Last news in Fakti

18 Април, 2022 14:36 4 973 31

Искат отстраняването на съдията от спецсъда, която заяви, че организираните престъпни групи с радост ще я приемат

  • боец-
  • велислава ангелова-
  • гражданско сдружение боец-
  • специализиран съд-
  • спецправосъдие-
  • специализирано правосъдие-
  • съдия-
  • отстраняване

"Подобни "съдии" в специализирания съд и съответните прокурори в специализираната прокуратура са пример за завладяната съдебна система", пишат "БОЕЦ" в сигнала си

Искат отстраняването на съдията от спецсъда, която заяви, че организираните престъпни групи с радост ще я приемат - 1
Велислава Ангелова; Кадър: bTV

Сигнал с искане отстраняването от длъжност на съдия Велислава Ангелова внесе гражданско сдружение "БОЕЦ" до Министерството на правосъдието и Инспектората към ВСС. Това съобщиха от "БОЕЦ" на своя сайт.

На заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси, проведено на 12 април 2022 година, съдия Ангелова заяви следното: "Ние 10 години се обучавахме, наистина научихме много. В залите ни се явяваха най-елитните адвокати в България. От всяко едно дело ние се учихме и затова се научихме. Дори и да ни изхвърлите от системата, организираните престъпни групи с радост ще ни приемат“.

"Това изказване предизвика широк обществен отзвук, но нито една институция не намери проблем и не реагира на заявлението на съдия Ангелова. Не знаем дали безсрамието, или наглостта надделяват в думите ѝ, но със сигурност считаме, че те са недостойни за един магистрат. Подобни "съдии" в специализирания съд и съответните прокурори в специализираната прокуратура са пример за завладяната съдебна система. Тях защитава Гешев и те в продължение на години обслужваха мафията и нейните интереси. Организираните престъпни групи отдавна са ги приели, а битката на гражданите е да се разделим с тях и съдебната система да бъде освободена от зависими, некомпетентни и корумпирани марионетки", пишат от "БОЕЦ".

Те призовават министърът на правосъдието Надежда Йорданова да внесе в съдийската колегия на Висшия съдебен съвет предложение за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на съдия Вилислава Ангелова. В сигнала си "БОЕЦ" посочват, че най-вероятно е налице тежко нарушение по чл. 308 (3) т.2 Закона за съдебната власт – накърняване на престижа на съдебната власт.

"Това изказване лесно предизвиква срив в общественото доверие не само към конкретния съдия, но и към цялата съдебна система, предвид увереността на тона на изказването и ползването на множествено число във връзка с броя лица, които престъпните групи щели да приемат. Създава се впечатление в обществото, че съдиите, ако не се занимават с правораздаване, ще се занимават с престъпна дейност и ще бъдат търсени като лица със специална наказателноправна квалификация да бъдат полезни от „клиентите“ на Специализираните съдилища – организираните престъпници", пишат "БОЕЦ" в сигнала си до институциите.

"Ако всички тези наши предположения се докажат, считам че ще е уместно да бъде искано и наложено максимално тежкото наказание за съдията – дисциплинарно освобождаване от заеманата длъжност", казва се още в сигнала на сдружението.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж

    59 3 Отговор
    я как се е стъкмила само , с фльонги и черен тюл !
  • 2 Българка

    77 7 Отговор
    Тая очиларка даде публично самопризнание, че няма морал и много като нея от спец.правосъдието са част от ОПГ с мафията. Какво по-голямо доказателство и обвинение към "спецовете" начело с Гешев?
  • 3 Браво на рожбата

    56 10 Отговор
    Колко ли взема за оправдателна присъда на убийство? Требе бая пара да е каширала, и на всичките им банкети да я канят да са прай на украинка!
  • 4 Грульо

    67 5 Отговор
    С това изказване таз директно си каза, че е готова да работи за престъпници и вероятно го е правила и го прави, щом има нахалството да го каже.
  • 5 Стига

    39 5 Отговор
    Не я ли виждате на снимката ? Оставете я на мира. Друг ще я накаже още. Такива думи може да се произнасят в кръчмата. Тая си е наказана отгоре !
  • 6 Организирана престъпност

    35 7 Отговор
    Значи, ние от ОПГ си падаме по миски и плеймейтки. Тази най - вероятно е да я вземе някой земеделец да плаши гаргите.
  • 7 ХАЙЙЙ

    35 7 Отговор
    ЕЙ ТОВА ЛИ СА ОТЛИЧНИЦИТЕ НА БЕЗПЛАТНАТА СОЦ ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА ДОЦЕНТИ НА КОРЕМ
  • 8 Гошо тъпото

    31 3 Отговор
    Търси от къде парички да изкара.
  • 9 Никой

    33 2 Отговор
    Това създание няма място в правораздавателната система. Да отива при ОПГ.Да я огрее щастието.
  • 10 ВИЖДА СЕ

    34 2 Отговор
    Мозъчето и е като на пиленце-орехче, но иначе е съдия от спец съда.
  • 11 дядо

    36 4 Отговор
    тая мърша гешевска си е за затвор
  • 12 Може да има още нещо

    38 3 Отговор
    Ами като сте толкова добре обучени, врели и кипели, каква е причината да вдигате вой до небесата заради името на съда, в който ще практикувате?! Правата и задълженията ви са същите, това, с което ще се занимавате - правораздаване - същото. Това не може да са думи на професионалист.
  • 13 МАЛКА пенсИЯ

    27 2 Отговор
    ДРЕМЕ й на катеричката.ТЯ ВЕЧЕ,Е ПРИЕТА,ЩОМ ГОВОРИ,СЕРБЕЗ!
  • 14 кочо

    27 3 Отговор
    спецсъда това са майсторите на паричните гаранции по вземане.те много добре знаят че ще се плати от мафиотите и делото ще бъде отложено по куп причини.никаква защита за обикновените граждани.
  • 15 ЧИМШИРА

    21 2 Отговор
    Я КВА УБАВА БРАДАВИЦА ,КРАСАВИЦА А ЗА КАКВО СА ТИЯ ХАРАНТУТНИЦИ И ЗАКОННИ РЕКЕТЬОРИ БАБО ЯГО.......загрижила се тя........
  • 16 Чочо

    21 2 Отговор
    Че тя досега ,нали работеше за тях.Вече е била "приета" с радост.
  • 17 възмутен

    22 2 Отговор
    " ... организираните престъпни групи с радост ще я приемат..." ⁉️
    Недопустимо е такова изказване от съдия!!! Това е нагло, арогантно, неморално и недостойно за един независим съдия!!! Изхвърлете я от съдебната система! Тя явно е КОРУМПИРАНА, за да говори това!
  • 18 Професионалист

    19 3 Отговор
    Нагла,до безподобие.Повечето са гадове,работещи под крилото на каскета и Баце.
  • 19 До 4

    15 2 Отговор
    Че те всички,начело с каскета работят за престъпниците.Никой от тях и от предишните управляващи не е работил за обикновените българи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 5577

    7 4 Отговор
    Кой го интересува Боец какво мисли. То парламентарно представените партии никой не ги пита, че Боец. Чини ми се друго тук се крие.
  • 22 Бай Брадър

    10 3 Отговор
    Алоооо , калдаръмкоконата , че нали гашката пребори организираната престъпност ! Как ще те приемат в тещо , което не съществува ??? Закривай !!!
  • 23 Бай Онзи

    8 3 Отговор
    Каскета не може да се самосезира , щото са му запълтени всички дупки за това ...
  • 24 Абе

    4 3 Отговор
    Какво отстраняване.На момента да ги затварят тези,какво ще им удължават присъствието с още няколко месеца.Затваряй и да вървят където изкат.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Вън търговците от храма

    4 2 Отговор
    Без гешевтари в прокуратурата и съда.
  • 27 Тома

    4 3 Отговор
    Тази е пратете да ниже тютюн
  • 28 Сега има много подготвени кадри от...

    3 1 Отговор
    Войната в Украйна!И те си търсят работа още от сега,та знае ли човек на какви работодатели ще попаднат....Тя се била подготвила за престъпна дейност....
  • 29 Анонимен

    4 2 Отговор
    Човек който е работил в институция 1ва категория труд власт и облаги да говори така би следвало да й се направи проверка
  • 30 Умник

    5 1 Отговор
    Не са само там такива съдии. Ами СГС - там има един Иван Коев......!!!
  • 31 Артилерист

    5 1 Отговор
    Приветствам цялостното поведение на БОЕЦ, но в случая не са прави. Жената честно си е казала, че приживе спецпрокуратурата е работила за ОПГ-етата. Това трябва да се поощри, награда някаква да му се даде, но не и да се наказва...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове