7 Септември, 2024 13:10 16 752 84

Димо Дренчев: Европейският съюз не е клуб на богатите- това е клубът на кредитните милионери

  • димо дренчев-
  • възраждане-
  • еврозона-
  • клуб на богатите-
  • клуб на кредитните милионери

Депутатът от "Възраждане" определи като спекулации твърденията, че Хърватия е станала по-богата след приемането на еврото, отбелязвайки, че страната е имала по-високи стойности на БВП преди да влезе в еврозоната, отколкото България към момента.

Димо Дренчев: Европейският съюз не е клуб на богатите- това е клубът на кредитните милионери - 1
Снимка: БГНЕС

Народният представител Димо Дренчев се изказа критично относно приемането на еврото и еврозоната от страна на България, съобщават от пресцентъра на "Възраждане".

През изминалата седмица на заседание на Народното събрание беше обсъдено предложението на “Възраждане” за провеждане на референдум за запазване на българския лев. Най-голямата опозиционна сила в българския парламент внася за втори път предложението за провеждане на референдум, след като вече веднъж Народното събрание противозаконно го отхвърли, след което Конституционният съд подкрепи това беззаконие, както и президентът, който не наложи вето и не върна референдума за повторно преразглеждане. Така властта наруши правото на 604 000 българи да бъдат питани с каква валута искат да се разплащат в страната си.

“Възраждане” е единствената политическа организация, която продължава да настоява да бъде спазено демократичното право на българите на глас с каква валута искат да се разплащат. В резултат от комуникацията на представителите на “Възраждане” с европейските институции и уточняване на това, че поредица от български правителства ползват подходи, с които опитват да намалят инфлацията на 3 % и на практика да излъжат, че страната ни е готова за еврозоната, Европейската комисия (ЕК) и Европейската централна банка (ЕЦБ) излязоха с доклади. Противно на твърденията на всякакви политически анализатори, очевидно мотивирани и стимулирани от външни фактори, които говориха, че “Възраждане” лъже и България е готова за еврозоната, според докладите на ЕК и ЕЦБ това не е така и страната ни ще бъде готова едва през 2043 г. Година, посочена и във въпроса за референдум на “Възраждане”.

Повторното обсъждане на референдума беше внесено от “Възраждане” през изминалата седмица като задължителна точка в дневния ред на Народното събрание.

Дренчев, който активно участва в обсъжданията, постави под въпрос ползите от еврозоната и изрази опасенията си относно финансовата стабилност на страната.

Миналата година "Възраждане" внесе над 600 000 подписа за провеждане на референдум за запазване на българския лев. Въпреки това, предложението беше отхвърлено от 49 Народно събрание. На сегашното заседание народният представител припомни, че решението за провеждане на референдум е важен въпрос за страната.

Дренчев подчерта, че богатството на една държава не зависи пряко от наличието на еврото, като посочи примери с Швеция и Дания, които не са част от еврозоната, но са сред най-богатите държави в Европейския съюз. Той определи като спекулации твърденията, че Хърватия е станала по-богата след приемането на еврото, отбелязвайки, че страната е имала по-високи стойности на БВП преди да влезе в еврозоната, отколкото България към момента.

„Хърватия не е забогатяла заради влизането в еврозоната.“, заяви Дренчев.

По повод на твърденията, че България ще има право да взима решения, свързани с еврото, Дренчев отрече това като заблуда, посочвайки, че страната ни няма да участва във всички гласувания и има право на по-малко от един глас.

Той оспори твърдението, че след влизане в еврозоната лихвените проценти по кредитите ще спаднат, като подчерта, че благодарение на строгата финансова дисциплина и валутния борд лихвите в България през август са били по-ниски от тези в други европейски страни. Димо Дренчев отбеляза, че поради по-консервативната икономическа политика, финансовото положение на България е много по-стабилно от това на еврозоната.

Народният представител от „Възраждане“ акцентира и върху външния дълг на страната, който към момента е 23%, но се очаква да нарасне до 27% през следващите три години. В контраст, външният дълг на Хърватия е около 60%, а в Европейския съюз има държави с дълг над 100% от БВП, като Гърция, където този процент е над 150.

„Когато говорим за Европейския съюз като клуб на богатите, трябва да казваме истината – това е клубът на кредитните милионери.“, заяви Дренчев.

Той призова за внимателно обмисляне на въпроса за приемане на еврото, като се обърне внимание на опита на други държави, като Италия, където икономическите разлики между северната и южната част на страната се задълбочават от 2000 г. насам. Той също така сравни икономическите показатели на страните от БРИКС с тези на Европейския съюз, посочвайки, че растежът на богатството в страните от ЕС е значително по-нисък.

„Ако говорим за потенциал – икономически, човешки и ресурсен – БРИКС изпреварва значително Европейския съюз.“, завърши Дренчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман ,

    36 83 Отговор
    бе , червен дървен философ , хванал яко кокала и лапачката !

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Нищо ново

    35 89 Отговор
    Хроничните лъжци от Възраждане обясняват кой какъв е, разбира се с още по-нагли лъжи.
  • 3 Дървен, метален

    93 19 Отговор

    До коментар #1 от "Аман ,":

    ама референдум не разрешиха,нали?
    Щото сме демокрация сигурно.
  • 4 дон Вито

    39 6 Отговор
    Да.
    Да.
    И пак Да.
  • 5 Европеец

    74 13 Отговор

    До коментар #1 от "Аман ,":

    Заглавието е интересно и вярно...... Статията не си струва да я чета..... Живот на кредит...... Вземаш кредит да плащаш пенсии и заплати, както и да плащаш скъпи и не нужни военни играчки.....

    Коментиран от #38

  • 6 плюс минус

    80 16 Отговор
    66 годишна Урсула продължава да съсипва ЕС.
  • 7 Копейкин

    20 60 Отговор
    Искаме рубли

    Коментиран от #68, #81

  • 8 Охооо

    27 64 Отговор
    Явно много ви се иска да се върне времето на кредитните милионери и финансовите пирамиди.....копейковци 😁
  • 9 За размисъл

    24 28 Отговор
    Тази статия поражда у мен два въпроса:
    1) този някакъв си в какви пари/валута са му "спестяванията" в банката? Ако купува или продава имот в какви пари ще изчисли стойността му?
    2) защо някой го е страх да проведе референдум - нали сме демократична държава ?

    ( Та всичко в България се изчислява на база немска марка, опс ... Евро, ама народа мълчи и за референдума и за сметките).
  • 10 Населението

    69 20 Отговор
    ..над 80% не желаят еврото, но водещите ни политици ги държат здраво за далавеpи и ни бутат в безната... Единствените за еврото са, платените по тв и сайтове да драскат пост след пост..
    Ще ревем от влизането и нещата ще ескалират, дано не си доразрушим държавата, но май ще има грж.взрив и всички тия дето сега са за, ще го отнесат до девето коляно

    Коментиран от #54

  • 11 .......

    21 64 Отговор
    Гнусни лицемери...не искали евро, а в каква валута им плащат на Възрожденците в ЕП- в копейки ли....там можело в евро , а тук не- защо?!

    Коментиран от #14, #66

  • 12 Артелерист

    16 40 Отговор
    А, ваксинираните антиваксари пак са се изокали по теми по който не вдяват :)
  • 13 НА ТРЕТАТА ГОДИНА

    35 19 Отговор
    Този каза нещо вярно.
  • 14 От ползване

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от ".......":

    ...на валута и икономика има голяма разлика...мемед

    Коментиран от #21

  • 15 В Хърватия

    49 13 Отговор
    след еврозоната цените скочиха драстично. Наложи се да слагат таван на цени първо на 30 стоки, сега вече над 60.

    Коментиран от #28, #42

  • 16 Хаха

    15 25 Отговор
    Този Дренчев имал много мозък в кухата си кратуна.
  • 17 И тоя си е падал на главата

    13 30 Отговор
    Не бе Русия и Венецуела са в клуба на богатите

    Коментиран от #40

  • 18 Докато

    45 12 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са на власт, България не трябва да влиза в еврозоната. Падене ли валутен борд, и намалеят ли изисквания за теглене на заеми. България ще фалира като Гърция от алчните си политици. Ще опоскат част от резерва, който ще се освободи, другата ще е под пряко управление на ЕЦБ. Както и златните резерви на България, 41 тона. А данните за инфлация и дефицит към ЕЦБ са силни изкривени, всеки българин го усеща по джоба си. За 4 години от 2020 г. При ГЕРБ инфлацията на храни скочи с 30%. После инфлацията продължи при ПП и ДБ, с още 30% при храни, а при други жизненонеобходини стоки инфлацията за 4 години е СТО ПРОЦЕНТА.. Теглят заеми, за да покрият текущи разходи. Единствената защита на България от алчни политици и обръчите им от фирми е Валутният Борд. Казаха ни го американски, английски, шведски, немски експерти. Левът и Кеша са свобода.
  • 19 Я виж ти

    7 15 Отговор
    Тия ме изумяват какви стойкаджии са
    Сигурно ли сме че не са на другия бряг момичетата
  • 20 Ком

    38 10 Отговор
    "Елементарно."
    Просто евро - зоната е най-голямата финансова пирамида. Когато около преди 25г. се мъчех да убедя десетки хора да не влагат парите си в "пирамидите", срещнах само присмех. Когато се опитвах да им покажа какво да правят с боновите книжки същия резултат.
    За това в старите книги е написано, " тръгне ли някакво същество по пътя на своята гибел - не можеш да го спреш,"

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Съвет

    10 22 Отговор

    До коментар #20 от "Ком":

    Пусни си телевизора да видиш ка живеят хората в пирамидата

    Коментиран от #55, #58

  • 24 Знаем ги кои са

    8 14 Отговор

    До коментар #21 от "Нещастник 👈руски":

    Те тая прослойка искат всички да са зле и ще дадат мило и драго да се случи
  • 25 Майора

    17 34 Отговор
    Дренчев , за пореден път си пролича слабата ви юридическа подготовка! Срамно е да не знаете че референдум се провежда преди настъпване на събитие , а не след него! И като сте толкова пеотив ЕС и еврото , защо имате депутати в ЕП , защо спестяванията ви са в евро и защо получавате субсидии от същия този ЕС срещу когото говорите? Фактите говорят че когато дадена страна приема еврото винаги е по добре! Като не ви харесва хващайте пътя и отивайте при гуруто си Путин , когото защитавате!

    Коментиран от #33, #35, #61

  • 26 Ани

    10 26 Отговор
    За мен, приемането на Еврото е нещо като гаранция срещу повторение на Жан Виденов, но борда докато той съществува, върши същата работа.
    Колкото до кредитните милионери, авторът определено не разбира от икономика. Разбиранията му са на нивото на Асен Василев който казваше че строежа на магистрали е корупция. Интересно какво е образованието му след като се изказва по такива въпроси.

    Коментиран от #34, #43, #47

  • 27 Разколебан

    8 21 Отговор
    И сега аз на кой да вярвам..на хората с най-старите университети в света или на азиатците които са още на външни тоалетни
  • 28 Оги от фрог

    28 10 Отговор

    До коментар #15 от "В Хърватия":

    Така беше и в Италия през 2000г.Поскъпване на 100%.Обедняхме за една нощ.Питай патило,не старило!
  • 29 Пф,

    11 25 Отговор
    та какво ли знае това момченце освен да повтаря кремълските опорки които е чул от батковците изрожденци и баща му.

    Коментиран от #36

  • 30 Киро

    34 10 Отговор
    Господинът казва доста Истини. Вижда се и от слепите, че всички в еврозоната са вътре с кредитите и са зависими от ЕЦБ. А всички знаем Кой, или по точно КОИ печатат парите и ги въртят. И тъй като Икономиката ни е почти фалирала и почти нищо не произвеждаме, резултатите след влизането ни в зоната ще бъдат Катастрофални, но тогава късно е чадо мандалото хлопна. Доцент Сарийски много добре обясни ситуацията и предвиди това, което се случва в Хърватия. Народа ще ревне когато му изгорят спестяванията и когато ще му наложат непосилни плащания и закони, като започне да продава жилищата си на безценица за да живее. Да не говорим за пенсионерите и болните. Мислете и не Спете !!!.
  • 31 Павел пенев

    30 4 Отговор
    Браво г-н Денчев. Най после един истински експерт да каже истината за влизането в евро зоната. Посочените примери потвърждават факта, че ние не трябва да влизаме в капана на еврозоната. Няма смисъл да правим нов референдум и да хвърляме пари на вятъра. Просто идиотите от НС да гласуват нашия отказ.

    Коментиран от #37, #76

  • 32 Крали Марко

    16 6 Отговор
    Ако ще и трилионер да съм Русия винаги ще бъде Светиня за мен. Бог да пази най могъщата българска държава която сме имали - Русия!!!
  • 33 Българин

    35 3 Отговор

    До коментар #25 от "Майора":

    "Срамно е да не знаете че референдум се провежда преди настъпване на събитие , а не след него!"

    И кога приехме еврото че нещо съм пропуснал - или англичаните са по-глупави от вас че не искат нито евро нито ЕС. Колко държави от ЕС и то от запада не са приели еврото - сигурно и те са по глупави от нас и са "бедни" като Русия и Венецуела.

    Ех пусти "евроатлантици" - защо толкова ви е страх от референдуми - нали "копейките" били само една малка част от българите.

    Въпроса е че знаете истината че работите против България и интересите на българите и сте една много малка част от българите но да знаете че според конституцията такива като вас се водят "национални предатели" и да няма после оправдания че не сте го знаели.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 До Майора

    30 6 Отговор

    До коментар #25 от "Майора":

    Явно като военен и хабер си нямаш от нищо. Ако беше чул Стив Ханке друга песен щеше да пееш. Вероятно не знаеш и кой е Стив Ханке?. Ами то на такива трябва да ти се обясни по на широко - Нобелов лауреат по Икономика, човека помогнал ни за валутния борд. И спри да дрънкаш глупости. Сега оня на изток ви е виновен. Нали го знаеш - на калпав х..й вълната му пречи.
  • 36 Антитрол

    20 4 Отговор

    До коментар #29 от "Пф,":

    "та какво ли знае това момченце"

    Е то само козячетата сте най-компетентните и само вие знаете всичко и изобщо не повтаряте опорките спуснати ви от посолството - така ли е "експерте".

    Изобщо не ви интересува дали ще живеем по-добре или не важното за вас е да сте верни подлоги на господарите си. Как може да има такива хора като вас - да се пишат българи а да мразят България.
  • 37 вертъуихуйк

    13 6 Отговор

    До коментар #31 от "Павел пенев":

    По същество от минаването на € има смисъл- дори и чисто технологически е изгодно... Вие и без друго вече НЯМАТЕ собствена валута- приемането на валутният борд фактически УНИЩОЖИ лева... За справка- преди банките изписваха BGL (бг лев), а сега се изписва BGN което значи "бг номинал"... Дребна разлика, а...

    Минаването на € си има и куп недостатъци, но основният въпрос е ЗАЩО ТОЧНО СЕГА??? Изчакайте войната да свърши, да се изясни изобщо кой ще е господар на света и тогава сменяйте хартийките... Може да е на €, може да е към рубли, а може и директно към юани да преминете...
  • 38 Яяяяяя

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Когато не останат хора на територията, кой ще плаща кредитите, наблюдавайте какво става в такива райони, където и земята и водата не е на държавата
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Яяяяя

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "И тоя си е падал на главата":

    Ало ме бяха , нямаше да са на мушката на САЩ, интересът им е оправдан
  • 41 Само един

    5 17 Отговор
    Неграмотник от партията на лудите може да ръси подобна простотия.
  • 42 Ти това

    2 12 Отговор

    До коментар #15 от "В Хърватия":

    В клюки нет ли го чете или на опашката за хляб го коментираха?
  • 43 Яяяяяя

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ани":

    А с евро и без него, Жан Виденов ще имаме, като намалее просперитета на големите и спрат трохите на колониите
  • 44 Петьо

    7 22 Отговор
    Някой да обясни на този неук човек, че ние се отказахме от лева преди 27 години. Преди това комунистите ни ограбваха с паричната си политика и вътрешните финансови кризи. Откакто прегърнахме марката, а после и еврото (вече 22 години) нещата в това отношение са нормални. Официалното приемане на еврото е просто формалност и от него ще имаме само ползи - няма да правим разходи за превалутиране и валутни преводи, ще подобрим кредитния си рейтинг, лихвите ще паднат, което ще стимулира бизнеса, инвестициите и т.н. Всички сме чували за плана Ран-Ът, който Луканов отказа да изпълни. Ран и Ът още 1990 г. ни препоръчаха валутен борд, но комунистите отказаха за да не им секнат валутните далавери, а пред хората говореха, че ще изгубим своята независимост. Какво последва? Хирепинфлация и ограбване на народа. После, вече по принуда, приехме борда. Има ли неводолни от това? Някой иска ли да махнем борда? Не. Много сме си добре, когато сме зависими от ЕЦБ. С приемането на еврото ще е същото. Ще бъдем по-добре, но новите комунисти пак ни плашат. Очевидно Възраждане изпълняват руска поръчка, чиято цел е ЕС да е фрагментиран и слаб. Възраждане са национални предатели.

    Коментиран от #51

  • 45 Държави

    21 1 Отговор
    извън еврозона: Швеция, Дания, Норвегия, Швейцария, Исландия, Лихтенщайн, Румъния, Чехия, Полша, Унгария. Великобритания, докато беше член на ЕС, запази паричната си единица. Много им се иска на ГЕРБ и ДПС да теглят безумни заеми, когато падне валутен борд и да опоскат част от резерва. Затова Борисов, както винаги еднолично реши да наложи насилствено, без референдум влизане в еврозона на българите. Както унищожи Белене, ЮП, Б. А. Световни финансови експерти от САЩ, Британия, Германия, Швеция предупредиха и писаха материали, че ако България приеме еврото ще е огромна грешка. Италия, Португалия, Германия, Гърция, Испания, Хърватия още плачат за националните си единици. Нъшни дългове на държави в еврозона варират от 80 до 220% от БВП, огромно финансово робство към кредиторите.
  • 46 Банкова криза

    17 0 Отговор
    БСП и СДС избират единодушно за шеф на БНБ Тодор Вълчев за период 1991-96 г. Член на Римски клуб. Вербуван от Берлин по време на обучението си. Между Виденов и Вълчев има огромни скандали за огромния брой разрешителни за откриване на банки. Малко преди да фалират Банките, Вълчев сам напуска поста си в БНБ. След което участва в изготвяне на план Ран ЪТ. Заминава да живее трайно в Швейцария. 1997 г. с вътрешно партиен преврат БСП и ДПС свалят Виденов. Започва приватизацията. На Виденов са предлагани 4 милиарда лева за БТК, той отказва с мотив, че БТК е част от Националната Сигурност. Николай Василев подарява БТК за 250 милиона на кипърска офшорка. Следва и приватизация вода, първи опит неуспешен, поради протести 1997, втори и трети опити успешни англичани, фрацузи, та до днес. Еврозоната е поредното ограбване на българския народ. След банковата на Вълчев. Така се окупират държави, финансово. С блокиране на търговски банки, теглене на депозити в реално време, като Гърция и Канада.

    Коментиран от #50

  • 47 фтгъхуйик

    19 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ани":

    Образовайте се малко преди да ръсите глупости...

    Жан Виденов е буквално ПОСЛЕДНИЯТ политик който мислеше за тая ваша държава и който се опита да спре разграбването ви от новите ви господари- Краваристан... И понеже той ОТКАЗА да подари на Кравария половината държава ви спретнаха набързо една хипер инфлация и всичко отече в канала... И вече всички изпълняват заповедите безпрекословно...

    Преди да ми се разквичите насреща погледнете кво стана с Турция... Султана се опъна на Краваристан и му уредиха преврат... Не успяха- уредиха му зверска инфлация... Ама икономиката на Турция е далеч по-сериозна от вашата удържаха на напъна, а вас ви унищожиха за 200г. напред...

    На Жан Виденов трябва паметник да му издигнете, ама вие сте гнусни подлоги и няма да се случи... И козяшките псета да не забравят ПАК да изтрият ИСТИНАТА
  • 48 Не сме се

    13 2 Отговор
    отказали от лев. Едно е собствена парична единица и фиксиран курс спрямо друга валута. Съвсем друго въвеждане на чужда парична единица. Едно е силната марка на икономически мощната Германия. Друго е фалиралото евро на икономически фалиралата Европа. България не е приела еврото, а това че местни спекуланти жадуват за еврото, си е техен проблем. Падне ли Валутният Борд, който слага усмирителна риза на алчните политици, да не теглят заеми, с България е свършено.
  • 49 Кирил

    4 11 Отговор
    Да имаш доверие в българския лев е все едно да вярваш и имаш доверие на бг политиците и бг партиите. Аз им имам нула доверие
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ежко

    16 2 Отговор

    До коментар #44 от "Петьо":

    Тези мантри ги плещи другаде!Може да сме във валутен борд,но не сме се отказали да имаме собствена фискална политика!Именно валутния борд е форма на такава политика!Ако решим,че пречи -утре може да го няма!С приемането на еврото се отказваш от фискален суверинитет!Завинаги!А превалутирането не е най-големия проблем.Преживява се.Не се прижевяват обаче задълженията които поемаш с приемането на еврото.Ако утре Италия обяви дефолт, откъде ще се вземат пари?Какъв е механизма многознайко?Защото такъв сценарий няма.Мислят си,че е невъзможно!
    Та....да влезем във фискален съюз с държави с дълг от 100-150% БВП?!?Да ги спасяваме после?Абсурд!
  • 52 Жалки и посредствени неудачници !!!

    4 7 Отговор
    Димо дренчев дължи на НАП, т.е. на цялото общество над 400 000 лв.
    Кога ще ги платиш бе шмaтko ?
  • 53 Възрожденец

    3 8 Отговор
    димчо, от ПП Костя дъ Простя се опитва да ръси мозък, който му е в дефицит, като на всички от kaтyна им .
  • 54 стоян

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Населението":

    До 10 ком - изрожденецо ти в статистиката ли работиш че знаеш процентите - аз пък казвам че 80% искат Еврото
  • 55 По телевизията

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Съвет":

    обикновено ни показват филмчета с рекламно съдържание. Иди в Германия и виж колко е паднал стандарта. Разбира се, това предполага, че вече имаш лични впечатления от преди години.
  • 56 Огнян Гърков

    2 0 Отговор
    Поздравления, Димо! Представителната демокрация се срути у нас, от лакейство, алчност и корупция на народните ни избраници. Време отдавна е за пряка - чрез референдуми! Необходими са 2 премени (изменения и допълнения) в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, където се третира темата всенародно допитване. Но народните слуги от НС не желаят да се откажат от "правото си" те да решават съдбата на плебисцитите. Нужен е мощен обществен натиск, за да не се самоизбират само от семействата си, зависимите чиновници и наемни работници и купените гласове.

    Коментиран от #77

  • 57 Демократ

    1 2 Отговор
    Какво търси партията на изродените в Брюксел и техния евродепутат говорителят на Путин волгин? Висша наглост и безочие!

    Коментиран от #62, #63, #64

  • 58 Ком

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Съвет":

    Хората влезли в началото на пирамидата живеят прекрасно, но тези които са влезли на по-късен етап плащат цялата цена с лихвите и задълженията, след като са излизали солта и са изяли боя.

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 капейкаджийско

    0 1 Отговор
    дрънчене

    Коментиран от #65, #82, #83

  • 61 ежко

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Майора":

    Това ли ти е проблема?Ами тогава референдума ще е с тема "Да напуснем ли ЕС?",че дето се вика формализма в които сте се вкопчили да се спази:)
    Само дето става дума за друго нещо , ама не вас всичко е навързано -който е против приемане на еврото, той е по дефиниция и русофил,и против ЕС, и фашист, и ксенофоб и т.н.
    Апропо -в този си вид, с тези лидери и аз не го долюбвам постия му ЕС!Трябват сериозни промени!Това иска и АзГ и Възраждане и френската партия на Льо Пен и т.н.....
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Лъжлив Съби

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Демократ":

    Какво прави гей клуба ли?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Сър Пичук

    2 2 Отговор
    Докога ще даваме трибуна на агитатори на фашисткия режим в Кремъл, за да пропагандират в полза на престъпния режим там и да рушат установените ред и политика в България.

    Коментиран от #79

  • 70 олеле

    2 2 Отговор
    България е страната на кредитните милионери отначало с куфарчета, после с банките и накрая българите платиха с 1:1000. Приемайте еврото да не стане пак същото като гледаме как се раздават милиони за яхти и коли
  • 71 Начо

    1 2 Отговор
    Чупи тъпомера.
    Предпочитам да съм кредитен милионер
  • 72 велик кретено-зидар

    4 1 Отговор
    не разбрахте ли, че елитите си теглят заеми през правителствата и си ги дават на себе си тия пари, средната класа ги изплаща? така докато гръмне балона.
  • 73 Стенли

    2 1 Отговор
    Много правилно казва човека
  • 74 Стенли

    0 0 Отговор
    Има някакъв проблем със сайта не може да се гласува
  • 75 Мнението

    2 3 Отговор
    Поредното лъжливо твърдение. Ако този човек беше учил малко икономика щеше да знае, че парите имят обществен характер , процесът е - пари- пари прим. Медията факти, обаче държи да сме запознати с небивалиците на израждане.
  • 76 Ха така

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Павел пенев":

    Павка ти действително ли си вярваш че този ислямско болшевишки бъркоч начело с русия наречен брикскоято се опитва да прави нов световен хаос (ред) и светът ще потегли към рая.С появата на болшевизма и по късно ссср с износа на соц.революции по света ссср се опита да направи първия световен хаос(ред).И всички знаем как плачевно завърши този експиримент.Този път ще завърши още по плачевно и това ще е за последно преди сгромолясването каквито и червени локуми да разтягате.Ако погледнеш информацията от известни икономисти и авторитарен китай тръгна надолу с този експиримент държавен олигархичен капитализъм.Е едва ли има някой да не знае кой и как извади Китай от мизерията след като и там руснаците бяха разнесли червения болшевизъм
  • 77 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Огнян Гърков":

    Абе ние не сме дорасли за референдуми с тоя балканско азиатски манталитет заразен с червената болшевишка чума.До като не станем с европейско мислене и не се излекуваме от червената чума няма да стане.Но се съмнявам че по демократичен начин можем да се излекуваме от тази чума за съжаление.Няма да мине май без поговорката на зло куче много голям зъл прът му трябва
  • 78 ЕЙ КЕЛЕМЕТА

    4 0 Отговор
    ДРЕНЧЕВ Е АДСКИ ПРАВ И СЯМО О.Л.И
    Г.О.Ф.Р.Е.Н.И.Т.Е НЕ ИСКАТ ДА ПРИЕМАТ ИСТИНАТА!
  • 79 Ха така

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "Сър Пичук":

    До като не се задейства закона за чуждите агенти, а русия ни обяви за враг така ще се допускат проруските пропагандатори да сеят агресивна руска пропаганда.А сега е време разделно за цивилизационен избор и трябва много твърда ръка срещу агресивна идеология
  • 80 Путин гол до кръста на кон

    1 2 Отговор
    Приемете рублата бе! И без това ви плащам в копейки.
  • 81 Шекелос

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Копейкин":

    Давам убийствени кредити с 100% лихва .
    Ако не ги върнеш ти вземам земята
  • 82 Либерастко

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "капейкаджийско":

    Пъшкане .
    Ох ох ох ах ах ах ммммммм.
  • 83 Абе вашите

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "капейкаджийско":

    Днес няма ли да те водят на градина.
  • 84 ДЯДО ПОП

    0 1 Отговор
    А такива, като теб и костЯ копейкиН от кои сте !?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол