13 Септември, 2024 13:20 8 903 33

Мая Манолова иска оставката на шефа на СОС, скрил бизнес плана на "Софийска вода"

  • мая манолова -
  • оставка-
  • шеф-
  • сос

Бившият омбудсман също поиска КЕВР да не приема 20-процентното увеличение на водата, а да върне доклада и да изчака произнасяне от Общинския съвет, който играе ролята на ВиК-асоциация и следва задължително да се произнесе преди решение на регулатора

Мая Манолова иска оставката на шефа на СОС, скрил бизнес плана на "Софийска вода" - 1

Председателят на Столичния общински съвет да си подаде оставката заради закононарушението, което е направил заради "Софийска вода". Това поиска председателят на Изправи се.БГ Мая Манолова по време на обществено обсъждането на бизнес плана на дружество за 2022-2026 г., организирано от КЕВР.

"На заседанието стана ясно, че КЕВР е задължил "Софийска вода" да внесат бизнес плана си за ново разглеждане от Столичния общински съвет в края на юли, но вместо той да бъде подложен на гласуване, председателят на СОС еднолично е изпратил писмо, че измененията в плана са предимно "технически" и няма нужда той да бъде обсъждан от Съвета", поясниха от Изправи се.БГ.

На заседанието стана ясно, че бизнес планът не е гледан от СОС и комисиите в него. Това породи и въпрос от общинския съветник Войслав Тодоров каква е причината за това.

По думите на Тодоров увеличение на водата с от 2,94 лв. на 3,52 лв./куб. м. трябва да бъде обсъдено от Общинския съвет, особено на фона на генериране на огромни печалби от страна на концесионера, който си е разпределил 39 млн. лева дивиденти само от печалбата през миналата година.

Манолова изчисли, че за следващите 3 години до края на бизнес плана дружеството би генерирало 228 млн. лв. печалба, а само за последните 4 години си е разпределило 111 млн. лв. дивиденти.

Бившият омбудсман също поиска КЕВР да не приема 20-процентното увеличение на водата, а да върне доклада и да изчака произнасяне от Общинския съвет, който играе ролята на ВиК-асоциация и следва задължително да се произнесе преди решение на регулатора.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мддаа

    25 11 Отговор
    Браво! Свалете го туй джендърче от там.
  • 2 браво

    16 3 Отговор
    да я иска . избори идат .
  • 3 Дам

    34 6 Отговор
    Мая Манолова предложи КОЙ за шеф на ДАНС.
  • 4 Сатана Z

    25 8 Отговор
    Софийска вода затова е назначила шефа на СОС,да обслужва интересите им
  • 5 ТАЯ ПАК ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ

    28 2 Отговор
    ЗАЩОТО СА НА ХРАНИЛКАТА В СВИНАРНИКА.
  • 6 питам

    14 0 Отговор
    ЗАЩО НИКЪДЕ В СТАТИЯТА НЕ Е НАПИСАНО ЧЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е СПАСИТЕЛ...............
  • 7 Иван

    22 5 Отговор
    Аз пък искам ТВОЯТА ОСТАВКА.
  • 8 Ама то се оказа че много са се пръкнали

    22 4 Отговор
    като политици от групата на ДПС то и Майчето е един от тях, още харчи парите от КТБ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГОЛЯМА ПРИЛИКА ИМА МАЯ

    27 5 Отговор
    С ПЕЕВСКИ И ДОГАН, И ТРИМКАТА СА СЕ НАГРУХАЛИ С НАРОДНИТЕ ПАРИ
  • 11 Даниел

    33 1 Отговор
    А защо трябва да има концесия на водния сектор при положение,че печалбата е гарантирана,защо не стане общинско дружеството ??
    Водния ресурс е от национално значение и частници не би трябвало да отговарят за водата?!
    Много интересно как всяко печелившо нещо е отдадено на канцесия и всичкия губещ бизнес е държавен?!

    Коментиран от #13, #15, #19

  • 12 Голяма е сладурана с тези бузки

    23 3 Отговор
    Нагрухала се е яко!

    Коментиран от #18

  • 13 Педро

    7 10 Отговор

    До коментар #11 от "Даниел":

    Защото печалбата идва след инвестиции и професионално управление. Сам можеш да прецениш как се справят държавните ВиК дружества в страната при иначе гарантираната печалба.
  • 14 БАБА ВУНА

    21 3 Отговор
    Всичко е Пунта Мара.Идват избори и Барбито си прави Пиар!
  • 15 Новичок

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Даниел":

    Защото ако стане държавно ще е на минус следващата година.
  • 16 Докато

    19 4 Отговор
    Има хора като Мая Манолова да се тикат в политиката държавата ще бъде на това положение.Тази жена къща и семейство няма ли че цял ден по телевизии и сайтове се пъчи.Няма оттърване от нея .

    Коментиран от #23

  • 17 Омръзна ни тая Мая

    20 3 Отговор
    Във всяка манджа меродия. На всякъде се бута
  • 18 Евгени от Алфапласт

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Голяма е сладурана с тези бузки":

    Бих я пробвал, честно.
  • 19 Концесията

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Даниел":

    Е жива далавера за власт имащите! Виж плажовете! Без никакво усилие- кюлчета!
  • 20 каунь

    3 2 Отговор
    такия кат тази жена мърдат шибъ.ите парашутисти бюрократи от ППДБ
  • 21 Епа таа

    3 0 Отговор
    Иска г.. Ол да го с,. Грабчи де.
  • 22 Гражданин

    8 0 Отговор
    Лелееее при нас водата е 5,20 куб.м. Софиянци плащат двойно по-малко. Сигурно водата при нас е с разтворени ценни метали или се краде яко.
  • 23 Даа!

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Докато":

    Абе теб,лично кефи ли те,че ще плащаш кубик вода по 3,50лева.Но не забравяй,че и топлата същите франсета( те са реалните собственици,от 15 г,с подновен договор за още 25 г напред) е таксуват като студена ,пак по 3,50 лв/ куб.м .Какво сте се втренчили първосигнално всички в Манолова.Няма значение,кой го казва и изисква пич! Важно е съдържанието.Софийска вода,на практика Френска собственост,защото 25 г са реални собственици, си правят каквото искат.Защото са разбрали,че народа е безропотно стадо.Едни плюят срещу онзи- който опитва да осветли проблема( на църв улския ни принцип " Най обичам,да мразим) ,другите безропотно проблейват в кошарата и плащат Имаш ли представа,колко ще плащаш за парно и топла вода през отопл.сезон? Защото те са свързани с цената на водата.Франсето използа умело безвремието.Служебен кабинет,на който му дреме,колко ще поскъпне.Няма Омбусман или негов официален заместник ,който да разлайва пейзажа..Онзи - цъклю от КЕшВР,знаеш ли какво ще реши: Франсето иска 20% ,но той загрижен много за населението,ще им " отреже" 5-6%. За да успи ,за пореден път стадото..Ето,те искат,но ние не им разрешаваме,да си веят байрака." И така ,всяка година по два пъти.

    Коментиран от #25

  • 24 Ивелина Видева

    1 0 Отговор
    И Софийската ни вода е сос. Мръсна до немай къде!

    Коментиран от #26

  • 25 Ти па да не мислиш...

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Даа!":

    Ти па да не мислиш, че топлата вода в твоя водомер идва от ТЕЦ-а по специална тръба? Взима се от студената, стопля се в абонатната и идва при теб. Плащаш водата, плащаш и затоплянето. Същото правя и аз, дето не съм на ТЕЦ.
  • 26 Мръсни са ти тръбите

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ивелина Видева":

    След като си ремонтирахме щранговете у нас тече бистра студена вкусна рилска вода. Пия си я с кеф! Преди миришеше на ръжда.
  • 27 Нафърфорий

    3 4 Отговор
    Бих я чаластрил ако знам,че ще миряса,макар, че вече е стара чанта.
  • 28 Иванчо

    6 0 Отговор
    Тая изкукала и минала пробега стринка няма спиране в ръсенето на глупости.
    Е, бесепарите и герберастите ще се опитат отново да затруднят максимално кметската администрация. Ама от доказани идиоти-толкова.
  • 29 А така

    6 0 Отговор
    И тази взе да иска...ма чакай ма ...още не си седнала в парламента. Не си ли видя процентите. Ми малко по- скромно МА! Изчакай малко...може да й седнеш на стола на Нинова, щом Шишо хвърли още някой лев тук там. Наглите превзеха България още преди да са ги избрали заблудените.
  • 30 С.Ц

    2 0 Отговор
    А в другите области колко е водата? Защо е важна само София? Или провинцията кучета я яли, да плащат, вие се грижите само за столицата! Доходите ви са най високи и водата най евтина!
  • 31 Божеее

    0 0 Отговор
    Каква се е озъбила тази "патриотка". Сега да видим още какви скандали ще забърка, че тя бе може да живее без това. Няма да коментирам семейните й драми и забежки, но все пак как съжителство с такъв, който се изказва противоположно на нейните идейни увлечения. Пък го разведе и успяха да уморят жена му. Едва я изтърпяваше и Нинова, докато се махне от партията й. Сега си падна на кеф, че се съюзи с предателите в БСП и ще се вихри отново. Ама не става, дано си седне вече на задните части, че на хората вече им отмиляха и няма да гласуват за тях. А то няма и за кого.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове