Last news in Fakti

17 Септември, 2022 08:18 11 023 100

Прокуратурата притиска Цънцарова

  • прокуратура-
  • мария цънцарова

МВР е привикало Мария Цънцарова, за да разкрие източниците й, които разкриха, че представителите на "Възраждане" са ваксинирани, макар че пропагандират срещу ваксинацията.

Прокуратурата притиска Цънцарова - 1
Снимка: bTV

Прокуратурата се е включила в натиска към Мария Цънцарова да издаде източниците си на информация, която разкри разминаването между думи и дела на популярния сред антиваксърите политик Костадин Костадинов.
МВР е привикало Мария Цънцарова, за да разкрие източниците ѝ, които разкриха, че представителите на "Възраждане" са ваксинирани, макар че пропагандират срещу ваксинацията. Асоциацията на европейските журналисти – България следи с безпокойство действията на властите срещу нашата колежка Мария Цънцарова заради разследването ѝ от началото на годината, което разкри, че докато “Възраждане” пропагандира срещу ваксинацията и мерките за ограничаване на пандемията, депутати от партията са били ваксинирани, съобщават от организацията, цитирани от Frognews.bg.

За втори път Мария Цънцарова е извикана на разпит от структурите на МВР с цел да бъдат разкрити източниците ѝ на информация. АЕЖ научи, че по случая вече има образувано досъдебно производство, т.е. в офанзивата се е включила и прокуратурата.
Последното е особено притеснително предвид публичните признания на представител на ръководството на държавното обвинение, че внася законопроекти чрез депутати от “Възраждане”, посочват от АЕЖ.
По случая тече производство и пред Комисията за защита на личните данни, което също има за цел да установи и да преследва източниците на разследването.

АЕЖ депозира становище по това производство с искането да бъде конституирана като заинтересована страна, но не получихме отговор.

Ето защо напомняме нашата позиция, че съгласно становище на Комисията по журналистическа етика от 24 май 2015 г.:

Журналистите имат не само правото, но и задължението да защитават източниците си, когато са поверителни.

Правото на защита на източниците може да подлежи на ограничение при

спазване на изискванията за законност, пропорционалност и необходимост в

демократичното общество, след преценка на независим и безпристрастен съд.

Практиката на ЕСПЧ (делото Гуудиун срещу Обединеното кралство) категорично приема, че “защитата на журналистическите източници е едно от основните условия за свобода на пресата”, а “липсата на такава защита ще се отрази отрицателно върху готовността на източниците да подпомагат пресата в информирането на обществото по въпроси от обществен интерес.”

На следващо място съгласно Директива (ЕС) 2019/1937 на Европейския Парламент и на Съвета от 23 октомври 2019 година относно защитата на лицата, които подават сигнали за нарушения на правото на Съюза “лицата, сигнализиращи за нередности, са особено важни източници за разследващите журналисти’ и “защитата на лицата, сигнализиращи за нередности, като журналистически източници е от решаващо значение за запазване на ролята на разследващата журналистика на „пазител“ в демократичните общества.”

АЕЖ-България призовава властите да преустановят незабавно натиска над колежката ни, а нейният работодател – да осигури адекватна и пълна по обем защита.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    160 27 Отговор
    Крайно време е медиите да носят отговорност за достоверността на информацията, която разпространяват.

    Коментиран от #4

  • 2 Копейкин

    89 89 Отговор
    И после копейката не бил патериса на мафията ?!
  • 3 Читател

    32 34 Отговор
    Така става когато си завършил ВСШ" Георги Димитров".
  • 4 Реално

    97 82 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В случая информацията беше достоверна и разкри едни лицемери и лъжци.

    Коментиран от #69

  • 5 112 място

    100 37 Отговор
    Всичката Мара втасала, всичките престъпници са в затвора, всички джигити са глобени, всичката корупция е преборена, остана само мисирките да гоним.

    Коментиран от #34

  • 6 АБВ

    73 55 Отговор
    Гадни журналисти ненавиждам ги
  • 7 Поръчкови дръжки ан микрофони

    112 48 Отговор
    Много гнусно същество е въпросната поръчкова мисирка цънца. Крайно време е малко да сгънат сърмите на някоя подобна за урок на хилядите други псевдожурналисти.

    Коментиран от #29

  • 8 Макс

    56 61 Отговор
    Едно неприятелско посолство е задействало внедрените в бълг .прокуратура кадри. Недопустимо е българската журналистика да се третира като тази в Русия. Гешев да подава оставка !
  • 9 Сара

    79 76 Отговор
    Браво на Цънцарова! Направи ги за смях и за дребни копейки!
  • 10 Майк Алън Патън

    85 33 Отговор
    ИЗКРИВЕНОТО ЛИЦЕ е пример за пробивно-амбициозна провинциалистка / в лошия смисъл на думата / ! Още повече , че е протеже и на човек като Хекимян. С това , атестацията й става още по-лоша !

    Коментиран от #11

  • 11 кикоман

    30 54 Отговор

    До коментар #10 от "Майк Алън Патън":

    Атестацията произтича от работата и. А там е блестяща.
  • 12 И отночо

    73 26 Отговор
    И соростролитета се хвърля на амбразурата в защита на поръчковата "журналистка"... Малоумници, мисирката откъде и как се е сдобила с лична конфиденциална здравна информация? Не е важна случката, а е важен принципа, защото това си е нарушение на закона! 99% от мисирктие са за прокурор, съд и затвор!!!
  • 13 Минувач

    83 31 Отговор
    Тази е ужасно неприятна, злобна и отблъскваща. Дори физиономията и го показва. Смята се за някакъв голям журналист, но се вижда, че е много предубедена във всяко свое интервю или разследване. Не мога да разбера, какъв е проблема, ако някой от Възраждане е ваксиниран. Съвсем целенасочено тяхната позиция се изкривява в тези платени медии. Те заявиха - ДА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ДА БЪДЕ СВОБОДЕН ИЗБОР И ДА НЯМА ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ. Заявиха това да е доброволна ваксина, но не и да ти поставя ограничения да влизаш някъде, да пътуваш, за работа и т.н.. Бяха против тази дискриминация и против маските. Има разлика! Същото е и сега, като съвсем умишлено по някои студия ги питаха, че искали да излизат от ЕС, след като 1000 пъти казаха, че искат само да се предоговори членството. Умишлено ги правят най-русофилската партия, а те искат моментното най-добре решение за България без да се изключва Русия. Дори партия Русофили за България наскоро се разграничиха от тях, а и Гунчева като излезе, заяви, че е останала излъгана, че не искали да водят 100% русофилска политика, каквато тя искала. По студията насаждат мнение и, че били с ГЕРБ и ДПС, а тези настояват за еврото, а Възраждане искат веднага да спре тази глупост. Да не говорим, колко пъти ГЕРБ арестуваха Костадинов и колко бой ядяха привържениците им от полицията по митингите преди. Но явно марионетките искат да насадят мнение, че такова нещо като български интерес няма, ако той не е в 100% съзвучие с нареждани

    Коментиран от #20, #44

  • 14 Минувач

    56 10 Отговор
    ... ако той не е в 100% съзвучие с нарежданията от Запада и всичко против Запада в стил Орбан било русофоилско,но не и българско!
  • 15 дердвц

    52 33 Отговор
    Толкова сте прости заптиетата от сигурността и тази Цънцарата. За да омаскарят Възраждане правят уж скандал, как тази посредствена муцуна имала източници които и били издали че се ваксинирали. Пълна сглобка за омаскаряване на противника. Използвали са възможно най простата, грозна и бездарна Цънцара. Кого се мъчите да излъжете бре? С тези селските постановки, най много да им вдигнете още рейтинга на Възраждане, а след изборите чистка на шпионите на цирей ю в държавата.

    Коментиран от #18, #22

  • 16 Владимир Путин наркоманската мар шааа

    11 48 Отговор
    Дано взривят метрото в Москва в час пик

    Коментиран от #39

  • 17 ДъртГларус

    39 35 Отговор
    Копейкин е лъжец и алчен сребролюбец, Личната Изгода над Всичко !!!! Варненските Олигарси го създадоха и го дюндюкат и досега !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Експертен анализатор

    48 15 Отговор
    100% в изтичането на личната здравна информация има замесени и лица от бялата мафия. Редно е Гешо да отпори тpъткaта на мисирката за назидание на всички дръжки на микрофони по територията!
  • 20 бесен

    34 36 Отговор

    До коментар #13 от "Минувач":

    Проблемът е в лъжите и лицемерието на депутатите от Израждане. И не е важно дали Цънцарова ти харесва, приятна ли е или не. Важното е, че си върши работата.

    Коментиран от #38

  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    51 14 Отговор
    Касае се за злоупотреба с лични данни и здравен статус.
    Това е наказуемо.

    Коментиран от #85

  • 22 наблюдател

    21 33 Отговор

    До коментар #15 от "дердвц":

    На Израждане не им е нужен някой, за да се омаскарят. Успешно се справят и сами.
  • 23 тярбва си

    37 10 Отговор
    публично пълнене на мисирката с ориз за назидание на всичките останали подкупни и продажни псевдожурналисти
  • 24 Прокурор

    42 11 Отговор
    Елементарен казус, независимо от врякането на куп мисирки и организациите им.
    Не можеш да прикриваш източниците си, когато са извършили престъпление. В противен случай сам попадаш под ударите на НК.
  • 25 гфтрд

    34 9 Отговор

    До коментар #18 от "Абе, оръфляка":

    То пък голямата тайна и голямото разкритие на "журналиста" на селските гробища. Голяма журналистика, голяма новина. Кого лъжете бре. Цяла България подлудиха с тези ваксини и ограничения, караха куцо и сакато да се боцка и ако не е не може да ходи никъде, та голяма новина е че някои са го боцнали, а той се срамува даже да си признае. Това е нивото на журналистката Цънцар. Толкова е голяма че е като две големи 00. Важното е да хвърлим пушилката и да омаскарим когото трябва, вкарваме и тайни източници за да е по загадъчно. Селска работа и тъп филм с проста журналистка.
  • 26 Ако не е истина

    26 9 Отговор
    е клевета,с цел уронване престижа на определена политическа партия,което е посъдно.А ако е истина спокойно може да каже на прокуратурата от къде е информацията!

    Коментиран от #28

  • 27 Пловдив

    24 8 Отговор
    Прокуратурата и МВР отново се занимават с изключително важен случай с висока степен на обществена опасност!!! Чудя се, кога лумпените(чиито заплати плащаме ние!!!), които работят в тези структури, ще започнат да изпълняват служебните си задължения, а именно да вършат някаква реална работа?!?
  • 28 кикоман

    15 16 Отговор

    До коментар #26 от "Ако не е истина":

    Всеки журналист е дръжен да пази източниците си на информация, за да я има. А , че е истина стана ясно.
  • 29 Керът

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "Поръчкови дръжки ан микрофони":

    На теб моралът и мозъкът ти са сгънати още в утробата, ама на, пишеш и имаш право да на мнение, не че не е от отходната тръба, де. 🤣😂🤣
  • 30 д ъъъ

    7 12 Отговор
    Много експерт, много чудо в тез коментаре, всичкото потлерист пак готово да коли и беси.
  • 31 Гост

    14 6 Отговор
    Коя е тази мария цънцърова,да не е на цацаров цацата или роднина?
  • 32 емигрант

    19 16 Отговор
    Никъде по света никой не разкрива източник на информация и никой не може да го притиска да бъде разкрит ! В България пак други правила ще имате различни от света ! Поне от филмите се поучете бе, всички филми са правени според законите които действат в страните ! Копейкин сега ще влияе на полицията за действията си с които измами хората ли ? Лошо ли се е случило, че някой друг, а не полицията разкри измамата на Възраждане ? Ами помагайте на шмекери, мошеници и измамници, но не искайте да не сте бедни щом измамниците трябва да бъдат оправдавани и прикривани ! Как досега никой не поиска това за Копейкин, а когато изборите наближиха мошениците се раздвижиха и потърсиха защита ?

    Коментиран от #35, #47

  • 33 Тома

    18 12 Отговор
    Прокуратурата много се загрижи за копейкин.Дали не е заради митрофанова а.
  • 34 карамфила

    18 7 Отговор

    До коментар #5 от "112 място":

    Да ама тази е баш МИСИРКА на нивото на есен велкова.
  • 35 емигрирал без мозък

    20 16 Отговор

    До коментар #32 от "емигрант":

    в случая има извършено престъпление - незаконно изнасяне на лична здравна информация бялата мафия и мисирките бива да бъдат тричани

    Коментиран от #48

  • 36 Онзи

    16 9 Отговор
    И тази е платена маcтия на Глобалистите.
  • 37 човек от народа

    22 9 Отговор
    младичка, нахална, но и тъпичка - клю-клю от класа !
  • 38 Минувач

    19 6 Отговор

    До коментар #20 от "бесен":

    И какво са излъгали? Казвали ли са някога, че от партията никой не е ваксиниран? А ако примерно на някой от тях му се е налагало да пътува със самолет или до държава със задължителна ваксинация за пристигащи. Имаше и авиокомпании, където искаха паспорт за ваксинация, иначе - тц. Пак казвам - те бяха и са против дискриминацията, която се направи. Кажи, за какво са лъгали - отметнаха ли се от някои свои принципи за еврото, за НАТО, за каквото и да е? Ти да не си се вързал на това, че уж били гласували с ГЕРБ и ДПС, хахаха. Ами те си гласуваха с едната цел - сваляне на антибългарското марионетно правителство на Кирчо и нови избори, където да си увеличат броя депутати, което и ще стане, а с това и за по-трудното управление на САЩ у нас.

    Коментиран от #71

  • 39 Гост

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Владимир Путин наркоманската мар шааа":

    Дано взривят метрото в София в час пик ,подарък за празника от украински неонацисти.
  • 40 Перо

    21 7 Отговор
    Това е клевета на Мария Цънцарова,която се прикрива зад свободата на словото,правата на журналистите и практиката за неразкриване на източниците на информация! За да накаже клеветниците,чрез справедливо решение,задължение на съда е да установи клеветническите източници на информация! Зад това прикритие,обикновено се крият соросистки и ционистки организации за манипулиране на обществото! Международните съсловни организации не са страна по делото и нямат правен интерес. Съдебните процедури се основават на закона,а не на измислени етични норми на поведение! Съдът трябва да си свърши работата безпристрастно,без натиск и влияние и да обяви справедливо решение за погазването на законите! Маса журналисти активно работят за налагането на джендъризма в БГ,получават облаги от това, разлагат и разделят обществото с крайно неолиберални политики и лични възгледи за събитията, от позицията на техния интерес!
  • 41 Приятен ден, тоест това си е кошмар

    7 0 Отговор
    Цънцарова прокуратурата и от МВР всичко знаят какво мислите поради простата причина, че ви бъркат в мозъка с честоти, правят ви цирк, забавляват се, гаврят се с вас- технологията я използват от 80-те години!
  • 42 Механик

    12 16 Отговор
    Всичко е въпрос на тълкуване . Лидерът на Възраждане може да бъде заподозрян в умишлен опит да увреди здравето на българите , чрез пропагандиране на неваксинацията . Това се доказва лесно, след като той и близките му са ваксинирани, което означава , че вярва в действието на ваксините и се е погрижил за собственото си здраве . От тук следва , че умишлено подкопава доверието в здравните институции и в живота и здравето на хората. Така погледнато е налице престъпно намерение .

    Коментиран от #50, #51

  • 43 завод

    3 3 Отговор
    Дядо Цънцар си цънцари.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тук

    7 10 Отговор
    Има право да защитава източниците си! А прокуратурата ни, която е от московски тип, може много лесно да провери дали изнесеното от Цънцарова е вярно. За тях е по-важно да заплашват, а не да си свършат работата по същество. Отново са в позицията "Който плаща, той поръчва музиката"
  • 46 Иван

    9 9 Отговор
    Изрожденците виждам са налазили коментарната секция. Няма да ви помогне и това, спокойно.
  • 47 Минувач

    18 6 Отговор

    До коментар #32 от "емигрант":

    Коя измама, бе пич? Каква измама на Възраждане? А защо не кажеш за разследванията на уж журналисти за къщата и субсидиите на Възраждане, които го оклеветиха порядъчно, а прокуратурата не намери и едно нещо да е нередно. След толкова, вече десетки, проверки на партията нищо нередно не могат да открият. Но опетняването си остана, нали? И на това сега ти и немалко хора вярват. Кажи, кой ще потърси отговорност на тези журналисти, защо се измъкват толкова леко след поръчата, която изпълниха? Защо го обвиняват за връзки с Русия, след като той дори не се е срещал с Митрофанова, не е ходил в посолството им, а да не говорим за другите партии и американското посолство. Каза се и за 4000 лв на заплата - защо не се активира ДАНС да провери, защото няма нищо! Но пак за пореден път очернянето остана, че и ненаказано. Защо ДАНС не разледва Америка за България, за явно финансиране на медии и политици? Говориш ми за лъжи ...Защото всяко очерняне на Възраждане е подхвърлено и НИКОГА няма доказателства, никога ДАНС не намери нищо, а ги разследваха бая, повярвай ми. А ти явно си се вързал на тези мисирки, не мислиш за това, че няма доказателства и темите срещу тях затова и отмират, защото няма как да продължат. Но работата е свършена - безнаказано за мисирките, се очерниха неправилните хора.

    Коментиран от #49, #54, #55

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Перо

    3 9 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    За да се търси клеветника, явно прокуратурата е установила истината,че липсва ваксинация! Иначе защо ще прави предварително производство за съд! Тук става дума за истината и само истината за конкретен случай и няма нищо общо с ефекта от ваксинирането!
  • 51 Минувач

    16 5 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    Костадинов не е ваксиниран, информацията беше за няколко члена от партията, за които той каза, че всеки има право на избор и свое решение. Позицията на партията е ваксинацията да не се явява дискриминационна и с това задължителна за работа, пътуване, достъп. Той каза, че всеки сам избира в зависимост от случая - възраст, заболявания и прочие, но не и да карат един здрав, млад човек да се боде. Има огормна разлика от това да е против ваксинацията на 100% и нацяло, което да кажем може да е опасно за някой болнав човек и това ваксинацията да НЕ е задължителна и ограничителна и да е ПО СОБСТВЕН ИЗБОР, както е за грипа. Аз 2 пъти го карах тоя вирус, 1вия път така и не разбрах, че съм го имал а после ми откриха антитела, 2рия път ми беше леко хамаво за една нощ и това е. За какво да се бода??? Изборът е за всеки, ако бях болнав с пневмонии, на възраст и т.н., можеше и да се бодна, но не съм! Това искаха и те - правото всеки да си преценява САМ!

    Коментиран от #62, #66

  • 52 Минувач

    8 4 Отговор

    До коментар #49 от "емигрант":

    За тази прокаратура при Бойко, която му беше бухалка и този Бойко, който пращаше полицията да бие по митингите на Възраждане, а него арестуваше. За ДАНС, които правеха всичко по силите си да намерят нещо срещу Възраждане, а после Гешев да ги довърши. Разбираш ли, защо те никога няма да са с ГЕРБ в коалиция и как не да са покровителствани от прокаратурата при сигналите от журналисти, а точно обратното - скъсваха ги от проверки, средно на всеки 3 месеца имаха проверка и още имат.

    Коментиран от #56

  • 53 ФАКТ

    10 8 Отговор
    Копейкин и шайката му са лумпени.
  • 54 анонимен

    9 8 Отговор

    До коментар #47 от "Минувач":

    Ти секретарката на Копейкин ли си, че гарантиращ неговите действия, "разходки" и "почтеност" ? Ти ли го съпровождаш навсякъде като охрана или като съветник ? Каква наглост от симпатизантите на един измамник, вече и гаранти, до толкова им е изпразнил главите този "патриот", че ще заложат и беднотията си за него ?
  • 55 Така се случва

    7 10 Отговор

    До коментар #47 от "Минувач":

    Казваш, Костадинов не е свързан с Русия! Тогава обясни тук каква е причината той да има забрана да посещава Украйна? Това е фактът, нали?
  • 56 емигрант

    6 4 Отговор

    До коментар #52 от "Минувач":

    Ти наистина си много заблудена въртоглава овца, нямаш никаква прилика с хомосапиенс знаеш ли това ? Един път прокуратурата ти е изгодна и почтена втори път е престъпна ? Значи като не е намерила доказателства за престъпна дейност на Копейката е правилната прокуратура, но после като ги биела /което никога не се е случило на никой протест на иdиотите / била Бойковата биеща прокуратура ? А с кои автобуси бяха докарани на протеста тези иdиоти сещаш ли се (?), май бяха депесарските автобуси ?

    Коментиран от #98

  • 57 Голяма работа

    3 5 Отговор
    Е, и!? Какъв е проблема, къде е проблема. Десетки журналисти са викани и в полиция, и в прокуратура. Защото законите са закони и трябва да се спазват. В случая задаваща въпроси по една от по-гледаемите телевизии била привикана и оревават ортакъла. В случая има пощенска кутия - може самата задаваща въпроси или някой журналист да е бил използван. Задаващата въпроси или журналистът трява да мислят защо и за какво ги използат като пощенска кутия, а не като онази Веселина от Варна - каквото й подхвърлят, това пуска. После реве.
  • 58 иуйъхт

    9 6 Отговор
    Така....

    "Правото на защита на източниците може да подлежи на ограничение при спазване на изискванията за законност...."
    Това горе означава, че източникът не може да бъде защитаван ако има налице престъпление...

    Здравният статус на всяко лице попада в графа "лични данни" и то се брои за важни лични данни- то и имената и адреса ви са лични данни, но са общо взето маловажни... Работата, обработката и съхраняването на личните данни се извършва по определен ред, от конкретни хора които са подписали 3 тона документация, че НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за нарушаване на процедурите по обработка и съхранение на данните... Тоест който и да е подал информацията на Цънцарова за това, че депутатите на Възраждане са ваксинирани 100% ИЗВЪРШВА УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Тоест "източникът" НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЗАЩИТА според горният текст...

    Има и друго- разпространявайки НЕЗАКОННО придобитата информация журналистката става съучастник в престъплението и подлежи на наказание. Тоест прокуратурата съвсем резонно я привиква и образува дело- свободата НЕ Е свободия... Нали искате правова държава, наказание за виновните и т.н.- това включва и да бъдат съдени и осъждани журналисти които нарушават законите по един или друг начин...

    Ще кажете "има моралното право да го обяви, че са ваксинирани"- така е, но моралът и наказателното право рядко вървят ръка за ръка...

    Коментиран от #60, #63

  • 59 прокуратурата да влезе в ролята си

    2 5 Отговор
    Не е ли по-добре прокуратурата да изиска справка дали и кога е бил ваксиниран Румен Радев. Помним че беше правил едни сбирки като демонстративно не спази мерките на правителството на ББ. Същото и за Корнелия Нинова. Тогава ще стане по-ясно кой насъскваше антиваксърите и с каква цел.
  • 60 прокуратурата да преследва престъпниците

    10 7 Отговор

    До коментар #58 от "иуйъхт":

    И какво престъпление е извършила журналистката?

    Коментиран от #64, #65

  • 61 анонимен

    10 6 Отговор
    Мина повече от една година от това разкритие на истината за ваксинацията на този нещастник и мошеник, защо чак сега се разтърсиха за източника ? Пак предизборни хватки за празни глави ! И после не бил мошеник и измамник този руски шарлатанин, една година мълча и сумтя сега си търси "правото" точно две седмици преди избори ! Типично по комунистически движение активно, тя овцата лесно се манипулира ! ЗАЩО КАТО НЕ Е ВЕРНО ВЕДНАГА НЕ ПОТЪРСИ "ИСТИНАТА", А ЧАКА ДА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ИЗБОРИ ?
  • 62 Бамбука

    4 4 Отговор

    До коментар #51 от "Минувач":

    Интересно, откъде знаеш, че Костадинов не е ваксиниран ? Той ли ти каза, от компютъра на здравното ли имаш информацията, или по убеждение ?
  • 63 Факт

    4 8 Отговор

    До коментар #58 от "иуйъхт":

    Прав си!Адв.Марковски-старши(лека му пръст)казваше"-Не е морално за една спирка и за 20 спирки цената на билета да е еднаква,но е законно!" Журналистката евентуално е участвала и може би е подбудител към извършване на престъпление(изнасяне на лични данни)
  • 64 ШЕРИФ

    6 3 Отговор

    До коментар #60 от "прокуратурата да преследва престъпниците":

    Казала е истината...
  • 65 ертфгъуу

    5 8 Отговор

    До коментар #60 от "прокуратурата да преследва престъпниците":

    Да ти нарисувам искаш ли?
    Докторът извършил ваксинацията НЯМА ПРАВО да разкрива кой е ваксинирал- ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
    Цънцарова в един момент разполага с НЕЗАКОННО ПРИДОБИТА ИНФОРМАЦИЯ и отлично знае, че е извършено ПРЕСТЪПЛЕНИЕ щом данните са стигнали до нея. Според няколко члена в НК знанието за извършено престъпление те ЗАДЪЛЖАВА да съобщиш в полицията. Ако не съобщиш за извършеното престъпление ти фактически подпомагаш извършителя и е лесно да те подредят на скамейката като съучастник...

    Казах го простичко- свободата НЕ Е свободия и законите следва да се спазват от всички. Най-вече от публичните личности. От журналистите- с пълна сила...
  • 66 Механик

    6 4 Отговор

    До коментар #51 от "Минувач":

    Да, всичко е въпрос на тълкуване . Искали всеки да има правото да решава , но непрекъснато пускаха лъжи за ефекта от ваксините . Правото всеки да решава е запазено , обратното ви втълпяваше Костадинов. Аз живея от доста години в чужбина, работя, пътувам и имам правото на избор . Никой и никога не ме е задължавал да се ваксинирам и не съм ваксиниран , но признавам усилията на здравната система да запази здравето на хората и никога не бих подронвал авторитета им. Копейкин печели от недоволството на българите и недоверието им в институциите.
  • 67 Мдаа

    8 5 Отговор
    Не са важни източниците. Важна е истината! А тя е, че "Възраждане" са лъжци!
  • 68 Хахаха

    7 5 Отговор
    Руската марионетка Копейкин лъсна като поредния лъжец!
  • 69 Възможно е

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    Но достоверна, понеже тя така каза? Или и вие имате същите източници?
  • 70 анонимен

    5 5 Отговор
    Той Копейкин бил честен и почтен ??? Хайде тогава който твърди това, да ми обясни, как така двойка ще се разведе пък ще продължи да съжителства ? В нормалните държави с нормални общества, с нормални разследващи органи, с нормални прокуратури такава двойка ще бъде разследвана първо за укриване на данъци, второ за укриване на незаконно придобито имущество, трето за измами с държавни средства ! Точка !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 КупенСкопейки

    8 4 Отговор
    АЗ ЯМ ГРОЗДЕ ,НО ВИЕ НЕДЕЙТЕ КИСЕЛО Е
  • 73 Анонимен

    4 9 Отговор
    Това е отново атака срещу Възраждане!

    Коментиран от #91

  • 74 Баба

    9 4 Отговор
    Браво лъжата е кратка Истината е вечна колкото и прегради да има и тя като водата ще си поправи пътя и ще изтече Възхищавам се на Професионализма на Цънцарова нека не позволяваме на страха да ни погуби и да я поркрепим Дай повече журналисти по медиите а не не образовани които след много години работа в телевизия и след това дипломиране
  • 75 Зеления

    3 3 Отговор
    Ще ваксам всички копейковци
  • 76 Свобода на словото

    7 3 Отговор
    Това е натиск върху свободната журналистка от мафията (каскет).
  • 77 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    Значи с това "важно" мероприятие е заета българската прокуратура? КАКЪВ СРАМ! За пореден път излиза, че българската прокуратура всъщност е АДВОКАТ НА МАФИЯТА!
  • 78 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Ако е вярно трябва а се направи"Мечка" на вси прокурори и магистрати ,а по просто е по един .....сатър,като при Сталин....
  • 79 оня с коня

    5 5 Отговор
    Темата с ваксинацията на членове на Възраждане е абс. Политическа,защото се поставя НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ репутацията на Партията.Нормално Журналистката е поднесла "Гореща новина",но още по-нормално е Възраждане да реагират подавайки Жалба в Прокуратурата да установи Източниците на Цънцарова,позовавайки се на ЗАКОНА,според който НИКОЙ Мед. Работник НЯМА ПРАВО да разгласява Здравна информация за пациентите си.Така че Прокуратурата Е ДЛЪЖНА да откликне на Жалбата и да разследва.А че Резултата от Разследването ще бъде НУЛИВ,в това няма съмнение,защото Журналиската винаги може да каже че Неизвестно лице с явно фалшиви Брада,Мустаци и Перука я е спряло на улицата и й е дало Инфото и съответните документи.А ходът на Възраждане е пределно прозрачен- Чрез Жалбата си искат евентуално да се докопат до Информаторите и съответно ДА ГИ ОМАСКАРЯТ Персонално по някакъв начин,омаловажавайки Инфото като "Неблагонадеждно".

    Коментиран от #84

  • 80 Павел пенев

    3 4 Отговор
    Прокуратурата отново иска да вдигне имиджа на противника Цънцарова за сметка на ПП Възраждане точно преди изборите. Това показва че нашата прокуратура е участник в изборите в интерес на ГЕРБ- СДС и ДБ.
  • 81 Павел пенев

    6 4 Отговор
    Прокуратурата отново иска да вдигне имиджа на противната Цънцарова за сметка на ПП Възраждане точно преди изборите. Това показва че нашата прокуратура е участник в изборите в интерес на ГЕРБ- СДС и ДБ. Спокойно може да гласувате за Възраждане.
  • 82 9285

    5 3 Отговор
    Скоро ще привикват и онези, които кажат нещу срещу Украйна. Те не че са много де. Ама ще станат 0.
  • 83 така е

    4 5 Отговор
    Постсъветската нереформирана прокуратура в Бг не обича хората, които говорят. Устите им трябва да бъдат затворени по сталинистки метод. Аналогични процеси текат и в Русия.
  • 84 р5т6ъ7у8

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "оня с коня":

    "Журналиската винаги може да каже че Неизвестно лице с явно фалшиви Брада,Мустаци и Перука я е спряло на улицата и й е дало Инфото и съответните документи"

    Така може да се оправдае баба Пена от Долно Нанагорнище, но не и журналист... Цънцарова отлично знае и дори е ДЛЪЖНА ДА ЗНАЕ основните неща които са ЗАБРАНЕНИ да се обявяват/показват/разказват без съгласието на засегнатите лица. И една от базовите ЗАБРАНИ е изнасянето на лична информация каквато е в случая тази за ваксинацията...
    След като "неизвестно лице" и е подхвърлило едни данни които са един вид "секретни" и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не могат да бъдат общо достъпни (само властите могат да изискват и получават такива данни без съгласие на човека) нейно ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е да съобщи в полицията, че ги е получила и да им ги предостави за разследване... НЯМА НИКАКВО ЗАКОННО ПРАВО (морално- да, законно- НЕ) да ги оповестява в публичното пространство- тъй като го е направила е леееекичко подсъдима за действията си...

    И понеже искате правото да е над всички сега следва всички да ИСКАТЕ ДА Я ОСЪДЯТ. Пък било то и на глоба 5лв...

    Коментиран от #86, #88

  • 85 така е

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Ти да не си мислиш, че прокуратурата и МВР не разнасят здравен статус и лични данни?
    Целия личен живот на хората разнасят с години, ведно с клюки и слухове, само да се закачат за някого, да го нарочат и гледай какво става.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 345

    7 4 Отговор
    тоя цънцър дано го изритат от ефира най-после, малка трътка с голяма тиква
  • 88 оня с коня

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "р5т6ъ7у8":

    Явно се опитваш да задълбаеш Темата Юридически и ще се опитам да те осветля доколкото мога:Твърденията ти че Цънцарова огласява Данни за здравния статус на Възрожденски Функционери НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА,ЗАЩОТО НА ПРАКТИКА ТЯ СЕ ЯВЯВА САМО "ПОЩЕНСКА КУТИЯ" за Инфото,а Реалният Огласител в Медийното пространство е "Фрог Нюз.БГ" на която медия тя ги предава,т.е. ТЕ носят отговорност.Ако пък Журналистката беше огласила Данните в ЛИЧНАТА СИ СТРАНИЦА,то тя винаги може да се усмихне на разпитващите я Прокурори и да заяви че това е просто ШЕГА като не е сметнала изрично да спомене това,защото едва ли някой ще вземе на сериозно подобно инфо.

    Коментиран от #95

  • 89 Румен

    4 4 Отговор
    Не тя, а метачката от Възраждане е виновна. Шушо мушо руска партия разваля. Браво на жената”Ятачка”
  • 90 Гоше то

    3 0 Отговор
    За какво "разследване" от страна на журналистката става въпрос, че да крие информатор(ите)! Нима да си ваксиниран е престъпление, а да имаш достъп до личните данни на когото пожелаеш не е??
    Чудо!

    Коментиран от #93

  • 91 анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "Анонимен":

    Ами честните хора винаги са против шмекерите и лицемерите !
  • 92 МВР - медицински вътрешни работи

    5 0 Отговор
    От кога на МВР му е работа да разследва кой е ваксиниран.
    Тия нормално ли са. Май не.
    Затова сме на 120 място по свобода на словото.
    Най-слабия кабинет в българската историята 😤
  • 93 неутрален

    7 5 Отговор

    До коментар #90 от "Гоше то":

    Ти май не разбираш, Костадинов е ваксиниран, а агитира против ваксините, това на какво ти прилича, на коректност или на създаване на напрежение с цел извличане на дивиденти като се използва малоумието на народа като "оръдие".
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 явертъ

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "оня с коня":

    Тоест Цънцарова е разполагала с данни които НЕ СЕ ПОЛАГА ДА ИМА и съзнателно ги е дала на друг освен на полицията? Това е дори по-зле... Да ти обясня ли подробно колко члена е нарушила и как следва да отнесе МИНИМУМ 6 месеца условна с 3г. изпитателен срок?
  • 96 123

    0 0 Отговор
    Нос като клюн на хищна птица. Такъв й е и характера.
  • 97 анонимен

    1 1 Отговор
    Значи според опитите да разсъждават защитниците на измамникът и лицемер Копейкин, законите забраняват да се разкриват престъпни действия,изкази и намерения на българските политици ? Къде бе опростачени индивиди в коя демокрация има закон който задължава да бъде разкрит източник разкрил измама, кражба или убийство ? За какво са тези тогава хора "под прикритие", кой ще разкрие престъпление, а това което е извършил Копейкин и потерята му е ИЗМАМА с цел манипулиране против здравето на хората ! Вие овце ли сте бе възраждащи простотията ?
  • 98 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "емигрант":

    Ти явно си бая заблуден, хах. Как прокаратура да бие, тя повдига обвинения и осъжда. Кое не разбираш - Бойко е навласт, държи полиция, ДАНС и прокаратурата чрез Гешев. Праща полицията да бие по протестите на Възраждане - имам познати дето ги биеха и задържаха и знам много добре, с какви задачи и как са били инструктирани полицаите за митингите. Така, това е за полицията. Следва ДАНС - тяхната задача е да проверяват и разследват. Възраждане имат проверка от А до Я средна на всеки 3 месеца, другите партии ги проверят веднъж годишно, я не. Задачата на ДАНС е да открие нещо - кражба на субсидии, връзки с Русия, нещо, което да мине в съда. Ако бяха открили нещо, се задейства бухалката Гешев и прокаратурата. Тя повдига обвинения и съди и ако съдът реши, влизаш в затвора. Кое не ти е ясно, кое намираш за извъртане веднъж така, веднъж иначе. Или не си в час със разпределението на властите, или не си в час въобще с нещата и само лаеш да не заспиш. А споменах и за журналистите-мисирки, които имаха задача и още имат да очернят и раздухват измислени тези, защото знаеха, че няма коя прокаратура да им търси отговорност. Костадинов показа 100 пъти документите за заемите за нея тъпа къща, дето нашата вила е по-хубава от тая къща мижава и малка, показа всичко. Има и видео с онзи мисирок от Нова дето се правеше на разследващ, а като спря камерата и да видиш какви неща говори за поръчки и Борисов..снимано е с телефон отстрани, онзи явно не е знаел, че ги снимат.
  • 99 Фен4е То

    1 1 Отговор
    Не ми дреме за възраждане но явно е че някой доктор или човек работещ със лични данни си позволява да изнася инфо. !! Аре да е престъпление нещо но това е здравен статус !!
  • 100 Си,мо

    0 1 Отговор
    Тази Цънцарска е пословично тъпа и неграмотна кариеристка която не става за нищо освен да сипе безумно тъпи въпроси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол