27 Август, 2024 10:09 3 459 28

Богомил Бонев: Фалшивите проби за наркотици остават за гражданите!

  • богомил бонев-
  • тест за наркотици-
  • дрога тест-
  • шофьори

Аргументите за полицаите, които е взел предвид ВАС, са валидни и за гражданите

Богомил Бонев: Фалшивите проби за наркотици остават за гражданите! - 1
Снимка: БГНЕС

Фалшивите проби за наркотици остават за гражданите.

Наредба № 1 от 2017 г., с която бяха въведени фалшивите тестове е подписана от Валентин Радев - министър на вътрешните работи от ГЕРБ. Подписана е още от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието.

Това е трети кабинет на ГЕРБ. Това припомня във "Фейсбук" Богомил Бонев.

Аргументите за полицаите, които е взел предвид ВАС, са валидни и за гражданите.

Просто още никой не е атакувал наредбата.

В текста е обявено, че е подписана от Демерджиев. Нали всичко лошо трябва да е от служебен кабинет на Президента.

Вината на Демерджиев е, че не отмени тази наредба. Жалко че е адвокат.

Но подписалият е Валентин Радев. Идва от МО и си мисли, че МВР е същото. Ами не е. Работата на МВР е пряко свързана с живота на гражданите. И с неговото качество.

Тормозът над гражданите с необмислени наредби и действия на МВР рязко влошава това качество.

Изобщо не става дума да се прощава на наркоманите зад волана. Но никой няма право да обвинява и осъжда без доказателства.

МВР си позволи. А последиците бяха задълбочени от промените в НК и конфискацията на МПС.

И всичко това неграмотни депутати го направиха от популизъм. Под влияние на отзвука в обществото от няколко тежки катастрофи и абсурдните, и неграмотни искания на асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Тази асоциация като типично НПО се стреми към политическо влияние на гърба на жертвите.

И депутатите бяха достатъчно глупави и послушни, за да ги допуснат да диктуват законодателни промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От чужбина

    56 2 Отговор
    Затова си идвам със самолет, и никога не сядам зад волана. Тези каръци ни изгониха от Родината, и не мога да рискувам да ми вземат книжката с измислените им тестове

    Коментиран от #4

  • 2 Питам:

    77 0 Отговор
    А ако служители на МВР са участници в ПТП ще се проверяват ли за употреба на алкохол и наркотици. Какво е становището на ВАС ? А ако съдии участват в ПТП подлежат ли на проверка ?

    Коментиран от #6, #14

  • 3 браво

    7 2 Отговор
    Вътрешна сигурност на полицията следи всичко . сега дрогиран пожарникар или граничар на марихуана с кола имало е . вчера 3 измрели . смс, смс от пострадалите роднини . който е жив да чете . и на Местан . демерджиев много го критикуваха . и ако наредбата хвана много наркомани и менте наркомани е грешна . за ментетата . но няма решение . Предали са се . купиха 3 лаборатории още . генерал Танев от военна болница крадеше с неговата 40г . 3 месеца резултат . лобисти . патриотите направиха лошо . повтаряха как няма наказания . а то имаше . Да .
  • 4 ОБРАЗОВАН РОМ

    43 3 Отговор

    До коментар #1 от "От чужбина":

    Аз съм с категория С+Е никога не съм пушил дори цигари. При полеви тест ми показа положителен и ми взеха колата и книжката. Сега ще съдя Българите да ми плащат обезщетение

    Коментиран от #9, #27

  • 5 Вълк единак

    49 1 Отговор
    Герберски номера за стресиране на гражданите. Геноцида над народа продължава а народа не излиза да гласува и после псува пред ТВ.
  • 6 Сила

    43 0 Отговор

    До коментар #2 от "Питам:":

    Да , но предварително се знае , че тестовете да невалидни за тях !!! Само за раята са доказателствен материал .....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дедо

    21 0 Отговор
    от н.с.б.о.п. редовно приемат "бело" и като превключат, ги карат в токсикологията на в.м.а.
  • 9 Ни думай ВА

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "ОБРАЗОВАН РОМ":

    Няма такова нещо, Ром да не пие, да не пуши,и да е образован. Това го има само в оная приказка дето Ром намерил една кофа злато, и я предал на вторични за бронз. А кажи сега колко пари е взел при 3 лева за килограм ?

    Коментиран от #12

  • 10 Даниел

    34 2 Отговор
    Понасяне на наказание без доказателства и присъда от съда,противоречи на гражданските права дори и държава като Танзания да речем!!
    Върховенството на правото е в основата на съществуването на ЕС,но закон написан по този начин за пореден път доказва,че ГЕРБ имат за цел България да стой много далеч от Европа с цената на всичко,дори и с гражданска репресия!
  • 11 КАТеричоците

    28 3 Отговор
    Методите на видеозаснемане, необоснованото спиране по храсталаците и разните пишман химици по пътя, показват ниво на корупция далеч над допустимото. Рейтингът на МВР е много нисък, но служителите правят всичко възможно да продължи да спада.
  • 12 ОБРАЗОВАН РОМ

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ни думай ВА":

    Нямате и капка срам. Затова си заслужавате съдбата. Не сме Ви виновни ромеите а тези които Ви управляват. Аз не съм чул Ром да тормози Роми, ама БГ полицай мачка Българите като гниди. И башибозук не е правил това

    Коментиран от #15

  • 13 Слави

    25 4 Отговор
    Тестове трябва да се правят постоянно и задължително, но и в МВР веднъж седмично на всеки.
  • 14 Чума

    32 1 Отговор

    До коментар #2 от "Питам:":

    Не забелязахте ли, че когато някои поиска да ги тества дали ходят дрогирани на работа, те възроптаха най вече с аргумента, че тези тестове не струват! И искането им бе уважено, защото те са свещените го ве да на РБ и ББ! Но, тестовете, които самите те извършват на гражданите остават в сила!

    Коментиран от #25

  • 15 стрел☢️к

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "ОБРАЗОВАН РОМ":

    "Аз не съм чул Ром да тормози Роми" -- аз пък не съм чул ром (цигaнин) да има книжка
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Просто бизнес

    18 1 Отговор
    След фалшиво положителна проба, плащате кръвнина да докажете невинността си. Органите на реда не са плебес като Вас и те са невинни по презумпция. ВАС ви го каза. След 10 години 4 милиона
  • 18 мммммм

    8 1 Отговор
    Всъщност това е схема.За да реализират хомофобското и репресията чрез МВР, ДЕПУТАТИ, Министри, активират националните медии като съучастници и 2-3 агитки, чрез внедрени Полковници или други криминални елементи, като предпоставка за промени в закони и наредби.Трябва да се съсредоточим към депутатите и министрите, останалите са пионки изпълнители.В случая Валентин Радев.Разследване и съд държавен.Ако си правят оглушки органите, ще бъде граждански.
  • 19 Никой не обръща на

    1 1 Отговор
    най-важното от наредбата: тестовете за алкохол са за употреба на Етилов алкохол, всеки може да мине с номера, че е объркал водата с МЕТИЛОВ алкохол и бърза за болницата. хахахах
  • 20 Баз

    8 0 Отговор
    Някое от многото нпо няма ли да се задейства по въпроса. Или тук няма кинти?
  • 21 Изнудване, шантаж и рекет!!!

    15 0 Отговор
    Това е формулата с която се пълни касичката на КАТ!

    Корупцията в КАТ е на изключително високо ниво, но всички се правят, че не знаят!

    КАТ е служба за наши хора само...

    Коментиран от #23

  • 22 Мдаа

    10 0 Отговор
    KAT=Корупция!Анархия!Терор!
  • 23 НС репресивен орган

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Изнудване, шантаж и рекет!!!":

    Парадокс а? Че си ги и избираме мъчителите депутати.
  • 24 Питам

    7 0 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА В 21 ВЕК С ЗАКОНИ НА ТАЛИБАНИ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ!ОСТАТЪЦИ ОТ КОМУНИЗМА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ФАЛШИВИТЕ ТЕСТОВЕ ЩЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ,А НАРКОМАНИТЕ СА ТЕХНИ БЛИЗКИ
  • 25 Шопо

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Чума":

    МВР е ОПГ а прокуратурата и съда са продължение на ръката на МВР.
  • 26 Тестовете - добри, лоши - който ги е

    5 0 Отговор
    внесъл и одобрил, да си носи последствията. Един полеви тест едва ли може да е 100% сигурен. ПРОБЛЕМЪТ Е след тестването. При положителен тест, кръвната проба трябва да е задължителна! Кръвната проба би трябвало да излиза в рамките на максимум 48 часа, въпреки, че "веднага" е по-добрия вариант! До излизането на кръвната проба, не би следвало да се предприемат никакви действия срещу съответния водач - задържане, конфискация на МПС и прочие глупости! Така работят в нормалните държави и това дава чудесни резултати. В България никой не работи - не им остава време от крадене и схеми. И когато един проблем, неглижиран с години, влезе в центъра на общественото внимание, властта и институциите, с цялата си умствена немощ, търсят решение в спешен порядък, не за да решат проблема, а за да хвърлят прах в очите на хората и да отчетат дейност. Резултата: институционален тероризъм и законов батак, който превръща живота на гражданите в кошмар. Никой не казва колко дела са заведени и какви неустойки ще плаща държавата, тоест гражданите, защото "гениите", на които дължим този хаос, няма да понесат грам отговорност - гарантирано у нас. Още по-странно: никой не прави нищо, за да не чакат хората резултати по ЕДНА ГОДИНА!?!?! Важното е, че полицията ежедневно рапортува колко водачи са задържани "след употреба на наркотици". А дали тези хора действително са употребили - на кого му пука, освен на тях и семействата им.
  • 27 ТАРИКАТИ РОМИ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ОБРАЗОВАН РОМ":

    МИЛИОНИ РОМИ У НАС СА ,,БОЛНИ,, И ТРУДОУСТРОЕНИ И С ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ С НЕВИДИМИ БОЛЕСТИ....
  • 28 Стойчо

    1 0 Отговор
    Аз съм се отказал да шофирам. Вземам няколко вида лекарства, на 60 г, не бих могъл да понеса тези издевателства с арест, обиск, дела. Не пия алкохол, да не говорим за наркотици. Проблеми с шофирането нямам. Чест прави на Богомил Бонев, че взема отношение по въпроса! Много хора като мен се надяват, че този проблем с фалшивите тестове за наркотици, един ден ще е само спомен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове