27 Ноември, 2021 09:53 3 924 30

Богдан Милчев: Трагедията на „Струма” я бяхме предрекли

  • автобус-
  • пътна безопасност-
  • трагедия-
  • струма-
  • пътища-
  • богдан милчев

Цялата ни транспортна система е компрометирана

Богдан Милчев: Трагедията на „Струма” я бяхме предрекли - 1
Снимка: БГНЕС

„С доклади сме констатирали, че цялата ни транспортна система е компрометирана. След инцидента край Своге установихме, че пътищата ни са много зле, че пътищата ни убиват”. Това коментира в предаването „Събуди се” по NOVA Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Според него страната ни няма толкова пари, за да оправи проблемите. „Ние трябва да изградим напълно нова транспортна система”, смята Милчев. Той е категоричен, че от института са предрекли трагедията на „Струма”.

„Лятото имаше лавинообразно увеличение на жертвите. Още август информирахме правителството, че има сериозен проблем и трябва адекватна намеса, защото никога в историята на България не е имало такова рязко увеличаване на жертвите. Те неглижираха това. След това разбрахме, че поддръжката на пътищата е преустановена от началото на годината. На 10 октомври от ефира на националната телевизия обявихме, че предстои второ Своге”, каза Милчев. Според него на повече от 1500 места има подобни.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    34 4 Отговор
    На никой не му дреме! Важното е да се Краде и тва е.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    46 1 Отговор
    Този знае даже числата от ТОТОТО, ама като излезе поредния тираж ‼️
  • 3 КОТарАК

    38 2 Отговор
    как се оправя цяла пътна мрежа не ми е много ясно ама карай..ако се спазват ограничения за скорост ще се избегнат много трагедии. и парите дето се взимат от шофьорите от всякъде като такси , глоби , данъци трябва да отиват по предназначение-създадохме цели отрасли от лешпери , които се издържат от глоби а за пътищата не се прави нищо. и не забравяйте да питате оня от Банкя с милиардите километри построени,защо така се получи
  • 4 Сатана

    24 0 Отговор
    Бай Богдан си пази хляба и казва това,което очакват да се каже от него.За всичко е виновен Боко и служебните не спрели ремонта на тази отсечка това лято.Това,че автобус с деца пътува по нощите на никой не прави впечатление а всички се хванаха за маркировката.Я по—сериозно,пичага!
  • 5 00014

    32 2 Отговор
    Институт за пътна безопасност -- открито се превърнаха в нови хиени. Че пътищата са зле е ясно, но е ясно и че някои трупат активи от това. Като измисления д-р Аспарух Илиев и ковида му.

    Коментиран от #24

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    26 0 Отговор
    Мисирките само държат микрофона ! Явно книжка кола не кара, стар ама боядисан, без права ама какво от това, са тема на друг разговор ‼️
  • 7 мда

    31 3 Отговор
    Жертвите са от неподготвените шофьори а не от "лошите" пътища бе идиот! Мисирки спрете да публикувате вече такива идиотски изказвания на съмнителни експерти.
  • 8 Zyggy

    29 0 Отговор
    Милчев... ама и ти се отнесе. От кога стана врачка? Докато беше шеф на КАТ нямаше такива ясновидски способности... Пътищата са зле-това е истина, но с интервюта и доклади нищо не става... Трагедията е огромна и нека престане с този PR-ски цирк...
  • 9 да питам

    27 0 Отговор
    Защо не забихте едно колче там щом сте предрекли? Общи приказки зелени, лешпери, НПО-та, .... чиновници.

    Коментиран от #13

  • 10 ПОЗНАВАЧ

    15 0 Отговор
    98% проблемите са в чипа, 2% - в системата. Това за България.
  • 11 Орел

    23 0 Отговор
    Този е по-досаден и от Витанов.
  • 12 JEFF

    26 0 Отговор
    Още август били информирали ? Преди август този проблем нямаше ли го ? Какво иска да ни внуши , че служебното правителство е виновно ? Кого информирахте преди август ? Джипката , нали ? Да се търси отговорност от всеки, независимо от партия, пост , вчерашен или днешен !
  • 13 JEFF

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    Защото вместо колче има кюлче.
  • 14 Само споко

    22 0 Отговор
    Когато Бойко Борисов назначи същия този Милчев за шеф на КАТ всичко беше цветя и рози, а когато тази шушумига беше уволнена, какво стана .......?
  • 15 Проф шофьор

    20 4 Отговор
    Тоя пък Богдан Милчев бил предрекъл. Ми като е знаел, че нещо не е както трябва, защо нищо не е направил, а като стана катастрофата телевизиите се задръстиха от него и такива като него да плямпат глупости?
    Аз проблем на пътя не виждам и според мен това е изцяло грешка на шофьора. Как може другите три автобуса преди него да минат и да няма проблеми, а този да се натресе така? Значи за предишните не е имало проблем, но за този вече има? Хайде малко по сериозно и да не изкарваме пътя виновен. То, който е кьопав като шофьор все ще се тресне някъде и тогава, какво пак пътя ли ще му е виновен?
    Ако излезе от пътя и се блъсне в дърво, дървото ли ще е виновно, че му се е изпречило на пътя? Хайде стига вече с глупостите.
    Не казвам, че пътищата ни са идеални, че маркировките навсякъде се виждат и не са поизтъркани и ред такива неща, но ако гледаме така на нещата, то трябва направо да спрем цялото движение по пътищата ни, че разни пишман шофьори да не се пребият. Когато си некадърен и не ставаш за шофьор и 50 км./ч. да направят скоростта пак ще се пребиеш.

    Коментиран от #23

  • 16 Ned

    26 0 Отговор
    Този само плещи хванало го логореята. Какво свърши, като беше шеф на КАТ- нищо. В този участък от София до Долна Диканя пътувам ежеседмично по няколко пътя от самото и пускане в експлоатация, и през това време знам и съм свидетел на загинал само еди моторист.
  • 17 БОРУНА ЛОМ

    24 0 Отговор
    И ТОЯ ПИПОН СТАНА ПРОРОК! ХАПЧЕТААААА!
  • 18 беба

    23 1 Отговор
    нагъл невежник, от години обикаля медийте и ръси...
    сака да се намърда на копанята с милките!!!
    Започва ад става агресивен и опасен за обществото!!!
  • 19 ddddd

    15 0 Отговор
    Денис друга работа нямаш ли бъркаш в трагедиите на хората спри се вече излагаш се такс
  • 20 VVVVVVVVV

    23 1 Отговор
    Като шеф на КАТ прибираше само, а сега лае. Аман от такива.
  • 21 Богдан Милчев "Казал??? Къде беше,

    17 0 Отговор
    12 години назад!!! Кога и какво си казал,!!! Мълчахте и пълнехте Гуши!! От Прости, крадливи Катаджии, акъл никой не иска!!
  • 22 Какво си

    16 0 Отговор
    предрекъл бе шебек, ти шаман ли си, как не те е срам. Този нелегален автобус, на сто години, без технически преглед превозващ гориво е могъл да пламне навсякъде. Безродници, няма друга нация която така да се самооплюва!
  • 23 ВАНГЕЛИЯ КОМШИЙКА НА ВАНГЕЛИС

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Проф шофьор":

    Е ТО В БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕМЕНА СТАРИ „ХОРАТА ”ВЯРВАТ НА „ВРАЧКИ И ГАДАТЕЛИ ”НА КОИТО ИМ СЕ ДОВЕРЯВАТ☝☝☝
  • 24 12345

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "00014":

    Как всички автобуси минамат по този път и този участък, само заспалият шофьор се лъзнал на пътя? Всяка катастрофа е по вина на шофьора - чл. 20 от ЗДвП - неъсобразена скорост с дъжда и мъглата, с наклона на пътя, с тежестта на превозното средство, или просто недоспиване!
  • 25 Centyrion

    4 2 Отговор
    Ааааа,така няма да говорите пътищата били лоши и убивали,я Бойчето какви магистрали ви построи.До преди година и половина статистиката беше следната.За 10 г ГЕРБ са построили точно 183 км магистрала,или по ,18 км и 300 метра годишно.А ако му слушаш приказките и хвалбите,ако сметнеш изхарчените пари разбирай откраднатите,тук нямаше да има и един квадратен метър не асфслтирана земя.
  • 26 Пумпало

    5 0 Отговор
    Да, пътищата убиват. Убива и скоростта. Обаче като гледам се купуат триноги камери, за да снимат нарушителите и да им събират глобите. Обаче за пътищата какво се прави? Колко години под ред като тръгнем за морето подскачаме по Тракия на бабуните? Тия, които спазват ограничението, за да не бъдат глобени си чупят колите в дясна лента с 60-80км/ч, а в лява лента джигити изпреварват с 200км/ч. Почти всеки ден на АМ Тракия има инциденти, но какво пот това? Почти всеки ден има инциденти по пътищата в цяла България. Ама какво от това? Полицаите седят на отбивките, където има ограничения и снимат за превишена скорост и само се събират пари, без да се влага в безопасна инфраструктура. Ние сме на принципа: "Тука си го знаем открай време кой е спредимство и знаци у квартало не ни требат"
  • 27 АРЕ БЕ

    1 0 Отговор
    ВЕРНО ЛИ КОМПРОМЕТИРАНА АМИ ДА Я ЗАТВОРИМ НЯМА КОЛИ НЯМА КАТАСТРОФИ АМА ЦЯЛАТА ЛИ АРЕ БЕ И НЕ Е ПО ШВЕЙЦАРСКИ СТАНДАРТ ВЕРНО ЛИ АМИ 1000 ЛЕВА ДАНЪК И 1000 ЛЕВА ВИНЕТКА И ГОТОВО /САМО ПРАЗНОПРИКАЗВАЩИ ЕДНОКЛЕТЪЧНИ/
  • 28 Ангел

    2 0 Отговор
    Богдан от обикновен катаджия се издигна до шефски постове. Мазно стоеше на кортовете в Банкя, а сега се обърна срещу Бойко. Нагъл лицемер.
  • 29 Драйф

    0 0 Отговор
    Почти всички пътища са леш. Защо плащаме винетки и данък превозно средство тогава?
  • 30 Богдан Милчев "Казал??? Къде беше,Като

    1 0 Отговор
    Катаджия?? И тоя стана Врачка, какво сте предрекли, Пълнихте Гуши, това правехте, а искате пожизнено да продължи!!??? Предрекли, че утре ще се съмне!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове