Last news in Fakti

16 Декември, 2014 15:34 4 521 0

Една имотна перла - Сейнт Мориц

  • сейнт мориц-
  • зимни курорти-
  • цени
За последните шест месеца цените на луксозните имоти от вторичния пазар в един от най-скъпите зимни курорти - швейцарският сейнт Мориц, отчитат повишаване от 3%. Най-високата стойност на квадратен метър, регистрирана на пазара, е 40 000 EUR. Силното търсене от страна на чужденци и ограниченията за сторителство на нови обекти, наложени от държавата, движат цените на съществуващите имоти нагоре. Наложените ограничения ще продължат да влияят върху движението на цените и имотите ще се търгуват все по-скъпо. Новите разпоредби гласят, че новото сторителство не може да надвишава 20% от съществуващото.

"През първата половина на 2014-а пазарът на недвижими имоти в Сейнт Мориц беше относително спокоен, но през второто полугодие се сблъскахме със силно търсене на имоти от вторичния пазар, в следствие на което цените значително се увеличиха. Към момента се наблюдава сериозна активност, като предлагането е по-силно от обичайното за този период на годината", казва Еди Дърксън, управляващ партньор на Engel & Volkers.

Прогнозите на анализаторите са, че през 2015 г. ситуацията няма да се промени и цените ще проъдлжат да растат. Основната част от клиентите ще останат чужденците. В сегмента доминират граждани от Германия, Италия, Англия, Китай, както и държави от Бенелюкс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА