Last news in Fakti

7 Юни, 2024 14:38, обновена 7 Юни, 2024 15:44 17 609

Иван Гешев хвърли бомба за Бойко Борисов: Изнасял е торби с кеш чрез пилота Витков от Авиоотряд 28 ВИДЕО

  • бойко борисов-
  • износ на пари-
  • чували-
  • авиоотряд 28.-
  • иван гешев-
  • корупция

Дама е подписвала вместо Бойко Борисов заповедите му като кмет на София

Иван Гешев хвърли бомба за Бойко Борисов: Изнасял е торби с кеш чрез пилота Витков от Авиоотряд 28 ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борислов е разследван, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с кеш чрез пилота Витков от Авиоотряд 28. Това обяви Иван Гешев.

Има "Манхатънгейт" с друга жена и дъщеря.

Служители на ДАНС и МВР са ми казвали за пиците с кристали в Министерски съвет.


Бойко Борисов го пази цялата държава. Щях да го попитам много неща – например дали е имало разследване, което е прикрил още във времето, когато е бил кмет и докато си е играел футбол и карти, е имал щатен човек, който да му подписва документите от негово име.
Щях да го питам дали са изнасяли чували с кеш в чужбина чрез пилота Витков от “Авиоотряд 28″, дали е имало разследване и дали го е прикрил. Да, има разследване, да, прикрито е. Това каза Иван Гешев в студиото на ПИК, където беше поканил на дебат Бойко Борисов, който очевадно не се яви.

Соня Колтуклиева, която в ефир звъня на Бойко Борисов и хора от неговия екип, за да ги включи в ефир и да им даде възможност да отрекат твърденията на Гешев, но те прекъснаха обажданията.

“Интересно е дали Мая Христова не е изпратена като консул в САЩ, за да осъществи сделка за покупката на една къща в “Манхатън”, държавен имот, в който живеят друга жена с дъщеря. Тази жена се казва Галя и е работила в “Новинар”. И по трите случаи имаше проверки в прокуратурата и дела, които са прикрити. Последната проверка се развиваше на 7 юни. Питайте сега какво се случва с това разследване”, каза още Иван Гешев.

Той призова независимите медии да проверят какво се случва с този имот в Манхатън.
“Ако човек е мъж, ще излезе и ще каже: “Да, имам дете, самотен мъж съм, няма нищо нередно.” Детето не е виновно.

Но тази къща в Барселона се купува като през фирми на Валентин Златев се плащат 3 млн. евро. В замяна фирми на Валентин Златев получават европроекти за тази стойност”, обясни Гешев.

“Това е пране на пари. Използват се европроекти, купува се къща. Делото е прекратено, нека го качат. В делото има много интересно нещо – лаптопът на счетоводителя Асен Христов. В този лаптоп се намериха доказателства за движения на паричните средства. Валентин Златев му купува къща, като в замяна получава европроекти”, заяви председателят на “Граждански блок”.
Гешев разкри още, че по разпореждане на Бойко Борисов сега Емил Петров, брат на Пепи Еврото сега води 7-8 дела.

За всичко казано от Гешев днес, той призова Нова тв и бТВ, които са независими телевизии, да направят запитване за тези факти, които изнесох.

“Христо Иванов е един младеж, който няма никакви правни знания. Това е все едно един зоолог да направи ремонт на ядрен реактор. Той трябва да бъде назначен в БАН, по – умен е от проф. Герджиков, защото промени Конституцията за 6 дни, а на другите им отне месеци”, каза с ирония Иван Гешев.“Щях да го питам как така като щурмува “Росенец”, после крещеше “Никога с Пеевски и Борисов”, а в следващия момент им седна в скута”, сподели председателят на “Граждански блок”.
И разкри, че и Христо Иванов е бил разследван заради документи, които уж той е подписвал, а според експертизата подписите не са негови.

Гешев припомни и случая с “NEXO”. “С “NEXO” случая е, че служителите на фирмата са спонсорирали ДБ. Става въпрос за дейност с милиарди. Най-важното и интересно, което трябва да бъде попитано е да проследи движението на парите, защото имаше съмнения за финансирането на руски неща, на Ал-Кайда или Хамас?!”, каза Гешев. Предвид факта, че това дело се прекрати, тук интересния въпрос е назначи ли се експертиза и ако не е – защо?! Проследени ли паричните потоци, има ли пране на пари, има ли финансиране на тероризъм?! И кой опъна чадър?!

Гешев каза още, че Ваня Григорова и Мая Манолова са финансирани от ДПС и ГЕРБ.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове