя да провали протеста във Варна. По време на събрание в Община Варна вчера, хората се разединиха, но това не оказа влияние върху самия протест. Снощи около 200 човека спореха до късно пред общината, докато други 2000 шестваха по улиците на града. Те обаче бяха водени не от обичайните лидери, а от ученици и младежи. В петък споровете кой да бъде лидер на протестите продължиха. Един от протестиращите заяви, че ще са по улиците „докато видим някаква промяна в сметките си за тока,предполагам че всичко ще стане както става в нашата държава, всичко ще се покрие ,ще замажат очите на хората ,ще им хвърлят малко прах в очите и дотам.”

Близо 500 души излязоха в Ямбол в израз на недоволството си от високите сметки за ток и монополите, съобщава БНР. Шествието е минало спокойно с пеене на патриотични песни и възгласи "Мафия", "Монополите вън" и "Българи юнаци". Около 100 души в Пловдив скандират "Пловдив, събуди се" пред Централната поща в града.

Протестите срещу енергийните монополи и високите сметки за ток не стихват в цялата страна.

 Дори жителите на най-големия ромски квартал у нас - „Столипиново“ излязоха на протест срещу високите сметки за ток. Те настояват EVN да смени електромерите им, така че да се преустанови дистанционното отчитане на показанията и да се върне отнетия преди години достъп на хората до тях, става ясно от репортажа на Нова телевизия.

Във Враца пък замеряха сградата на ЧЕЗ с тоалетна хартия. Протестът беше организиран като автопоход срещу монополите. В него се включиха и таксиметрови шофьори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NEnatoplofikacia

    0 0 Отговор
    Отправям питането си най-вече към организаторите на протеста: виждам, че се продължава с исканията свързани с ЕРП-тата, но никой не споменава нищо за ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ например, което е доста странно, тъй като въпросите за ЕРП-тата, все пак са свързани с взаимоотношения с други държави и ще е доста сложно да се решат, а и ще отнеме време. Рашаването на проблема с ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ обаче, зависи единствено от волята на софийските управници начело с г-жа ФЪндъкова, така че нека същите да не се правят на глухи и слепи и нека НИЕ да не допуснем да ни манипулират.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    ВЕЛИКОТО "АЗ", Т.Е. БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО С ПРЕКАЛЕНАТА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ВЛАСТ, АРОГАНТНО И НА МОМЕНТИ ПРОСТАШКО ДЪРЖАНИЕ И НЕЗАЧИТАНЕ НА ОСНОВНИ НОРМИ И ПРАВИЛА ЕЛИМИНИРА ПАРЛАМЕНТА, ПРЕЗИДЕНТА, СЪДА! ДРАМАТА НЕ Е В ЕДНА ОСТАВКА НА НЯКОЙ СИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, ПРИТЕСНИТЕЛНИ СА ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВАНИЧЕСКО И ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДЕПУТАТИ, ПОЛИТИЦИ, ПРЕЗИДЕНТ... НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА КАЗВАШ "АЗ, АЗ, АЗ, АЗ..." И ДА НЕ ОЧАКВАШ ПОДОБНО РАЗВИТИЕ НА СИТУАЦИЯТА! ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СЕ ЗАПОМНИ С НАПРАЗНИТЕ СИ ОБЕЩАНИЯ И НАДЕЖДИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ, С БЕЗОТГОВОРНОТО ОТНОШЕНИЕ НА МИНИСТРИ И ЧИНОВНИЦИ КЪМ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА БЪЛГАРИТЕ - ПРИМЕР: АНЮ АНГЕЛОВ, КОЙТО Е ВИНОВЕН ЗА СМЪРТТА НА 11 ДУШИ В С.БИСЕР! С БЕЗУМНИ НАЗНАЧЕНИЯ И КАДРОВА ПОЛИТИКА В СТИЛ "КАЛИНКА", СЪС ЗАТРИВАНЕТО НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС В ПОЛЗА НА ГОЛЕМИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ КОРПОРАЦИИ И ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, МОНОПОЛИТЕ НЕ СА СА САМО В ЕНЕРГЕТИКАТА, А БАНКИ, ТЕЛЕКОМИ, ГОЛЕМИТЕ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ ВСЯКАКВИ ЧУЖДИ БОКЛУЦИ, А СА ПРИТИСНАЛИ В ЪГЪЛА МЕСТНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ... ВРЕМЕ Е ДА СЕ РЕСТАРТИРА СИСТЕМАТА, ОБЩЕСТВОТО НИ Е "БЪГНАТО" ИЗНАЧАЛНО И Е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНА НОВА КОНСТИТУЦИЯ С ГАРАНТИРАНИ 2/3 ГРАЖДАНСКИ КВОТИ В НАДЗОРНИ И КОНТРОЛНИ ОРГАНИ, ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 60 ДУШИ ПО СМЕСЕНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА, РЕАЛНА ФИНАНСОВА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ И САМОСТОЯТЕЛНОСТ НА ОБЩИНИТЕ, АДМИНИСТРАТИВНО-ТЕРИТОРИАЛНА РЕФОРМА С НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ОБЛА
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Протести и срещу кандидатстване на лица като яначковци, мазнярки, овчци, костовци, местанци, цвъцквци, тикви, фидоски, мозъци и др. в следващите парламентарни избори. Тия се виждат отново на топло но по топло ще им е в затвора.

    Коментиран от #4

  • 4 pacoran

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Човек ти за мене нямаш 20 години честно само едно пишлеме може да пише такива глупости постоянно
  • 5 pacoran

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "NEnatoplofikacia":

    Да не говориме че парното е в пъти по скъпо от тока ние за два двустайне плащаме секи месец около и над 400лв. което не е нормално според мене
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор
    Тоя комсомолец да си подава оставката защото го избраха заради ГЕРБ, а не заради качествата му. Хитруляка се опитва да наложи управление с монополи зад кулисите.

    Коментиран от #7

  • 7 FRIDAM

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Твоиа 4овек Стани6ев ниама да пипне кормилото тоз пат нито които и да е ве4е запомниго.Виждам 4е циал ден раси6 простотии в постовете си но толкова ти ражда кратунката
  • 8 АНОНИМНИТЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "NEnatoplofikacia":

    Протести и масови безредици това е истината ина4е ако се прави6 на примерен и толерантен както всеки пледира 6е си пла6та6 луди сметки и после пак 6е ти кажат бади толерантен и ти пак 6е си пла6та6 хахаха това е филма ти избира6 протес и безредици или толерантен и да пла6та6 на баи м..л сметките за тока и помо6тите им
  • 9 XARALAN

    1 0 Отговор
    На тези протести никой не спомена да протестира (поне аз не чух) срещу:
    1. Банковата система в България.
    2. Цената на горивата (ако ви прави впечатление цените тихомълком продължават да вървят на горе докато вървят протестите).
    3. Бавната и неефективна съдебна система.
    4. Сметките на Топлофикация и т.нар."Топлинни счетоводители".
    5. Нереално високите местни данъци и такси на общинско ниво.
    6. Монопола на търговскте вериги за хранителни стоки които смазват бг. производителите с кретенски условия за т.нар. "свободен пазар".
    7. Хрантутниците в изкуствено раздутата държавна администрация и тяхното надменно отношение към гражданите които трябва да се чувстват като навляци и престъпници.
    8. Не на последно място ликвидирането на средата и условията за развитието на малкия и среден бизес, който е гръбнак на икономиката (поне така е в цивилизования свят).
  • 10 Иванов

    1 0 Отговор
    Другарйо Плевнелиев,
    Смешен си! Марионетка на Боко Тиквата! Засрами се и се дръж като мъж,колкото и да ти е трудно. Принципно,аз съм убеден,че си гей и именно за това "жена" ти се крие.
    Президентският пост трябва да се закрие. Той е ненужен и доста скъп. Няма никаква стойност,значение и смисъл. Единственото нещо което прави е да харчи милиони всяка година.
  • 11 Иванов

    0 0 Отговор
    Ти беше част от пожарникарският кабинет! Би ли ми дал отговор на въпроса,президенте, какъв ценз има Борисов за да бъде премиер???
    Той ти беше началник и ти ходеше по него като някое куче и се усмихваше на глупостите му.
    А сега играеш някакви игри и чак ще ходиш на протест. Това е пошло и нагло. Докарахте всички бизнеси до фалит с безсмислената си програма и само се оправдавахте с всичко и всеки. Некадърници!
    Надявам се,че най-после хората ще прогледнат и неграмотници като пожарникара,учителя по физическо Tzv. Tzv. и всичките останали ментета бъдат оставени извън парламента. И нямали най-накрая някой наистина да разследва парите на пожарникарската жена????? Срам и позор!
  • 12 атака

    0 0 Отговор
    Поклон пред всички. Поздрави от АТАКАААА
  • 13 Иванов

    0 0 Отговор
    Каква атака бе,мушморок такъв. Вие доказахте какви П....риХодете сте,най-верните слуги на пожарната! Бо баз принципни от вас няма,като изключиме Меката китка Янка Янева. Вие и той сте едни слуги,но хубавото е ,че вече всички ви знаят!
  • 14 prizrak

    1 0 Отговор
    ДО Иванов и XARALAN: Напълно съм съгласен с вас и много ми се иска да има повече будни Българи които да осъзнаят действителните проблеми на държавата. Ние тук се борим за нещо много просто - да плащаме по малки сметки за ток,вода,храна и т.н. Ние трябва да се ОПЪЛЧИМ срещу банковата система която единствено тук България РЕКЕТИРА народа и го прави финансов РОБ. ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ПОСТИГНЕМ ТОВА Е ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ СЕГАШНАТА МАФИОТСКА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ И ДА ПОСТАВИМ УЛТИМАТУМ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ. Трябва да има граждански контрол на всички нива в администрацията. ХОРА АКО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ , НАС ОТНОВО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЧЕНГЕТА И МАФИОЗИ КАКТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23г.
  • 15 prizrak

    1 0 Отговор
    Президента МАРИОНЕТКА на ГЕРБ и мафиотските им структури е по добре да си стои на топло в кабинета , защото на народа вече му е писнало от такива подлизурковци.Не се знае как улицата ще реагира на неговата поява....
  • 16 атака

    1 0 Отговор
    Призрак ченгетата и мафиозите също са хора но всички се страхуват от тълпата. Тя е много силна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове