Last news in Fakti

Северна Корея може да изпрати 100 000 свои войници в Украйна, НАТО помага на Путин да спечели войната

фдфддффдфддффддф

Oct 19, 2024 17:03 86

Северна Корея може да изпрати 100 000 свои войници в Украйна, НАТО помага на Путин да спечели войната - 1

Украинското разузнаване смята, че скоро над 10 000 севернокорейски войници могат да влязат във войната срещу Украйна на страната на Владимир Путин. Ако това се оправдае, не е изключено Пхенян да изпрати още 100 000 свои войници.

Това заяви пред агенция УНИАН военният експерт и бивш командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий. Според украинския военен НАТО помага на Русия да спечели войната с бездействието си, затваряйки си очите за факта, че армията на трета държава влиза във войната.

„Появата на подразделения на севернокорейската армия в Украйна е ясно доказателство, дори за глупавите хора, че така наречената политика на „неескалация“, провеждана от нашите съюзници, е абсолютно погрешна“, посочи Дикий.

„Всъщност ситуацията е доста сериозна. В крайна сметка корейската пехота е потенциално много висококачествено пушечно месо“, каза украинският експерт. Според него не е никакъв проблем за Ким Чен Ун да снабди Путин със 100-хилядна армия. Първоначалните 10 000 войници, които ще бъдат изпратени на фронта, ще са нещо като „тест“.

Евгений Дикий каза също така, че севернокорейските войници не могат да откажат заповед за изпращане в Украйна, защото знаят, че техните семейства в Северна Корея ще бъдат репресирани и арестувани, ако го направят. Освен това севернокорейските войници са по-дисциплирани от руските и непретенциозни по отношение на климат и храна.

Те до голяма степен ще бъдат използвани като пушечно месо. И едва ли биха се предали на украинската армия на фронта, защото семействата им могат да бъдат изпратени в концентрационни лагери.

Руската федерация ще ги облече в руски униформи и иска да представи пред света, че това всъщност са наемници, които едва ли не доброволно са се записали в руската армия. Това не отговаря на истината и става въпрос за редовната армия на трета държава. „Тоест това всъщност е влизането на друга държава във войната в Украйна. Това е нещо, което дори Беларус избегна“, каза Дикий.

„От времето на Студената война има известен консенсус, че участието на съветници и технически специалисти не се счита за пряко участие във войната. Не е разписано в закони, но де факто го има от половин век. Но появата на хиляди пехотни части е съвсем друга история. Това е именно директното влизане във военните действия“, каза украинският военен експерт. До момента Иран и Северна Корея са изпращали свои военно-технически експерти, за да следят използването на своите оръжия от руската армия. Но влизането на хиляди войници в пехотата на Путин ще е пряко участие във войната.